To że ludzie są krytyczni i sprawdzają to dobrze o nich świadczy, przynajmniej nie szukają sobie, omamieni dysonansem pozwaczym, dowodów w trybie: efekt potwierdzenia onKasiabimbasia pisze: ↑sob gru 20, 2025 6:07 pm Oj, nie pisałabym tego tak otwarcie, zaraz trole się zjadą, że przecież wygadujesz głupoty, nie ma na to potwierdzenia, niewiadomo czy to prawda… tak jak w przypadku podważania, czy ten Pinterest należy do niej.
Zaraz zaczną podważać, czy w ogóle dokonała tej zbrodni![]()
Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze
Moderator: verysweetcherry- Fluffyslippers
- FejkTiffany
Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze
Prawda, mamusiu?
-
zofijka0709
- Gacie z oceanu
Nie, nie jestem blisko rodziny, a nawet nikogo z tej rodziny nie znam osobiście. Znam za to dużo ludzi i potrafię dodać dwa do dwóch.
Jeśli to prawda no to musi być ładna rodzinkaBambi11 pisze: ↑sob gru 20, 2025 6:00 pm Moje dwa posty w tym wątku zostały skasowane za to, że napisałam gdzie pracuje/pracowała ciocia dziewczyny co,moim zdaniem, jest istotną informacją biorąc pod uwagę, że pełniła wysoką funkcję w mieście i mogło to mieć wpływ na ukrywanie informacji w sprawie. Osoba ta pełni/pełniła funkcję publiczną, a informacje te są publicznie dostępne, więc do tej pory nie rozumiem jaki zapis regulaminu forum niby złamałam.
Tak jeszcze odnośnie tego, że chcemy wiedzieć co ma w głowie to mam informacje od osoby, która uczestniczyła dziś w pogrzebie, że podobno Hania została przeniesiona przez matkę do SP 10 z innej
szkoły po tym jak dusiła tam jakąś dziewczynkę, sprawa została oczywiście zamieciona.
- berry blast
- Currently:revenge
dodałaś sobie dwa do dwóch i już wiesz, że matka nie poświęcała Hani czasu?zofijka0709 pisze: ↑sob gru 20, 2025 6:15 pm Nie, nie jestem blisko rodziny, a nawet nikogo z tej rodziny nie znam osobiście. Znam za to dużo ludzi i potrafię dodać dwa do dwóch.
to jest dopiero sianie plotek
-
zofijka0709
- Gacie z oceanu
Wiele więcej mogą wywnioskować ci, którzy mają pojęcie o JG. Dyrektor SP10 piastuje także funkcję w urzędzie miejskim, naczelniczka departamentu edukacji jest od lat związana z SP10 i tą dzielnicą, to są lokalne smaczki, nikt tu nie powiela plotek, ale ludzie potrafią sklejać fakty.Bambi11 pisze: ↑sob gru 20, 2025 6:00 pm Moje dwa posty w tym wątku zostały skasowane za to, że napisałam gdzie pracuje/pracowała ciocia dziewczyny co,moim zdaniem, jest istotną informacją biorąc pod uwagę, że pełniła wysoką funkcję w mieście i mogło to mieć wpływ na ukrywanie informacji w sprawie. Osoba ta pełni/pełniła funkcję publiczną, a informacje te są publicznie dostępne, więc do tej pory nie rozumiem jaki zapis regulaminu forum niby złamałam.
Tak jeszcze odnośnie tego, że chcemy wiedzieć co ma w głowie to mam informacje od osoby, która uczestniczyła dziś w pogrzebie, że podobno Hania została przeniesiona przez matkę do SP 10 z innej
szkoły po tym jak dusiła tam jakąś dziewczynkę, sprawa została oczywiście zamieciona.
-
zofijka0709
- Gacie z oceanu
Tak, dokładnie tak zrobiłam. A jedno z tych „dwa” jest mielone tutaj przez 20 stron co najmniej: 12-latka od kilku lat prowadzi social media pełne niepokojących treści i żaden z rodziców nie widzi w tym problemu.berry blast pisze: ↑sob gru 20, 2025 6:36 pm dodałaś sobie dwa do dwóch i już wiesz, że matka nie poświęcała Hani czasu?
to jest dopiero sianie plotek
Gdyż jest to łamanie PRAWA, a nie tylko regulaminu forum. Wszelkie informacje mogące się przyczynić do identyfikacji podejrzanej podlegają karze wg kodeksu karnego.Bambi11 pisze: ↑sob gru 20, 2025 6:00 pm Moje dwa posty w tym wątku zostały skasowane za to, że napisałam gdzie pracuje/pracowała ciocia dziewczyny co,moim zdaniem, jest istotną informacją biorąc pod uwagę, że pełniła wysoką funkcję w mieście i mogło to mieć wpływ na ukrywanie informacji w sprawie. Osoba ta pełni/pełniła funkcję publiczną, a informacje te są publicznie dostępne, więc do tej pory nie rozumiem jaki zapis regulaminu forum niby złamałam.
Zobaczcie sobie jak to działa w Skandynawii. Dziecko w tym wieku za taki czyn jest izolowane, podlega bardzo "restrykcyjnej" resocjalizacji. A rodzice pociągnięci do odpowiedzialności. W Skandynawii rodzice są zawsze winni w takiej sytuacji i reszta dzieci jest im odbierana. Może to nie jest głupi tok myślenia.
-
Breath4lovee
- Koczkodan
No właśnie zależy. 12 latki akurat jeszcze nie są na tyle rozwinięte umysłowo, żeby pewne rzeczy zrozumieć. Czasem kierują się tylko emocjami, a nie konsekwencjami. Była też podobna sprawa w Stanach, gdzie 12 latki raniły nożem koleżankę, bo naczytały się mrocznych treści na internecie i nie za bardzo odróżniały fikcję od rzeczywistości.Jellyfjucik pisze: ↑sob gru 20, 2025 12:50 pm Oczywiście pomyśleć a przejść do czynów dzieli przepaść. Dlatego ja absolutnie nie akceptuje diagnozowania dziecka na podstawie obrazków jakie wstawia na swoim profilu. Każdy nastolatek trafiając na takie treści zaspokaja ciekawość świata, uczy sie ze istnieją na swiecie rzeczy złe, zaznajamia się z okrucieństwem czyhajacym na swiecie. Przez kolegami zgrywa wtedy takiego edgy, takiego dorosłego, patrzcie mnie to nie rusza. W rzeczywistości kazdy czuje ten dziwny niepokój, nie chce na to patrzeć a wzroku oderwać nie może.
Kolejna sprawa to nastolatki nie są głupie i wiedzą że niektórych śladów nie wolno zostawiać. Wiedzą że do zabronionych rzeczy jest czat w grze, który znika po wylogowaniu, a zacofany dorosły będzie szukał czegoś w komunikatorach a nie na czacie w Minecrafcie.
-
MatkaJoannaOdPlotek
- BlondDoczep
Mama Danusi kilka razy napisała komentarze z prośbą o niepisanie niczego ani o Danusi ani o sprawie. Jak widać nic to nie dało.zofijka0709 pisze: ↑sob gru 20, 2025 6:15 pm Nie, nie jestem blisko rodziny, a nawet nikogo z tej rodziny nie znam osobiście. Znam za to dużo ludzi i potrafię dodać dwa do dwóch.
- berry blast
a skąd wiesz, że nie widzieli w tym problemu?zofijka0709 pisze: ↑sob gru 20, 2025 7:09 pm Tak, dokładnie tak zrobiłam. A jedno z tych „dwa” jest mielone tutaj przez 20 stron co najmniej: 12-latka od kilku lat prowadzi social media pełne niepokojących treści i żaden z rodziców nie widzi w tym problemu.
a skąd wiesz, że wiedzieli co zamieszcza, ogląda w sieci? (większość rodziców nie wie)
to co tutaj jest mielone od 20 stron to są tak rozległe dywagacje że czasem ciężko się czyta.
już nawet było o tym, że Hanka to reinkarnacja zmarłego żołnierza xD
to są domysły które do niczego nie prowadzą.
sąd rodzinny, psychologowie będą pewnie latami badać sprawę ale niektórzy już lepiej wiedzą co było powodem
za moich czasów też chodziło się na czarno, interesowało militariami, a mroczne subkultury emo cięły się tępą różową żyletką, deliberowały o beznadziei świata, braku sensu, depresji i żyły wizją romantycznej śmierci o wschodzie słońca a jednak mało kto podejmował takie kroki. więc serio, ja bym się wstrzymała z takimi jasnymi osądami.
-
kaska123321
– Będzie potrzebowała bardzo dużego wsparcia, w tym pomocy psychiatrycznej i psychologicznej, aby w przyszłości móc poradzić sobie z konsekwencjami tego, co się wydarzyło – tak o tym, co czeka teraz 12-latkę, mówił Oskar Skoczylas, adwokat, karnista.
ja pierd_le
ja pierd_le
Mozna dokonac zbrodni doskonałej. Trzeba tylko poswiecic czas na wyszukanie odpowiednich luk prawnych takich jak,w tym przypadku,wiek sprawcykaska123321 pisze: ↑sob gru 20, 2025 7:49 pm – Będzie potrzebowała bardzo dużego wsparcia, w tym pomocy psychiatrycznej i psychologicznej, aby w przyszłości móc poradzić sobie z konsekwencjami tego, co się wydarzyło – tak o tym, co czeka teraz 12-latkę, mówił Oskar Skoczylas, adwokat, karnista.
ja pierd_le
-
Breath4lovee
- Koczkodan
- eszability
- SushiRoll
Dla własnego zdrowia psychicznego - lepiej nie czytać komentarzy wcale.Breath4lovee pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:02 pm To mi przypomina nagonkę na żydów podczas wojny… ludzie są serio tępi w Polsce.
zaczęło się bez żadnego powodu, bo aktualnie o wszystko są obwiniani ukraińcy. nazwisko nie pomogło, ludzie uważają, że brzmi ukraińsko.
-
Joanna Darc
- Kciuk
A skąd wiesz, że reagowali prawidłowo?berry blast pisze: ↑sob gru 20, 2025 7:39 pm a skąd wiesz, że nie widzieli w tym problemu?
a skąd wiesz, że wiedzieli co zamieszcza, ogląda w sieci? (większość rodziców nie wie)
to co tutaj jest mielone od 20 stron to są tak rozległe dywagacje że czasem ciężko się czyta.
już nawet było o tym, że Hanka to reinkarnacja zmarłego żołnierza xD
to są domysły które do niczego nie prowadzą.
sąd rodzinny, psychologowie będą pewnie latami badać sprawę ale niektórzy już lepiej wiedzą co było powodem
za moich czasów też chodziło się na czarno, interesowało militariami, a mroczne subkultury emo cięły się tępą różową żyletką, deliberowały o beznadziei świata, braku sensu, depresji i żyły wizją romantycznej śmierci o wschodzie słońca a jednak mało kto podejmował takie kroki. więc serio, ja bym się wstrzymała z takimi jasnymi osądami.
Jeśli faktycznie było coś wcześniej i ktoś zamiótł sprawę pod dywan, to jest tak samo winny. To nie jest pierwszy taki przypadek. Poczytaj sobie komentarze na insta Karoliny KP jak rodzice w szkole często zamiatają wszystko pod dywan, jak z kata robią ofiarę. To nie są odosobnione przypadki. O przypadku Zuzanny nie wspomnę.
- berry blast
nie wiem i nic takiego nie napisałam?
Polecam odsłuchać. Ciekawy wątek dotyczący ewentualnego przeniesienia odpowiedzialności na szkole. Inne kwestie też warte uwagi.
https://m.youtube.com/watch?v=iuWGcOJv- ... RraQ%3D%3D
- eszability
- SushiRoll
Kogo Ty polecasz.... przecież to jest ruska onuca.Evlka pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:55 pm Polecam odsłuchać. Ciekawy wątek dotyczący ewentualnego przeniesienia odpowiedzialności na szkole. Inne kwestie też warte uwagi.
Przy sprawie na UW i Mai z Mławy było dokładnie to samo, pierwsze co ludzie pisali, że to na pewno Ukraińcy
-
Joanna Darc
- Kciuk
No właśnie. Być może są tu osoby, które to wiedzą. W końcu chodziła do klasy, są grupki dla rodziców na róznych komunikatorach. Tego nie można wykluczyć.
-
zofijka0709
- Gacie z oceanu
Ale się postawiłaś do mnie skąd ja wiem, że było odwrotnie