Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Ratatuj123
Channelka

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Ratatuj123 »

Te zdjęcia z domu tej Hanny nie potwierdzają, że tam były wielkie pieniądze. Jak zwykle tamtejsze plotkary wszystko wyolbrzymiają.
xyzerna
DramaQueen

Post autor: xyzerna »

Ja trochę dużo znam środowisk i podejrzewam po pinterescie że ta dziewczyna siedziała na różnych discordach a tam są różne osoby, często starsze i często podające się za młodsze które mają różny wpływ na innych. Siedzi się tam na zamkniętych serwerach
Pchla93
Tritonotti

Post autor: Pchla93 »

Ewastrzylak pisze: pt gru 19, 2025 7:37 am Kobieta jest szeregowym pracownikiem korporacji, mąż też nie jest gwiazdą architektów. Pewnie zwykła klasa średnia z wszystkim na kredyt. Nie wierzę żeby lekarka tak się zachłystywała ich bogactwem, pewnie jakieś wymysły. W niewielkim mieście to, że ktoś ma dom i jakieś tam wykształcenie, pracę w korpo może robić wrażenie na normalnych ludziach pracujących na kasie w markecie lub w urzędzie na etacie.
Ale jej rodzice to po prostu najpewniej zwykła klasa średnia z kredytem i aspiracjami.
Też mi się wydaje dziwne, żeby lekarka tak się fiksowała na punkcie rzekomego bogactwa innej rodziny, a ta babka w każdym komentarzu podkreśla że tamci byli „obrzydliwie bogaci” i mający znajomości z powodu majątku - no coś tu się nie klei. Poza tym jest jeszcze jedna rozbieżność, wg relacji z Kanału Zero ten ojciec był architektem, a wg tego co można znaleźć na linked in - pracuje raczej w zupełnie innej branży.
Ewastrzylak
LouiBag

Post autor: Ewastrzylak »

Ratatuj123 pisze: pt gru 19, 2025 8:02 am Te zdjęcia z domu tej Hanny nie potwierdzają, że tam były wielkie pieniądze. Jak zwykle tamtejsze plotkary wszystko wyolbrzymiają.
Dokładnie. W dodatku jak na dom architekta to jest urządzone bardzo słabo i bez gustu, kuchnia ze sklejki, te okropne tanie krzesła i drzwi, firanki z poliestru.
Nie sądzę żeby ten facet jako architekt dużo zarabiał bo po mieszkaniu widać, że jest kiepski w swojej pracy.
W dodatku to są nieregularne pieniądze.

Ktoś tam mocno wyolbrzymił z tym bogactwem tej rodziny sprawczyni morderczyni.
xyzerna
DramaQueen

Ten drugi Pinterest to jest kopalnia rzeczy którymi rodzice powinni się zainteresować. Mnóstwo rzeczy obrażających inne nacje, tematyka śmierci, agresji.
zofijka0709
Gacie z oceanu

Post autor: zofijka0709 »

Jej ojciec nie jest architektem, to zbieżność nazwisk, nikt tego nie sprawdził że zupełnie inne miasta etc. Na profilu szkoły można ją znaleźć na więcej niż jednym zdjęciu, jeśli się wie który rocznik. Dziwny vibe od tej dziewczyny bił od dawna, ale czy „straszny” to nie wiem. Moim zdaniem, było tam grane wiele w poczuciu własnej wartości, braku akceptacji, nie posiadaniu bliskiego grona. Ale to jest moja interpretacja.
Kitku90690
PsychoFanka

Post autor: Kitku90690 »

Lex Danusia i odpowiedzialnosc karna od 10 rz jesli nie zaostrza sie przepisy takich przypadkow bedzie wiecej i nie mowie wylacznie o ciezkich sprawach typu zabojstwo ale tez o znecaniu sie dreczeniu przez dzieci i nastolatkow to sie musi skonczyc dzieci potrafia sie bic zeby zrobic krzywde kopac po nerach po glowie, obslugiwac noz zeby zabic to juz nie sa rowniesnicze przepychanki i ciagniecie za warkoczyki..... trzeba dostosowac prawo do zdolnosci dzieci im brutalniej tym surowiej

Kurator??? Co to za kara?? Ze bedzie przychodzic jakas piczka urzedniczka i w randomowe dni albo po umowieniu patrzec jak dziecko funkcjonuje i w domu u w szkole? Zadna to kara moim zdaniem
xyzerna
DramaQueen

Kitku90690 pisze: pt gru 19, 2025 8:49 am Lex Danusia i odpowiedzialnosc karna od 10 rz jesli nie zaostrza sie przepisy takich przypadkow bedzie wiecej i nie mowie wylacznie o ciezkich sprawach typu zabojstwo ale tez o znecaniu sie dreczeniu przez dzieci i nastolatkow to sie musi skonczyc dzieci potrafia sie bic zeby zrobic krzywde kopac po nerach po glowie, obslugiwac noz zeby zabic to juz nie sa rowniesnicze przepychanki i ciagniecie za warkoczyki..... trzeba dostosowac prawo do zdolnosci dzieci im brutalniej tym surowiej

Kurator??? Co to za kara?? Ze bedzie przychodzic jakas piczka urzedniczka i w randomowe dni albo po umowieniu patrzec jak dziecko funkcjonuje i w domu u w szkole? Zadna to kara moim zdaniem
Nie zdziwię się jak ta dziewczyna się śmieje już pod nosem. To jest absurd, z jej socjali widać bardzo dziwne zainteresowania i wpływy starszych osób. To jakiś procent zaniedbań rodziców ale widać że na nazizmie, agresji, poczuciu lepszosci bazowała całą swoją osobowość
prawaz
PsychoFanka

Post autor: prawaz »

Kotek_99 pisze: pt gru 19, 2025 2:00 am Mam nadzieję. Rozeszły się wieści, że kary nie będzie, bo Fakt napisał w jednym ze swych pierdyliarda artykułów o tej sprawie, że "dziewczynka jest pod opieką rodziców i psychologów" i że została "wysłuchana" nie "przesłuchana".

Bo osobniki piszące "kara śmierci", "oko za oko", "więzienie o chlebie i wodzie" "zrobic to samo!!" będą niestety zawsze, ale tutaj na Wandzie nie ma takich wypowiedzi i nikt tu nie chciał dla niej kary śmierci. A trochę jesteśmy zrównywani z takimi właśnie osobnikami.
Bo dzieci się wysłuchuje, a nie przesłuchuje. To nie proces karny, ona jest nieletnia. Podejrzewam, że poddadzą ją obserwacji. Postępowanie jest w sądzie rodzinnym co do demoralizacji, a nie postępowanie karne do spraw nieletnich. Nie trafi do poprawczaka, co najwyżej czeka ją MOW.
prawaz
PsychoFanka

Post autor: prawaz »

Kitku90690 pisze: pt gru 19, 2025 8:49 am Lex Danusia i odpowiedzialnosc karna od 10 rz jesli nie zaostrza sie przepisy takich przypadkow bedzie wiecej i nie mowie wylacznie o ciezkich sprawach typu zabojstwo ale tez o znecaniu sie dreczeniu przez dzieci i nastolatkow to sie musi skonczyc dzieci potrafia sie bic zeby zrobic krzywde kopac po nerach po glowie, obslugiwac noz zeby zabic to juz nie sa rowniesnicze przepychanki i ciagniecie za warkoczyki..... trzeba dostosowac prawo do zdolnosci dzieci im brutalniej tym surowiej

Wiesz. Zgodnie z przepisami dziecko ma nie dostać kary - to ma być pomoc w resocjalizacji, dlatego karą nie jest.
Awatar użytkownika
marley71
Currently:Italy

Post autor: marley71 »

Najnowszy artykuł na fakcie: https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/s ... ja/5zd68xc

Trochę nowych informacji, trochę powtórzeń, trochę plotek.

Tak sobie pomyślałam: zniszczone święta, ryzyko wystąpienia PTSD jest nie tylko u członków tych dwóch rodzin... tam kupa dzieciaków będzie się zmagać z problemami przez długi, długi czas... zwłaszcza, że media nie pozwolą o tym zapomnieć :(
Kitku90690
PsychoFanka

prawaz pisze: pt gru 19, 2025 9:07 am Wiesz. Zgodnie z przepisami dziecko ma nie dostać kary - to ma być pomoc w resocjalizacji, dlatego karą nie jest.
Dlaczego dziecko ma nie dostac kary za takie czyn??? Nie rozmawiamy o kradziezy cukierkow piciu energoli paleniu epetow czy szlajaniu sie wieczorami tylko o zabojstwie z przygotowaniem nie przypadkowym
Kitku90690
PsychoFanka

marley71 pisze: pt gru 19, 2025 9:11 am Najnowszy artykuł na fakcie: https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/s ... ja/5zd68xc

Trochę nowych informacji, trochę powtórzeń, trochę plotek.

Tak sobie pomyślałam: zniszczone święta, ryzyko wystąpienia PTSD jest nie tylko u członków tych dwóch rodzin... tam kupa dzieciaków będzie się zmagać z problemami przez długi, długi czas... zwłaszcza, że media nie pozwolą o tym zapomnieć :(
Apropos mam ogromna nadzieje ze dzieci ktore byly swiadkami dostaly juz pomoc psychologiczna
Ewastrzylak
LouiBag

Ja się zastanawiam jak to będzie nawet z tym kuratorem. Ponieważ, jak wiele osób tu na forum, uważam, że ta rodzina się wyprowadzi na drugi koniec Polski czy jeszcze gdzieś i nawet nazwisko zmienią wszyscy. Na pewno tak będzie, bo ludzie im tam w JG żyć nie dadzą. Jednak będą bardzo społecznie napiętnowani, a jakieś tam środki finansowe na przeprowadzkę czy wyjazd na stałe z Polski mają.
Mnvczk
Gacie z oceanu

Post autor: Mnvczk »

Ewastrzylak pisze: pt gru 19, 2025 7:37 am Kobieta jest szeregowym pracownikiem korporacji, mąż też nie jest gwiazdą architektów. Pewnie zwykła klasa średnia z wszystkim na kredyt. Nie wierzę żeby lekarka tak się zachłystywała ich bogactwem, pewnie jakieś wymysły. W niewielkim mieście to, że ktoś ma dom i jakieś tam wykształcenie, pracę w korpo może robić wrażenie na normalnych ludziach pracujących na kasie w markecie lub w urzędzie na etacie.
Ale jej rodzice to po prostu najpewniej zwykła klasa średnia z kredytem i aspiracjami.
Bez przesady, Jelenia Góra to nie aż taka dziura, żeby menadżer w firmie robił na nas aż takie wrażenie, po prostu ludzie, którzy o sprawie nie wiedzą rozdmuchują temat i powielają plotki
Agatyszcze
MiamiBicz

Post autor: Agatyszcze »

Fluffyslippers pisze: pt gru 19, 2025 1:46 am Oczywiście, że będzie proces ewaluacji psychologicznej z biegłym psychologiem sądowym, który oceni tę dziewczynę zgodnie z wytycznymi, przecież ona trafi na bank do jakiegoś ośrodka, albo do psychiatryka. Przecież to nie jest tak, że żadne konsekwencje jej nie grożą, grożą jej adekwatne do jej wieku i możliwości poznawczych.
A po czym stwierdzasz to „na bank”? Bo nasz system prawny tak doskonale funkcjonuje? Ludzie codziennie unikają odpowiedzialnosci karnej. A w jej przypadku wszystko na to wskazuje ze rowniez tak bedzie. „Grożą jej konsekwencje adekwatne do wieku”, nie po prostu dzieki luce w prawie uniknie konsekwencji i tyle.
Lejdididred
Siatkarka

Post autor: Lejdididred »

Wiecie, co mnie również w tym wszystkim przeraża? Wydarzyła się tragedia, wszyscy trąbią o tym. Jaki wpływ na dzieci ma nieograniczony dostep do SM, a na TikToku aż roi się od komentarzy kolegów i koleżanek z bliskiego otoczenia ofiary i morderczyni. Te dzieci nadal są niezaopiekowane, szukające atencji u obcych ludzi z internetu zamiast wsparcia u rodziców, pedagogów, psychologów, którzy zostali rozdysponowani do pomocy.
Ewastrzylak
LouiBag

Mnvczk pisze: pt gru 19, 2025 9:32 am Bez przesady, Jelenia Góra to nie aż taka dziura, żeby menadżer w firmie robił na nas aż takie wrażenie, po prostu ludzie, którzy o sprawie nie wiedzą rozdmuchują temat i powielają plotki
Ja się odnosiłem do tego co napisała o tej rodzinie ta niby lekarka, matka dziecka ze szkoły Danusi. A ona opisywała tych państwa jako bardzo zamożnych i wpływowych ludzi.
Stąd przypuszczenie, że średniej klasy pracownik niezbyt prestiżowego korpo robić może wrażenie na ludziach, którzy mają małe pojęcie o korporacjach i zarobkach w nich. I na pewno nie napisałaby tak lekarka.

Nie wątpię, że w JG są zamożni ludzie, ale z tych filmów itd widać, że to jest przeciętna rodzina z domem najprawdopodobniej na kredyt i tanim wyposażeniem wnętrz. Ktoś po prostu rozsiewa plotki o ich rzekomych „wpływach i bogactwie”.
Marti37
Luźny dzień ze mną

Post autor: Marti37 »

Oakoak pisze: pt gru 19, 2025 7:25 am Coraz częściej dochodzę do wniosku, że są rodzice którzy dzieci nie wychowują a hodują. Na zasadzie ok, to tylko dojrzewanie, wyrośnie z tego.
Widać, że ktoś woli poświęcać czas na siebie, inwestować w siebie, anieżeli interesować się dzieckiem, chociażby tym dlaczego wygląda i zachowuje się jak chłopak, podczas gdy mama jest typową modnisią. Zwykle córki takich mamusiek starają się mamuśki naśladować, tutaj tego nie ma.
Różne są sytuacje, nie czuję się na siłach aby to oceniać, ale wiecie o co chodzi. Mogło się zadziać milion rzeczy po drodze, rozwód rodziców, gorszy kontakt, utrata tożsamości tego dziecka itd.
Tylko że cokolwiek się wydarzyło, musiało mieć miejsce w głowie tego dziecka dużo wcześniej.
Nie linczujcie tej dziewczyny, to ogromna tragedia, jak patrzę na yt jak parę lat temu siedzi i nagrywa maskotki to mam straszne ciarki.
Trochę nie fair na podstawie wygladu matki oceniać jaką byla rodzicielka.
Dlaczego piszesz o niej per modnisia? Bo jest atrakcyjna?
To mloda kobieta, nie widziałam na zdjęciach ani przesadnej medycyny estetycznej, doczepianych włosów/rzęs/pompowanych ust itp
Zwyczajna mloda ladna kobieta ubrana i uczesana z klasą

Być moze dziecku nie poświęcono uwagi (nie neguję tego absolutnie)ale bardziej to mozna wywnioskować po innych faktach a nie po wyglądzie mamy.
Agatyszcze
MiamiBicz

Post autor: Agatyszcze »

„Hania, jak mówią nasi informatorzy, początkowo się nie przyznała do zaatakowania Danusi. — W końcu oznajmiła, że chciała sprawdzić, jak się zabija człowieka. Te słowa są wstrząsające — mówi "Faktowi" jedna z mam.”

Wracajac do tematu Pinteresta - dla mnie ten kontent jest chory. Ktos pisal zeby nie oceniac na podstawie jakis repostowanych obrazkow, ale tam jest tysiace takich tresci. Widac po prostu czym sie karmila, jakie miala zainteresowania, widac ze tam pd dawna bylo cos grubo nie tak. Co innego jakby to bylo kilka obrazkow wyjetych z kontekstu. Ale tam są tysiace dziwnych, niepokojacych tresci. Mnostwo zdjec i obrazkow broni, militarnych, dziwnych cytatow, cytatow o smierci, jakichs wykręconych postaci, rozczlonkowane zwierzęta. Ktos mi powie ze to jest normalne?
Marti37
Luźny dzień ze mną

Post autor: Marti37 »

Lejdididred pisze: pt gru 19, 2025 9:37 am Wiecie, co mnie również w tym wszystkim przeraża? Wydarzyła się tragedia, wszyscy trąbią o tym. Jaki wpływ na dzieci ma nieograniczony dostep do SM, a na TikToku aż roi się od komentarzy kolegów i koleżanek z bliskiego otoczenia ofiary i morderczyni. Te dzieci nadal są niezaopiekowane, szukające atencji u obcych ludzi z internetu zamiast wsparcia u rodziców, pedagogów, psychologów, którzy zostali rozdysponowani do pomocy.
Moja najmłodsza córka ma niespełna 10 lat wiec jest w wieku dość zbliżonym do Danusi i jej rówieśników- nie ma dostępu do apek typu snapchat, tik tok ani kont na insta/fb. Nie rozumiem jak rodzice mogą tak małym dzieciom pozwalać na np tiktoka gdzie sa bardzo nieodpowiednie treści dostepne często.
xyzerna
DramaQueen

Agatyszcze pisze: pt gru 19, 2025 9:48 am „Hania, jak mówią nasi informatorzy, początkowo się nie przyznała do zaatakowania Danusi. — W końcu oznajmiła, że chciała sprawdzić, jak się zabija człowieka. Te słowa są wstrząsające — mówi "Faktowi" jedna z mam.”

Wracajac do tematu Pinteresta - dla mnie ten kontent jest chory. Ktos pisal zeby nie oceniac na podstawie jakis repostowanych obrazkow, ale tam jest tysiace takich tresci. Widac po prostu czym sie karmila, jakie miala zainteresowania, widac ze tam pd dawna bylo cos grubo nie tak. Co innego jakby to bylo kilka obrazkow wyjetych z kontekstu. Ale tam są tysiace dziwnych, niepokojacych tresci. Mnostwo zdjec i obrazkow broni, militarnych, dziwnych cytatow, cytatow o smierci, jakichs wykręconych postaci, rozczlonkowane zwierzęta. Ktos mi powie ze to jest normalne?
Dokładnie!!! Wszystko jest bardzo spójne, myślę że warto prześledzić internetowych znajomych, to na bank były osoby starsze
Awatar użytkownika
elobates
MoetGlass

Post autor: elobates »

Możliwe że zdjęli tego drugiego pinteresta? Jest tylko jeden po wpisaniu imienia i nazwiska sprawczyni
Awatar użytkownika
eszability
SushiRoll

Post autor: eszability »

elobates pisze: pt gru 19, 2025 9:51 am Możliwe że zdjęli tego drugiego pinteresta? Jest tylko jeden po wpisaniu imienia i nazwiska sprawczyni
Oba są ciągle
gapav
Gacie z oceanu

Post autor: gapav »

Oba są, na jednej z tablic niecałe 50 minut temu znowu coś się pojawiło...