Guys,
podzielcie się swoimi polecajkami z Allegro.
Co kupować? U jakich sprzedawców? Na co uważać?
Ostatnio coraz częściej słyszę, że opłaca się kupować chemię czy przyprawy na Allegro, ale choć ceny kuszą to boje się, że nadzieje się na jakiś bubel.
Macie może do polecenia jakieś dobre sklepy/sprzedawców?
Zakupy na Allegro
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Pejczyk Pandory
- ZdalnaFanka
Na Allegro możesz znaleźć praktycznie wszystko, co w sklepie stacjonarnym, czasem nawet o połowę taniej. Ja tylko raz się nadziałam i myślę, że warto po prostu kierować się opiniami zamieszczanymi przez klientów danego sprzedawcy bezpośrednio przy danym produkcie, Allegro raczej nie kombinuje przy recenzjach , tzn. nie ukrywa niepochlebnych opinii.waywardwitch pisze: ↑pn lis 24, 2025 2:06 pm Guys,
podzielcie się swoimi polecajkami z Allegro.
Co kupować? U jakich sprzedawców? Na co uważać?
Ostatnio coraz częściej słyszę, że opłaca się kupować chemię czy przyprawy na Allegro, ale choć ceny kuszą to boje się, że nadzieje się na jakiś bubel.
Macie może do polecenia jakieś dobre sklepy/sprzedawców?
Jeśli chodzi o sypkie produkty do jedzenia itd. w wiekszych gramaturach, to mogę polecić trzech sprzedawców:
- Zagroda Boryny - niejednokrotnie przy zamawianiu produktu za 3kg czy 5kg dostawałam w worku o 0.5 albo nawet i 1.5kg(!) więcej niż chciałam - szanuję bardzo! Mają bardzo dobra kaszę gryczaną i płatki orkiszowe.
- Spiżarnia łowicka - mają super mąkę pszenną, żytnią i orkiszową, ale ich mąka do pizzy jest niestety słaba; kiedyś dostarczyli mi paczkę z rozsypaną mąką, napisałam do nich, pani przeprosiła i przysłała mi nową za darmo, więc również szacun.
- Trzy ziarna - od kilku lat zamawiam u nich różnego rodzaju orzechy i praktycznie zawsze mam je następnego dnia, gramatura zazwyczaj tyle ile jest na opakowaniu, choć zdarzały się czasami nadwyżki (~100-150 gram dodatkowe)
Chciałam spróbować rzeczy od kol-pol, ale widzialam ich reklamy u kilku "kulinarnych influencerek", więc się trochę zraziłam
- Zagroda Boryny - niejednokrotnie przy zamawianiu produktu za 3kg czy 5kg dostawałam w worku o 0.5 albo nawet i 1.5kg(!) więcej niż chciałam - szanuję bardzo! Mają bardzo dobra kaszę gryczaną i płatki orkiszowe.
- Spiżarnia łowicka - mają super mąkę pszenną, żytnią i orkiszową, ale ich mąka do pizzy jest niestety słaba; kiedyś dostarczyli mi paczkę z rozsypaną mąką, napisałam do nich, pani przeprosiła i przysłała mi nową za darmo, więc również szacun.
- Trzy ziarna - od kilku lat zamawiam u nich różnego rodzaju orzechy i praktycznie zawsze mam je następnego dnia, gramatura zazwyczaj tyle ile jest na opakowaniu, choć zdarzały się czasami nadwyżki (~100-150 gram dodatkowe)
Chciałam spróbować rzeczy od kol-pol, ale widzialam ich reklamy u kilku "kulinarnych influencerek", więc się trochę zraziłam
- sosczosnkowy
- Currently:Greece
Ja często zamawiałam płyny do prania/płukania
myślicie, że wam powiem?
-
Jagodzia1234
- LouiBag
Ja sporo kupuję na allegro, z rodziną mamy Smart'a i nie ma dnia żeby ktoś czegoś nie zamówił z naszego wspólnego konta. Polecam patrzyć na opinie o produkcie ale również o sprzedawcy (!)
Mając smarta można robić darmowe zwroty, jeśli masz z kim korzystać to mega się opłaca wykupić tylko faktycznie trzeba te zakupy robić żeby się zwróciło
Ostatnio chociażby zamawiałam na allegro czapkę i rękawiczki Merino, pompkę do balonów (45 zł w zestawie z taśmą a taka sama w Tedi kosztowała ok 70 zł), kupujemy mnóstwo rzeczy budowlanych. Moja rodzina zamawia przyprawy, herbaty i zioła w dużych opakowaniach, suplementy, żwirki dla kotów, karmy, papier toaletowy... I generalnie wszystko co się da
Mając smarta można robić darmowe zwroty, jeśli masz z kim korzystać to mega się opłaca wykupić tylko faktycznie trzeba te zakupy robić żeby się zwróciło
Ostatnio chociażby zamawiałam na allegro czapkę i rękawiczki Merino, pompkę do balonów (45 zł w zestawie z taśmą a taka sama w Tedi kosztowała ok 70 zł), kupujemy mnóstwo rzeczy budowlanych. Moja rodzina zamawia przyprawy, herbaty i zioła w dużych opakowaniach, suplementy, żwirki dla kotów, karmy, papier toaletowy... I generalnie wszystko co się da
Ja wszystko kupuję na allegro, większość jest tańsza ale to też nie jest wyznacznik którym się kieruję, dla mnie to jest po prostu wygodne, że kurier mi przyniesie 10 domestosow albo 30 paczek papieru toaletowego raz na rok i nie muszę tego kupować co dwa tygodnie w sklepie i wozić samemu