Start
Mój profil

Paweł Fomiczewski Zbrodnia Ikara/CJC

Moderator: verysweetcherry
Krzysiek90
Koczkodan

Re: Paweł Fomiczewski Zbrodnia Ikara/CJC

Post autor: Krzysiek90 »

Czemu Ciałciesku, skad ta ksywa? ;) Bo Makrela to sie domyslam, ze od Sledzia :D

A skad wiadomo, ze one sie nie lubią? Bo to od dawna kraza takie plotki (chodzi o Justynę i Olgę), ale wlasnie same z siebie nigdy sie nie atakowaly
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Krzysiek90 pisze: pn lis 24, 2025 5:45 pm Czemu Ciałciesku, skad ta ksywa? ;) Bo Makrela to sie domyslam, ze od Sledzia :D

A skad wiadomo, ze one sie nie lubią? Bo to od dawna kraza takie plotki (chodzi o Justynę i Olgę), ale wlasnie same z siebie nigdy sie nie atakowaly
Obejrzyj jego materiał o Ceausescu, to się dowiesz. xD ;P
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Sprawa poszła za daleko, więc już jest tłumaczenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Mooniaa pisze: pn lis 24, 2025 10:08 pm Sprawa poszła za daleko, więc już jest tłumaczenie.
Łatwo się domyśleć, kto na tej dramie wyjdzie najgorzej. Wcale się nie zdziwię, jeśli Yusta i Makrela niedługo zakopią topór wojenny i za jakiś czas zaczną współpracować, choćby przy jakimś pojedynczym projekcie, a Ciałciesku wyjdzie na pajaca.
Awatar użytkownika
lichixx
Srebrna Kropeczka

Post autor: lichixx »

Mooniaa pisze: pn lis 24, 2025 10:08 pm Sprawa poszła za daleko, więc już jest tłumaczenie.
O co tu chodzi, koleś zmienił swojego posta XDDD
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

SmokAnalog pisze: pn lis 24, 2025 10:36 pm Łatwo się domyśleć, kto na tej dramie wyjdzie najgorzej. Wcale się nie zdziwim, jeśli Yusta i Makrela niedługo zakopią topór wojenny i za jakiś czas zaczną współpracować, choćby przy jakimś pojedynczym projekcie, a Ciałciesku wyjdzie na pajaca.
Już daj sobie spokój z forsowaniem tego Ciałciesku, nikt tak o nim nie mówi i to się nie przyjmie xD
Awatar użytkownika
jacobsen
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: jacobsen »

On jest dziwnym gościem i lubi robić afery. Pamiętam jak prowadził ten kanał commentary, co jest cięte, czy jakoś tak. Bardzo atakował wtedy Jacka z Jak to ogarnąć?, bo miał swoje 5 minut. Uwzial się na niego jak na Justynę teraz. Następnie po wypadku, mimo tego jak traktował Jacka, ten nagłaśniał zbiórkę na jego córkę. I pamiętam, że wtedy chyba przeprosił jto za te zaczepki.
Ja od dłuższego czasu miałabym do Justyny wiele uwag, ale mam wrażenie, że u niego to wszystko jest jakieś takie na siłę, po złości.
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

lichixx pisze: wt lis 25, 2025 12:00 am O co tu chodzi, koleś zmienił swojego posta XDDD
Najlepsza zmiana przeprosin z "przepraszam tych którzy poczuli się urażeni" na przepraszam widzów 😂 może ktoś mu powiedział,że przepraszanie tych którzy poczuli się urażeni jest passe i nie należy tak przepraszać 😂
Iammedicine
LouiBag

Post autor: Iammedicine »

Slabe strasznie. I on ma czelnosc nazywac sie dziennikarzem.
W materiale do Gluszaka tez jest duzo pasywno agresywnego tonu- wiec nie wiem skad mu sie wzielo to, ze material jest wylacznie metytoryczny.

Dla mnie to on na terapie sie nadaje, razem ze swoim nowym kumplem Gonciem.

Justyny nie slucham od dawna, ale mozna takie sprawy jak mertyroyczna krytyka materialu wyslac na priv, a nie napuszczac swoich fanow na grupie, co on robi juz od dawna.

Justynie natomiast wcale sie nie dziwie, ilez mozna udawac, ze deszcz pada, kiedy ktos na ciebie pluje.
Iammedicine
LouiBag

Post autor: Iammedicine »

Oho, ale zmiana.

Z „Pozwol, ze ci wyjasnie” na „Wyjasnie Justynie”.
Kisne. Serio. To nadal ma pretensjonalny wydzwiek xD
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Z niego jest straszny prostak, cham i mizogin. Najgorsze jest że w wielu argumentach ma rację, natomiast to jak to przekazuje jest obleśne i agresywne.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Limonene pisze: wt lis 25, 2025 12:04 am Już daj sobie spokój z forsowaniem tego Ciałciesku, nikt tak o nim nie mówi i to się nie przyjmie xD
Mnie się z niczym innym nie kojarzy po prostu xD
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

Przeciez on nawet mowic nie umie.

Wielki 'dziennikarz' z intonacja zdan jak 10 latek czytajacy na glos w szkole.

NIe wyszlo mu z okropnym commentary to zlapal sie kolejnej popularnej dziedziny. Bardzo nieprofesjonalny i emocjonalny
jagvetinte
SkrzydełkaZhooters

Post autor: jagvetinte »

Tak jak poprzednie wpisy, mam zastrzezenia co do bledow, ktore robi Justyna ale ta jego intonacjatez mnie odstrecza, mam wrazenie, ze jego polski jest na b1 a stara sie wyjsc na dziennikarza i uzywa czesto slow o wysokim rejestrze, ktore przy ppspolitych bledach brzmia smiesznie.
SkarolinaS
SushiRoll

Post autor: SkarolinaS »

jacobsen pisze: wt lis 25, 2025 7:09 am On jest dziwnym gościem i lubi robić afery. Pamiętam jak prowadził ten kanał commentary, co jest cięte, czy jakoś tak. Bardzo atakował wtedy Jacka z Jak to ogarnąć?, bo miał swoje 5 minut. Uwzial się na niego jak na Justynę teraz. Następnie po wypadku, mimo tego jak traktował Jacka, ten nagłaśniał zbiórkę na jego córkę. I pamiętam, że wtedy chyba przeprosił jto za te zaczepki.
Ja od dłuższego czasu miałabym do Justyny wiele uwag, ale mam wrażenie, że u niego to wszystko jest jakieś takie na siłę, po złości.
co do co jest coete, to przeciez on atakowal zycie pod palmami- nie pamietam jak ta laska miala na imie. To byla zlota drama, ktora az otarla sie o tv. Dla niewtajemniczonych: laska z zycie pod palmami atakowala aga in america, do palmy dolaczyl jutuber Keksu. Oboje grillowali age, a co jest ciete grillowal palme.
W pewnym momencie z keksem miala sie skontaktowac niejaka mama marceliny, lub sama marcelina, ktora miala zyc zgodnie z frutarianska dieta Agi. Marcelina miala um rzec w zwiazku z niedoborami w diecie. Temat poruszony byl przez tvn. Po jakims czasie wyszlo, ze Marcelina byla zmyslona xd i nikt o takim imieniu nie zmarzl na diecie polecanej przez Age.

https://nczas.com/2019/05/18/jest-pierw ... na-smierc/
Evlka
Koczkodan

Post autor: Evlka »

Zgadzam się w 100%, że Justyna jest bardzo nierzetelna i robi dużo błędów. Na pewno dla osób dokładnych jest to frustrujące.
Do ZI też jestem jednak uprzedzona, zwłaszcza po ostatnim odcinku na temat Beaty Pasik. On ma tam taką narrację, jakby był co najmniej naocznym świadkiem całego zdarzenia. Za bardzo stronniczo próbuje narzucić swoją wersję.
Ten medialny atak mógł mieć całkiem inny charakter. Można było to tak rozegrać, żeby te wypowiedzi wyglądały profesjonalnie, a nie agresywnie. Ale chyba zrozumiał swój błąd, zresztą kto ich nie popełnia.
Mam wrażenie, że Justyny kanał tworzą przede wszystkim zrzeszenia kobiet będących na diecie, bo ona prowadzi wszystko pod jednym kontem. Osoby siedzące w tematach kryminalnych na pewno szybko zauważają, że Justyna nie jest najlepszą dziennikarką. Choć odkąd ma wsparcie siostry, wypada znacznie lepiej, niż dawniej.

A skąd wiecie o konflikcie Hering i Mazur? Było coś konkretnego?
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Nie znoszę typa. Zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadał. Osądza ludzi, oskarża bez żadnych dowodów i prowadzi nagonki. Tfu. Zajął by się lepiej swoim życiem i swoimi winami.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

jagvetinte pisze: wt lis 25, 2025 6:50 pm Tak jak poprzednie wpisy, mam zastrzezenia co do bledow, ktore robi Justyna ale ta jego intonacjatez mnie odstrecza, mam wrazenie, ze jego polski jest na b1 a stara sie wyjsc na dziennikarza i uzywa czesto slow o wysokim rejestrze, ktore przy ppspolitych bledach brzmia smiesznie.
To nie jest tylko jego problem - mam wrażenie, że w ostatnich latach w SoMe jest jakiś wysyp "twórców", którzy bez somediów pracowaliby najwyżej w żabce albo na produkcji, a że chcą zarobić, a się przy tym nie narobić - to zabrali się za (radosną) twórczość internetową. Z nadejściem tiktoka to eksplodowało, ale na yt/insta też potrafią znaleźć swoją przystań. Niektórzy otwarcie żebrzą i robią z siebie większych idiotów niż są (szczególnie na tiktoku), niektórzy niby to pracują ze słowem, jak bohater tego wątku, a porządnie zdania po polsku zbudować nie potrafią albo robią błędy takie, że nauczycielka od polaka by ich wywaliła z sali lekcyjnej za te byki.
Awatar użytkownika
KamboShoty
Channelka

Post autor: KamboShoty »

Ostatnia afera Pawła z Justyną przypomniała mi czasy kanału Co jest cięte. Przejrzałem stare materiały jakie zachowały się na Odysee z urywkami jego ówczesnej twórczości jak komentowała go Kasia/Palma z kanału Życie pod palmami i trafiłem na coś co mnie rozbawiło – wiadomości jakie wymieniał z innym patoyoutuberem Mareckim, z którym miał jakiś konflikt. Jakieś dziwne groźby-nie groźby, że jest spokojny dopiero gdy bierze klonazepan i barbiturany, "lubisz w d*pę śmieciu" i tym podobne teksty z jego strony. Tak więc przy ostatniej dramie z Justyną to Paweł był nawet grzeczny i kulturalny do tego co odwalał 6-7 lat temu xD
wiadomości od Pawła zaczynają się od około 8 minuty poniższego filmu, niestety zachował się tylko ten z komentarzem Palmy, trwa to około 13 minut
https://odysee.com/palma531
prowadziłem kanał KamboShoty na YouTube, obecnie dostępny tylko na Odysee
Awatar użytkownika
lolav
SushiRoll

Post autor: lolav »

KamboShoty pisze: sob lis 29, 2025 8:33 pm Ostatnia afera Pawła z Justyną przypomniała mi czasy kanału Co jest cięte. Przejrzałem stare materiały jakie zachowały się na Odysee z urywkami jego ówczesnej twórczości jak komentowała go Kasia/Palma z kanału Życie pod palmami i trafiłem na coś co mnie rozbawiło – wiadomości jakie wymieniał z innym patoyoutuberem Mareckim, z którym miał jakiś konflikt. Jakieś dziwne groźby-nie groźby, że jest spokojny dopiero gdy bierze klonazepan i barbiturany, "lubisz w d*pę śmieciu" i tym podobne teksty z jego strony. Tak więc przy ostatniej dramie z Justyną to Paweł był nawet grzeczny i kulturalny do tego co odwalał 6-7 lat temu xD
wiadomości od Pawła zaczynają się od około 8 minuty poniższego filmu, niestety zachował się tylko ten z komentarzem Palmy, trwa to około 13 minut
https://odysee.com/palma531
Pamiętam te czasy. Ogólnie serial z Palmą i Aga in America. Sledziłam to jak telenowelę. I tak trafiłam na "Co jest cięte" i jego dramę z Miraboutem. Paweł skrytykował Miro o słowa o swoim własnym ojcu (było coś, że Mira się cieszy, że jego ojciec zdechł, bo był przemocowcem/alkoholikiem), i zrobił mu tyradę moralną o "wybaczaniu". W komentarzach go zjedli, Spysiński dołożył też swoje 3 grosze