Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Grazynkazeszczecinka
Ciastko

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Grazynkazeszczecinka »

kunegundawz pisze: czw gru 18, 2025 10:24 pm Powiem wam, że jeżeli faktycznie tej małej nie wymierzy się żadnej sensownej kary, to nie zdziwię się jak wokół tej sprawy dojdzie jeszcze do jakiegoś nieszczęścia.
Myślę, że ból z jakim musi się zmierzyć teraz rodzina zamordowanej jest po prostu nie do wyobrażenia. Jak oni pozostaną sąsiadami i będą obserwować beztroskie żyćko rodziny morderczyni to wyrażenie w jakiś sposób swojego gniewu czy rozpaczy wydawałoby mi się wręcz ludzkim-fizjologicznym odruchem.
myślę że rodzina morderczyni to raczej zrobi wszystko żeby jak najszybciej sprzedać domu i zmienić miejsce zamieszkania przecież ludzie im nie dadzą żyć.
irminana
RóżowePolo

Post autor: irminana »

Agatyszcze pisze: czw gru 18, 2025 8:32 pm Ogladalam w wiadomsocisch ze ona ze wzgledu na wiek na pewno nie trafi do zadnego poprawczaka, maksymalnie co jej grozi to kurator i mlodziezowy osrodek wychowawczy.

Sluchajcie jak chcecie sie kogos pozbyc - zapłaćcie dzieciakowi sąsiada, żeby sprzedał mu kose i nikt za to nie beknie
W Szwecji gangusy płacą małolatom za sprzątnięcie innego gangusa z wrogiego gangu, gdyż młodociani do pewnego wieku też tam nie odpowiadają karnie.
Evlka
BlondDoczep

Post autor: Evlka »

Pchla93 pisze: czw gru 18, 2025 10:09 pm W tym najnowszym materiale Faktu niektóre informacje są sprzeczne z tym, co było mówione do tej pory, m.in że ofiara była przypadkowa - a podobno ta morderczyni prowadziła jakiś dziennik w którym opisywała ofiarę jako „zero które trzeba zlikwidować” 😳 ale z drugiej strony nie wiem, czy źródłem tej informacji nie była ta babka z sekcji komentarzy na instagramie pod postem kanału zero, więc byłabym ostrożna (tldr; udzielała się ochoczo w dyskusji i posiadała podejrzanie dużo informacji o rodzinie morderczyni, włącznie z tym co tamta rzekomo pisała w swoim pamiętniku).
Właśnie odsłuchałam i jakoś nie pasuje mi wersja, że była przypadkowa ofiara. Za dużo było świadków, którzy twierdzili, że widzieli Hanię, która poszła z Danusia w stronę lasu, i widzieli, że miała ten nóż w kieszeni. Niektóre dzieci twierdzą, że Hania już wcześniej mówiła coś na Danusię. Chłopczyk, który widział sytuację, mówił przecież, że dziewczynki się kłóciły.
Tina18
Ciastko

Post autor: Tina18 »

Obawiam się tylko jednego, że nasze służby i specjaliści nie dojdą do tych samych wniosków, co my, nie wiadomo nawet, czy przeglądną jej pinteresta… Niestety, ale poziom naszych służb jest zatrważający
Awatar użytkownika
aiilie
GreckieWakacje

Post autor: aiilie »

Od poniedziałku ta sprawa strasznie mnie dręczy, tym bardziej, że pracowałam z dziećmi w wieku tych dziewczynek, głównie z dobrze sytuowanych rodzin. Różne zachowania się zdarzały, wyzwiska, wywyższanie się, najgorsze przypadki to palenie epeta w szkolnym kiblu... Ale nikt nie latał z nożem w plecaku i nie wygrażał innym, nie mówiąc o najgorszym scenariuszu.
Naprawdę, mam nadzieję, że ta sprawa poruszy władze na tyle, by zmienić regulacje karne w przypadku takich spraw w przypadku małoletnich. Nie wyobrażam sobie, że nie sprawczyni nie poniesie kary, tylko zmieni dane i będzie żyć jak gdyby nigdy nic się nie stało.
Nie ma na ten czyn usprawiedliwienia. Żadnego. I nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy tak ochoczo mówią, że mamy dwie ofiary tej tragedii.
Ofiara jest jedna. Która w sobotę zostanie pochowana. Niewinne dziecko, któremu najcenniejszy dar został bezpodstawnie odebrany.
Cały czas jestem myślami z rodziną Danusi, nie chce nawet wyobrażać sobie skali tego piekła, które teraz przechodzą...
mogli zaprosić mnie do rodziny kardiaszan…
Stardust1221
Mokra Włoszka

Post autor: Stardust1221 »

Czy mi się wydaje czy na tym pintereście coś było majstrowane? Mówie o tym pierwszym koncie gdzie było tylko kilka pinów, wcześniej był tam filmik jak zrobić kajdanki ze skórzanego paska- teraz zniknął. Czy to moja wyobraźnia czy ktoś jeszcze to widział?
Mooniaa
VlogmasEnjoyer

Post autor: Mooniaa »

Filmik z kajdankami dalej jest.
Ale na tym koncie akurat mało treści na tym 2 jest multum.
Awatar użytkownika
Sernik1998
RoyalBaby

Post autor: Sernik1998 »

Fluffyslippers pisze: czw gru 18, 2025 9:21 pm No jedyna Grażyna tutaj jesteś ty, która nie potrafi zrozumieć, że to nie odbyło się tak, że wszystko z tą dziewczynka było ok, do momentu aż pewnego dnia wstała i zwyczajnie z nudów postanowiła zarżnąć nożem koleżankę ze szkoły. Nie masz pojęcia, jakie spustoszenie ktoś musiał wyrządzić temu dziecku w mózgu, że do tego doszło. Gadasz jak właśnie te wszystkie Grażyny, które pisały, że gimnazjalistki to teraz się tak wyzywająco ubierają i jak w wieku 14 lat chcą uprawiać keks, to na pewno wiedza, co robia, z samego faktu decydowania sie na zachowania ryzykowne. Zero pojecia o rozwoju ludzkiej emocjonalności, natomiast pierwsi do przenoszenia dynamiki społecznej niczym z bajek Disneya, istnieje wyłącznie zło i dobro, a dobro na koniec zawsze zwycięża
Trynkiewiczowi też ktoś spustoszenie w mózgu zrobił, że doszło do tego do czego doszło 🤡 o ile morderstwo nie jest w afekcie/samoobronie, każdy ma smutną historię, chorobę psychiczną, bolesne dzieciństwo. Czy ma lat 12, czy 50
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
FejkTiffany

Post autor: Fluffyslippers »

Sernik1998 pisze: czw gru 18, 2025 10:51 pm Trynkiewiczowi też ktoś spustoszenie w mózgu zrobił, że doszło do tego do czego doszło 🤡 o ile morderstwo nie jest w afekcie/samoobronie, każdy ma smutną historię, chorobę psychiczną, bolesne dzieciństwo. Czy ma lat 12, czy 50
Naprawdę nie widzisz różnicy między 50 latkiem, a 12 latka? Udzielisz jej kredytu? Pozwolisz na samodzielne mieszkanie? Sprzedasz energetyka? Z tego co wiem, Mariusz Trynkiewicz swoje przesiedział i w więzieniu i w Gostyninie. Jeśli uważasz, że 12 latka może udźwignąć odpowiedzialność dorosłego, kiedy sama dosłownie potrzebuje być pod opieką wychowawcy w klasie, to powodzenia!
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2025 10:58 pm przez Fluffyslippers, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda, mamusiu?
Agatyszcze
MiamiBicz

Post autor: Agatyszcze »

Pchla93 pisze: czw gru 18, 2025 10:09 pm W tym najnowszym materiale Faktu niektóre informacje są sprzeczne z tym, co było mówione do tej pory, m.in że ofiara była przypadkowa - a podobno ta morderczyni prowadziła jakiś dziennik w którym opisywała ofiarę jako „zero które trzeba zlikwidować” 😳
Ale czy bylo mowione ze ofiara byla przypadkowa? Ja czytalam tyle ze one sie nie znaly i nie kolegowaly ze sobą. Znaly sie tylko z widzenia. Mieszkaly na tej samej ulicy, 200 metrow od siebie.
quintana
Tritonotti

Post autor: quintana »

Stardust1221 pisze: czw gru 18, 2025 10:46 pm Czy mi się wydaje czy na tym pintereście coś było majstrowane? Mówie o tym pierwszym koncie gdzie było tylko kilka pinów, wcześniej był tam filmik jak zrobić kajdanki ze skórzanego paska- teraz zniknął. Czy to moja wyobraźnia czy ktoś jeszcze to widział?
dalej jest.
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
FejkTiffany

Post autor: Fluffyslippers »

Agatyszcze pisze: czw gru 18, 2025 10:56 pm Ale czy bylo mowione ze ofiara byla przypadkowa? Ja czytalam tyle ze one sie nie znaly i nie kolegowaly ze sobą. Znaly sie tylko z widzenia. Mieszkaly na tej samej ulicy, 200 metrow od siebie.
Tak, na kanale zero w jednym reportażu pada jednocześnie, że groziła tej Danusi w klasie nożem, mimo że potem za chwilę mówią, że nie były równolatkami, więc chodziły do innych klas, że się znały, kłóciły, rozmawiały, potem jednak, że to sąsiadka, a potem, że w ogóle się nie znają mimo że mieszkają na jednym osiedlu
Prawda, mamusiu?
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Ktoś pisał o UK, że tam od 10 roku życia się odpowiada i ja uważam że 10-11 lat to odpowiedni wiek żeby odpowiadać karnie. Przypomniało mi się morderstwo Jamesa Bulgera, dwóch 10 latków w UK zamordowało trzylatka. Dostali nieokreślone dożywocie dla nieletnich, mieli wyjść jak przestaną stanowić zagrożenie. Posiedzieli osiem lat w poprawczaku a potem wyszli i objęli ich nawet ochroną, tożsamość zmienili tak się wszyscy o nich martwili. Jeden został pedofilem i recydywista, ale najgorsze jest to że z pieniędzy podatników zorganizowali caly program ochrony tożsamości a potem kupa ludzi miała procesy i wyroki za udostępnianie ich zdjęć jako dorosłych. Czyli zamordowali niewinne dziecko w okrutny sposób a jeszcze w nagrodę dostali nową tożsamość i ochronę. Podejrzewam że tutaj będzie to samo i rodzina sprawczyni latami będzie się sądzić z kimkolwiek kto udostępni najnowsze info o ich córce sprawczyni.
Pchla93
Tritonotti

Post autor: Pchla93 »

Agatyszcze pisze: czw gru 18, 2025 10:56 pm Ale czy bylo mowione ze ofiara byla przypadkowa? Ja czytalam tyle ze one sie nie znaly i nie kolegowaly ze sobą. Znaly sie tylko z widzenia. Mieszkaly na tej samej ulicy, 200 metrow od siebie.
Tak, dosłownie tak zostało powiedziane, że ofiara była zupełnie przypadkowa. Wg tamtej dziennikarki z Faktu, morderczyni czekała przed jakimś przesmykiem/skrótem z którego dzieci korzystały w drodze ze szkoły, i zaatakowała pierwszą lepszą osobę która się nawinęła, akurat była to Danusia. Co trochę kłóci się z jakimiś poprzednimi relacjami, wg których ta Hanka miała się pokłócić z Danusia, czy nawet wywlec ją ze szkoły. Cóż, możliwe że nigdy się nie dowiemy jak było naprawdę.
Tombikaaa
PsychoFanka

Post autor: Tombikaaa »

aiilie pisze: czw gru 18, 2025 10:40 pm Od poniedziałku ta sprawa strasznie mnie dręczy, tym bardziej, że pracowałam z dziećmi w wieku tych dziewczynek, głównie z dobrze sytuowanych rodzin. Różne zachowania się zdarzały, wyzwiska, wywyższanie się, najgorsze przypadki to palenie epeta w szkolnym kiblu... Ale nikt nie latał z nożem w plecaku i nie wygrażał innym, nie mówiąc o najgorszym scenariuszu.
Naprawdę, mam nadzieję, że ta sprawa poruszy władze na tyle, by zmienić regulacje karne w przypadku takich spraw w przypadku małoletnich. Nie wyobrażam sobie, że nie sprawczyni nie poniesie kary, tylko zmieni dane i będzie żyć jak gdyby nigdy nic się nie stało.
Nie ma na ten czyn usprawiedliwienia. Żadnego. I nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy tak ochoczo mówią, że mamy dwie ofiary tej tragedii.
Ofiara jest jedna. Która w sobotę zostanie pochowana. Niewinne dziecko, któremu najcenniejszy dar został bezpodstawnie odebrany.
Cały czas jestem myślami z rodziną Danusi, nie chce nawet wyobrażać sobie skali tego piekła, które teraz przechodzą...

Ja mam tak samo. Nie mogę przestać myśleć o tych ludziach i o tym dzieciątku… co ona musiała wtedy czuć, ten niewyobrażalny strach i bezradność 🥹
Agatyszcze
MiamiBicz

Post autor: Agatyszcze »

milky_way pisze: czw gru 18, 2025 10:07 pm Jak to, ku*wa, jest, że o Danusi wiemy już tyle. Jej imię, nazwisko, wiemy, jak wyglądała, czym się interesowała, potrafimy nakreślić jej portret..
... a informacje o morderczyni są pilnie strzeżone. Jej rodzina przeprowadzi się na drugi koniec Polski i będą sobie dalej żyli jak gdyby nigdy nic. :/
Mam jednak odwrotne przemyślenia. Tak, znamy jej twarz, imię i nazwisko. Ale dyskutujemy głównie o morderczyni: bo „chcemy zrozumieć”, „szukamy motywu”. Wyszukujemy informacji o niej, sprawdzamy jej profile, analizujemy, jaka była i dlaczego to zrobiła.

A w tym wszystkim Danusia, osoba, której życie zostało brutalnie przerwane, staje się jedynie tłem. Jakby już została zapomniana. To strasznie niesprawiedliwe. Ona nie ma już głosu, nie może opowiedzieć, kim była, co czuła, jakie miała życie.

Paradoksalnie to morderczyni dostaje uwagę, narrację, przestrzeń. Ofiara zostanie pochowana i z czasem zapomniana. A w centrum zainteresowania niemal zawsze pozostaje sprawca. :(
Evlka
BlondDoczep

Post autor: Evlka »

Zostawiam co znalazłam w komentarzach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pandaponny
Koczkodan

Post autor: Pandaponny »

Agatyszcze pisze: czw gru 18, 2025 11:28 pm Mam jednak odwrotne przemyślenia. Tak, znamy jej twarz, imię i nazwisko. Ale dyskutujemy głównie o morderczyni: bo „chcemy zrozumieć”, „szukamy motywu”. Wyszukujemy informacji o niej, sprawdzamy jej profile, analizujemy, jaka była i dlaczego to zrobiła.

A w tym wszystkim Danusia, osoba, której życie zostało brutalnie przerwane, staje się jedynie tłem. Jakby już została zapomniana. To strasznie niesprawiedliwe. Ona nie ma już głosu, nie może opowiedzieć, kim była, co czuła, jakie miała życie.

Paradoksalnie to morderczyni dostaje uwagę, narrację, przestrzeń. Ofiara zostanie pochowana i z czasem zapomniana. A w centrum zainteresowania niemal zawsze pozostaje sprawca. :(
Tak a to dlatego, że ona gdzieś w końcu zamieszka. Ludzie zwyczajnie się boją i nie chcą powtórki.
Awatar użytkownika
marlas
Mokra Włoszka

Post autor: marlas »

Evlka pisze: czw gru 18, 2025 11:35 pm Zostawiam co znalazłam w komentarzach.
Oho tłumaczenie morderstwa ma się dobrze w świecie anonimowych komentarzy na youtubie.
Wiktoria1908
Mokra Włoszka

Post autor: Wiktoria1908 »

Ja widzę tylko kilka obrazków na pinterescie. Miała dwa konta?
Awatar użytkownika
eszability
SushiRoll

Post autor: eszability »

Wiktoria1908 pisze: czw gru 18, 2025 11:46 pm Ja widzę tylko kilka obrazków na pinterescie. Miała dwa konta?

Tak. Przejrzyj poprzednie strony wątku.
agave
LouiBag

Post autor: agave »

Evlka pisze: czw gru 18, 2025 11:35 pm Zostawiam co znalazłam w komentarzach.
Ale, że kto był gnębiony, Danusia czy Hania ?
Kalifornia123
PsychoFanka

Post autor: Kalifornia123 »

Z jej pinteresta, wymowne bardzo…
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
staratwoja
Skarpeta Rakieta

Post autor: staratwoja »

Kotek_99 pisze: czw gru 18, 2025 11:58 pm Jeśli byla transseksualna, to może stąd wynika wyciszanie sprawy? Bo zaraz by było, że to LGBT jest winne wszelkiemu złu.
Nie. Tak się postępuje w sprawach z udziałem nieletnich. To, o czym mówisz, to domysły na podstawie Pinteresta.
Awatar użytkownika
babycowboy
Srebrna Kropeczka

Post autor: babycowboy »

Obrazek

Jedno ze zdjęć, które zapisała. Żadne zaskoczenie, coś musiało się stać, że wyrosła na kogo wyrosła