I w sumie dobrze, bo zaraz by go koledzy powiesili i nie doczekałby wyrokukulturalnyrozmowca pisze: ↑czw gru 25, 2025 9:49 pm Podobno nikt się nim nie zaopiekuje, bo czytałam że ma mieć pojedynczą cele.
Morderstwo Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherry-
FikolMikol
- Currently: planning drama
Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej
- detektyw69
- Ciastko
a kto nim miałby się 'zaopiekować'? chyba za dużo filmów się oglądało... takie historie się nie zdarzają,a jeśli już to jest to totalny margineskulturalnyrozmowca pisze: ↑czw gru 25, 2025 9:49 pm Podobno nikt się nim nie zaopiekuje, bo czytałam że ma mieć pojedynczą cele.
-
wijamurzyn
- RoyalBaby
Okej, tylko, że on jeszcze nie został skazany, więc wszystko co ułatwia mu kontakt PRZED rozprawą powoduje, że już dawno ma dogadane co mówićwijamurzyn pisze: ↑pt gru 26, 2025 2:26 am lepiej nie sprawdzaj jak wyglądają cele w skandynawskich więzieniach![]()
-
wijamurzyn
- RoyalBaby
W każdej innej sprawie faktycznie to byłby jakiś argument, ale tutaj sprawa jest jasna jak słońce i on już niczego nie musi mówić. Wystarczy że grzecznie posiedzi 30 lat.
Przemoc istniej, głównie ze względu na fakt zamknięcia na małej powierzchni kilku osob. Ale jeżeli ktoś wyobrażam sobie jakie męki przechodzą mordercy to moze sobie to między bajki włożyć. Jego główne cierpienie bedzie wynikało z faktu, ze jest młodym chłopakiem a zostanie pozbawiony wszelkich przyjemności wieku. Jeżeli dostanie wysoki wymiar kary, to wyjdzie jako dojrzały człowiek. Bez szans na cokolwiek. Rodziców juz moze nie byc. Sama perspektywa przygniata.detektyw69 pisze: ↑czw gru 25, 2025 11:16 pm tak tak a czy był w tej bajce smok? fajna bajka na dobranoc
W więzieniu nikomu nie zalezy aby taki chłopaczek oberwał. Za takie zachowania polecieliby wszyscy, wiec dba sie o niego. To nie te czasy. Polska jednak mimo wszystko jest krajem gdzie przepisy sie respektuje. Oczywiście ma szansą dostać kilka razy i byc moze nzjadzie sie na dnie hierarchia. Ale nie przesadzajmy ze mu tam zrobią jesien średniowiecza.
-
Kitku90690
- PsychoFanka
Dokladnie wiezniowie niby tacy chronieni nie podane info kiedy kto i do jakiego zakladu przyjezdza a pewnie kazdy z nas tutaj sie natknal na filmiki z przywitania wiezniow jak jakis wyczekiwany delikwent przyjezdzal tak sie darli ze az mury drzalywasylkap pisze: ↑pt gru 26, 2025 9:25 am Przemoc istniej, głównie ze względu na fakt zamknięcia na małej powierzchni kilku osob. Ale jeżeli ktoś wyobrażam sobie jakie męki przechodzą mordercy to moze sobie to między bajki włożyć. Jego główne cierpienie bedzie wynikało z faktu, ze jest młodym chłopakiem a zostanie pozbawiony wszelkich przyjemności wieku. Jeżeli dostanie wysoki wymiar kary, to wyjdzie jako dojrzały człowiek. Bez szans na cokolwiek. Rodziców juz moze nie byc. Sama perspektywa przygniata.
W więzieniu nikomu nie zalezy aby taki chłopaczek oberwał. Za takie zachowania polecieliby wszyscy, wiec dba sie o niego. To nie te czasy. Polska jednak mimo wszystko jest krajem gdzie przepisy sie respektuje. Oczywiście ma szansą dostać kilka razy i byc moze nzjadzie sie na dnie hierarchia. Ale nie przesadzajmy ze mu tam zrobią jesien średniowiecza.
- Evelinatalie
- RoyalBaby
Oczywiście, że będzie mieć pojedynczą celę. Wszystkie więzienia (a raczej osadzeni) w Warszawie i okolicy czekaja na niego. Więc nawet dnia by nie przeżył w celi z innymikulturalnyrozmowca pisze: ↑czw gru 25, 2025 9:49 pm Podobno nikt się nim nie zaopiekuje, bo czytałam że ma mieć pojedynczą cele.
- AlojzyDupa
- ToTylkoHermes
Gratuluję dobrgo samopoczucia i wiary w polskie więziennictwo ;) Przykład pierwszy z brzegu: Dawid Kostecki, który popełnił samob* przez powieszenie, leżąc w łóżku pod kocem. Znam sprawę jak i środowisko "od wewnątrz". Ten gość podpadł tak wielu osobom, że jedyną opcją było odesłanie go do nieba.detektyw69 pisze: ↑czw gru 25, 2025 10:52 pm a kto nim miałby się 'zaopiekować'? chyba za dużo filmów się oglądało... takie historie się nie zdarzają,a jeśli już to jest to totalny margines
To samo może być z Bartkiem - jeśli nie trafi do pojedyńczej celi (a to niemal pewne, że na początku tam trafi), to jestem przekonana, że wystarczy załodze parę tygodni, by go zniszczyć psychicznie i złamać do zera. Nie będzie już wsparcia Mamusi i relaksu przy pleju. Najbardziej pogarsza całą sytuację szczegóne okrucieństwo wobec Mai, zachowanie Matki oraz cynizm i brak skruchy u Bartka. Sprawa jest bardzo medialna i od początku jasne było, kto za tym stoi.
Będą go izolować ile się da, ze względów bezpieczeństwa.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Nie porównuj Bartka do Kosteckiego który miał haki na polityków.AlojzyDupa pisze: ↑pt gru 26, 2025 2:29 pm Gratuluję dobrgo samopoczucia i wiary w polskie więziennictwo ;) Przykład pierwszy z brzegu: Dawid Kostecki, który popełnił samob* przez powieszenie, leżąc w łóżku pod kocem. Znam sprawę jak i środowisko "od wewnątrz". Ten gość podpadł tak wielu osobom, że jedyną opcją było odesłanie go do nieba.
To samo może być z Bartkiem - jeśli nie trafi do pojedyńczej celi (a to niemal pewne, że na początku tam trafi), to jestem przekonana, że wystarczy załodze parę tygodni, by go zniszczyć psychicznie i złamać do zera. Nie będzie już wsparcia Mamusi i relaksu przy pleju. Najbardziej pogarsza całą sytuację szczegóne okrucieństwo wobec Mai, zachowanie Matki oraz cynizm i brak skruchy u Bartka. Sprawa jest bardzo medialna i od początku jasne było, kto za tym stoi.
Będą go izolować ile się da, ze względów bezpieczeństwa.
Kostecki zginął bo wiedział za dużo o wpływowych osobach.
Bartkowi wlos nie spadnie bo bedzie pod ochroną.
Trynkiewicz odsiedzial swoje i cos mu sie stalo?
Ojciec/matka Szymonka z Będzina?
Kaska Wasniewska?
Nie ludz sie ze Bartka spotka kara od wspolwiezniow bo służba więzienna nie bedzie ryzykować problemami i będą go pilnowac
- laura_bunko
- SkrzydełkaZhooters
Po pierwsze uważam, że życzenie komuś gw**t analnego, jakim by kto nie byl człowiekiem jest bardzo słabe (i tak wiem, wiem ile zła wyrządził Bartek Mai i mam szczerą nadzieję, że dostanie najwyższy wymiar kary) a po drugie, jeśli by do czegoś w więzieniu doszło, to Bartek od razu by powiadomił matkę, a ta rozpetalaby na nowo burze w mediach, stąd jestem pewna, ze służba więzienna będzie pilnować tego gnoja.
Więźniowie muszą mieć jakąś rozrywkę, bo inaczej wykombinują ją sobie "własnoręcznie". A to oznacza więcej konfliktów, bójek i kombinatorstwa. Gdzieś czytałam, że jeśli więźniowie nie mają co robić w celach, to próby przemytu dragów wzrastają trzykrotnie. Bo z nudów lepiej się najebać.
Jak już wyląduje w więzieniu, to telefon mu zabiorą – dostęp do internetu jest kontrolowany. Ale telewizor w celi czy nawet jakaś konsolę na spółkę może mieć.
Może wydawać się, że mają za dobrze – ale te konsole czy telewizory szybko się "przejadają" i więźniowie oglądają coś lub grają beznamiętnie, dla zabicia nudy. Granie czy oglądanie tv jest fajne, jak masz inne rozrywki i normalne życie, ale szybko przestaje być, jeśli siedzisz pół roku i twoja rozrywka ogranicza się do tego.
Oczywiście skazani mają też dostęp np. do książek, ale czytający są w mniejszości. W sumie jak trafiasz na długo do pierdla i lubisz czytać książki, to masz lżejszą odsiadkę - bo dodatkowa rozrywka, poza tym dostęp do gier czy tv jest ograniczony (to nie tak, że w więzieniu mają najnowsze gierki i dostęp do pięciu różnych kanałów streamingowych), a biblioteka częściej jest skłonna kupować tytuły, których więźniowie sobie zażyczą.
Czytałam gdzieś komentarz że ktoś mu pomagał przy tej zbrodni ale nie jest to matka. Dziwi mnie to bo ona pała taką nienawiścią do ofiary że gdyby nie fakt posiadania nagrań z kamer to powiedziałabym że to ona jest główną oprawczynią. Najbardziej mnie bawi jak ona na swoim fb pisze raz jak ona a raz w trzeciej osobie jako Pani Katarzyna xdd albo te jej wspierające grażyny że jest super matką bo wspiera i walczy o syna i życzą im dużo siły. Siłę to ona ma jak miesiącami oczernia ofiarę i jej rodzinę a Bartuś jak znęcał się nad Mają i ją zabijał. Niech sobie wezmą ich dwójkę pod swój dach
Ciekawe czy pęknie i powie cos więcej
Nie zdziwiłabym się jakby te wspierające Grażyny to były fałszywe konta matkiLarix pisze: ↑pt gru 26, 2025 10:47 pm Czytałam gdzieś komentarz że ktoś mu pomagał przy tej zbrodni ale nie jest to matka. Dziwi mnie to bo ona pała taką nienawiścią do ofiary że gdyby nie fakt posiadania nagrań z kamer to powiedziałabym że to ona jest główną oprawczynią. Najbardziej mnie bawi jak ona na swoim fb pisze raz jak ona a raz w trzeciej osobie jako Pani Katarzyna xdd albo te jej wspierające grażyny że jest super matką bo wspiera i walczy o syna i życzą im dużo siły. Siłę to ona ma jak miesiącami oczernia ofiarę i jej rodzinę a Bartuś jak znęcał się nad Mają i ją zabijał. Niech sobie wezmą ich dwójkę pod swój dachCiekawe czy pęknie i powie cos więcej
Też mi się nie chce wierzyć , że ktoś może wspierać Katarzynę w tym szaleństwie , chłopak zabił z szczególnym okrucieństwem i nie ma na taki czyn usprawiedliwienia . Daleka też jestem od tego żeby linczować rodziców morderców ale matka Bartka sama na to pracuje .
Fejkowe konta Kaśki to jedno, ale przeglądałam niektóre co ją wspierają i faktycznie są tacy ludzie. I to dorosłe kobiety posiadające dzieci, a jedna miała ustawioną prace jako psychologAmelia302 pisze: ↑sob gru 27, 2025 7:09 am Też mi się nie chce wierzyć , że ktoś może wspierać Katarzynę w tym szaleństwie , chłopak zabił z szczególnym okrucieństwem i nie ma na taki czyn usprawiedliwienia . Daleka też jestem od tego żeby linczować rodziców morderców ale matka Bartka sama na to pracuje .
-
Karolina88820
- Ciastko
Przetłumaczone z Greckiej strony sądu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
wikkywikky
- RóżowePolo
Ok, czyli jednak te najgorsze obrażenia były całe szczęście jak już raczej ich nie czuła
- laura_bunko
- SkrzydełkaZhooters
Masakra... Co ta dziewczyna musiała przejść przed śmiercią
- berry blast
- Currently:revenge
ale za życia dostała wielokrotnie drewnianym kijem i metalowym młotem.wikkywikky pisze: ↑ndz gru 28, 2025 10:19 pm Ok, czyli jednak te najgorsze obrażenia były całe szczęście jak już raczej ich nie czuła
to marne pocieszenie, że podpalił ją jak już była nieprzytomna.
Cały czas mam dziwne wrażenie, że nie wszystko to, co wyżej napisano, jest dziełem Bartusia.
Moim zdaniem mamusia dołożyła swoje.
Zaznaczam, że to tylko moje spekulacje - po prostu wierzyć mi się nie chce, że taki przeciętny zwyklak byłby zdolny do takiego okrucieństwa
Moim zdaniem mamusia dołożyła swoje.
Zaznaczam, że to tylko moje spekulacje - po prostu wierzyć mi się nie chce, że taki przeciętny zwyklak byłby zdolny do takiego okrucieństwa