Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Marti37
Luźny dzień ze mną

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Marti37 »

Fauna060 pisze: czw gru 18, 2025 9:48 pm Mnie to strasznie wkurza, tak samo jak to, że ''dziewczynka'' uniknie jakiejkolwiek kary.

Ludzie chyba zapomnieli jak sami mieli 12 lat i wydaje im się, że 12 latki to niewinne dzieciątka które nie wiedzą co robią i ledwo umieją posługiwać się widelcem. 12 latek doskonale wie, co się stanie jak zaatakuje kogoś nożem, jej koledzy z klasy pewnie już wyszukiwali w necie pierwsze corn, grają masowo w jakieś strzelanki i inne gry tego typu, no ale udawajmy że clueless dziewczynka nie miała zielonego pojęcia że ludzie umierają, a nie idą do nieba jak im się życie znudzi na ziemi.

I pewnie, środowisko, zaniedbania rodziców mogą mieć wpływ na takie wydarzenia, ale człowiek w takim wieku jest w stanie przewidzieć konsekwencje takich działań.
Dokładnie, dlatego odpowiedzialność karna powinna zostać obniżona do 10rz.
Jorki to mielonki
GreckieWakacje

Post autor: Jorki to mielonki »

Z nowego filmu Faktu na YT, gdzie dziennikarka wspomniała o tym, że Hanka szła za Danusią to jeszcze tyle o Hance:

-- "szła swoją drogą", tak o niej mówili,
-- zawsze na uboczu,
-- niekiedy nawet odnosiła się pogardliwie w stosunku do swoich koleżanek, kolegów
-- ona się czuła trochę wyżej
-- od pewnego czasu izolowała się
-- swoim zachowaniem wzbudzała niepokój, ale nie była agresywna. Było zaczepliwie, by pokazać, że jest mądrzejsza, jest kimś więcej
Marti37
Luźny dzień ze mną

Fluffyslippers pisze: czw gru 18, 2025 9:50 pm A w jakim trzeba być stanie psychicznym, żeby mimo wiedzy o konsekwencjach, chcieć się takiego czynu podjąć?
A bierzesz pod uwagę ze moze być po prostu psychopatką?
Tacy ludzie istnieją
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
FejkTiffany

Post autor: Fluffyslippers »

Jorki to mielonki pisze: czw gru 18, 2025 9:51 pm Z nowego filmu Faktu na YT, gdzie dziennikarka wspomniała o tym, że Hanka szła za Danusią to jeszcze tyle o Hance:

-- "szła swoją drogą", tak o niej mówili,
-- zawsze na uboczu,
-- niekiedy nawet odnosiła się pogardliwie w stosunku do swoich koleżanek, kolegów
-- ona się czuła trochę wyżej
-- od pewnego czasu izolowała się
-- swoim zachowaniem wzbudzała niepokój, ale nie była agresywna. Było zaczepliwie, by pokazać, że jest mądrzejsza, jest kimś więcej
Dosłownie jak w tym memie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Prawda, mamusiu?
quintana
Tritonotti

Post autor: quintana »

Fluffyslippers pisze: czw gru 18, 2025 9:44 pm Takie “satanic panic” w grudniu 2025, zresztą to, że ktoś interesuje się gore i przestepstwami i mroczniejsza strona rzeczywistości to raczej skutek niż przyczyna
to prawda, bo też wrzucałam wieki temu mroczne rzeczy na tumblra.
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
FejkTiffany

Marti37 pisze: czw gru 18, 2025 9:52 pm A bierzesz pod uwagę ze moze być po prostu psychopatką?
Tacy ludzie istnieją
Biore, ale to nie obudziło się w niej dokładnie tego dnia kiedy oderżnęła dziewczynce głowe, ty też weź pod uwagę, że psychopaci mogą prowadzić normalne i pełne sukcesów życia a nie mordować randomow z ulicy.
Prawda, mamusiu?
Awatar użytkownika
Kasiabimbasia
Mokra Włoszka

Post autor: Kasiabimbasia »

Marti37 pisze: czw gru 18, 2025 9:47 pm Ale jej zdjecia sa w stanie rzucić jakieś światło na to czym się interesowała
Te treści mogą być diagnostyczne. Skoro dodawała je na otwartym koncie, to ciekawe, co miała w prywatnej galerii, skoro jednym z jej zapisanych pinów jest rozczłon.owana świnia.
Jorki to mielonki
GreckieWakacje

Post autor: Jorki to mielonki »

+ na pintereście zapisała dużo porad dot. pisania powieści/opowiadań, więc ciekawe, jaką miała wyobraźnię i czy opisała to morderstwo.
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
FejkTiffany

Kasiabimbasia pisze: czw gru 18, 2025 9:57 pm Te treści mogą być diagnostyczne. Skoro dodawała je na otwartym koncie, to ciekawe, co miała w prywatnej galerii, skoro jednym z jej zapisanych pinów jest rozczłon.owana świnia.
I nikt z nauczycieli ani rodzicow się o tym nie dowiedział, dopiero brutalny mord skłonił ludzi do interesowania się alarmującym zachowaniem tej dziewczynki i widzi znaki po fakcie
Prawda, mamusiu?
Awatar użytkownika
nutkathe
Modna

Post autor: nutkathe »

a co z tą 12-latką teraz będzie? trafi do poprawczaka? ale jest zbyt młoda jeszcze żeby tam iść i po poprawczaku idzie do więzienia czy na wolność?
Joanna Darc
Kciuk

Post autor: Joanna Darc »

Fluffyslippers pisze: czw gru 18, 2025 10:00 pm I nikt z nauczycieli ani rodzicow się o tym nie dowiedział, dopiero brutalny mord skłonił ludzi do interesowania się alarmującym zachowaniem tej dziewczynki i widzi znaki po fakcie
Naprawdę myślisz, że nauczyciele nie mają co robić tylko przeglądać socjalne swoich uczniów?
Awatar użytkownika
Kasiabimbasia
Mokra Włoszka

Post autor: Kasiabimbasia »

Fluffyslippers pisze: czw gru 18, 2025 10:00 pm I nikt z nauczycieli ani rodzicow się o tym nie dowiedział, dopiero brutalny mord skłonił ludzi do interesowania się alarmującym zachowaniem tej dziewczynki i widzi znaki po fakcie
Idealne podsumowanie naszego społeczeństwa
Marti37
Luźny dzień ze mną

Jak to zwykle bywa niestety
milky_way
RóżowePolo

Post autor: milky_way »

Jak to, ku*wa, jest, że o Danusi wiemy już tyle. Jej imię, nazwisko, wiemy, jak wyglądała, czym się interesowała, potrafimy nakreślić jej portret..
... a informacje o morderczyni są pilnie strzeżone. Jej rodzina przeprowadzi się na drugi koniec Polski i będą sobie dalej żyli jak gdyby nigdy nic. :/
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
FejkTiffany

Joanna Darc pisze: czw gru 18, 2025 10:03 pm Naprawdę myślisz, że nauczyciele nie mają co robić tylko przeglądać socjalne swoich uczniów?
Nie, oczywiście, że tego nie sugeruje, ale nie wierzę, że te socjale i mord to jedyne rzeczy, które były w tej dziewczynce warte uwagi
Prawda, mamusiu?
Pchla93
Tritonotti

Post autor: Pchla93 »

W tym najnowszym materiale Faktu niektóre informacje są sprzeczne z tym, co było mówione do tej pory, m.in że ofiara była przypadkowa - a podobno ta morderczyni prowadziła jakiś dziennik w którym opisywała ofiarę jako „zero które trzeba zlikwidować” 😳 ale z drugiej strony nie wiem, czy źródłem tej informacji nie była ta babka z sekcji komentarzy na instagramie pod postem kanału zero, więc byłabym ostrożna (tldr; udzielała się ochoczo w dyskusji i posiadała podejrzanie dużo informacji o rodzinie morderczyni, włącznie z tym co tamta rzekomo pisała w swoim pamiętniku).
Awatar użytkownika
eszability
SushiRoll

Post autor: eszability »

Pchla93 pisze: czw gru 18, 2025 10:09 pm W tym najnowszym materiale Faktu niektóre informacje są sprzeczne z tym, co było mówione do tej pory, m.in że ofiara była przypadkowa - a podobno ta morderczyni prowadziła jakiś dziennik w którym opisywała ofiarę jako „zero które trzeba zlikwidować” 😳 ale z drugiej strony nie wiem, czy źródłem tej informacji nie była ta babka z sekcji komentarzy na instagramie pod postem kanału zero, więc byłabym ostrożna (tldr; udzielała się ochoczo w dyskusji i posiadała podejrzanie dużo informacji o rodzinie morderczyni, włącznie z tym co tamta rzekomo pisała w swoim pamiętniku).
Podejrzewam, że matka, mało madrze, powtarzala plotkę, którą przekazało jej dziecko.
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
FejkTiffany

Pchla93 pisze: czw gru 18, 2025 10:09 pm W tym najnowszym materiale Faktu niektóre informacje są sprzeczne z tym, co było mówione do tej pory, m.in że ofiara była przypadkowa - a podobno ta morderczyni prowadziła jakiś dziennik w którym opisywała ofiarę jako „zero które trzeba zlikwidować” 😳 ale z drugiej strony nie wiem, czy źródłem tej informacji nie była ta babka z sekcji komentarzy na instagramie pod postem kanału zero, więc byłabym ostrożna (tldr; udzielała się ochoczo w dyskusji i posiadała podejrzanie dużo informacji o rodzinie morderczyni, włącznie z tym co tamta rzekomo pisała w swoim pamiętniku).
Tam jest mnóstwo sprzecznych informacji w tej sprawie, bo l jest gorąca, a to że groziła nożem w klasie tej dziewczynce, a potem, że jednak niemożliwe, bo ofiara była w innej klasie, a to że się nie znały, a to że jednak były sąsiadkami.

Mnie to dzisiaj poraża, że ci nauczyciele jak mają coś powiedzieć o sprawczyni to jednak mówią, a że była wycofana, a że dziwna, że z boku, tworzą taki kontrast pomiędzy prospoleczna i szóstkowa ofiara a jakaś niezrownowazona dziewczyna. Czyli jednak coś działo się z nią nie tak i oni to widzieli. Ale najważniejsze w tych wywiadach jest podkreślenie, że to DOBRA SZKOŁA XD O DOBRYM
POZIOMIE. XD

Dosłownie dziecko morduje dziecko ale najważniejsze, że szkoła ma opinię PORZĄDNEJ, śmiech przez łzy
Prawda, mamusiu?
SiabadabaLala
Bagietka z szarlott

Post autor: SiabadabaLala »

Fluffyslippers pisze: czw gru 18, 2025 9:50 pm A w jakim trzeba być stanie psychicznym, żeby mimo wiedzy o konsekwencjach, chcieć się takiego czynu podjąć?
A może miała wiedzę, że żadnych konsekwencji nie będzie, bo cóż... Nie będzie
Grazynkazeszczecinka
Ciastko

Post autor: Grazynkazeszczecinka »

milky_way pisze: czw gru 18, 2025 10:07 pm Jak to, ku*wa, jest, że o Danusi wiemy już tyle. Jej imię, nazwisko, wiemy, jak wyglądała, czym się interesowała, potrafimy nakreślić jej portret..
... a informacje o morderczyni są pilnie strzeżone. Jej rodzina przeprowadzi się na drugi koniec Polski i będą sobie dalej żyli jak gdyby nigdy nic. :/
Wiadomo jak ma na nazwisko mi dzis wyskoczyło na tik toku, więc po nazwisku to już nawet wiem kim są jej rodzice.
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
FejkTiffany

SiabadabaLala pisze: czw gru 18, 2025 10:16 pm A może miała wiedzę, że żadnych konsekwencji nie będzie, bo cóż... Nie będzie
To się okaże pewnie na dniach, na pewno jest tam biegły psycholog i będzie pewnie wzmianka o motywach
Prawda, mamusiu?
Mnvczk
Gacie z oceanu

Post autor: Mnvczk »

Grazynkazeszczecinka pisze: czw gru 18, 2025 10:17 pm Wiadomo jak ma na nazwisko mi dzis wyskoczyło na tik toku, więc po nazwisku to już nawet wiem kim są jej rodzice.
Prawda, a do tego dane nieletnich sprawców zazwyczaj są chronione według polskiego prawa
Grazynkazeszczecinka
Ciastko

Post autor: Grazynkazeszczecinka »

Mnvczk pisze: czw gru 18, 2025 10:20 pm Prawda, a do tego dane nieletnich sprawców zazwyczaj są chronione według polskiego prawa
Rozumiem, że są chronione ale i tak już większość osób wie bo dzieciaki o tym piszą w komentarzach na tt
milky_way
RóżowePolo

Post autor: milky_way »

Grazynkazeszczecinka pisze: czw gru 18, 2025 10:17 pm Wiadomo jak ma na nazwisko mi dzis wyskoczyło na tik toku, więc po nazwisku to już nawet wiem kim są jej rodzice.
wiadomo tylko wtedy, gdy ktoś zabawi się w internetowego Sherlocka Holmesa.
kunegundawz
Koczkodan

Post autor: kunegundawz »

Powiem wam, że jeżeli faktycznie tej małej nie wymierzy się żadnej sensownej kary, to nie zdziwię się jak wokół tej sprawy dojdzie jeszcze do jakiegoś nieszczęścia.
Myślę, że ból z jakim musi się zmierzyć teraz rodzina zamordowanej jest po prostu nie do wyobrażenia. Jak oni pozostaną sąsiadami i będą obserwować beztroskie żyćko rodziny morderczyni to wyrażenie w jakiś sposób swojego gniewu czy rozpaczy wydawałoby mi się wręcz ludzkim-fizjologicznym odruchem.