Moja babcia tak się nazywa i nienawidzi tego imienia. Ma już 82 lata i mówi, że nawet w dawnych czasach to imię było rzadko spotkane i niemodne
Oryginalne niespotykane imiona
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
JestemEwa92
- SkrzydełkaZhooters
-
Pejczyk Pandory
- Bransoletka50k
Kiedyś w latach 90tych gdy byłam jeszcze dzieckiem to pamiętam, że w telewizji leciał jakiś program rozrywkowy typu tok show i do studia byli zaproszeni różni ludzie o rzadko spotykanych imionach. Była tam między innymi starsza pani o imieniu Rzepicha. Pani powiedziała, że urodziła się na wsi a było to jeszcze przed wojną,rodzice nie mieli pomysłu jak dać jej na imię i niestety pomyśleli, że zapytają księdza a ten wyszedł z taką sadystyczną propozycją. No a że kiedyś ksiądz to był pan wielkiego majestatu to nie śmieli mu odmówić i nazwali córkę RzepichaJestemEwa92 pisze: ↑sob gru 27, 2025 12:49 am Moja babcia tak się nazywa i nienawidzi tego imienia. Ma już 82 lata i mówi, że nawet w dawnych czasach to imię było rzadko spotkane i niemodne
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Greece
Jakim, Ruta, Gaja, Eryk - to ostatnio. Na Rutę wołają Rutka i przez chwilę myślałam, że to "rudka" od koloru włosów. :D Eryk to obecnie Riki, a Jakim to Kim lub Kimek.
Czasem przechodzę przy kościele gdzie są negrologi. To niesamowite ile tam jest niezwykłych imion. Gdzie co ludzie się chowali, że nie słyszałam.
Czasem przechodzę przy kościele gdzie są negrologi. To niesamowite ile tam jest niezwykłych imion. Gdzie co ludzie się chowali, że nie słyszałam.
-
OffcaZManoffca
- MiamiBicz
Haha zdaje się, że tak :D czyżby Wandziara z jednego liceum? ;>
-
OffcaZManoffca
- MiamiBicz
OffcaZManoffca pisze: ↑sob sty 03, 2026 8:52 pm Nie, osobiście go nie znam, ale pracowałam w kancelarii komorniczej z jego kolega, który właśnie opowiadal, ze jego kolega o takim niespotykanym imieniu byl w 1z 10![]()
O proszę, to nawet nie wiedziałam, że on tam był :D ale świat jest mały!
Z tego samego liceum też jest Olga G., o której jest obszerny wątek w instagramerkach :D
- AnnaBantrat
- MiamiBicz
U mnie był Krzesimir, Dezyderiusz i Mercedes.
-
KvetaNebelova
- Channelka
Koleżanka miała w klasie Delfinę. Ponoć na porządku dziennym były żarty typu "Delfina, płyń do tablicy"