Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Kotek_99
LouiBag

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Kotek_99 »

Jellyfjucik pisze: sob gru 20, 2025 11:49 am No to gratuluję wam i zazdroszczę cukierkowego dzieciństwa, że nigdy żaden rówieśnik nie zrobil wam tyle przykrego żeby zacząć mieć takie myśli. Tu wszyscy do 16 roku życia oglądali H2O a w internecie ubierali laleczki.
Widzisz różnice między "mieć takie myśli" a zabić?
Awatar użytkownika
jenny_
RóżowePolo

Post autor: jenny_ »

Panie i panowie, cytując klasyka: "zaczęło się".
Nawet nie mam siły tego włączać.

(Jakby ktoś nie kojarzył - youtuber znany z odklejonych teorii spiskowych, sympatyzujący z podobnymi kręgami co te, które rozpowszechniają plotki o sprawczyni-Ukraince, więc nie zdziwiłabym się, gdyby to też było o tym)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob gru 20, 2025 12:45 pm przez jenny_, łącznie zmieniany 2 razy.
xxxgwxxx
Koczkodan

Post autor: xxxgwxxx »

Kotek_99 pisze: sob gru 20, 2025 11:11 am I to jest wg Ciebie ok, tak? Nic tu nie wymaga zmiany w prawie?

Dzień przed urodzinami ktoś nie jest na tyle dojrzały, by ponieść konsekwencje, a w dniu urodzin już tak?
Kilka godzin sprawia, że ten słynny "niewykształcony płat czolowy" już się wykształci?

I wcale nie jest to luka w prawie, którą wykorzystują mlodociany psychopaci?

Serio jestem ciekawa, jak takie osoby sobie to tłumaczą.
A gdzie ja napisałam, że to jest ok? Tzn, to jest "ok" - w sensie, jeżeli w przepisach masz, że w dniu czynu masz mieć ukończone x lat to masz mieć ukończone x lat i to jest dość jasne. Kwestia jest jedynie tego, żeby tę granicę wiekową odpowiedzialności obniżyć i co osobiście popieram. Niestety idealne nigdy nie będzie, bo nawet jak obniższysz do powiedzmy 10 lat, to jest ryzyko, że 9 latek popełni zbrodnię (były takie przypadki na świecie, a nawet młodsze dzieci zabijały).
Kotek_99
LouiBag

xxxgwxxx pisze: sob gru 20, 2025 12:43 pm A gdzie ja napisałam, że to jest ok? Tzn, to jest "ok" - w sensie, jeżeli w przepisach masz, że w dniu czynu masz mieć ukończone x lat to masz mieć ukończone x lat i to jest dość jasne. Kwestia jest jedynie tego, żeby tę granicę wiekową odpowiedzialności obniżyć i co osobiście popieram. Niestety idealne nigdy nie będzie, bo nawet jak obniższysz do powiedzmy 10 lat, to jest ryzyko, że 9 latek popełni zbrodnię (były takie przypadki na świecie, a nawet młodsze dzieci zabijały).
No to dobrze, że tak uważasz, wolałam zapytać, bo 2 dni temu był atak trolli na nas komentujących, że to my jesteśmy w tej sprawie najbardziej obrzydliwe, bo o tym rozmawiamy.
Zresztą nadal leca teksty o naszym "cukierkowym dzieciństwie", że nas na pewno nigdy nikt nie obrażał i nie wysmiewał i dlatego nie rozumiemy, że można za to zabić. Tak jakby nasze dzieciństwo miało jakiekolwiek znaczenie. Nikt z nas raczej nie ma na koncie morderstwa w wieku 12 lat.

Zgadzam się, że może się zdarzyć, że zabije i młodsze dziecko, ale kara nie powinna zależeć od tego, czy zrobi to 2 tygodnie przed którymiś urodzinami czy 2 tygodnie po nich.
Awatar użytkownika
Jellyfjucik
RoyalBaby

Post autor: Jellyfjucik »

Oczywiście pomyśleć a przejść do czynów dzieli przepaść. Dlatego ja absolutnie nie akceptuje diagnozowania dziecka na podstawie obrazków jakie wstawia na swoim profilu. Każdy nastolatek trafiając na takie treści zaspokaja ciekawość świata, uczy sie ze istnieją na swiecie rzeczy złe, zaznajamia się z okrucieństwem czyhajacym na swiecie. Przez kolegami zgrywa wtedy takiego edgy, takiego dorosłego, patrzcie mnie to nie rusza. W rzeczywistości kazdy czuje ten dziwny niepokój, nie chce na to patrzeć a wzroku oderwać nie może.
Kolejna sprawa to nastolatki nie są głupie i wiedzą że niektórych śladów nie wolno zostawiać. Wiedzą że do zabronionych rzeczy jest czat w grze, który znika po wylogowaniu, a zacofany dorosły będzie szukał czegoś w komunikatorach a nie na czacie w Minecrafcie.
quintana
Tritonotti

Post autor: quintana »

Breath4lovee pisze: sob gru 20, 2025 11:33 am No coś musiało być nie tak w rodzinie. Umówmy się, że normalnie wychowywane dziecko nie ma takich skłonności, chyba, że jest chore. Ale ona raczej nie jest chora. Zainteresowania i treści przede wszystkim nie odpowiednie do wieku. I niepokojące.
nie zawsze problem wynika z samego domu. przypomnę, że dziecko spędza w szkole wiele godzin.
Awatar użytkownika
dior
HottStripper

Post autor: dior »

quintana pisze: sob gru 20, 2025 12:51 pm nie zawsze problem wynika z samego domu. przypomnę, że dziecko spędza w szkole wiele godzin.
A po szkole z ojcem który żongluję nożami xD
quintana
Tritonotti

dior pisze: sob gru 20, 2025 11:25 am To chyba Ty. Ja takiego dzieciństwa nie miałam ani żadne dziecko z mojego otoczenia, tymbardziej gdyby moje dziecko siedziało w takich obrazkach to dałoby mi to grubo do myślenia że jest jakieś dziwne, puknij się w łeb
nie wiem, jaki rocznik jesteś, ale ja urodziłam się na początku lat dziewięćdziesiątych, i sporo dzieciaków repostowało takie rzeczy na tumblrze. najczęściej w wyniku problemów: gnębienie w szkole, rozwody rodziców. i nie byliśmy „dziwni”. abstrahuję tutaj od hanki, bo ona jest przykładem ekstremalnym, ale te grafiki nie są powodem, tylko konsekwencją. problemów, choroby psychicznej, to już ustalą biegli.
quintana
Tritonotti

dior pisze: sob gru 20, 2025 12:53 pm A po szkole z ojcem który żongluję nożami xD
znam mnóstwo osób, których ojcowie interesują się militariami. uważaj, zaskoczę cię. nikogo nie zabili. wiem, zaskakujące. poza tym, o jakich ty nożach piszesz? to było nunczako. po co konfabulujesz, żeby wzmocnić swoją wypowiedź? ja nikogo nie bronię. może to był powód, ale nie musiał być. na nunczako musisz mieć pozwolenie. na noże? nie musisz.
Kotek_99
LouiBag

Jellyfjucik pisze: sob gru 20, 2025 12:50 pm Oczywiście pomyśleć a przejść do czynów dzieli przepaść. Dlatego ja absolutnie nie akceptuje diagnozowania dziecka na podstawie obrazków jakie wstawia na swoim profilu. Każdy nastolatek trafiając na takie treści zaspokaja ciekawość świata, uczy sie ze istnieją na swiecie rzeczy złe, zaznajamia się z okrucieństwem czyhajacym na swiecie. Przez kolegami zgrywa wtedy takiego edgy, takiego dorosłego, patrzcie mnie to nie rusza. W rzeczywistości kazdy czuje ten dziwny niepokój, nie chce na to patrzeć a wzroku oderwać nie może.
Kolejna sprawa to nastolatki nie są głupie i wiedzą że niektórych śladów nie wolno zostawiać. Wiedzą że do zabronionych rzeczy jest czat w grze, który znika po wylogowaniu, a zacofany dorosły będzie szukał czegoś w komunikatorach a nie na czacie w Minecrafcie.
No my właśnie chcemy wiedzieć, jak wyglądało jej dzieciństwo i co ma w głowie. Ponieważ informacje są ukrywane, analizujemy Pinterest, który jednak powiedział o niej więcej, niż te strzępki "oficjalnych informacji". A nawet na forum internetowym w wątku "Kryminalnie" (gdzie chyba oczywiste, że siedzą ludzie, ktorych takie sprawy interesują) próbuje się nas cenzurować i przy tym obrażać.
ZarannaZorza
ŚpioszkiKenzo

Post autor: ZarannaZorza »

Posty na jej pintereście wyglądają strasznie nieodpowiednio do jej wieku, ja w ogóle na bieżąco z memami aktualnymi nie jestem, ale ta tablica jest jak wyjęta sprzed 10 lat. Musiała obracać się w bardzo dziwnym i znacznie doroślejszym towarzystwie, żeby podłapać taki "styl"
Awatar użytkownika
Kasiabimbasia
Mokra Włoszka

Post autor: Kasiabimbasia »

Kotek_99 pisze: sob gru 20, 2025 1:05 pm No my właśnie chcemy wiedzieć, jak wyglądało jej dzieciństwo i co ma w głowie. Ponieważ informacje są ukrywane, analizujemy Pinterest, który jednak powiedział o niej więcej, niż te strzępki "oficjalnych informacji". A nawet na forum internetowym w wątku "Kryminalnie" (gdzie chyba oczywiste, że siedzą ludzie, ktorych takie sprawy interesują) próbuje się nas cenzurować i przy tym obrażać.
Dokładnie. Wszystkie osoby obstawiające za „to tylko Pinterest, każdy miał takie zainteresowania” zapomina, że na podstawie tych treści i innych, już bardziej prywatnych, biegli będą oceniać motyw i jej stan psychiczny. To zawsze miało miejsce i mieć będzie. Nie zdziwię się, jeśli pojawią się oficjalne stwierdzenia, że jednak interesowała się niepokojącymi treściami. I nikt mi nie wmówi, że ten kontent, który pojawił się u niej na Pinterest to normalna sprawa, częsta, i w ogóle całkiem ok.

Przypomnijcie sobie jakimi książkami zaczytywał się Kajetan P., na kim się wzorował? O ile się nie mylę, podobnie było z Mieszkiem.
Nie mówię, że sam dostęp do tych treści spowodował, że zrobiła co zrobiła, ale interesowanie się i 3 tysiące pinów w podobnej tematyce (!) jest niepokojące i diagnostyczne.

Wspominacie o własnych tumblr. Nie zapominajcie o modzie na bycie emo, o modzie na bycie edgy i wstawianiu tego typu kontentu. Jestem też pewna, że część z Was oprócz tumblr miała też inne zainteresowania, nie takie mroczne. Czy u niej było tak samo?
quintana
Tritonotti

Kasiabimbasia pisze: sob gru 20, 2025 1:14 pm Dokładnie. Wszystkie osoby obstawiające za „to tylko Pinterest, każdy miał takie zainteresowania” zapomina, że na podstawie tych treści i innych, już bardziej prywatnych, biegli będą oceniać motyw i jej stan psychiczny. To zawsze miało miejsce i mieć będzie. Nie zdziwię się, jeśli pojawią się oficjalne stwierdzenia, że jednak interesowała się niepokojącymi treściami. I nikt mi nie wmówi, że ten kontent, który pojawił się u niej na Pinterest to normalna sprawa, częsta, i w ogóle całkiem ok.

Przypomnijcie sobie jakimi książkami zaczytywał się Kajetan P., na kim się wzorował? O ile się nie mylę, podobnie było z Mieszkiem.
Nie mówię, że sam dostęp do tych treści spowodował, że zrobiła co zrobiła, ale interesowanie się i 3 tysiące pinów w podobnej tematyce (!) jest niepokojące i diagnostyczne.

Wspominacie o własnych tumblr. Nie zapominajcie o modzie na bycie emo, o modzie na bycie edgy i wstawianiu tego typu kontentu. Jestem też pewna, że część z Was oprócz tumblr miała też inne zainteresowania, nie takie mroczne. Czy u niej było tak samo?
no, i piszesz dokładnie to, co mam na myśli, dzięki. chodzi mi wyłącznie o to (do osób, które myślą, że jej „bronię”), iż to była konsekwencja czegoś, nie czynnik. i z pewnością będzie pod tym kierunkiem diagnoza, i, miejmy nadzieję, biegli dojdą po nitce do kłębka, co jest źródłem. czy rodzina, czy szkoła, czy problemy psychiczne.
czaka_laka
Zdalna_mama_nowe

Post autor: czaka_laka »

quintana pisze: sob gru 20, 2025 1:19 pm no, i piszesz dokładnie to, co mam na myśli, dzięki. chodzi mi wyłącznie o to (do osób, które myślą, że jej „bronię”), iż to była konsekwencja czegoś, nie czynnik. i z pewnością będzie pod tym kierunkiem diagnoza, i, miejmy nadzieję, biegli dojdą po nitce do kłębka, co jest źródłem. czy rodzina, czy szkoła, czy problemy psychiczne.
Po prostu dziwnym trafem wybielasz rodzinę, próbując zwalić winę na rzekome środowisko szkolne czy potencjalny bullying jakiego doświadczała. Tylko że ona zabiła młodszą od siebie o 2 lata, mniejsza, niższa dziewczynę, ojciec kolekcjonował noże, a matka ma napisane komentarze o byciu agresywna w pracy.
Kotek_99
LouiBag

czaka_laka pisze: sob gru 20, 2025 1:22 pm Po prostu dziwnym trafem wybielasz rodzinę, próbując zwalić winę na rzekome środowisko szkolne czy potencjalny bullying jakiego doświadczała. Tylko że ona zabiła młodszą od siebie o 2 lata, mniejsza, niższa dziewczynę, ojciec kolekcjonował noże, a matka ma napisane komentarze o byciu agresywna w pracy.
Dobrze, że nie tylko mnie coś tu nie gra.
Kto ma interes w pisaniu, że była Ukrainką, to akurat wszyscy wiedzą, a kto ma interes w zgłaszaniu każdego komentarza i zdjęcia? Kto poświęciłby tyle czasu i pisał długie wypowiedzi, ewidentnie manipulujące rzeczywistością, skoro - wg niego samego - jakiekolwiek pisanie o tej rodzinie jest złe?
Nagle wpisy się pojawiają też, że była hejtowana.
Konto nie jest jej, a nawet jeśli jest to "każdy wrzucał takie obrazkj".
"Wcale nie są bogaci", tylko mają dom i latają do Dubaju, no ale to tylko ludzie z brzydkich, starych bloków, co pracują w Biedronce myślą, że oni są bogaci xD
No nie chcę nic mówić, ale matka Bartka zaczynała podobnie i na początku też jej wierzono.
Ostatnio zmieniony sob gru 20, 2025 1:28 pm przez Kotek_99, łącznie zmieniany 1 raz.
Breath4lovee
Koczkodan

Post autor: Breath4lovee »

quintana pisze: sob gru 20, 2025 12:55 pm nie wiem, jaki rocznik jesteś, ale ja urodziłam się na początku lat dziewięćdziesiątych, i sporo dzieciaków repostowało takie rzeczy na tumblrze. najczęściej w wyniku problemów: gnębienie w szkole, rozwody rodziców. i nie byliśmy „dziwni”. abstrahuję tutaj od hanki, bo ona jest przykładem ekstremalnym, ale te grafiki nie są powodem, tylko konsekwencją. problemów, choroby psychicznej, to już ustalą biegli.
Ale weź przypomnij sobie. Jak też jestem z początku lat 90’, a Tumblr to w Polsce był popularny gdzieś 2010r. Gdzie Rzym a gdzie Krym. To już było liceum. A to dziecko ma 12 lat. Nie widzicie różnicy między czymś co jest normalne dla 17 latków, a 12 latków. Jakby to jest przeskok rozwojowy.
quintana
Tritonotti

Breath4lovee pisze: sob gru 20, 2025 1:28 pm Ale weź przypomnij sobie. Jak też jestem z początku lat 90’, a Tumblr to w Polsce był popularny gdzieś 2010r. Gdzie Rzym a gdzie Krym. To już było liceum. A to dziecko ma 12 lat. Nie widzicie różnicy między czymś co jest normalne dla 17 latków, a 12 latków. Jakby to jest przeskok rozwojowy.
nie miałam na myśli tylko polski, chodziło mi bardziej o rok ’07, ale rozumiem przekaz.
Mnvczk
Gacie z oceanu

Post autor: Mnvczk »

Breath4lovee pisze: sob gru 20, 2025 1:28 pm Ale weź przypomnij sobie. Jak też jestem z początku lat 90’, a Tumblr to w Polsce był popularny gdzieś 2010r. Gdzie Rzym a gdzie Krym. To już było liceum. A to dziecko ma 12 lat. Nie widzicie różnicy między czymś co jest normalne dla 17 latków, a 12 latków. Jakby to jest przeskok rozwojowy.
Ja też postowałam rzeczy o tym, że nikt mnie nie rozumie i nienawidzę świata w wieku 13 lat bo chciałam być taka edgy xd Miałam też bliską przyjaciółkę, którą interesował taki content jak Hani i obie wyrosłyśmy na raczej normalne. Treści które ona udostępniała na tym Pintereście mogą być oczywiście przydatne w analizie jej osobowości, ale też raczej nie ma co na tym opierać całej sprawy. Ale też wiadomo, dla nas nie znających szczegółów sprawy może to wyglądać niepokojąco
Breath4lovee
Koczkodan

Post autor: Breath4lovee »

quintana pisze: sob gru 20, 2025 1:34 pm nie miałam na myśli tylko polski, chodziło mi bardziej o rok ’07, ale rozumiem przekaz.
Poza tym nikt raczej nie repostował rozczłonkowanych zwierząt, były co najwyżej jakieś treści o samookaleczaniu, depresji, anoreksji. Chyba, że ja żyłam w jakiejś bańce.
kofcia
RoyalBaby

Post autor: kofcia »

Wszystkim zainteresowanym potencjalną genezą osobowości, która może prowadzić do takich ekstremów u dzieci polecam książkę/audiobook „Socjopatka” Patric Gagne. To historia socjopatki - od dzieciństwa. Na swoim przykładzie opisuje przyczynę swoich działań i skłonności. Z takim zaburzeniem się dziecko rodzi, wszystko uzależnione jest od tego, w jakim środowisku się urodzi - nad swoimi działaniami da się zapanować, w ksiazce sa opisane sytuacje, w ktorych np wbila kolezance ołówek w ciało albo fantazjowała o zrzuceniu innej ze schodów. Autorka pracowała jako terapeutka, ma męża, dwójkę dzieci, funkcjonuje normalnie bez wrodzonej empatii.

Nie diagnozuję, ale może komuś pomoże zrozumieć potencjalny motyw. Ciekawa pozycja, fajnie się czyta, otwiera oczy.
Mimicry
Skarpeta Rakieta

Post autor: Mimicry »

ZarannaZorza pisze: sob gru 20, 2025 1:12 pm Posty na jej pintereście wyglądają strasznie nieodpowiednio do jej wieku, ja w ogóle na bieżąco z memami aktualnymi nie jestem, ale ta tablica jest jak wyjęta sprzed 10 lat. Musiała obracać się w bardzo dziwnym i znacznie doroślejszym towarzystwie, żeby podłapać taki "styl"
Wydaje mi się, że jej ojciec mógł być tym towarzystwem. Po prostu. Jestem z pokolenia ludzi, którzy mają dzieci w jej wieku - niejeden mój "mroczny" znajomy z liceum miał takie reposty na tumblr. Niektórzy nie dorośli do dzisiaj. Na youtube było konto H. - niby z danymi jej matki - ale widocznie po prostu H. korzystała z jej konta google - bo ewidetnie te filmiki wrzucała ona sama. Na jednym z nich chichocze i nagrywa, jak jej ojciec wczuty i z groźną miną wymachuje nunchako. Ponoć fan białej broni. BTW rodzice ponoć po rozwodzie - to też wiele wyjaśnia. Jak się zestawi zdjęcia jej matki - bardzo zadbana, mega kobieca blondynka z foteczkami z Dubaju na FB - a samej H. wiecznie na czarno, w męskich t-shirtach, bluzach i bojówkach - która wygląda bardziej jak mroczny 15-latek w czarnych włosach, a nie jak "12-letnia dziewczynka", jak to opisują media... no to wygląda, jakby ona i jej matka były z różnych planet. Dziewczyna była wyraźnie chłopczycą - a według niektórych obrazków na Piterest - nawet poszukującą tożsamości płciowej - zdecydowanie więcej wspólnych tematów i silniejszą więź mogła mieć z ojcem. No i jeśli ten rozwód to fakt... to potrafi złamać dziecko. Zwłaszcza, jeśli zostaje rozdzielone od rodzica, z którym identyfikuje się bardziej bądź też - co gorsze - jest nastawiane przeciwko temu rodzicowi. To jakby kazać dziecku nienawidzić część siebie. Wiem, że wybiegam mocno, mooocno do przodu z niektórymi wyobrażeniami...

W każdym razie - wiem, że rodzice sprawczyni pragną zachować anonimowość - mimo wszystko, fajnie byłoby choćby w jakimś niepodpisanym oświadczeniu do mediów zobaczyć minimum skruchy, żalu, wyrazów współczucia dla zmarłej, cokolwiek...
xalo
Ciastko

Post autor: xalo »

Problem są przykłady. Dorosłych. Normalizowania agresji w mediach. Skoro taka Doda została skazana za Heidera i Bryka na salonach - na Sylwestrach Polsatu to jaki daje komunikat świat dorosłych dzieciom ? I niezbadana agresja nie powinna być tłumaczona : bo to oni. Szczególnie u dorosłych. To od nich dzieci czerpią.

Jeśli istnieją pato streamingi- pokazują dzieci od porodówki, choć prawo jasno mówi - wizerunek należy do każdego człowieka. Hasło dysponowanie wizerunkiem przez opiekuna do jakiego czasu obowiązuje? Jak dziecko, niemowlę nie mówi.

Spójrzmy na to forum - wątki jakie są szeroko omawiane bardzo często powinny być monitorowane przez opiekę społeczną, wymiar sprawiedliwości a patologia sobie fiurga i nabija wyświetlenia. Ludzie piszą , że to jest okropieństwo, ale sumarycznie idioci się cieszą bo mają wyświetlenia i kasę.

Takim sposobem kogo wybijamy?

Dzieci patrzą na rodzica , który chodzi na etat porównują sobie wszystko. Czy dorośli wynoszą na wyżyny dojrzałych emocjonalnie ludzi? Tak powinno być. Ta patologia też powinna się zastanowić bo to jaki świat kreują - nie reagując na toksyczne zachowania, nie banując takich ludzi tworzy sobie środowisko do życia i swoim dzieciom.

Myślę, że zmiana zaczyna się od nas. Od tego abyśmy my dawali uwagę dobrym ludziom i chwalili ich przy dzieciach i im dawali energię do działania. Żeby dzieciaki rozumiały że doceniani są ci którzy realnie robią dobro.
malinnjensen
Mokra Włoszka

Post autor: malinnjensen »

Breath4lovee pisze: sob gru 20, 2025 1:38 pm Poza tym nikt raczej nie repostował rozczłonkowanych zwierząt, były co najwyżej jakieś treści o samookaleczaniu, depresji, anoreksji. Chyba, że ja żyłam w jakiejś bańce.
No dokladnie. Kto tu wymysla o tumblrach niby popularnych wsrod osob urodzonych na poczatku lat 90.. nie tublr nie byl modny w polsce wsrod osob urodzonych wtedy. Tublr to lata 2009-2012 jakies, gdzie te osoby byly juz pod koniec liceum, na studiach. Osoby urodzone na pocz lat 90 co najwyzej bawily sie w mHroCzNe blogi na onecie czy blog.pl. Goth gify, ciecie sie, anoreksja, to byly modne motywy przewodnie takich blogow. Ale na pewno nie takie obrzydliwe rzeczy, jak ta Hanna postuje na swoim pinterescie. To spaczony umysl, przesiakniety zlem, tego ze szkoly nie wyniosla, widac wplyw grzebania w necie w rejonach, ktore dla 12 latkow nigdy nie powinny byc dozwolone ani normalizowane.
Arabella133
RealDiamond

Post autor: Arabella133 »

Duże znaczenie ma też dom rodzinny i wychowanie Znam
Dziewczynę, której konto wygląda bardzo podobnie Ojciec chciał z niej zrobić wojowniczkę Biegi przełajowe przez las, treningi samoobrony, rzucanie nożem … matka przygląda się biernie „bo mąż wie lepiej i tak chce” Z rówieśnikami się nie dogadywała w szkole z powodu agresji i innych zainteresowań Konflikty narastały Kiedyś wzięła noże do szkoły Dzieci na szczęście doniosły pani i wybuchła aferą Wezwano matkę, która sprawę zbagatelizowała Mała ( to była 7 klasa SP) powiedziała, że je wzięła żeby przestraszyć inne dzieci Ale
w jaki sposób miała to zrobić to już nie powiedziała Patrząc na wydarzenia z JG myślę, że było o włos od tragedii
Agatyszcze
MiamiBicz

Post autor: Agatyszcze »

Danusię już pochowano.