Airwrap - tipy, porady
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryAirwrap - tipy, porady
Hej
zapraszam do podzielenia się doświadczeniami i tipami na dyson airwrap. Co się u was sprawdziło? Może udało wam się odnaleźć gamechanger który zmienił rozczarowanie szybko opadającymi włosami w zachwyt?
Zapraszam do dyskusji!
-
unfaithfully
- RealDiamond
Dostalam Airwrapa na tegoroczne swieta (miesiac przed swietami). Zajaralam sie jak pochodnia, od razu jak przyszedl to umylam glowe, bo chcialam zobaczyc jak najszybciej jak sie sprawdza dyfuzor. I od razu bylam zadowolona, wlosy mialam bardziej pokrecone niz po zwyklym dyfuzorze i bez odstajacych malych wloskow.
Natomiast przy pierwszym uzyciu airwrapem sie zawiodlam, bo tak jak napisalas w poscie, wlosy mi sie rozprostowaly po 5 minutach od ich zrobienia. Nie zrazilam sie jednak i nie zaczelam myslec nad zwroceniem go (jak to bylo u kilku dziewczyn ktore znam), tylko wygooglowalam temat i odpowiedz mialam w minute- nie robi sie lokow na airwrapie na suchych wlosach- to byl wlasnie blad ktory popelnilam.
Wiec nastepnym razem jak umylam glowe to wysuszylam Dysonem mniej wiecej do polowy i jak byly takie w polowie suche w polowie mokre zalozylam koncowke do krecenia i zaczelam krecic. Roznica niesamowita, wlosy mi sie trzymaly caly wieczor i polowe nocy (bylam na imprezie urodzinowej) i dostalam mase komplementow.
Poza tym ostatnio probowalam cos co zobaczylam na tik toku- szybki blow out rurka do krecenia. Faktycznie szybko i dziala, wlosy sie tak fajnie faluja po tym. Polega to na tym by podzielic wlosy na dwie czesci, prawa i lewa i zawijac je na rurke od przedniej sekcji zaczynajac i idac do tylu, stopniowo puszczajac wlosy te ktore byly na poczatku, przesuwac sie do tylnej czesci, az beda wszystkie potraktowane ta rurka- zawina sie na nia same, bo ta rurka ma ssanie. Na filmiku wydawalo sie to proste, na zywo troche trudniejsze, ale i tak szybko poszlo
Natomiast przy pierwszym uzyciu airwrapem sie zawiodlam, bo tak jak napisalas w poscie, wlosy mi sie rozprostowaly po 5 minutach od ich zrobienia. Nie zrazilam sie jednak i nie zaczelam myslec nad zwroceniem go (jak to bylo u kilku dziewczyn ktore znam), tylko wygooglowalam temat i odpowiedz mialam w minute- nie robi sie lokow na airwrapie na suchych wlosach- to byl wlasnie blad ktory popelnilam.
Wiec nastepnym razem jak umylam glowe to wysuszylam Dysonem mniej wiecej do polowy i jak byly takie w polowie suche w polowie mokre zalozylam koncowke do krecenia i zaczelam krecic. Roznica niesamowita, wlosy mi sie trzymaly caly wieczor i polowe nocy (bylam na imprezie urodzinowej) i dostalam mase komplementow.
Poza tym ostatnio probowalam cos co zobaczylam na tik toku- szybki blow out rurka do krecenia. Faktycznie szybko i dziala, wlosy sie tak fajnie faluja po tym. Polega to na tym by podzielic wlosy na dwie czesci, prawa i lewa i zawijac je na rurke od przedniej sekcji zaczynajac i idac do tylu, stopniowo puszczajac wlosy te ktore byly na poczatku, przesuwac sie do tylnej czesci, az beda wszystkie potraktowane ta rurka- zawina sie na nia same, bo ta rurka ma ssanie. Na filmiku wydawalo sie to proste, na zywo troche trudniejsze, ale i tak szybko poszlo
- waywardwitch
- Migocząca Świeczka
widziałam na tiktoku taki filmik dziewczyny, która doskonale podsumowała temat
jeżeli masz włosy niskoporowate, niepodatne na stylizacje, które nawet po lokówce na ciepło i tonie lakieru ci się nie trzymają to żaden sprzęt za 500, 1000 czy 5000 zł nie pomoże
osobiście mam takie włosy (proste jak drut i tyle) i nie ważne jakiego sprzętu próbowałam i jakich produktów utrwalających nawaliłam to efekt był na maksymalnie godzinę
z takich tipów to widzę, że efekt jest trochę lepszy jak się zostawi loki na wałkach i pozwoli spokojnie doschnąć i utrwalić
jeżeli masz włosy niskoporowate, niepodatne na stylizacje, które nawet po lokówce na ciepło i tonie lakieru ci się nie trzymają to żaden sprzęt za 500, 1000 czy 5000 zł nie pomoże
osobiście mam takie włosy (proste jak drut i tyle) i nie ważne jakiego sprzętu próbowałam i jakich produktów utrwalających nawaliłam to efekt był na maksymalnie godzinę
z takich tipów to widzę, że efekt jest trochę lepszy jak się zostawi loki na wałkach i pozwoli spokojnie doschnąć i utrwalić
pozdro z fartem
-
unfaithfully
- RealDiamond
Różnie, raz na suchych tak w 80%, raz 90%, wiem ze jesli sa za mokre nie chca sie nawijać na wałek… sama nie wiem co robie nie tak
-
unfaithfully
- RealDiamond
To przez to, ze robisz na prawie suchych.
Podsusz je, ale tylko troche. Tak zeby byly bardziej mokre niz suche albo pol na pol i powinno byc lepiej. U mnie na suchych rozprostowywaly sie po 5 min, a na mokrych trzymaja sie caly wieczor i na drugi dzien dalej sa lekko skrecone.
spróbuję, ale od razu zapytam jak sobie radzisz z takimi mokrymi włosami? moje nie bardzo chcą się nawijać na wałek wtedyunfaithfully pisze: ↑pn gru 15, 2025 9:53 am To przez to, ze robisz na prawie suchych.
Podsusz je, ale tylko troche. Tak zeby byly bardziej mokre niz suche albo pol na pol i powinno byc lepiej. U mnie na suchych rozprostowywaly sie po 5 min, a na mokrych trzymaja sie caly wieczor i na drugi dzien dalej sa lekko skrecone.
-
unfaithfully
- RealDiamond
Nie mam tego problemu, bo o ile calkiem mokre faktycznie moga nie chciec sie zawijac, tak troche wysuszone zawijaja sie bez problemu. A jesli jakis kosmyk nie chce wspopracowac to pomagam mu reka i wtedy jak koncowka go zassa to juz sam idzie.
Jesli wlosy sa w 80/90% suche jak je krecisz, to niestety ale sa po prostu zbyt suche.
Trzeba pamietac, ze to nie jest lokowka, gdzie kreci te wlosy na cieplo z grzalki, tylko jednak na cieple powietrze.
Jakiego masz airwrapa?
Jesli masz ID, to fajnie sie kreci z aplikacja. klikasz tylko przycisk i automatycznie jest 7 sekund zawijania, 7 sekund grzania i 5 sekund zimnego powietrza (polecam na koniec krecenia loka dac zimne powietrze zawsze) i slyszysz jak sie tryb konczy i mozesz rozwinac wlosy i zawijac kolejny kosmyk.
-
Comeandsayhi
- BlondDoczep
Szybko Wam napiszę jak ja robię fale i generalnie efekt mam prawie jak z salonu. Do tego włosy trzymają się całe wyjście.
1. Myję, potem pianka w nasadę włosów i suszę (głównie skórę głowy, staram się omijać końce) tak na ok 70%.
2. Zbieram nasadę włosów, tak nad uszami, wokół głowy i spinam luźno na czubku.
3. Zaczynam końcówką do loków kręcić fale od ucha do tyłu głowy (tak z 10 sek na pasmo, liczę pod nosem). Najpierw z jednej strony, potem z drugiej. Poprawiam, jak coś się rozprostuje albo czegoś nie złapię. Jak już wszystko nakręcę, mocno pryskam lakierem, zostawiam włosy skręcone i nierozczesane.
4. Przechodzę do nasady włosów - dzielę na 3 części (boki i środek; przedziałek mam z boku). Kręcę włosy od połowy lub 2/3 długości, żeby fale nie zaczynały się za blisko czubka głowy. Metoda kręcenia jak w pkt. 3. Na koniec dość dużo lakieru. Znowu bez rozczesywania.
5. Zostawiam to wszystko na ok 20 min (w tym czasie robie makijaż).
6. Włosy rozczesuję delikatnie grzebieniem z szerokimi zębami i znowu lakier.
Procedura zajmuje mi ok 20 min.
1. Myję, potem pianka w nasadę włosów i suszę (głównie skórę głowy, staram się omijać końce) tak na ok 70%.
2. Zbieram nasadę włosów, tak nad uszami, wokół głowy i spinam luźno na czubku.
3. Zaczynam końcówką do loków kręcić fale od ucha do tyłu głowy (tak z 10 sek na pasmo, liczę pod nosem). Najpierw z jednej strony, potem z drugiej. Poprawiam, jak coś się rozprostuje albo czegoś nie złapię. Jak już wszystko nakręcę, mocno pryskam lakierem, zostawiam włosy skręcone i nierozczesane.
4. Przechodzę do nasady włosów - dzielę na 3 części (boki i środek; przedziałek mam z boku). Kręcę włosy od połowy lub 2/3 długości, żeby fale nie zaczynały się za blisko czubka głowy. Metoda kręcenia jak w pkt. 3. Na koniec dość dużo lakieru. Znowu bez rozczesywania.
5. Zostawiam to wszystko na ok 20 min (w tym czasie robie makijaż).
6. Włosy rozczesuję delikatnie grzebieniem z szerokimi zębami i znowu lakier.
Procedura zajmuje mi ok 20 min.
- damascenka
- Administrator
Dziękuję! Muszę kupić i wypróbowaćdamascenka pisze: ↑wt sty 06, 2026 7:06 pm Tylko Kevin Murphy Body Builder. Loki trzymają się do kolejnego mycia, nie czuć jej na włosach i jest mega wydajna.
- damascenka
- Administrator
-
unfaithfully
- RealDiamond
Na yt jest mnostwo recenzji zamiennikow, lacznie z porownaniem do dysona.
Wszystkie recenzje i porownania ktore widzialam nie maja podjazdu do airwrapa, ale moze znajdziesz cos, co bedzie na tym samym poziomie, musisz tylko troche pogrzebac.