Start
Mój profil

Zbrodnia w Rakowiskach

Moderator: verysweetcherry
Maximus1111
LouiBag

Re: Zbrodnia w Rakowiskach

Post autor: Maximus1111 »

aga060897 pisze: czw gru 11, 2025 9:56 am A wiecie czy ktoś kupił ten dom? Czy dobrze im się tam mieszka?
Był wystawiony za 800 potem.400 potem za 250 i w ostatnim momencie sie wycofali.
Teraz ponoć znajduje sie tam " jakaś firma"
Przesłuchałam ostatnio raz jeszcze mazur, herring i majcher oraz jej " rakowiska" jej słuchało mi sie najgorzej te zmiany czasowe mnie gubily.
W książce jest tylko wypowiedź na końcu ze on odciął sie od niej, ze żałuję, se zostal zmanipulowany, ze ona nim sterowała, ze to przez narkotyki, ze żałuję itd natomiast prokuratura nigdy w to nie uwierzyła , i został skazany tak samo jak ona, a nie ze np byl niepoczytalny w chwili popełnienia zbrodni.
Chlopak z dobrego domu.. sama nie wiem co nom pokierowało, czwórkowy uczeń, miał dziewczynę , ktora kazała mu zdecydować albo Zuza albo ona i świadomie wybrał tą wariatkę. W glowie mi sie to nie mieści. Sa takie sprawy ,które pozostają w głowie z ta jest właśnie jedną z nich .
Majcher pisala ze ona miala znajomości w jakiś skłotach , ze jedni byli dawcami drudzy biorcami i ze Kamila tez w to środowisko wprowadziła.
Matka zuzy zostawiała jej sporo gotówki jak wyjeżdżała.
Nie ma wytłumaczenia dla tej zbrodni powinni pracować po 12h na dobę i jesc tynk ze ścian. Ha tfu.
Awatar użytkownika
Lilianova
BlondDoczep

Post autor: Lilianova »

Gdyby on był zdrowy psychicznie to by nim nie zmanipulowała, nie kupuję jego tłumaczenia.

Poza tym przepraszam bardzo ale ta dziewczyna nawet do przeciętnych się nie zaliczała.

Szkoda rodziców, biedni ludzie.
teodora55
LouiBag

Post autor: teodora55 »

YMH2301 pisze: śr gru 17, 2025 9:58 pm Weszłam, złoto 🤣 ktoś chyba na Black Friday wyłapał ekspres do kawy XD
Ja nie rozumiem, czemu tam są takie filmiki? Ktoś korzysta z tego konta ?
Awatar użytkownika
pasjansowy.swir
RóżowePolo

Post autor: pasjansowy.swir »

teodora55 pisze: pt gru 26, 2025 10:45 pm Ja nie rozumiem, czemu tam są takie filmiki? Ktoś korzysta z tego konta ?
troche nie rozumiem na czym to konto polega ale z tego co wyczytalam w komentarzach to chyba jest podpięte pod starego laptopa zuzy z ktorego nadal korzysta jej mama i dlatego widac chyba co na nim przegląda itp
sira46
Ciastko

Post autor: sira46 »

outofsightoutofmind pisze: sob lis 29, 2025 12:15 pm Do dzis bardzo duzo osob mysli, ze byli para, choc to nieprawda, i do dzis, kiedy media o tym wspominaja, mowia o nich jak o parze w romantycznym sensie. Nigdy nie bylo miedzy nimi milosci, byli przyjaciolmi, ona lesbijka. Trudno nie nazwac ich bratnimi duszami, skoro oboje chcieli kogos zamordowac XD. Tak, oboje tego chcieli i oboje na ten pomysl wpadli. Denerwuje mnie to klepanie Kamila po plecach i gadanie „biedny zmanipulowany chlopak”. No nie, nie byl zmanipulowany, nie ma osobowosci zaleznej. Fakt, gdyby jej nie poznal, to by do tego nie doszlo, ale nic z jego obserwacji psychiatrycznej nie wskazywalo na to, ze ona mu namieszala w glowie do tego stopnia. Musial w nim od zawsze byc buntownik i w koncu mial przy kim ta twarz pokazac.

Co do oczu, ona wetknela swoje palce podczas szamotaniny na podlodze, nie bylo zadnego wydlubania, po prostu tak chciala go odepchnac. Widzilam rysunek obrazen tego malzenstwa i oczy na fantomie(?) rysunkowym w ogole nie byly zaznaczone.
a sa gdzies dostępne te rysunki w necie?
Awatar użytkownika
Smb911
RiczAsFak

Post autor: Smb911 »

Przeczytałam książkę… Tam rzeczywiście jest motyw „my kontra świata”,ale nie jako pary… Punkt widzenia Kamila czytałam przez palce,bo on nie odpowiedział na żadna wiadomość autorce. Ogólnie książka napisana w nawiązaniu do chwytliwego tematu…
Trochę mnie dziwi,że tacy byli nierozłączni a z internetu dowiedziałam się,że oni chyba w ogóle zerwali kontakt. Szybko poszło…
Awatar użytkownika
Smb911
RiczAsFak

Awatar użytkownika
Smb911
RiczAsFak

zarebak
RoyalBaby

Post autor: zarebak »

Smb911 pisze: ndz gru 28, 2025 12:00 pm Przeczytałam książkę… Tam rzeczywiście jest motyw „my kontra świata”,ale nie jako pary… Punkt widzenia Kamila czytałam przez palce,bo on nie odpowiedział na żadna wiadomość autorce. Ogólnie książka napisana w nawiązaniu do chwytliwego tematu…
Trochę mnie dziwi,że tacy byli nierozłączni a z internetu dowiedziałam się,że oni chyba w ogóle zerwali kontakt. Szybko poszło…
To właściwie dlaczego oni to zrobili?
Maximus1111
LouiBag

Post autor: Maximus1111 »

Smb911 pisze: ndz gru 28, 2025 12:07 pm https://ibb.co/Pv2KVLfg
"Kamil nigdy nie trafi pod most jak marzą hejterzy ...I co jest dalej bo nie mogę odczytać.

No jak po co to zrobili? Myśleli, ze dostaną odszkodowanie za śmierć rodziców, myśleli, ze moze to byc nawrt 2mln zł , dlatego porzucili ponysl zabicia jej matki bo ona sama powiedziala ze jej matka nic nie ma.
witaminkaa
GreckieWakacje

Post autor: witaminkaa »

Maximus1111 pisze: ndz gru 28, 2025 1:50 pm No jak po co to zrobili? Myśleli, ze dostaną odszkodowanie za śmierć rodziców, myśleli, ze moze to byc nawrt 2mln zł , dlatego porzucili ponysl zabicia jej matki bo ona sama powiedziala ze jej matka nic nie ma.
Nie "po co" tylko "dlaczego"! :) Skoro oni nie byli w związku i nawet się nie lubili to raczej ciężko żeby planowali wspólne życie po morderstwie (i wyjaśnia to brak utrzymywania kontaktu po zatrzymaniu przez policję). A jeśli to miała być robota dla pieniędzy to Kamil szukałby profesjonalnego killera i nie dzielił się zarobkiem z jakąś Zuzą.
Awatar użytkownika
Smb911
RiczAsFak

zarebak pisze: ndz gru 28, 2025 12:28 pm To właściwie dlaczego oni to zrobili?
Na końcu książki jest dopisek od autorki i cytat z rozmowy telefonicznej z Zuzanną… No i niby że nikt z nimi nie rozmawiał(czytaj rodzice Kamila - a wiemy że działali w temacie) Zuzanna psioczy że nie miała numeru do telefonu zaufania… No chcieli być wolni. Pić,cpac i balować. Spieniężyć majątek państwa N. I tutaj mamy ciekawy obraz jacy byli mądrzy… Rzeczywiście to dziecięce mózgi zryte używkami.
Kamila nie ma ani słowa w tej książce. Zuza na końcu „bardzo przeprasza”.
Awatar użytkownika
Smb911
RiczAsFak

Maximus1111 pisze: ndz gru 28, 2025 1:50 pm "Kamil nigdy nie trafi pod most jak marzą hejterzy ...I co jest dalej bo nie mogę odczytać.

No jak po co to zrobili? Myśleli, ze dostaną odszkodowanie za śmierć rodziców, myśleli, ze moze to byc nawrt 2mln zł , dlatego porzucili ponysl zabicia jej matki bo ona sama powiedziala ze jej matka nic nie ma.
Przepraszam,średnio umiem tu w załączniki. Powinny być dwa screeny,dwa linki wrzuciłam. Generalnie komentarz jest pod tym artykułem
https://www.slowopodlasia.pl/artykul/34 ... akowiskach
Joanna Darc
Kciuk

Post autor: Joanna Darc »

Jest tam wzmianka, że ona zmieniła imię i nazwisko. To powinno być zabronione ludziom z taką przeszłością. Podobnie on mówi, że chciałby być psychologiem. Morderca który mówi pacjentom, jak mają żyć. Kuriozum jakieś.
mariaow
ZdalnaFanka

Post autor: mariaow »

Joanna Darc pisze: ndz gru 28, 2025 2:35 pm Jest tam wzmianka, że ona zmieniła imię i nazwisko. To powinno być zabronione ludziom z taką przeszłością. Podobnie on mówi, że chciałby być psychologiem. Morderca który mówi pacjentom, jak mają żyć. Kuriozum jakieś.
Dokładnie. Poza tym mógł sobie skończyć i 10 kierunków studiów w więzieniu, ale raczej np. sensownych praktyk tam nie zrobił więc co miałby z niego być za psycholog? I w ogóle serio, w zawodzie w którym pomaga się ludziom? Śmiechu warte.
lola!!!
DramaQueen

Post autor: lola!!! »

oni mogą wyjsc za 8 lat?
plotki3030
Currently: planning drama

Post autor: plotki3030 »

A ja myślę że Zuza miała ogromny negatywny wpływ na Kamila. Zanim zaczęli się kumplować jakoś nie było z nim problemów. Był przeciętnym chłopakiem, miał znajomych, dziewczynę, normalny dom. Zero patologi. U Zuzy wystarczy poczytać, nieobecna matka, brak ojca, zaburzony obraz samej siebie, wagary, używki, problemy..
A Kamil zaczął dziwaczec dopiero jak z nią się zaczął zadawać. Absolutnie go nie bronię ale myślę, że Zuza musiała mieć jakiś negatywny wpływ na niego skoro dopiero przy niej się zmienił. Socjopaci potrafią działać na ludzi. Może wjechały też jakieś używki. Wogle mnie nie dziwi że jego rodzice nie byli zadowoleni z takiej koleżanki.
Szokiem jest ze chłop zamordował własnych rodziców.. Bo ona to chodząca patologia i red flag i wierze ze zbrodnia mogła jej nie obejść, w końcu dla niej to obcy ludzie, mogła też ich nie lubić za to że chcieli ja odciąć od Kamila. A jej matka i tak zawsze ja broniła.
Pytanie czy faktycznie nie byli para? Nie chce mi się w to wierzyć. Bo co jako kumple chcieli dokonać zbrodni i podzielić się kasa? Kamil nie myślał o tym że zostanie sam?
plotki3030
Currently: planning drama

Post autor: plotki3030 »

mariaow pisze: ndz gru 28, 2025 4:38 pm Dokładnie. Poza tym mógł sobie skończyć i 10 kierunków studiów w więzieniu, ale raczej np. sensownych praktyk tam nie zrobił więc co miałby z niego być za psycholog? I w ogóle serio, w zawodzie w którym pomaga się ludziom? Śmiechu warte.
Nie znam się ale mam nadzieję że aby zostać psychologiem nie można być karanym.
Joanna Darc
Kciuk

Post autor: Joanna Darc »

plotki3030 pisze: ndz gru 28, 2025 7:00 pm A ja myślę że Zuza miała ogromny negatywny wpływ na Kamila. Zanim zaczęli się kumplować jakoś nie było z nim problemów. Był przeciętnym chłopakiem, miał znajomych, dziewczynę, normalny dom. Zero patologi. U Zuzy wystarczy poczytać, nieobecna matka, brak ojca, zaburzony obraz samej siebie, wagary, używki, problemy..
A Kamil zaczął dziwaczec dopiero jak z nią się zaczął zadawać. Absolutnie go nie bronię ale myślę, że Zuza musiała mieć jakiś negatywny wpływ na niego skoro dopiero przy niej się zmienił. Socjopaci potrafią działać na ludzi. Może wjechały też jakieś używki. Wogle mnie nie dziwi że jego rodzice nie byli zadowoleni z takiej koleżanki.
Szokiem jest ze chłop zamordował własnych rodziców.. Bo ona to chodząca patologia i red flag i wierze ze zbrodnia mogła jej nie obejść, w końcu dla niej to obcy ludzie, mogła też ich nie lubić za to że chcieli ja odciąć od Kamila. A jej matka i tak zawsze ja broniła.
Pytanie czy faktycznie nie byli para? Nie chce mi się w to wierzyć. Bo co jako kumple chcieli dokonać zbrodni i podzielić się kasa? Kamil nie myślał o tym że zostanie sam?
Może używki tak działały.
Mnie jeszcze zastanawia ta matka zuzy. Babka zrobiła doktorat, niby więc inteligentna i tak po prostu pomaga córce jakby nic się nie stało? Co trzeba mieć w mózgu. Po wyjściu pewnie też jej pomoże posadkę znaleźć skoro ta zmieniła personalia.
Awatar użytkownika
Smb911
RiczAsFak

Joanna Darc pisze: ndz gru 28, 2025 7:07 pm Może używki tak działały.
Mnie jeszcze zastanawia ta matka zuzy. Babka zrobiła doktorat, niby więc inteligentna i tak po prostu pomaga córce jakby nic się nie stało? Co trzeba mieć w mózgu. Po wyjściu pewnie też jej pomoże posadkę znaleźć skoro ta zmieniła personalia.
Gdzieś mi coś się obiło o uszy,że matka mataczyła z jakimś grypsem czy rozprawą. Ktoś coś?
Może matka w ten sposób „odpracowuje” pełen dług… Ucisza sumienie i swoją nieobecność.
witaminkaa
GreckieWakacje

plotki3030 pisze: ndz gru 28, 2025 7:00 pm A ja myślę że Zuza miała ogromny negatywny wpływ na Kamila. Zanim zaczęli się kumplować jakoś nie było z nim problemów. Był przeciętnym chłopakiem, miał znajomych, dziewczynę, normalny dom. Zero patologi. U Zuzy wystarczy poczytać, nieobecna matka, brak ojca, zaburzony obraz samej siebie, wagary, używki, problemy..
No właśnie. On został przez nią zawłaszczony, może ona go jednocześnie trzymała na dystans i kusiła tym swoim biseksualizmem? Dwóch dzieciaków zdurniało w emocjach, które jedna strona zanadto rozbujała i doszło do takiej anomalii i to sprawia, że ta zbrodnia jest tak fascynująca.
xoseraphina
FejkTiffany

Post autor: xoseraphina »

No właśnie przez to, że Kamil nie sprawiał wcześniej problemów, a Zuzanna tak, to ludziom się wydaje, że to ona miała na niego zły wpływ i namówiła do tego morderstwa. A gdyby tak było to biegli, którzy badali tą dwójkę, na pewno by to wyłapali. Nie było żadnej podstawy by tak twierdzić. Opinia lekarzy wskazała, że Kamil nie posiadał osobowości zależnej i dokonał zbrodni z premedytacją. W ocenie sądu oboje byli winni morderstwa w takim samym stopniu, dlatego dostali ten sam wymiar kary. Nie było żadnych okoliczności łagodzących dla Kamila. Poza tym u Zuzanny nie zdiagnozowano socjopatii, tylko osobowość narcystyczną, a to dwa różne zaburzenia, choć pewne zachowania mogą się pokrywać. Ponadto ja uważam, że zdrowego psychicznie człowieka w żaden sposób nie da rady nakłonić do zabójstwa własnych rodziców. To, że Kamil był bezproblemowy nie znaczy, że u niego w głowie tam wszystko stykało.
kara_plotkara
Mokra Włoszka

Post autor: kara_plotkara »

plotki3030 pisze: ndz gru 28, 2025 7:01 pm Nie znam się ale mam nadzieję że aby zostać psychologiem nie można być karanym.
W obecnym stanie prawnym karalność nie jest weryfikowana do prowadzenia prywatnej praktyki. Trochę inaczej ma się to w instytucjach typu placówki oświatowe itp. Także prywaty gabinet może sobie otworzyć, choć słyszałam że mają to uregulować i coś zmienić w tej kwestii.
witaminkaa
GreckieWakacje

xoseraphina pisze: pn gru 29, 2025 1:18 am No właśnie przez to, że Kamil nie sprawiał wcześniej problemów, a Zuzanna tak, to ludziom się wydaje, że to ona miała na niego zły wpływ i namówiła do tego morderstwa. A gdyby tak było to biegli, którzy badali tą dwójkę, na pewno by to wyłapali. Nie było żadnej podstawy by tak twierdzić. Opinia lekarzy wskazała, że Kamil nie posiadał osobowości zależnej i dokonał zbrodni z premedytacją. W ocenie sądu oboje byli winni morderstwa w takim samym stopniu, dlatego dostali ten sam wymiar kary. Nie było żadnych okoliczności łagodzących dla Kamila. Poza tym u Zuzanny nie zdiagnozowano socjopatii, tylko osobowość narcystyczną, a to dwa różne zaburzenia, choć pewne zachowania mogą się pokrywać. Ponadto ja uważam, że zdrowego psychicznie człowieka w żaden sposób nie da rady nakłonić do zabójstwa własnych rodziców. To, że Kamil był bezproblemowy nie znaczy, że u niego w głowie tam wszystko stykało.
Te diagnozy to są tyle warte co wróżby z fusów czy inne horoskopy.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Jezu, z Waszego polecenia zaczęłam czytać te Rakowiska i nie umiem zrozumieć, po co ta baba pozmieniała sprawcom imiona? Reszcie postaci rozumiem, ale przez to czuję się, jakbym czytała o czymś zupełnie innym. 😬