Start
Mój profil

Poćwiartowany przez współlokatora Mateusz D.

Moderator: verysweetcherry
Mikol
Gacie z oceanu

Poćwiartowany przez współlokatora Mateusz D.

Post autor: Mikol »

Słyszeliście?
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

Awatar użytkownika
xclauu
Mokra Włoszka

Post autor: xclauu »

Chyba w Uwadze jego rodzina się wypowiadała, że od dłuższego czasu był problem w tym mieszkaniu. Podobno nie mieli możliwości zamykać pokoi na klucz, a podczas nieobecności Mateusza współlokatorzy grzebali w jego rzeczach, zostawiali mu otwarte okno itp...
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Post autor: pieczonyziemniak. »

Wczoraj oglądałam reportaż w uwadze. Prosta rodzina i było widać, że spokojny, prosty chłopak, który dbał o mamę i rodzeństwo. Najgorzej jak ta mama wyciągnęła ciśnieniomierz i zaczęła opowiadać, że to był prezent od niego.. serce się kraje 😔
A tego gnojka to bym do kołchozu wsadziła. Na fb ktoś zleakowal jego dane. Gówniarz, z pewnością rozpuszczony skoro marka w Holandii to kasę mu wysyłała za nic.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Co mnie jeszcze poraziło to sąsiad - jo nie widziol, jo nie slyszol. Ta babcia to zrozumiale bo juz w podeszłym wieku i mogla miec problemy ze słuchem
quintana
Tritonotti

Post autor: quintana »

natomiast dziadek alana w wywiadzie zasugerował, że jego zdaniem ta zbrodnia nie miała tła rabunkowego, ale inny, „tylko nie powie”. ja zrozumiałam, iż, według dziadunia, mateusz pewnie dobierał się do alana, a on się bronił. patologiczna rodzinka.
Awatar użytkownika
gunernialne
PrinTu

Post autor: gunernialne »

Ciężko mi uwierzyć w motyw rabunkowy. Moim zdaniem za dużo tu było "roboty" - emocjonalnej "roboty" (zabójstwo, fragmentacja ciała, kilka kursów, żeby się go pozbyć) jak na to, że chłopak miałby chcieć Mateuszowi coś ukraść. No i co tu kraść? Facet był parkingowym, pomagał chorym braciom i matce. Pewnie ten dzieciak ogarniał z różnych źródeł (+ pomoc matki) więcej kasy niż tamten przy wypłacie widział.

Nie chcę tu stawiać żadnej tezy, ale może faktycznie Mateusz był homoseksualny (no trochę był jednak taki vibe; do tego też wypowiedź "przyjaciela") i to tworzyło konflikt. Może młodemu sam ten fakt (o ile to dobre założenie) już się nie podobał. Możliwe, że Mateusza odwiedzał ten "przyjaciel" i to potęgowało niechęć? Może chciał się zbliżyć do młodego nawet nie w fizycznym, ale emocjonalnym sensie (oboje poza rodzinnymi miastami, skazani na samodzielne radzenie sobie z problemami)?

Zbrodnia straszna. Materiał Uwagi też mocny. Szczerze mówiąc chyba nie zdecydowałabym się na wstawienie tego fragmentu, gdy mama szlocha nad ciśnieniomierzem
Natankaaaa
LouiBag

Post autor: Natankaaaa »

Ma może ktoś link do zbiórki na tą rodzinę ?
SiabadabaLala
Bagietka z szarlott

Post autor: SiabadabaLala »

gunernialne pisze: wt gru 09, 2025 3:58 pm Ciężko mi uwierzyć w motyw rabunkowy. Moim zdaniem za dużo tu było "roboty" - emocjonalnej "roboty" (zabójstwo, fragmentacja ciała, kilka kursów, żeby się go pozbyć) jak na to, że chłopak miałby chcieć Mateuszowi coś ukraść. No i co tu kraść? Facet był parkingowym, pomagał chorym braciom i matce. Pewnie ten dzieciak ogarniał z różnych źródeł (+ pomoc matki) więcej kasy niż tamten przy wypłacie widział.

Nie chcę tu stawiać żadnej tezy, ale może faktycznie Mateusz był homoseksualny (no trochę był jednak taki vibe; do tego też wypowiedź "przyjaciela") i to tworzyło konflikt. Może młodemu sam ten fakt (o ile to dobre założenie) już się nie podobał. Możliwe, że Mateusza odwiedzał ten "przyjaciel" i to potęgowało niechęć? Może chciał się zbliżyć do młodego nawet nie w fizycznym, ale emocjonalnym sensie (oboje poza rodzinnymi miastami, skazani na samodzielne radzenie sobie z problemami)?

Zbrodnia straszna. Materiał Uwagi też mocny. Szczerze mówiąc chyba nie zdecydowałabym się na wstawienie tego fragmentu, gdy mama szlocha nad ciśnieniomierzem
jednoznacznie stawiasz teze, niby 'nie chcąc stawiać tezy'. Mateusz nie był wyobcowany w mieście. Nie chciał zbliżyć się do Alanka, a wręcz przeciwnie. Wygląd 'ciapy' nie robi z kogoś geja. Jedyne czym mógł zawinić to to, że pewnie odważył się zwrócić uwagę, że nie wypada kraść jedzenia i sprząta się po sobie. Ten odpad społeczny był wywalany co chwilę z pracy. Pochodził ze skrajnej patologii. Nielubiany, całkowicie niedostosowany społecznie. Dla zdrowo myślącej osoby ten motyw nie ma sensu. Problem w tym że Alanek nie do końca jest bystry jak przeciętna osoba i w jego głowie ten pomysł miał sens: pozbędzie się kłopotliwego lokatora, sprzeda jego telefon, zabierze parę groszy, nikt nie będzie go budził wstając rano do pracy etc. Życzę mu jak najgorzej.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

pieczonyziemniak. pisze: wt gru 09, 2025 1:55 pm Co mnie jeszcze poraziło to sąsiad - jo nie widziol, jo nie slyszol. Ta babcia to zrozumiale bo juz w podeszłym wieku i mogla miec problemy ze słuchem
Dziwisz się sąsiadowi? Chyba nie do końca było normalnie skoro skończył ćwiartując współlokatora, to może sąsiad się izolował dla własnego dobra i jak widać słusznie.
Kunegunda3
MiamiBicz

Post autor: Kunegunda3 »

Straszna sprawa. Obejrzałam materiał Uwagi zupełnie przypadkiem i ostatnia scena z płaczącą mamą złamała mi serce i rozdarła duszę.

Po emisji zaczęłam szukać zbiórki, by pomóc rodzinie. Na początku nie mogłam uwierzyć, że trafiłam na prawdziwą zbiórkę, bo po 4 dniach było tam tylko 20 tysięcy złotych. W komentarzach pod postami z udostępnioną zbiórką przez portale z rodzinnych stron Mateusza było tyle niechęci i zazdrości (?). Ludzie dosłownie wyliczali, że te naście tysięcy uzbierane do tej pory spokojnie na pogrzeb wystarczy, że rodzina ma rentę i jakoś sobie poradzą, bo radzili sobie do tej pory, że milion ustawiony za cel to gruba przesada. Wiecie, taka społeczna solidarność i empatia w sytuacji, gdy rodzina żyjąca prawie na skraju ubóstwa, zadłużona, z chorą i starszą mamą, dwoma niepełnosprawnymi braćmi, mieszkaniem do remontu, traci jedynego zarabiającego i pomagającego im członka rodziny przez morderstwo.

Zrobiło mi się niedobrze. Zbiórka na dzieci zmarłego w wypadku Slaba przewyższyła ponad milion złotych, gdzie poziom zamożności był nieporównywalny. Sprawa byla też bardzo medialna, o zbiórce mówiono chyba w każdych wiadomościach. W przypadku tak okropnej tragedii - nic. Na chwilę obecną zebrano lekko ponad 90 tysięcy i naprawdę mam nadzieję, że ta rodzina nie zostanie sama.
Natankaaaa
LouiBag

Kunegunda3 pisze: śr gru 10, 2025 7:27 am Straszna sprawa. Obejrzałam materiał Uwagi zupełnie przypadkiem i ostatnia scena z płaczącą mamą złamała mi serce i rozdarła duszę.

Po emisji zaczęłam szukać zbiórki, by pomóc rodzinie. Na początku nie mogłam uwierzyć, że trafiłam na prawdziwą zbiórkę, bo po 4 dniach było tam tylko 20 tysięcy złotych. W komentarzach pod postami z udostępnioną zbiórką przez portale z rodzinnych stron Mateusza było tyle niechęci i zazdrości (?). Ludzie dosłownie wyliczali, że te naście tysięcy uzbierane do tej pory spokojnie na pogrzeb wystarczy, że rodzina ma rentę i jakoś sobie poradzą, bo radzili sobie do tej pory, że milion ustawiony za cel to gruba przesada. Wiecie, taka społeczna solidarność i empatia w sytuacji, gdy rodzina żyjąca prawie na skraju ubóstwa, zadłużona, z chorą i starszą mamą, dwoma niepełnosprawnymi braćmi, mieszkaniem do remontu, traci jedynego zarabiającego i pomagającego im członka rodziny przez morderstwo.

Zrobiło mi się niedobrze. Zbiórka na dzieci zmarłego w wypadku Slaba przewyższyła ponad milion złotych, gdzie poziom zamożności był nieporównywalny. Sprawa byla też bardzo medialna, o zbiórce mówiono chyba w każdych wiadomościach. W przypadku tak okropnej tragedii - nic. Na chwilę obecną zebrano lekko ponad 90 tysięcy i naprawdę mam nadzieję, że ta rodzina nie zostanie sama.
Masz może link do zbiórki ? Bardzo chcę pomóc
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Natankaaaa pisze: śr gru 10, 2025 8:07 am Masz może link do zbiórki ? Bardzo chcę pomóc
W komentarzach pod reportażem uwagi.

Ja dodam jeszcze od siebie jak ludzie rzucili się na zbiórkę dla córki Pono.. co też nie żyje na skraju ubóstwa
Natankaaaa
LouiBag

pieczonyziemniak. pisze: śr gru 10, 2025 8:27 am W komentarzach pod reportażem uwagi.

Ja dodam jeszcze od siebie jak ludzie rzucili się na zbiórkę dla córki Pono.. co też nie żyje na skraju ubóstwa
Właśnie nie mogę znaleźć:/. Ale dzięki :)
Kunegunda3
MiamiBicz

Post autor: Kunegunda3 »

Natankaaaa pisze: śr gru 10, 2025 8:38 am Właśnie nie mogę znaleźć:/. Ale dzięki :)
Wpisz w Google „Pomoc rodzinie Mateusza D.” i powinna wyskoczyć na pomagam.pl 😇
Natankaaaa
LouiBag

Mam nadzieję, że pieniądze faktycznie trafią do tej rodziny .
Ogromną tragedia
Awatar użytkownika
xclauu
Mokra Włoszka

pieczonyziemniak. pisze: śr gru 10, 2025 8:27 am W komentarzach pod reportażem uwagi.

przecież zbiórka na córkę Pono nie ma nawet 20tys..
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

xclauu pisze: śr gru 10, 2025 9:51 am przecież zbiórka na córkę Pono nie ma nawet 20tys..
Nie chodzi ile - chodzi o sam fakt. Tu biedna rodzina a ludzie krytykują, jeszcze nie założyli jej sami tylko ktoś to za nich zrobił a tam? Dziewczynka nie żyje w biedzie i ubóstwie a zakładają zbiórki
Awatar użytkownika
xclauu
Mokra Włoszka

pieczonyziemniak. pisze: śr gru 10, 2025 9:53 am Nie chodzi ile - chodzi o sam fakt. Tu biedna rodzina a ludzie krytykują, jeszcze nie założyli jej sami tylko ktoś to za nich zrobił a tam? Dziewczynka nie żyje w biedzie i ubóstwie a zakładają zbiórki
Śledziłam sytuację z zrzutką dla córki Pono i był ogromny hejt, dlatego nie uzbierano dużej sumy. W Polsce ludzie bardzo korzystają ze zrzutek i są one zakładane dosłownie na wszystko, tak samo jak z Mirellą, do tej pory raczej pieniądze do niej nie trafiły. Na zbiórce dla rodziny Mateusza jest prawie 100tys zł, a żona Slaba uzbierała kilka milionów - to tylko pokazuje jak okropne mamy społeczeństwo i czasy w których żyjemy
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

xclauu pisze: śr gru 10, 2025 10:01 am Śledziłam sytuację z zrzutką dla córki Pono i był ogromny hejt, dlatego nie uzbierano dużej sumy. W Polsce ludzie bardzo korzystają ze zrzutek i są one zakładane dosłownie na wszystko, tak samo jak z Mirellą, do tej pory raczej pieniądze do niej nie trafiły. Na zbiórce dla rodziny Mateusza jest prawie 100tys zł, a żona Slaba uzbierała kilka milionów - to tylko pokazuje jak okropne mamy społeczeństwo i czasy w których żyjemy
Niestety z tym muszę przyznać rację, w Polsce to by i nawet na papier toaletowy zbiórkę założyli a ludzie naiwnie wpłacają.. ale co się dziwić skoro tik tokerzy zarabiają ogromne pieniądze z giftow i subow. Ogłupione społeczeństwo
Awatar użytkownika
berry blast

W kwestii zbiórki - podziękujmy tym którzy je zakładali a nie musieli. Osoby publiczne zbierające ma leczenie. Lub jak wyżej przykład Pono - "na godne życie jego córki" - no to był szczyt i zwykłe wyłudzenie. Obowiązkiem rodzica jest utrzymać dziecko a nie sobie buzię wycierać nieżyjącym ojcem.
Te zbiórki obrzydziły ludziom idee zbiórek i teraz efekt jest taki, że uboga rodzina Mateusza dostaje jakieś grosze.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Oglądam uwagę boże straszne tak szkoda matki tak jej szkoda…
Napolinka
Gacie z oceanu

Post autor: Napolinka »

Natankaaaa pisze: śr gru 10, 2025 8:38 am Właśnie nie mogę znaleźć:/. Ale dzięki :)
Tutaj link do zbiórki https://pomagam.pl/hf43w8
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Wpłacone. Lzy stają w oczach jak się ogląda uwagę
Awatar użytkownika
berry blast

PrzemoKondratowicz pisze: śr gru 10, 2025 6:17 pm Wpłacone. Lzy stają w oczach jak się ogląda uwagę
też obejrzałam, biedna kobieta, co za koszmar.. nie było jej na pogrzebie bo nie dała rady..
jeszcze się tego chorego psychola pytają czy chce coś rodzinie Mateusza powiedzieć no kur...