Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
PatkaKFC
BlondDoczep

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: PatkaKFC »

Marti37 pisze: ndz gru 21, 2025 12:33 am W mojej ocenie za bardzo rozproszyła swoją uwagę na niezliczoną ilość projektów-lepiej cos robic dobrze i jedna rzecz niz 10 rzeczy naraz ale słabo
Skoro nie ma czasu na true crime po co wymyśliła piate przez 10 czy ta serię o otyłości?
Ja 5 przez 10 odsłuchałam moze 2 odcinki i bylo beznadziejne, gadanie o niczym i irytujący Krzysiek
Seria o otyłości tez mnie nie interesuje bo nie mam tego problemu (raczej niewielki % jej widzow ma.
Nie lepiej bylo sie skupić na true crime?
Kiedyś odcinki były swietne, nadal lubię jej głos ale odcinki straciły tą "magię "
Główny problem jest z tym, że i ona i my widzimy, że osiągnęła swój sufit, jeśli chodzi o liczbę wyświetleń i przesłuchań i widocznie dochody z tego, są dla niej niewystarczające. I teraz może:

1. Oferować niski poziom jak zawsze i przy okazji złapać inną pracę
2. Oferować niski poziom jak zawsze i dywersyfikować content, żeby złapać ludzi, których TC nie interesuje

Widzimy, co wybrała :)
PepePanPies
RóżowePolo

Post autor: PepePanPies »

Justyna pamięta doskonale jak to w 2001 roku w Polsce dramatycznie trudno było znaleźć pracę. Miała wtedy całe 15 lat XD
maslo_maslane
MoetGlass

Post autor: maslo_maslane »

PepePanPies pisze: pn gru 22, 2025 8:18 pm Justyna pamięta doskonale jak to w 2001 roku w Polsce dramatycznie trudno było znaleźć pracę. Miała wtedy całe 15 lat XD
I "W tamtym czasie samo zakończenie szkoły nie gwarantuje pracy w zawodzie, zresztą dzisiaj TYM BARDZIEJ tak nie jest, ale w tamtym czasie JESZCZE BARDZIEJ." 🙂
Pejczyk Pandory
Bransoletka50k

Post autor: Pejczyk Pandory »

PepePanPies pisze: pn gru 22, 2025 8:18 pm Justyna pamięta doskonale jak to w 2001 roku w Polsce dramatycznie trudno było znaleźć pracę. Miała wtedy całe 15 lat XD

Co w tym dziwnego? Ja jestem rok starsza i też to pamiętam, bo wszędzie w mediach, wśród rodziny i znajomych, nawet w szkole temat bezrobocia był bez przerwy wałkowany.
Limonene
SushiAddict

Post autor: Limonene »

malagotka pisze: pn gru 22, 2025 10:13 am Odcinek o Monice Białek : " Jest też znana, w ogóle cała rodzina jest znana,jako cicha,serdeczną dziewczyna"

Aha xD
Było jeszcze coś w stylu "przełom września i października 2001, jest to szok dla całego świata, Monika znajduje pracę" 😂😂😂
notmyselftonight
Siatkarka

Post autor: notmyselftonight »

maslo_maslane pisze: sob gru 13, 2025 3:09 pm Dokładnie takie miałam refleksje, gdy ostatnio odswieżyłam sobie kilka jej starych podcastów. Głos miała zawsze świetny do tego. Ale już od początku pojawiają się typowe justynizmy w stylu: "W sumie nie wiem, jak to w tamtych czasach z tym było", "Nie jestem pewna, jak to mogło wyglądać", "Zostawiam to wam do sprawdzenia", itp. Niestety, ale takie teksty sprawiają dość niedbałe wrażenie. Robię podcast, ale nie chce mi się sprawdzać, sami sobie poszukajcie.
Krytykę też zawsze słabo znosiła, z tego, co pamiętam.

Wspominaną tu ostatnio przez Was uwagę z jej ostatniego podcastu, że ofiara na pewno nie uciekłaby z domu "tylko" przez groźby, to już w ogóle zostawię bez komentarza.
Ja kiedyś sprawdzałam wszystkich podcasterów i czy w ogóle mi się to podoba. W jednym z pierwszych odcinków, w źródłach był tylko jakiś inny film na YouTubie albo link do jakiegoś programu telewizyjnego na VOD. Wtedy uznałam, że jak ktoś ma mi opowiadać jaki oglądał film to nie włożył w to za dużo pracy. Chociaż ci prekursorzy true crime w Polsce już teraz tylko czytają gotowce i są twarzami programów, bo tak im wygodnie. To już nawet nie próba dziennikarzenia, tylko bycie lektorem i słupem reklamowym.
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
ToTylkoHermes

Post autor: AlojzyDupa »

Offtop.

Uwielbiam procesy myślowe u Justyny - najpierw afera sałatowa, bo jedna główka ważyła więcej niż druga - teraz mamy zdziwienie, że wystawione na mróz puszki z colą mogą radośnie eksplodować. Nie wiem, czy spała na matematyce czy fizyce, ale ewidentnie coś przespała...

Justyna jak Makówka - w wieku 40 lat odkrywa, jak działa świat...

Koniec offtopu.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Maximus1111
LouiBag

Post autor: Maximus1111 »

Ja bardzo lubie polska na faktach- niestety juz nic nie nagrywa od dłuższego czasu.
rachelkarengreen
KlasaBiznes

Post autor: rachelkarengreen »

Jeśli ktoś lubi krótsze formy to ja polecam Z jak Zbrodnia
wndziara_xx
RoyalBaby

Post autor: wndziara_xx »

Jeśli szukacie czegoś naprawdę szczegółowego, polecam kanał dr. Adriana Wrocławskiego o Piotrze Tuchlinie - Skorpionie z Pomorza. Pan Mecenas nakręcił przez ostatnie kilka lat ponad 20 odcinków opowiadających historię zabójstw Skorpiona. Nie widziałam na polskim YouTube czegoś podobnego.
Takata
RARY

Post autor: Takata »

Poziom ostatniego odcinka o pani Danucie żenujacy...
Tam brakuje tylu informacji, ze ja nie wiem po co ona to w ogole wypuszczała. Jeśli nie mogła znaleźć tych informacji albo były jakies szczątkowe to po co robić odcinek o tej sprawie...
Zero datowania, zero faktów na dzien popełnienia zbrodni.
Nic nie wiemy o otoczeniu, o świadkach, a pada informacja, ze świadkowie wspominaja ze pani Danuta walczyła kilkadziesiąt sekund o zycie i bylo slychac charczenie?
Kto to slyszal? Sąsiedzi z domu obok? Wtf....ktoś byl jeszcze w tym domu? I to widział? Jeśli tak to kto? To chyba istotna informacja 🤦‍♀️
adven
ZdalnaFanka

Post autor: adven »

Takata pisze: wt gru 30, 2025 7:23 pm Poziom ostatniego odcinka o pani Danucie żenujacy...
Tam brakuje tylu informacji, ze ja nie wiem po co ona to w ogole wypuszczała. Jeśli nie mogła znaleźć tych informacji albo były jakies szczątkowe to po co robić odcinek o tej sprawie...
Zero datowania, zero faktów na dzien popełnienia zbrodni.
Nic nie wiemy o otoczeniu, o świadkach, a pada informacja, ze świadkowie wspominaja ze pani Danuta walczyła kilkadziesiąt sekund o zycie i bylo slychac charczenie?
Kto to slyszal? Sąsiedzi z domu obok? Wtf....ktoś byl jeszcze w tym domu? I to widział? Jeśli tak to kto? To chyba istotna informacja 🤦‍♀️
Może mordercy tak zeznawali?

To dość świeża sprawa, ale nigdy o niej nie słyszałam, więc po wysłuchaniu podcastu Justyny chciałam posłuchać jeszcze jakiegoś i przesłuchałam odcinek Polskich zbrodni. Tam podcasterka zarysowuje całkowicie inną relację pani Danuty i jej córki. Jaka jest zatem prawda?
Takata
RARY

Post autor: Takata »

adven pisze: wt gru 30, 2025 8:10 pm Może mordercy tak zeznawali?

To dość świeża sprawa, ale nigdy o niej nie słyszałam, więc po wysłuchaniu podcastu Justyny chciałam posłuchać jeszcze jakiegoś i przesłuchałam odcinek Polskich zbrodni. Tam podcasterka zarysowuje całkowicie inną relację pani Danuty i jej córki. Jaka jest zatem prawda?
No moze tak zeznawali, ale to w takim razie nie byla relacja swiadkow z tym charczeniem tylko sprawców..
Odcinek zrobiony po łebkach.
Nic nie jest wspomniane, kiedy ten jej mąż umarl, ile lat trwała ta przemoc domowa, kiedy sie zaczęła czy za życia meza jeszcze czy później.
Dzieci byla szóstka i tez nic nie jest o nich wspomniane, czy w dniu.morderstwa mieszkali w tym domu, czy zona mieszkała, jeśli nie to dlaczego....mnóstwo niedopowiedzeń w tym odcinku.
Plebiscytowa
Mokra Włoszka

Post autor: Plebiscytowa »

wndziara_xx pisze: sob gru 27, 2025 11:01 am Jeśli szukacie czegoś naprawdę szczegółowego, polecam kanał dr. Adriana Wrocławskiego o Piotrze Tuchlinie - Skorpionie z Pomorza. Pan Mecenas nakręcił przez ostatnie kilka lat ponad 20 odcinków opowiadających historię zabójstw Skorpiona. Nie widziałam na polskim YouTube czegoś podobnego.

Skok w mrok zrobił chyba 20 parę godzin o Tedzie Bundym. Polecam kanał. Specyficzny, ale robią mega robotę.
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

Plebiscytowa pisze: czw sty 01, 2026 12:11 am Skok w mrok zrobił chyba 20 parę godzin o Tedzie Bundym. Polecam kanał. Specyficzny, ale robią mega robotę.

tu o nich temat :)
viewtopic.php?p=2096391&hilit=skok+w+mrok#p2096391
Orchidea2103
Tritonotti

Post autor: Orchidea2103 »

Kavorka pisze: ndz gru 14, 2025 1:07 pm no własnie ja od lat nie mogę znaleźć nikogo, kto jej dorównuje mimo tego, że jest pretensjonalna, arogancka i nie ma za grosz poczucia humoru. Po prostu nie znalazłam podkastu, który jest opowiedziany w miarę naturalnie tak jakby koleżanka opowiadała mi historię, potrafi też zbudowac napięcie. Aga Rojek jest okej, ide w jej stronę, ale poza tym nic, reszta twórcow albo daje z kartki albo są po prostu mało inteligentymi grafomanami
Krymiland & kryminalna skandynawia & polska na faktach były moim zdaniem na bardzo dobrym poziomie. Ale niestety już nie nagrywają.
Awatar użytkownika
tartar
Bagietka z szarlott

Post autor: tartar »

cochani jest jakieś tl;dr czemu 2025 rok był tak fatalny dla naszej comfort person?
Awatar użytkownika
glottalstop
LemonkowaCola

Post autor: glottalstop »

tartar pisze: czw sty 01, 2026 2:26 pm cochani jest jakieś tl;dr czemu 2025 rok był tak fatalny dla naszej comfort person?
Może dlatego, że musiała pracować? xd
Awatar użytkownika
tartar
Bagietka z szarlott

Post autor: tartar »

glottalstop pisze: czw sty 01, 2026 2:34 pm Może dlatego, że musiała pracować? xd
tak podejrzewałam xD
Bebul2224
Siatkarka

Post autor: Bebul2224 »

tartar pisze: czw sty 01, 2026 2:26 pm cochani jest jakieś tl;dr czemu 2025 rok był tak fatalny dla naszej comfort person?
No właśnie też mnie to zastanowiło, bo pamiętam, że miała depresję poporodową oraz te problemy z urzędem skarbowym, ale to wszystko wydarzyło się przecież w 2024. Czy może chodzić o raczej negatywy odbiór jej podscastu kryminalnego przez słuchaczy w ostatnim czasie? Zaczęłam też myśleć, czy to nie jakieś problemy w związku? W podsumowaniu rocznym nie ma ani jednego zdjęcia z Krzysiem, ogólnie nie oznacza go tak często na stories, jak w przeszłości, nie nagrywają razem piąte przez dziesiąte. Z tego, co pokazywała w przeszłości na stories oraz w Piąte przez dziesiąte, jej mąż ma dość „ciężki” charakter, więc nie zdziwiłabym się, gdyby doszło między nimi do jakiegoś większego konfliktu. Ale to tylko spekulacje na podstawie ostatniej aktywności internetowej Justyny.
Awatar użytkownika
Grubababa
RARY

Post autor: Grubababa »

Aż ciężko mi uwierzyć, jaka ona się stała beznadziejna w tym co robi 🤯 odcinek *specjalny*, tytuł "najgłośniejsze sprawy kryminalne 2025" i morda trynkiewicza na miniaturce.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Evlka
BlondDoczep

Post autor: Evlka »

Jestem jej rocznik i też to doskonale pamiętam, bo moi rodzice mieli wtedy dokładnie takie problemy. I nie tylko oni. To się odbijało na całej rodzinie.
Awatar użytkownika
lichixx
Tritonotti

Post autor: lichixx »

Z mężem nadal wszystko na dobrych ścieżkach, Krzysiek dodał podsumowanie i są tam wspólne zdjęcia. Trochę mnie zaciekawił ten opis Justyny o tym trudnym roku, nie macie wrażenia że to może chodzić o jej relacje z siostrą Judyta? Już od dłuższego czasu nie widać ich razem, Justyna nie raz wstawiała jakieś przebłyski na insta, a w tym roku cisza. No i zleciła montaż castmasu komuś innemu, Judyta nadal odpowiada za reaserch w 5nz, ale od już kilkunastu odcinków nie widnieje pod opisem montażu, montaż robi albo sama Justyna albo podcast editor. Może po prostu już jakoś po cichu odchodzi z działalności siostry i pojawiły się jakieś zgrzyty?
Awatar użytkownika
Grubababa
RARY

Post autor: Grubababa »

Ciężki rok, bo trzeba robić jakieś minimum. 🙂 teoria z siostrą ma sens jak dla mnie, może Judyta wkoncu orzejrzala na oczy.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
terrible
Tritonotti

Post autor: terrible »

Ale prawda jest też taka, że mogłoby nic obiektywnie złego się nie stać, a ona i tak by narzekała. Od kiedy zaistniała w sieci to to jest ciągłe biadolenie że ciężko, to ten rodzaj osoby która całe życie zachowuje się jakby miała ciężką anemię, wiecznie zmęczona i ospała, bez żadnej energii