Start
Mój profil

Imię dla dziecka

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
amarenka
Migocząca Świeczka

Re: Imię dla dziecka

Post autor: amarenka »

kaarolinkaaxp pisze: pn maja 26, 2025 10:48 pm A co myślicie o Faustynie? Niedawno przypomniałam sobie o tym imieniu i zastanawiam się czy to będzie dobra opcja dla przyszłego dziecka
Bardzo dobrze mi się kojarzy <3
prawda, mamusiu? :angel:
Awatar użytkownika
boobsless
Skarpeta Rakieta

Post autor: boobsless »

Jedyne imiona dla chłopca które bierzemy pod uwagę na ten moment to Mieszko lub Jerzy. Jerzy to imię mojego dziadka, którego nie zdążyłam niestety poznać a Mieszko po prostu nam się podoba. Czy któreś z tych imion waszym zdaniem będzie bardziej odpowiednie? Boję się że do końca ciąży będzie problem 🫣
Kiedy to się wreszcie skończy? Kiedy? Do ku*wy nędzy, kiedy? Pa kochani, kocham was.
Pewiwik
LouiBag

Post autor: Pewiwik »

Chłopiec: Bruno, Leonard, Bastian, Piotr, Elian
Dziewczynka: Rozalia, Lea, Selwina, Zoe, Aleksandra, Anastazja, Aurora, Angelika, Krysia
Szanuj się.
Stokrotkaholly
Mokra Włoszka

Post autor: Stokrotkaholly »

Od dziecka mówię, że moje dziecko będzie mieć na imię Lila. Póki co nie planuje dziecka, ale myślałam jeszcze nad Eulalią ze względu na fakt, że to imię babci
Dla chłopca podoba mi się Ignacy i Kajetan, ale prawdopodobnie byłby Michał gdyż był to dziadek mojego męża

Bardzo mi się podobają dwa imiona, drugie imię używany tylko w oficjalnej sytuacji także brzmi to jeszcze bardziej dostojnie gdy jest np.
Michał Ignacy czy Lilia Magdalena
nowy32
Gacie z oceanu

Post autor: nowy32 »

Amelia piękne imię dla dziewczynki
alicyjka
RóżowePolo

Post autor: alicyjka »

A co myślicie o imieniu Malwina?
Kociopalka
RóżowePolo

Post autor: Kociopalka »

Ja wybrałam dla córek imiona Ewa i Barbara - Ewa jest jedyna w placówce, Basia chyba robi się popularna:) z męskich podoba mi się Feliks i Maurycy
fiusiusiusiu
Bransoletka50k

Post autor: fiusiusiusiu »

Ja bardzooo chciałabym mieć dwie córki, i nazwalabym je Maja i Lena. Bardzo podoba mi się też imie Jagoda, Lila albo Marysia.
Jeśli chodzi o chłopca to Miłosz albo Jan :)
Mqadga
RoyalBaby

Post autor: Mqadga »

ja mam 2 córeczki, 6 letnia Nina i 4 letnia Iga, teraz w drodze trzecia i pomysłu brak XD
Mqadga
RoyalBaby

Post autor: Mqadga »

fiusiusiusiu pisze: wt lip 29, 2025 6:49 pm Ja bardzooo chciałabym mieć dwie córki, i nazwalabym je Maja i Lena. Bardzo podoba mi się też imie Jagoda, Lila albo Marysia.
Jeśli chodzi o chłopca to Miłosz albo Jan :)
oo, mi też podoba się Jagoda, ale miałam kiedyś sąsiadkę o tym imieniu i gdy jadłyśmy jagody z siostrą to krzyczała że czemu ja jemy :') :') :') :') :')
fiusiusiusiu
Bransoletka50k

Post autor: fiusiusiusiu »

Ja mam wgl tak że damskich imion podoba mi się masa gorzej z męskimi 🤣
Awatar użytkownika
sosczosnkowy
Currently:Greece

Post autor: sosczosnkowy »

fiusiusiusiu pisze: śr lip 30, 2025 1:30 am Ja mam wgl tak że damskich imion podoba mi się masa gorzej z męskimi 🤣
Ja na odwrót:( masa dla chłopców
myślicie, że wam powiem?
Michaskasraska
Ciastko

Post autor: Michaskasraska »

Moj synek ma na imię Ksawery. Mial byc Tadzio ale maz sie nie zgodzil. Jak będzie kiedyś córeczka to będzie Marysia 🙂
Awatar użytkownika
maixxx
Srebrna Kropeczka

Post autor: maixxx »

Ja na długo przed zajściem w pierwsza ciążę wiedziałam, że nazwę córkę Rozalia. Kojarzy mi się z taką małą księżniczką Rozalinką😅 Na pierwszych badaniach prenatalnych dowiedzieliśmy się, że mamy mieć chłopca to trochę z braku laku padło na Antka🙈 nastąpił jednak zwrot akcji i została Rozalka. Przy drugiej ciąży chciałam Adasia po moim tacie, ale mąż protestował, więc jest Ernest. W sumie nie wiem skąd to imię nam sie wzięło, bo nie podoba mi się tak żeby dać je na szczyt mojej listy😂 trzecia miała być Apolonia, a mamy Eryka❤️ uważam, że dużo łatwiej jest znaleźć jakieś ładne imię dla dziewczynki niż dla chłopca. Jagoda, Adela albo Jagienka też mi się podobają. Dla chłopca ewentualnie mogłabym się zgodzić na Tadeusza
💅🐝🌸🎀✨
Awatar użytkownika
Kotus
Milion subskrypcji

Post autor: Kotus »

Dla syna wymarzyłam sobie ponadczasowe Tomasz Aleksander.
Ale mam dwie córki - Sara Aurora i Kaja Aurelia.
Awatar użytkownika
Kotus
Milion subskrypcji

Gdymniesenzmorzy pisze: sob mar 15, 2025 10:49 pm Znam DŻESIKĘ z nazwiskiem typu Śledz 😉Jestem rocznik '96. Nie jest Jessicą,bo Pani urzędnik w naszym małym mieście powiatowym uznała,że to nie po polsku. Miała przechlapane,ciągle się tłumaczyła z tej pisowni.Samo imię nie budziło jakiegoś zdziwienia,bo już pojawiały się w moim roczniku Nicole i Vanessy. Więc nie jest to miejska legenda 😀
Znam laskę o imieniu Drzesika. Niestety, tak je w urzędzie wymuszono. Laska wiecznie się tłumaczy że to nie błąd 😜
Awatar użytkownika
sosczosnkowy
Currently:Greece

Post autor: sosczosnkowy »

U mnie jest taka tradycja, że imiona wybiera partner. Wczoraj rzucił, że dla dziewczynki podoba mu sie Oktawia i mi również sie bardzo dobrze kojarzy 🥰
myślicie, że wam powiem?
Awatar użytkownika
2030bejbe
GreckieWakacje

Post autor: 2030bejbe »

Kotus pisze: czw lis 13, 2025 4:19 pm Znam laskę o imieniu Drzesika. Niestety, tak je w urzędzie wymuszono. Laska wiecznie się tłumaczy że to nie błąd 😜
Bo drze się i sika, jak to noworodek xD gorzej, jak trochę podrośnie i zyska świadomość
Awatar użytkownika
Kotus
Milion subskrypcji

2030bejbe pisze: ndz lis 23, 2025 9:28 am Bo drze się i sika, jak to noworodek xD gorzej, jak trochę podrośnie i zyska świadomość
Jest już dorosła, ale w czasach szkolnych łatwo nie miala.
Awatar użytkownika
Zdziska
MieszkankaPowiśla

Post autor: Zdziska »

U nas córka miała być Linda. Te imię podobało mi się od kilku lat.
Ale ze wyszedł syn🩵 tk mój mąż w żarcie: "jak nie Linda, to może Bogusław? "😅

I jest Boguś🐻totalnie do niego pasuje. Klasyczne a jednocześnie mało popularne teraz.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Zdziska pisze: śr lis 26, 2025 10:33 am U nas córka miała być Linda. Te imię podobało mi się od kilku lat.
Ale ze wyszedł syn🩵 tk mój mąż w żarcie: "jak nie Linda, to może Bogusław? "😅

I jest Boguś🐻totalnie do niego pasuje. Klasyczne a jednocześnie mało popularne teraz.
Kocham tę historię xD
enixoneek
RóżowePolo

Post autor: enixoneek »

maixxx pisze: ndz wrz 28, 2025 7:57 pm Ja na długo przed zajściem w pierwsza ciążę wiedziałam, że nazwę córkę Rozalia. Kojarzy mi się z taką małą księżniczką Rozalinką😅 Na pierwszych badaniach prenatalnych dowiedzieliśmy się, że mamy mieć chłopca to trochę z braku laku padło na Antka🙈 nastąpił jednak zwrot akcji i została Rozalka. Przy drugiej ciąży chciałam Adasia po moim tacie, ale mąż protestował, więc jest Ernest. W sumie nie wiem skąd to imię nam sie wzięło, bo nie podoba mi się tak żeby dać je na szczyt mojej listy😂 trzecia miała być Apolonia, a mamy Eryka❤️ uważam, że dużo łatwiej jest znaleźć jakieś ładne imię dla dziewczynki niż dla chłopca. Jagoda, Adela albo Jagienka też mi się podobają. Dla chłopca ewentualnie mogłabym się zgodzić na Tadeusza
chyba mamy podobny gust, co do imion. 😂
u nas od początku wiedzieliśmy, że jeśli będzie dziewczynka to będzie Rozalka i właśnie na nią oczekujemy. 😊
a dla chłopca braliśmy pod uwagę Adam lub Tadeusz, bo na imię Eryk mąż nie chciał się zgodzić. 😅
Awatar użytkownika
maixxx
Srebrna Kropeczka

Post autor: maixxx »

enixoneek pisze: pn gru 01, 2025 2:32 am chyba mamy podobny gust, co do imion. 😂
u nas od początku wiedzieliśmy, że jeśli będzie dziewczynka to będzie Rozalka i właśnie na nią oczekujemy. 😊
a dla chłopca braliśmy pod uwagę Adam lub Tadeusz, bo na imię Eryk mąż nie chciał się zgodzić. 😅
Wow, w końcu mój człowiek😂 Eryk to szwedzkie imię królewskie, więc do księżniczki Rozalii pasuje idealnie😎 może taki argument męża w przyszłości przekona🤪
💅🐝🌸🎀✨