To jakiś nieśmieszny żart
Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze
Moderator: verysweetcherryCzyli wychodzi na to, że morderczyni siedzi sobie w domku z telefonem w łapie i jakby nigdy nic się nie stało siedzi na necie? Bo jak to inaczej wytłumaczyć. Kopara mi opadła. Myślałam, że chociaż jakieś środki zostaną wykorzystane, że będzie przebywać w jakiejś izbie dziecka…
Z tego co tutaj czytałam to do 13 roku życia tak naprawde maja związane ręce i nie bardzo maja ją jak ukarać.elobates pisze: ↑pt gru 19, 2025 10:05 am Czyli wychodzi na to, że morderczyni siedzi sobie w domku z telefonem w łapie i jakby nigdy nic się nie stało siedzi na necie? Bo jak to inaczej wytłumaczyć. Kopara mi opadła. Myślałam, że chociaż jakieś środki zostaną wykorzystane, że będzie przebywać w jakiejś izbie dziecka…
Pewnie dostanie kuratora i tyle. Przerażające
Dla zainteresowanych - screen z YT. Hanka wstawiała tam filmiki ok. 2019 roku - większość to były jakieś rysunki, na jednym pokazała twarz i coś mówiła, ale nie było nic słychać przez muzykę + jako wisienka na torcie, ojciec wywijający nunchaku. Kanał jeszcze z jakieś dwie godziny temu był dostępny, jej matka musiała go usunąć, bo już ludzie zaczęli zostawiać komentarze typu „córka lubi inny rodzaj broni”.
Co do zamożności tej rodziny, to artykuły potwierdzały, że miał być to tzw. dobry dom, ale też myślę, że plotki o ich „statusie” mogą być przejaskrawione (btw, sprawdziłam profil tamtej babki od komentarza na IG i przedstawia się na nim z kolei jako dentystka, więc idk czy byłaby od nich lepiej lub gorzej sytuowana); choć skoro rodzice są po rozwodzie to mogła mieć w pewnym momencie np. jakiegoś ojczyma, który by dobrze zarabiał, pozostają tylko domysły.
Co do zamożności tej rodziny, to artykuły potwierdzały, że miał być to tzw. dobry dom, ale też myślę, że plotki o ich „statusie” mogą być przejaskrawione (btw, sprawdziłam profil tamtej babki od komentarza na IG i przedstawia się na nim z kolei jako dentystka, więc idk czy byłaby od nich lepiej lub gorzej sytuowana); choć skoro rodzice są po rozwodzie to mogła mieć w pewnym momencie np. jakiegoś ojczyma, który by dobrze zarabiał, pozostają tylko domysły.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2025 10:16 am przez jenny_, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdzieś tutaj ktoś pisał, że sprawczyni próbowała popełnić s* po czynie którego dokonała, ale wychodzi na to że to nieprawda, bo po próbie s* chyba zatrzymują w szpitalu psychiatrycznym? Jesli ktoś się na tym zna, proszę o udzielenie info, bo to tylko moje „wydaje mi się”
To info o s* było od tej dziennikarki z Faktu, ale ona też później powiedziała, że sprawczyni po tym co zrobiła poszła do domu zmyć z siebie krew i wróciła na miejsce zdarzenia…także sama sobie przeczyłaelobates pisze: ↑pt gru 19, 2025 10:14 am Gdzieś tutaj ktoś pisał, że sprawczyni próbowała popełnić s* po czynie którego dokonała, ale wychodzi na to że to nieprawda, bo po próbie s* chyba zatrzymują w szpitalu psychiatrycznym? Jesli ktoś się na tym zna, proszę o udzielenie info, bo to tylko moje „wydaje mi się”
Na pewno ma nad sobą nadzór i wątpię, żeby miała dostęp do telefonu. Ma jednak pewnie cały czas blisko rodziców, a oni patrząc na to, że starają się usunąć jak najwięcej informacji z internetu to mogli zwyczajnie poprosić ją o dostęp i usunąćelobates pisze: ↑pt gru 19, 2025 10:05 am Czyli wychodzi na to, że morderczyni siedzi sobie w domku z telefonem w łapie i jakby nigdy nic się nie stało siedzi na necie? Bo jak to inaczej wytłumaczyć. Kopara mi opadła. Myślałam, że chociaż jakieś środki zostaną wykorzystane, że będzie przebywać w jakiejś izbie dziecka…
- eszability
- SushiRoll
No chyba jednak ma, skoro na Pintereście pojawiają się nowe piny. Kto je dodaje, pielęgniarka?
Ale z jej konta został zrepostowany obrazek godzinę temu. Konto nadal wisi na pinterescie więc nikt nic nie usuwał. Tylko matka usunęła filmy ze swojego yt
Przeciez to samo było z Maksymiuk. Listy miłosne jej pisali, gdzieś widziałam profil na ig jakiejś dziewuchy, która miała obsesje na jej punkcie. Ludzie tacy sa i nic nasze nerwy nie pomogą, wręcz karmią się naszym oburzeniem
-
styllakcjaa
- TrampekLV
Nie wiem jak ta matka będzie potrafiła żyć pod jednym dachem z morderczynią. Ja wiem, że to jej córka, ale jednak świadomość, że jest zdolna do takiego okrucieństwa. Ja byłabym przerażona. Widziałam gdzieś komentarz, że matka podobno szukała pomocy u wychowawcy (wychowawczyni była pedagogiem), bo widziała że z jej córką coś się dzieje, ale jak widać nic nie zdziałali.
-
Agatyszcze
- MiamiBicz
Ona podczas morderstwa sama sie troche pociela pewnie przypadkiem, wiec stad moze poszlo info o s*
ja bym sie bala,ze mnie zabije vide zbrodnia w Rakowiskach-jak juz raz kogos brutalnie zabila to przekroczyla te granice .styllakcjaa pisze: ↑pt gru 19, 2025 10:49 am Nie wiem jak ta matka będzie potrafiła żyć pod jednym dachem z morderczynią. Ja wiem, że to jej córka, ale jednak świadomość, że jest zdolna do takiego okrucieństwa. Ja byłabym przerażona. Widziałam gdzieś komentarz, że matka podobno szukała pomocy u wychowawcy (wychowawczyni była pedagogiem), bo widziała że z jej córką coś się dzieje, ale jak widać nic nie zdziałali.
Nie wiem ,straszna sytuacja-jedna matka stracila dziecko doslownie,druga metaforycznie-bo ta Hania jest juz stracona na starcie -cień tej potwornej zbrodni polozy sie na jej zyciu na zawsze ,zawsze bedzie morderczynią.
Dziwne i okropne rzeczy dzieja sie teraz z ludzmi ,czlowiekowi sie wlacza jakas paranoja ,ze nigdzie nie jestes bezpieczny.
-
MatkaJoannaOdPlotek
- BlondDoczep
Mieszkam w okolicy, do tej szkoły moje dzieci chodziły na zajęcia.
Hanka jest Polką, a ich status materialny no mija się z tym, co wypisują. Matka ma dość przeciętne stanowisko managerki w Drexie. Młoda jest w szpitalu i tam czeka na dalsze kroki.
Mama Danusi sama prosi aby nie wypisywać różnych bzdurnych teorii i domyślań.
Tyle mogę napisać o tym, co tu sami wiemy na miejscu
tragedia niewyobrażalna i nikt z nas mieszkających tu nie umie sobie poradzić 
Hanka jest Polką, a ich status materialny no mija się z tym, co wypisują. Matka ma dość przeciętne stanowisko managerki w Drexie. Młoda jest w szpitalu i tam czeka na dalsze kroki.
Tyle mogę napisać o tym, co tu sami wiemy na miejscu
Masakra. Gdzie teraz te głosy, jakie to jest biedne dziecko, dziewczynka, która ma nierozwinięty mózg i pewnie masę problemów, przez które nie może odpowiadać za swój czyn, bo tego nie udźwignie? Drugi Kajetan, tylko że jej ujdzie wszystko płazem.elobates pisze: ↑pt gru 19, 2025 10:05 am Czyli wychodzi na to, że morderczyni siedzi sobie w domku z telefonem w łapie i jakby nigdy nic się nie stało siedzi na necie? Bo jak to inaczej wytłumaczyć. Kopara mi opadła. Myślałam, że chociaż jakieś środki zostaną wykorzystane, że będzie przebywać w jakiejś izbie dziecka…
Ona kolekcjonowała noże……podobno miała przy sobie nóż Finka i dwa inne kuchenneverysweetcherry pisze: ↑pn gru 15, 2025 11:01 pm Czytałam teraz info,że podobno ta 12latka znęcała się nad innymi...
Na jakimś forum pisała o tym matk chłopca który chodził z tą 12 latka do klasy
-
manieek.92
- Siatkarka
Ciekawe, czy tata miał pozwolenie na nunchaku - z tego co czytam w Polsce na posiadanie trzeba mieć zgodę. Trochę to niepokojąco wygląda w zarysie całej sytuacji...jenny_ pisze: ↑pt gru 19, 2025 10:12 am Dla zainteresowanych - screen z YT. Hanka wstawiała tam filmiki ok. 2019 roku - większość to były jakieś rysunki, na jednym pokazała twarz i coś mówiła, ale nie było nic słychać przez muzykę + jako wisienka na torcie, ojciec wywijający nunchaku. Kanał jeszcze z jakieś dwie godziny temu był dostępny, jej matka musiała go usunąć, bo już ludzie zaczęli zostawiać komentarze typu „córka lubi inny rodzaj broni”.
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2025 11:42 am przez manieek.92, łącznie zmieniany 1 raz.
- pieczonyziemniak.
- VlogmasEnjoyer
Czy wiesz coś może o tym, że były z nią wcześniej problemy?MatkaJoannaOdPlotek pisze: ↑pt gru 19, 2025 11:35 am Mieszkam w okolicy, do tej szkoły moje dzieci chodziły na zajęcia.
Tyle mogę napisać o tym, co tu sami wiemy na miejscutragedia niewyobrażalna i nikt z nas mieszkających tu nie umie sobie poradzić
![]()
-
AllOrNothing
- Siatkarka
Najbardziej przerażające w takich sprawach nie jest „społeczeństwo ferujące wyroki”, tylko to, że coraz częściej myli się empatię z przyzwoleniem. Jeśli dziecko dopuściło się morderstwa i nie ponosi żadnych realnych, dotkliwych konsekwencji, to system wysyła jasny komunikat: można zabić i nic się nie stanie. To nie jest ochrona dziecka — to jest plucie w twarz ofiarom i zaproszenie do dalszej przemocy. Inne "zaniedbane emocjonalnie", agresywne dzieci widzą to bardzo wyraźnie: skoro morderczyni została potraktowana jak „biedna ofiara systemu”, to agresja się opłaca. Granice znikają, a poczucie bezkarności rośnie. Kara nie jest zemstą, tylko sygnałem stop. Brak kary to przyzwolenie. I to przyzwolenie będzie miało bardzo realne konsekwencje - kolejne pobicia, kolejne tragedie i kolejne dzieci, które uznają, że mogą robić, co chcą, bo „są za młode, żeby odpowiadać”.Fluffyslippers pisze: ↑czw gru 18, 2025 5:47 pm Zawsze w takich sprawach bardziej szokuje mnie przygłupie społeczeństwo, ktore pozjadało wszystkie rozumy i chce ferować wyrokami i zarządzać całym systemem prawnym w kraju na podstawie swoich wydajemisieizmów niż to, że jakaś zaniedbana emocjonalnie i bardzo zaburzona 11 latka posunęła się do morderstwa.
Państwo, które nie potrafi stanowczo zareagować na zabójstwo, nie jest ani empatyczne, ani mądre. Jest po prostu bezradne - a bezradność systemu zawsze najbardziej uderza w najsłabszych.