Start
Mój profil

Zabójstwo Agnieszki Kotlarskiej

Moderator: verysweetcherry
Ewastrzylak
LouiBag

Re: Zabójstwo Agnieszki Kotlarskiej

Post autor: Ewastrzylak »

rachelkarengreen pisze: pn gru 29, 2025 9:24 am Jarek (chyba w serialu) na pytanie czym się teraz zajmuje mówi, że chce wykorzystać ten czas gdy jest głośno o Adze, więc filmu serial - na pewno ma z tego pieniądze za zgody, więc wyciśnie z tego jak cytryna bo przecież do zwykłej pracy nie pójdzie
Jarek to jest w wieku emerytalnym już , ma zdaje się 65 lat. Nie sądzę jednak by na szemranych biznesach sobie wypracował jakąś emeryturę inną niż głodowa. Dlatego chwyta się pewnie filmowców licząc że wyciągnie jakiś pieniądz.
Próbował też organizować jakieś imprezy z pokazami bielizny chyba we Wrocku, niby na cześć Agnieszki. Akurat. Myślę że to był skok na kasę.
Nawet jak o jakiejś kobiecie opowiadał, z która się teraz spotyka, to też odniosłam między wierszami wrażenie, że dla jego wygody, może nawet i finansowej.
Strasznie śliski typ do dziś dnia.

A ten świr zabójca, to faktycznie powinien w odosobnieniu gnić, jak w książce była mowa o roszczeniowym zachowaniu tego ojca jego to też mi ciśnienie skakało. Nic dziwnego, że takiego gno.Ja wychowali z matką. Matka też Agę chemii uczyła i z relacji wynika, że była wredna i nienawidzila dziewczyn/kobiet. Jerzy miał więc świetne wzorce, prócz tego że z jego głową było ostro nie w porządku.

Ten wyrok to skandal i nie dziwi mnie, że prokuratorka nie chciała rozmawiać z Wilczyńska. Wstyd.
Polinia
RealDiamond

Post autor: Polinia »

Marti37 pisze: pn gru 29, 2025 10:19 am Jerzy dostał tak niski wyrok bo orzeczono ze dzialal w stanie ograniczonej poczytalnosci i nie planował zabic Agnieszki.
Stwierdzili to na podstawie tego ze gdyby chciał ją zabić mial okazję to zrobic gdy czekała w aucie na męża-mogl wówczas otworzyć siłą drzwi i pozbawić ja zycia.

Rowniez uważam wyrok za zbyt niski- zabił Agnieszkę a jej meza usiłował i za to tylko 15lat?

Później prawie zabił złodzieja który uciekał wiec nie bylo konieczności samoobrony.
Ten czlowiek to bomba z opóźnionym zaplonem- nigdy nie wiadomo co go odpali
Still bez sensu, pierwszy lepszy oskarżyciel by to obalił, Jerzy nie szedł do niej z kartką papieru po autograf tylko z nożem, to już zakłada atak, wypowiedź lekarza - ciosy zadane by zabić, przecież to jest do wygrania dla studenta. Wtf skandalicznie to wyszło, wszyscy się obudzą, jak znów kogoś zadźga…
Marti37
Luźny dzień ze mną

Post autor: Marti37 »

Polinia pisze: pn gru 29, 2025 12:12 pm Still bez sensu, pierwszy lepszy oskarżyciel by to obalił, Jerzy nie szedł do niej z kartką papieru po autograf tylko z nożem, to już zakłada atak, wypowiedź lekarza - ciosy zadane by zabić, przecież to jest do wygrania dla studenta. Wtf skandalicznie to wyszło, wszyscy się obudzą, jak znów kogoś zadźga…
A jednak sąd i biegli uznali ze miał ograniczona poczytalnosc 🤷‍♀️
Noz mozna przy sobie nosić to nie jest zabronione (niestety).
Chory wyrok szczególnie ze pokazal po wyjściu z wiezienia ze nadal potrafi zaatakować z nożem jak cos jest nie po jego myśli.
Polinia
RealDiamond

Marti37 pisze: pn gru 29, 2025 1:20 pm A jednak sąd i biegli uznali ze miał ograniczona poczytalnosc 🤷‍♀️
Chory wyrok szczególnie ze pokazal po wyjściu z wiezienia ze nadal potrafi zaatakować z nożem jak cos jest nie po jego myśli.
Niby można nosić, ale dodając do tego wieloletni stalking, mówi to samo za siebie. Wielka szkoda, że nie zgłosiła. Nieważne czy tam było bajkowo czy nie do końca, przerwano marzenia pięknej kobiecie i zabrano matkę dziecku. To już jej sprawa co by Agnieszka potem zrobiła z życiem - powinna mieć taką możliwość i wykorzystać swój talent, a debil tę możliwość zabrał - sam zaś chodzi wolny po ulicach, żyje :/
Parowki
Szarlotta

Post autor: Parowki »

Marti37 pisze: pn gru 29, 2025 1:20 pm A jednak sąd i biegli uznali ze miał ograniczona poczytalnosc 🤷‍♀️
Czytałam gdzieś, że stwierdzono, że ten facet po prostu szybko i niezdrowo się odpala, nie zważając wtedy na konsekwencje. Od razu wyciąga nóż / staje się agresywny i atakuje. Dopiero potem przychodzi u niego refleksja, bo on tego Roma ponoć najpierw zaatakował i dźgnął, potem wyrzucił nóż i za nim wybiegł i opatrywał mu ranę.
Awatar użytkownika
jsbxusnsodk
SushiRoll

Post autor: jsbxusnsodk »

mnie jedynie wzruszyło w dokumencie to jak pokazali Patrycję snującą się po NY, tak jakby "śladami matki". przykre, że dziewczyna nawet nie pamięta jej, bardzo ją los doświadczył
Awatar użytkownika
Alexa2344
Szarlotta

Post autor: Alexa2344 »

Polinia pisze: pn gru 29, 2025 1:26 pm Niby można nosić, ale dodając do tego wieloletni stalking, mówi to samo za siebie. Wielka szkoda, że nie zgłosiła. Nieważne czy tam było bajkowo czy nie do końca, przerwano marzenia pięknej kobiecie i zabrano matkę dziecku. To już jej sprawa co by Agnieszka potem zrobiła z życiem - powinna mieć taką możliwość i wykorzystać swój talent, a debil tę możliwość zabrał - sam zaś chodzi wolny po ulicach, żyje :/
dokladnie-jesli nie szedl z zamiarem zabicia to po co z nozem-jakis ciag przyczynowo-skutkowy powinien dla organow scigania istniec...
noz plus ciosy zadane by zabic,nie np aby przestraszyc czy zranic plus stalking-to sie az prosi o wysoki wymiar kary.
bardzo,bardzo dziwny proces.
Parowki
Szarlotta

jsbxusnsodk pisze: pn gru 29, 2025 1:38 pm mnie jedynie wzruszyło w dokumencie to jak pokazali Patrycję snującą się po NY, tak jakby "śladami matki". przykre, że dziewczyna nawet nie pamięta jej, bardzo ją los doświadczył
Może nawet lepiej, że tego nie pamięta. Nie chciałabym mieć flashbacków z morderstwa matki. Poza tym ja myślę, że ona dużo rzeczy wyparła, taki sposób organizmu żeby chronić psychikę i dlatego podczas tego programu brzmi tak bez emocji.
Awatar użytkownika
ChristopherParker
Channelka

Post autor: ChristopherParker »

Parowki pisze: pn gru 29, 2025 5:34 pm Może nawet lepiej, że tego nie pamięta. Nie chciałabym mieć flashbacków z morderstwa matki. Poza tym ja myślę, że ona dużo rzeczy wyparła, taki sposób organizmu żeby chronić psychikę i dlatego podczas tego programu brzmi tak bez emocji.
To prawda. Patrycja bardzo dużo rzeczy wyparła-lepiej dla niej. Nikt nie chciałby znaleźć się w jej skórze, dużo osób ją hejtuje za brak emocji, jednak ona już wypłakała swoje. Wiele przeszła. Bardzo długo myślała, że jej mama żyje, a pózniej, nie rozmawiali o tym w domu.
Alek88
SushiRoll

Post autor: Alek88 »

Trochę nie rozumiem, jakim cudem rodzinie w rozmowach z Patrycją udało się omijać temat mamy aż do 7-ego roku życia dziecka, przecież już kilkuletnie dzieci wiedzą kim jest mama, w domu pewnie było mnóstwo zdjęć Agnieszki, Patrycja nigdy nie zapytala kto to i gdzie jest? Ponoć dopiero kiedy poszła do szkoły uświadomili ja, że jej mama nie żyje, a wcześniej w sumie nie wiem co jej mówiono.
Lucy
Currently: planning drama

Post autor: Lucy »

Marti37 pisze: pn gru 29, 2025 10:19 am Jerzy dostał tak niski wyrok bo orzeczono ze dzialal w stanie ograniczonej poczytalnosci i nie planował zabic Agnieszki.
Stwierdzili to na podstawie tego ze gdyby chciał ją zabić mial okazję to zrobic gdy czekała w aucie na męża-mogl wówczas otworzyć siłą drzwi i pozbawić ja zycia.

Rowniez uważam wyrok za zbyt niski- zabił Agnieszkę a jej meza usiłował i za to tylko 15lat?

Później prawie zabił złodzieja który uciekał wiec nie bylo konieczności samoobrony.
Ten czlowiek to bomba z opóźnionym zaplonem- nigdy nie wiadomo co go odpali
Tak nie chciał zabić ale wziął sobie nóż, chory czubek i chory wyrok
Awatar użytkownika
ChristopherParker
Channelka

Post autor: ChristopherParker »

Alek88 pisze: pn gru 29, 2025 8:27 pm Trochę nie rozumiem, jakim cudem rodzinie w rozmowach z Patrycją udało się omijać temat mamy aż do 7-ego roku życia dziecka, przecież już kilkuletnie dzieci wiedzą kim jest mama, w domu pewnie było mnóstwo zdjęć Agnieszki, Patrycja nigdy nie zapytala kto to i gdzie jest? Ponoć dopiero kiedy poszła do szkoły uświadomili ja, że jej mama nie żyje, a wcześniej w sumie nie wiem co jej mówiono.
Mówiono, że wyjechała za granicę na zdjęcia.
Marti37
Luźny dzień ze mną

Lucy pisze: pn gru 29, 2025 9:09 pm Tak nie chciał zabić ale wziął sobie nóż, chory czubek i chory wyrok
Ale to nie moja opinia tylko sądu
Lucy
Currently: planning drama

Post autor: Lucy »

Marti37 pisze: pn gru 29, 2025 9:24 pm Ale to nie moja opinia tylko sądu
Tak wiem, i jest ona oburzająca,jemu coś się nie podoba to od razu sięga po nóż 😱
Polinia
RealDiamond

Alek88 pisze: pn gru 29, 2025 8:27 pm Trochę nie rozumiem, jakim cudem rodzinie w rozmowach z Patrycją udało się omijać temat mamy aż do 7-ego roku życia dziecka, przecież już kilkuletnie dzieci wiedzą kim jest mama, w domu pewnie było mnóstwo zdjęć Agnieszki, Patrycja nigdy nie zapytala kto to i gdzie jest? Ponoć dopiero kiedy poszła do szkoły uświadomili ja, że jej mama nie żyje, a wcześniej w sumie nie wiem co jej mówiono.
Nie było zdjęć, ojciec mówił, że schował i nie był w stanie rozmawiać o Agnieszce. Pamietajmy, że na jego oczach zasztyletowano mu żonę. Źle, że nie zakorzenił w córce miłości do mamy i nie opowiadał, ale wtedy nie było takiej świadomości w psychologii, nie umiał poradzić sobie z traumą. Mimo to aż dziwne, że mu nie dano psychologa, jednak wieki życie na poziomie, mieli dostęp, wpływowych znajomych, ktoś mógł mu to wymyślić. Wielka szkoda
Marti37
Luźny dzień ze mną

Polinia pisze: pn gru 29, 2025 9:32 pm Nie było zdjęć, ojciec mówił, że schował i nie był w stanie rozmawiać o Agnieszce. Pamietajmy, że na jego oczach zasztyletowano mu żonę. Źle, że nie zakorzenił w córce miłości do mamy i nie opowiadał, ale wtedy nie było takiej świadomości w psychologii, nie umiał poradzić sobie z traumą. Mimo to aż dziwne, że mu nie dano psychologa, jednak wieki życie na poziomie, mieli dostęp, wpływowych znajomych, ktoś mógł mu to wymyślić. Wielka szkoda
Myślę ze w latach 90 świadomość traumy i pomoc psychologiczna były na znikomym poziomie niestety
Moze w USA to funkcjonowało ale nie w owczesnej Polsce
Mooniaa
VlogmasEnjoyer

Post autor: Mooniaa »

A ja myślę, że ona była za malutka by jeszcze kojarzyć ze jest jakis tam okres czasu, nie miała nawet 3 lat (sierpień straciła mamę, a w grudniu urodziny) Nie jest dla mnie dziwne, może i pytała a z czasem się przyzwyczaiła.
Tak samo czy wyparła czy nie, większość z nas pamięta życie około 4-5 rz i to też jakieś wybrane.
Tu miała traumę z sygnałem karetki pogotowia, i bała się tego dźwięku.
Leczo
Siatkarka

Post autor: Leczo »

W tym dokumencie na HBO Agnieszka wydaje sie bardzo smutna na tych nagraniach z domu.
Parowki
Szarlotta

Też nie wiem co jej mówiono, ale może na zasadzie, że mama robi np karierę w stanach i kiedyś wróci. I ona jako dziecko trzymała się tej myśli, że mama „ zarobiona” woli robić karierę niż spędzać czas z nią.
Parowki
Szarlotta

ChristopherParker pisze: pn gru 29, 2025 9:14 pm Mówiono, że wyjechała za granicę na zdjęcia.
Aaa czyli dobrze zakładałam, że pewnie coś związanego z karierą i tak tej Patrycji przedstawiano zniknięcie mamy.

A nie wydaje Wam się dziwne to, że ten mąż Agnieszki tak dużo wplątał do książki wątków dotyczących ich pożycia? Dla mnie go trochę creepy i nie miałam o tym zielonego pojęcia. Oglądając dokument, współczułam facetowi. Wyglądał mi na takiego mocno „ depresyjnego” żyjącego w wiecznym lęku. Jednak te fragmenty, które tu przytoczyliście spowodowały, że już sama nie wiem co mam o nim myśleć.
Alek88
SushiRoll

Post autor: Alek88 »

Parowki pisze: wt gru 30, 2025 3:20 pm Aaa czyli dobrze zakładałam, że pewnie coś związanego z karierą i tak tej Patrycji przedstawiano zniknięcie mamy.

A nie wydaje Wam się dziwne to, że ten mąż Agnieszki tak dużo wplątał do książki wątków dotyczących ich pożycia? Dla mnie go trochę creepy i nie miałam o tym zielonego pojęcia. Oglądając dokument, współczułam facetowi. Wyglądał mi na takiego mocno „ depresyjnego” żyjącego w wiecznym lęku. Jednak te fragmenty, które tu przytoczyliście spowodowały, że już sama nie wiem co mam o nim myśleć.
Tak, te fragmenty dotyczące pozycia były bardzo niesmaczne. Brzmiały jak gawedzenie wujka - erotomana.
lui21
SweetsGallery

Post autor: lui21 »

Parowki pisze: wt gru 30, 2025 3:20 pm Aaa czyli dobrze zakładałam, że pewnie coś związanego z karierą i tak tej Patrycji przedstawiano zniknięcie mamy.

Taki zalękniony, że gdy tylko pojawiła się okazja żeby mieć znowu swoje 5 minut to poleciał w to bez zastanowienia. Córce nie pozwalał zamówić pizzy, bo nie wiadomo kim jest kurier, ale teraz już nie czuł oporów przed ujawnieniem swojego wizerunku?
Lillwhisper
BlondDoczep

Post autor: Lillwhisper »

lui21 pisze: wt gru 30, 2025 3:45 pm Taki zalękniony, że gdy tylko pojawiła się okazja żeby mieć znowu swoje 5 minut to poleciał w to bez zastanowienia. Córce nie pozwalał zamówić pizzy, bo nie wiadomo kim jest kurier, ale teraz już nie czuł oporów przed ujawnieniem swojego wizerunku?
Jestem pewna, że w grę wchodzą niemałe pieniądze za prawa do serialu i książki. Kiedyś nie było takich kwot, ponadto córka dorosła, mieszka za granicą, już nie musi się tak nią przejmować. Więc można zacząć kosić kasę, za zmarłą 30 lat temu żonę.
lui21
SweetsGallery

Post autor: lui21 »

Lillwhisper pisze: wt gru 30, 2025 4:02 pm Jestem pewna, że w grę wchodzą niemałe pieniądze za prawa do serialu i książki. Kiedyś nie było takich kwot, ponadto córka dorosła, mieszka za granicą, już nie musi się tak nią przejmować. Więc można zacząć kosić kasę, za zmarłą 30 lat temu żonę.
Wiadomo, że chodzi o kasę. Ciekawa jestem, czy gdyby propozycja pojawiła się 10/15 lat temu to by z tej kasy zrezygnował, aby chronić prywatność swoją i córki.
3citylife
ŚpięWRezydencji

Post autor: 3citylife »

lui21 pisze: wt gru 30, 2025 4:23 pm Wiadomo, że chodzi o kasę. Ciekawa jestem, czy gdyby propozycja pojawiła się 10/15 lat temu to by z tej kasy zrezygnował, aby chronić prywatność swoją i córki.
Zdaje mi się, że nie. Odniosłam wrażenie, że to cwany facet, łasy na kasę, byle się nie narobić. A te intymne szczegóły dają obleśny vibe, nie chciałabym, żeby mój mąż w taki sposób rozprawiał o mnie.