Dokładnie, dlatego odpowiedzialność karna powinna zostać obniżona do 10rz.Fauna060 pisze: ↑czw gru 18, 2025 9:48 pm Mnie to strasznie wkurza, tak samo jak to, że ''dziewczynka'' uniknie jakiejkolwiek kary.
Ludzie chyba zapomnieli jak sami mieli 12 lat i wydaje im się, że 12 latki to niewinne dzieciątka które nie wiedzą co robią i ledwo umieją posługiwać się widelcem. 12 latek doskonale wie, co się stanie jak zaatakuje kogoś nożem, jej koledzy z klasy pewnie już wyszukiwali w necie pierwsze corn, grają masowo w jakieś strzelanki i inne gry tego typu, no ale udawajmy że clueless dziewczynka nie miała zielonego pojęcia że ludzie umierają, a nie idą do nieba jak im się życie znudzi na ziemi.
I pewnie, środowisko, zaniedbania rodziców mogą mieć wpływ na takie wydarzenia, ale człowiek w takim wieku jest w stanie przewidzieć konsekwencje takich działań.
Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze
Moderator: verysweetcherryRe: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze
-
Jorki to mielonki
- GreckieWakacje
Z nowego filmu Faktu na YT, gdzie dziennikarka wspomniała o tym, że Hanka szła za Danusią to jeszcze tyle o Hance:
-- "szła swoją drogą", tak o niej mówili,
-- zawsze na uboczu,
-- niekiedy nawet odnosiła się pogardliwie w stosunku do swoich koleżanek, kolegów
-- ona się czuła trochę wyżej
-- od pewnego czasu izolowała się
-- swoim zachowaniem wzbudzała niepokój, ale nie była agresywna. Było zaczepliwie, by pokazać, że jest mądrzejsza, jest kimś więcej
-- zawsze na uboczu,
-- niekiedy nawet odnosiła się pogardliwie w stosunku do swoich koleżanek, kolegów
-- swoim zachowaniem wzbudzała niepokój, ale nie była agresywna. Było zaczepliwie, by pokazać, że jest mądrzejsza, jest kimś więcej
A bierzesz pod uwagę ze moze być po prostu psychopatką?Fluffyslippers pisze: ↑czw gru 18, 2025 9:50 pm A w jakim trzeba być stanie psychicznym, żeby mimo wiedzy o konsekwencjach, chcieć się takiego czynu podjąć?
Tacy ludzie istnieją
- Fluffyslippers
- FejkTiffany
Dosłownie jak w tym memieJorki to mielonki pisze: ↑czw gru 18, 2025 9:51 pm Z nowego filmu Faktu na YT, gdzie dziennikarka wspomniała o tym, że Hanka szła za Danusią to jeszcze tyle o Hance:
-- zawsze na uboczu,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Prawda, mamusiu?
to prawda, bo też wrzucałam wieki temu mroczne rzeczy na tumblra.Fluffyslippers pisze: ↑czw gru 18, 2025 9:44 pm Takie “satanic panic” w grudniu 2025, zresztą to, że ktoś interesuje się gore i przestepstwami i mroczniejsza strona rzeczywistości to raczej skutek niż przyczyna
- Fluffyslippers
- FejkTiffany
Biore, ale to nie obudziło się w niej dokładnie tego dnia kiedy oderżnęła dziewczynce głowe, ty też weź pod uwagę, że psychopaci mogą prowadzić normalne i pełne sukcesów życia a nie mordować randomow z ulicy.
Prawda, mamusiu?
- Kasiabimbasia
- Mokra Włoszka
-
Jorki to mielonki
- GreckieWakacje
+ na pintereście zapisała dużo porad dot. pisania powieści/opowiadań, więc ciekawe, jaką miała wyobraźnię i czy opisała to morderstwo.
- Fluffyslippers
- FejkTiffany
I nikt z nauczycieli ani rodzicow się o tym nie dowiedział, dopiero brutalny mord skłonił ludzi do interesowania się alarmującym zachowaniem tej dziewczynki i widzi znaki po fakcieKasiabimbasia pisze: ↑czw gru 18, 2025 9:57 pm Te treści mogą być diagnostyczne. Skoro dodawała je na otwartym koncie, to ciekawe, co miała w prywatnej galerii, skoro jednym z jej zapisanych pinów jest rozczłon.owana świnia.
Prawda, mamusiu?
-
Joanna Darc
- Kciuk
Naprawdę myślisz, że nauczyciele nie mają co robić tylko przeglądać socjalne swoich uczniów?Fluffyslippers pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:00 pm I nikt z nauczycieli ani rodzicow się o tym nie dowiedział, dopiero brutalny mord skłonił ludzi do interesowania się alarmującym zachowaniem tej dziewczynki i widzi znaki po fakcie
- Kasiabimbasia
- Mokra Włoszka
Idealne podsumowanie naszego społeczeństwaFluffyslippers pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:00 pm I nikt z nauczycieli ani rodzicow się o tym nie dowiedział, dopiero brutalny mord skłonił ludzi do interesowania się alarmującym zachowaniem tej dziewczynki i widzi znaki po fakcie
Jak to zwykle bywa niestetyFluffyslippers pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:00 pm I nikt z nauczycieli ani rodzicow się o tym nie dowiedział, dopiero brutalny mord skłonił ludzi do interesowania się alarmującym zachowaniem tej dziewczynki i widzi znaki po fakcie
Jak to, ku*wa, jest, że o Danusi wiemy już tyle. Jej imię, nazwisko, wiemy, jak wyglądała, czym się interesowała, potrafimy nakreślić jej portret..
... a informacje o morderczyni są pilnie strzeżone. Jej rodzina przeprowadzi się na drugi koniec Polski i będą sobie dalej żyli jak gdyby nigdy nic.
... a informacje o morderczyni są pilnie strzeżone. Jej rodzina przeprowadzi się na drugi koniec Polski i będą sobie dalej żyli jak gdyby nigdy nic.
- Fluffyslippers
- FejkTiffany
Nie, oczywiście, że tego nie sugeruje, ale nie wierzę, że te socjale i mord to jedyne rzeczy, które były w tej dziewczynce warte uwagiJoanna Darc pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:03 pm Naprawdę myślisz, że nauczyciele nie mają co robić tylko przeglądać socjalne swoich uczniów?
Prawda, mamusiu?
W tym najnowszym materiale Faktu niektóre informacje są sprzeczne z tym, co było mówione do tej pory, m.in że ofiara była przypadkowa - a podobno ta morderczyni prowadziła jakiś dziennik w którym opisywała ofiarę jako „zero które trzeba zlikwidować”
ale z drugiej strony nie wiem, czy źródłem tej informacji nie była ta babka z sekcji komentarzy na instagramie pod postem kanału zero, więc byłabym ostrożna (tldr; udzielała się ochoczo w dyskusji i posiadała podejrzanie dużo informacji o rodzinie morderczyni, włącznie z tym co tamta rzekomo pisała w swoim pamiętniku).
- eszability
- SushiRoll
Podejrzewam, że matka, mało madrze, powtarzala plotkę, którą przekazało jej dziecko.Pchla93 pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:09 pm W tym najnowszym materiale Faktu niektóre informacje są sprzeczne z tym, co było mówione do tej pory, m.in że ofiara była przypadkowa - a podobno ta morderczyni prowadziła jakiś dziennik w którym opisywała ofiarę jako „zero które trzeba zlikwidować”ale z drugiej strony nie wiem, czy źródłem tej informacji nie była ta babka z sekcji komentarzy na instagramie pod postem kanału zero, więc byłabym ostrożna (tldr; udzielała się ochoczo w dyskusji i posiadała podejrzanie dużo informacji o rodzinie morderczyni, włącznie z tym co tamta rzekomo pisała w swoim pamiętniku).
- Fluffyslippers
- FejkTiffany
Tam jest mnóstwo sprzecznych informacji w tej sprawie, bo l jest gorąca, a to że groziła nożem w klasie tej dziewczynce, a potem, że jednak niemożliwe, bo ofiara była w innej klasie, a to że się nie znały, a to że jednak były sąsiadkami.Pchla93 pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:09 pm W tym najnowszym materiale Faktu niektóre informacje są sprzeczne z tym, co było mówione do tej pory, m.in że ofiara była przypadkowa - a podobno ta morderczyni prowadziła jakiś dziennik w którym opisywała ofiarę jako „zero które trzeba zlikwidować”ale z drugiej strony nie wiem, czy źródłem tej informacji nie była ta babka z sekcji komentarzy na instagramie pod postem kanału zero, więc byłabym ostrożna (tldr; udzielała się ochoczo w dyskusji i posiadała podejrzanie dużo informacji o rodzinie morderczyni, włącznie z tym co tamta rzekomo pisała w swoim pamiętniku).
Mnie to dzisiaj poraża, że ci nauczyciele jak mają coś powiedzieć o sprawczyni to jednak mówią, a że była wycofana, a że dziwna, że z boku, tworzą taki kontrast pomiędzy prospoleczna i szóstkowa ofiara a jakaś niezrownowazona dziewczyna. Czyli jednak coś działo się z nią nie tak i oni to widzieli. Ale najważniejsze w tych wywiadach jest podkreślenie, że to DOBRA SZKOŁA
POZIOMIE.
Dosłownie dziecko morduje dziecko ale najważniejsze, że szkoła ma opinię PORZĄDNEJ, śmiech przez łzy
Prawda, mamusiu?
-
SiabadabaLala
- Bagietka z szarlott
A może miała wiedzę, że żadnych konsekwencji nie będzie, bo cóż... Nie będzieFluffyslippers pisze: ↑czw gru 18, 2025 9:50 pm A w jakim trzeba być stanie psychicznym, żeby mimo wiedzy o konsekwencjach, chcieć się takiego czynu podjąć?
-
Grazynkazeszczecinka
- Ciastko
Wiadomo jak ma na nazwisko mi dzis wyskoczyło na tik toku, więc po nazwisku to już nawet wiem kim są jej rodzice.milky_way pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:07 pm Jak to, ku*wa, jest, że o Danusi wiemy już tyle. Jej imię, nazwisko, wiemy, jak wyglądała, czym się interesowała, potrafimy nakreślić jej portret..
... a informacje o morderczyni są pilnie strzeżone. Jej rodzina przeprowadzi się na drugi koniec Polski i będą sobie dalej żyli jak gdyby nigdy nic.![]()
- Fluffyslippers
- FejkTiffany
To się okaże pewnie na dniach, na pewno jest tam biegły psycholog i będzie pewnie wzmianka o motywachSiabadabaLala pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:16 pm A może miała wiedzę, że żadnych konsekwencji nie będzie, bo cóż... Nie będzie
Prawda, mamusiu?
Prawda, a do tego dane nieletnich sprawców zazwyczaj są chronione według polskiego prawaGrazynkazeszczecinka pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:17 pm Wiadomo jak ma na nazwisko mi dzis wyskoczyło na tik toku, więc po nazwisku to już nawet wiem kim są jej rodzice.
-
Grazynkazeszczecinka
- Ciastko
wiadomo tylko wtedy, gdy ktoś zabawi się w internetowego Sherlocka Holmesa.Grazynkazeszczecinka pisze: ↑czw gru 18, 2025 10:17 pm Wiadomo jak ma na nazwisko mi dzis wyskoczyło na tik toku, więc po nazwisku to już nawet wiem kim są jej rodzice.
-
kunegundawz
- Koczkodan
Powiem wam, że jeżeli faktycznie tej małej nie wymierzy się żadnej sensownej kary, to nie zdziwię się jak wokół tej sprawy dojdzie jeszcze do jakiegoś nieszczęścia.
Myślę, że ból z jakim musi się zmierzyć teraz rodzina zamordowanej jest po prostu nie do wyobrażenia. Jak oni pozostaną sąsiadami i będą obserwować beztroskie żyćko rodziny morderczyni to wyrażenie w jakiś sposób swojego gniewu czy rozpaczy wydawałoby mi się wręcz ludzkim-fizjologicznym odruchem.
Myślę, że ból z jakim musi się zmierzyć teraz rodzina zamordowanej jest po prostu nie do wyobrażenia. Jak oni pozostaną sąsiadami i będą obserwować beztroskie żyćko rodziny morderczyni to wyrażenie w jakiś sposób swojego gniewu czy rozpaczy wydawałoby mi się wręcz ludzkim-fizjologicznym odruchem.