Start
Mój profil

Praca jako pokojowa w hotelu?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Epifka24
Tritonotti

Praca jako pokojowa w hotelu?

Post autor: Epifka24 »

Co myślicie o pracy jako pokojówka / pokojowa w hotelu? Pracował ktoś ? Poleca ktoś taka pracę ?
Naria
korcula
PsychoFanka

Post autor: korcula »

Trzeba umieć pracować szybko i dokładnie, mieć co nieco siły i krzepy bo to jednak praca fizyczna. Bardzo fajnie jak jest zgrany zespół i fajna liderka.
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

Zależy pewnie gdzie. Pracowałam kiedyś jakoś od razu po liceum. To były śmieszne czasy, początek lat 2000. Zarabiałam jakieś 700-900 zł na zlecenie. Nie mam dobrego zdania o hotelarzach i restauratorach.
Na początku studiów imałam się kilku różnych prac i jednak ta pokojowa to było lepsze zajecje niż firma produkująca przetwory czg w sklepie na kasie mimo wszystko (większość osób przejeżdżała na jeden nocleg i nie brudziła za bardzo, to był średni hotel 4 gwiazdkowy ale i miasto średnie więc jakichś burd nie bylo).
Awatar użytkownika
again
Skarpeta Rakieta

Post autor: again »

Tak ja pracowałam przez jakiś czas w okresie studiów, nie ma się za bardzo kontaktu z "klientem", co mi znacznie odpowiadało, po prostu robisz swoje.
Na początku jest wiadomo trochę ciężko złapać rytm i pamiętać o wszystkich rzeczach które trzeba zrobić szybko i dokładnie, ale to kwestia treningu.
Jest to praca fizyczna, fakt, ale ja wspominam okej.