Justyna 5 przez 10
Moderator: verysweetcherryRe: Justyna 5 przez 10
Zastanawia mnie czemu w tym swoim podsumowaniu nie zamieściła informacji o zabójstwie Mai z Mławy. Sprawa na pewno dużo głośniejsza niż większość przez nią w tym odcinku poruszonych. Nie umiem traktować rzetelnie osoby, która w podcaście o najgłośniejszych zbrodniach ubiegłego roku w sumie to pomija bez słowa jedną z kluczowych polskich tragedii tego okresu.
pytasz dzika
Moim zdaniem mogło być tak że siostra zaczela mieć mniej czasu przez to że ma kolejne małe dziecko, zaczela mniej robic dla podcastu i Justyna zamiast zrobić trochę więcej to po prostu zaczeła wykorzystywać to co zrobiła Judyta. Bo w końcu Justyna ma 1 małe dziecko i nie może za duzo pracować, w przeciwieństwie do siostry, ktora ma 3.
-
Stillasatree
- BlondDoczep
Może chce o tym nagrać osobny podcastkonwulsja pisze: ↑pt sty 02, 2026 1:17 pm Zastanawia mnie czemu w tym swoim podsumowaniu nie zamieściła informacji o zabójstwie Mai z Mławy. Sprawa na pewno dużo głośniejsza niż większość przez nią w tym odcinku poruszonych. Nie umiem traktować rzetelnie osoby, która w podcaście o najgłośniejszych zbrodniach ubiegłego roku w sumie to pomija bez słowa jedną z kluczowych polskich tragedii tego okresu.
- manifestacja
- RiczAsFak
To się nazywa: malkotent i Justyna jest tego przykładem.terrible pisze: ↑pt sty 02, 2026 11:10 am Ale prawda jest też taka, że mogłoby nic obiektywnie złego się nie stać, a ona i tak by narzekała. Od kiedy zaistniała w sieci to to jest ciągłe biadolenie że ciężko, to ten rodzaj osoby która całe życie zachowuje się jakby miała ciężką anemię, wiecznie zmęczona i ospała, bez żadnej energii
Mam wrażenie, że jakby mogła to by tylko w barłogu leżała i oczywiście narzekała: że ma depresje/jest jej ciężko/w domu syf i bałagan a ona
Też podejrzewam, że taki był powód, jednak mimo wszystko uważam, że z przyzwoitości wypadałoby chociaż wspomnieć o tej zbrodni, nawet po to, żeby wyjaśnić, że teraz nie będzie się zagłębiać w ten temat właśnie ze względu na to, że planuje nagrać osobny odcinek. Ale całkowite pominięcie tematu wywołuje u mnie jakiś taki niesmak.
pytasz dzika
- gunernialne
- PrinTu
To był tak absurdalnie niedopracowany odcinek, że aż boli xd brzmiało to jakby rozłożyła przed sobą kilka różnych gazet opisujących tę sprawę i na spontanie próbowała coś z tego ulepić xdTakata pisze: ↑wt gru 30, 2025 7:23 pm Poziom ostatniego odcinka o pani Danucie żenujacy...
Tam brakuje tylu informacji, ze ja nie wiem po co ona to w ogole wypuszczała. Jeśli nie mogła znaleźć tych informacji albo były jakies szczątkowe to po co robić odcinek o tej sprawie...
Zero datowania, zero faktów na dzien popełnienia zbrodni.
Nic nie wiemy o otoczeniu, o świadkach, a pada informacja, ze świadkowie wspominaja ze pani Danuta walczyła kilkadziesiąt sekund o zycie i bylo slychac charczenie?
Kto to slyszal? Sąsiedzi z domu obok? Wtf....ktoś byl jeszcze w tym domu? I to widział? Jeśli tak to kto? To chyba istotna informacja![]()
Raz mówi, że zaciągnęli Danutę do łazienki. Następnie mówi o tym, że zrobili to w korytarzu bo łatwy dostęp.
Na początku mówi, że wszyscy wspominali ją jako zaangażowaną w wychowanie, oddaną rodzinie a później nagle wątek o regularnych wizytach policji, braku dostępu świata zewnętrznego do niej i dawnych nieciekawych relacjach z córką. Na koniec mówi nawet, że każdy w okolicy wiedział co się tam dzieje xd no halooo..
O zawirowaniach przy przywoływaniu postaci czy rozmyślaniach o winie wnuka Danuty, w których sama nie wie czy bardziej go broni czy oskarża nawet nie wspominając xd
Może lepiej nie.
Wiesz, że depresja ma różne oblicza? kojarzysz może Robina Williamsa? Też go depresja opuszczała czy po prostu ją dobrze maskował, żeby zarabiać pieniądze?
Czym innym jest jechanie po Justynie za słabe odcinki czy wynurzenia z d. na instastories, a czym innym "depresja shaming"
Nie od dziś wiemy, że gdy chodzi o zrobienie rzetelnej pracy (czyt. przyłożenie się do researchu podcastu chociażby) to Justyna prosi o pomoc obce osoby z internetu, bo choruje na depresję. I ok ja nic do tego nie mam, jeśli ma rzuty choroby to może po prostu lepiej żeby to sobie wtedy odpuściła, ale jednak sporo osób tutaj zauważyło, że jest po prostu leniwa Paulina.BothSides pisze: ↑sob sty 03, 2026 6:51 pm Wiesz, że depresja ma różne oblicza? kojarzysz może Robina Williamsa? Też go depresja opuszczała czy po prostu ją dobrze maskował, żeby zarabiać pieniądze?
Czym innym jest jechanie po Justynie za słabe odcinki czy wynurzenia z d. na instastories, a czym innym "depresja shaming"
-
borsukbartek
- Channelka
niten ka pisze: ↑sob sty 03, 2026 8:46 pm Nie od dziś wiemy, że gdy chodzi o zrobienie rzetelnej pracy (czyt. przyłożenie się do researchu podcastu chociażby) to Justyna prosi o pomoc obce osoby z internetu, bo choruje na depresję. I ok ja nic do tego nie mam, jeśli ma rzuty choroby to może po prostu lepiej żeby to sobie wtedy odpuściła, ale jednak sporo osób tutaj zauważyło, że jest po prostu leniwa Paulina.
Ale kiedy ona prosiła o pomoc w researchu z powodu depresji? O co Ci chodzi?
A co do Jusi to ona jest nieprawdopodobną atencjuszką i gdyby mogła magrywac podcast tylko i wyłącznie o SOBIE to robiłaby to codziennie. A true crime jednak wymaga pracy, zaangażowania, researchu. Nie interesują mnie jej schorzenia i zaburzenia. Depresję się leczy, a nie zasłania nią w każdym możliwym momencie. Nie stygmatyzuje, po prostu uważam, że ją odkleiło. Zwykły śmiertelnik na etacie nie ma takiego przywileju, że o dzisiaj sobie nie pójdę do roboty, bo mam rzut depresji, albo poproszę kogoś żeby zrobił za mnie moja robote. Ona jest bardzo uprzywilejowana, ale niedługo to prysnie, bo osiadła na laurach.
Jeśli chodzi o brak wzmianki o sprawie z Mławy w tym jej pożal się podsumowaniu roku jestem szczerze oburzona.
Jeśli chodzi o brak wzmianki o sprawie z Mławy w tym jej pożal się podsumowaniu roku jestem szczerze oburzona.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
- manifestacja
- RiczAsFak
-
jemmarchewkie
- ŻonaWitolda
To są stare zdjęcia. Ta to umie wygenerować ruch ba swoich SM 
Jak to jest we wszechświecie teraz, można już z gonciarzem się przyjaźnić czy nie? Zatrzymałam się na tym że jednak jest niefajnym człowiekiem ale jak rozumiem nie dla wszystkich?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
kara_plotkara
- Mokra Włoszka
Napisalam kilka dni temu komentarz dot. sprawy której mi tam brakowało, a która była głośna w mediach ogólnopolskich (nie Mai) i mój komentarz jeat cały czas niezatwierdzony. Za to słpdkopoerdzace ahy i ohy z wczoraj i przedwczoraj wiszą i zostały polubione przez naszą KRÓLOWĄ podcastów.
- AlojzyDupa
- ToTylkoHermes
Podwójne standardy. Klasyk u Jusi.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
-
Sandra121212
- RoyalBaby
Błagam powiedzcie, że nie tylko mnie wkurza jej sapanie i mlaskanie. Od dawna nie jestem w stanie przesłuchać całego odcinka…