Start
Mój profil

Botoks wasze za i przeciw ?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Magia1245
Srebrna Kropeczka

Re: Botoks wasze za i przeciw ?

Post autor: Magia1245 »

Hej dziewczyny a czy polecacie kogoś we Wrocławiu?
nadia007
MiamiBicz

Post autor: nadia007 »

Magia1245 pisze: czw sie 28, 2025 10:04 am Hej dziewczyny a czy polecacie kogoś we Wrocławiu?
Natalia Mirchuk 🥰
nadia007
MiamiBicz

Post autor: nadia007 »

Takede pisze: wt sie 12, 2025 10:30 am Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmarszczki mimiczne po 40-tce, ale bez operacji?
Wszystko zależy jak głębokie są te zmarszczki. Jeśli nie sa bardzo głębokie to botox + stymulatory + retinol + kwasy + rf

Ja od dwóch lat biorę też 5 mg accutane - mam 33 lata i zero zmarszczek.
Magia1245
Srebrna Kropeczka

Post autor: Magia1245 »

a ja zrobiłam 8 dni temu pierwszy raz botoks u lekarki ale na ten moment nie wiem czy wgl widzę efekt wiem że trzeba poczekać 2 tyg ale wiem że zazwyczaj łapie szybciej ? Idę na kontrolę za tydzień więc mam nadzieję że do tego czasu coś złapie. Jak było u was?
toja
Ciastko

Post autor: toja »

Kogo polecacie w Warszawie? Botoks robię od 3 lat, ale za każdym razem u kogoś innego. Zależy mi na niskiej cenie, najlepiej komplet, czoło+lwia+kurze łapki
r0vgh
ŚpioszkiKenzo

Post autor: r0vgh »

Byłam ✌️ ale już nie wróce .cos tam chyba z głową jest… botoks nie do końca złapał ale to najmniejszy problem .już nie chciałam wracać .po klinice chodzi nerwowa a w gabinecie zakłada uśmiech . Był nawet komentarz na fb od takiej dziewczyny co jej znajome były na rozmowach rekrutacyjnych i pisała że trauma. Może ktoś polecić inne miejsce
meowmeow123 pisze: pt lip 11, 2025 2:26 pm Ja mam 24 lata i od 1,5 roku robie na bruksizm w żwacze. Planuję w przyszłości wyrobić sobie też szynę ochronną na zęby ale póki co wspomagam się botokem bo mam aparat ortodontyczny. Przerobiłam kilku zabiegowców i no niestety bywa różnie, raz nawet zawiódł mnie lekarz który podał botoks tak że nic praktycznie nie złapało i miałam pół twarzy w siniakach... Trzeba napewno dobrze weryfikować do kogo się idzie, poczytać opinie. Ja osobiście mogę polecić dr Marcinkiewicz z kliniki Projekt Skóra w Warszawie. Jest drogo ale jest bardzo dobrze, super kobieta i super specjalistka, jak na 1 raz to tylko do niej. Dodatkowo jest to osoba która nie wciska zbyt wielu zabiegów mlodym dziewczynom ktore tego nie potrzebują więc jak najbardziej na plus.
sugarbaby

Post autor: sugarbaby »

r0vgh pisze: czw paź 02, 2025 9:23 pm Byłam ✌️ ale już nie wróce .cos tam chyba z głową jest… botoks nie do końca złapał ale to najmniejszy problem .już nie chciałam wracać .po klinice chodzi nerwowa a w gabinecie zakłada uśmiech . Był nawet komentarz na fb od takiej dziewczyny co jej znajome były na rozmowach rekrutacyjnych i pisała że trauma. Może ktoś polecić inne miejsce
Polecam w Warszawie dr Monikę Kret, a co do komentarza powyżej - albo tanio, albo dobrze i bezpiecznie. Toksyną botulinowa to nie jest coś, bez czego nie można żyć. Jak Cię nie stać, to nie rób.
Corsyka
RoyalBaby

Post autor: Corsyka »

Niestety jestem nieliczną osobą, która ma uczulenie na botoks:/ po podaniu toksyny, 8h później zemdlałam, i przez 2 tygodnie miałam tak wielkie bóle głowy, że nie potrafiłam wstać z łóżka. Konsultowałam z lekarzem który mi podawał i tak -powiedział, że to jest po botoksie i że niestety nie mogę więcej korzystać. Strasznie żałuję bo efekt był piękny. Nie mam pomysłu co robić na lwią zmarszczkę :/
Awatar użytkownika
hanak2
Mokra Włoszka

Post autor: hanak2 »

Dla mnie samo za, nie mam żadnych przeciw.
haniabania76
RoyalBaby

Post autor: haniabania76 »

Magia1245 pisze: czw sie 28, 2025 10:04 am Hej dziewczyny a czy polecacie kogoś we Wrocławiu?
Dr. Natalia Michalewicz, robię u niej zarówno usta, jak i botoks, naprawdę świetna lekarka z ogromną wiedzą i "naturalnym" podejściem do tematu
<3
Awatar użytkownika
kadarka
Srebrna Kropeczka

Post autor: kadarka »

toja pisze: ndz wrz 28, 2025 8:01 am Kogo polecacie w Warszawie? Botoks robię od 3 lat, ale za każdym razem u kogoś innego. Zależy mi na niskiej cenie, najlepiej komplet, czoło+lwia+kurze łapki
Dr SkinCare, Ilona Hugo-Bader. Botox 3 okolice 800 zł. Polecam.
koczkodan
PsychoFanka

Post autor: koczkodan »

A macie kogoś do polecenia w Krakowie?
NiiieWytrzymam
RoyalBaby

Post autor: NiiieWytrzymam »

Ryzyko działań niepożądanych: obrzęk, zasinienia, bóle głowy, ale najgorsze to opadanie powieki lub brwi.
Jqkby nie było botoks blokuje przewodnictwo nerwowe. Jest to inwestycja, która nie przynosi trwałej poprawy, a tylko uruchamia chęć ciągłego poprawiania wyglądu.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

dutchbaby pisze: śr maja 28, 2025 10:50 am Kiedy ludzie naucza sie odrozniac botox od wypelniaczy??? Ok, wiadomo, ze nie kazdy musi sie na tym znac, ale w takim razie po co sie madrzyc na ten temat, ewidentnie nie majac pojecia?
Cytując klasyka „nigdy się małpy nie nauczą”
mariaow
GreckieWakacje

Post autor: mariaow »

Uważacie ze regularne masaże twarzy tez coś dają jako alternatywa? Nie mówię o glebokich zmarszczkach gdzie wiadomo ze to nie będzie efekt jak po botoksie. Przeciwniczki botoksu, stosujecie? Jeśli tak to robicie same czy chodzicie do kogoś?
Corsyka
RoyalBaby

Post autor: Corsyka »

mariaow pisze: pt lis 28, 2025 2:41 pm Uważacie ze regularne masaże twarzy tez coś dają jako alternatywa? Nie mówię o glebokich zmarszczkach gdzie wiadomo ze to nie będzie efekt jak po botoksie. Przeciwniczki botoksu, stosujecie? Jeśli tak to robicie same czy chodzicie do kogoś?
Byłam kilka razy na Kobido. Ale żeby to przynosiło jakikolwiek efekt trzeba bardzo regularnie chodzić.
Kupiłam natomiast tydzień temu maskę led do twarzy. Jest przebadana, ma odpowiednią liczbę diod, dżuli itd. Powiem wam za 4 tygodnie czy widać jakikolwiek efekt;)
BubaSruba
RoyalBaby

Post autor: BubaSruba »

NiiieWytrzymam pisze: czw lis 20, 2025 3:14 pm Ryzyko działań niepożądanych: obrzęk, zasinienia, bóle głowy, ale najgorsze to opadanie powieki lub brwi.
Jqkby nie było botoks blokuje przewodnictwo nerwowe. Jest to inwestycja, która nie przynosi trwałej poprawy, a tylko uruchamia chęć ciągłego poprawiania wyglądu.
Mam to teraz ! Zrobiłam pierwszy raz i opadły mi powieki, co Pani poleca, jak sobie pomóc ?
nikola091
Ciastko

Post autor: nikola091 »

Ja osobiście nie wykonywałam jeszcze ale jestem zapisana na pierwszy raz. Z tego co wiem to techniki podawania botoksu mogą być różne więc kwestia znalezienia kogoś dobrego. Ja osobiście ide z polecenia do dr Szeląga w Krakowie na sławkowskiej od koleżanek, które już od wielu lat wykonują botoks i są mega zadowolone. Nie miały własnie efektu opadnięcia powieki. A jednak lepiej działać profilaktycznie zanim skóra się naciągnie i będzie luźna żeby nie miało co opaść :)
mariaow
GreckieWakacje

Post autor: mariaow »

nikola091 pisze: czw gru 04, 2025 10:33 am Ja osobiście nie wykonywałam jeszcze ale jestem zapisana na pierwszy raz. Z tego co wiem to techniki podawania botoksu mogą być różne więc kwestia znalezienia kogoś dobrego. Ja osobiście ide z polecenia do dr Szeląga w Krakowie na sławkowskiej od koleżanek, które już od wielu lat wykonują botoks i są mega zadowolone. Nie miały własnie efektu opadnięcia powieki. A jednak lepiej działać profilaktycznie zanim skóra się naciągnie i będzie luźna żeby nie miało co opaść :)
Ale jak przestaniesz robić botoks to nadal Ci opadnie, przecież nie wycinasz nadmiaru skory 😅 chyba że po prostu trzeba robić cały czas
NiiieWytrzymam
RoyalBaby

Post autor: NiiieWytrzymam »

BubaSruba pisze: czw gru 04, 2025 12:46 am Mam to teraz ! Zrobiłam pierwszy raz i opadły mi powieki, co Pani poleca, jak sobie pomóc ?
Minie samoistnie... i już w ciągu 2 do6 tygodni będzie lepiej, bo działanie toksyny trochę osłabnie.
Możesz sobie jednak pomóc stosując lek w kroplach z apraklonidyną, który pobudza mięsień unoszący powiekę. Wtedy częściowo zniwelujesz ten niepożądany efekt. Najpierw jednak wizyta u lekarza, bo leki tego typu są sprzedawane tylko na receptę.
Przede wszystkim skontaktuj się z lekarzem, który wykonał zabieg!
BubaSruba
RoyalBaby

Post autor: BubaSruba »

NiiieWytrzymam pisze: czw gru 04, 2025 8:45 pm Minie samoistnie... i już w ciągu 2 do6 tygodni będzie lepiej, bo działanie toksyny trochę osłabnie.
Możesz sobie jednak pomóc stosując lek w kroplach z apraklonidyną, który pobudza mięsień unoszący powiekę. Wtedy częściowo zniwelujesz ten niepożądany efekt. Najpierw jednak wizyta u lekarza, bo leki tego typu są sprzedawane tylko na receptę.
Przede wszystkim skontaktuj się z lekarzem, który wykonał zabieg!
Bardzo dziękuję ! Skontaktowałam się ale ona uważa że tak bywa 😭 i to lekarz ! Czy Pani ma swój salon ? Osoba z taką wiedzą powinna edukować i zapłacę każdą sumę za trafienie do takiego specjalisty ❤️
nikola091
Ciastko

Post autor: nikola091 »

mariaow pisze: czw gru 04, 2025 4:00 pm Ale jak przestaniesz robić botoks to nadal Ci opadnie, przecież nie wycinasz nadmiaru skory 😅 chyba że po prostu trzeba robić cały czas
myśle że jak już raz sie zacznie to robisz potem już regularnie żeby to miało sens :) dwa jeśli przestaniesz robić,a skóra nie jest naciągnięta, bez zmarszczek to nie ma co ci opaść. Po prostu wraca ci ruchomość mięśni. Jeśli zbyt późno zacznie się robić botoks gdzie ta skóra już jest bardziej wiotka albo są bardziej widoczne zmarszczki no to wiadomo, że wtedy może coś opaść no bo masz nadmiar skóry :) ale są też techniki nakłuć aby zniwelować też opadniecie powiek jak już się to zdarzy :) więc kwiestia przede wszystkim dobrego specjalisty :)