Start
Mój profil

Zbrodnia w Rakowiskach

Moderator: verysweetcherry
Kasiabimbasia
Gacie z oceanu

Zbrodnia w Rakowiskach

Post autor: Kasiabimbasia »

Co sądzimy?
Czy ktoś słyszał jak się mają nasi upadli kochankowie?
Co sądzimy o poezji Marii goniewicz?
Blada
MoetGlass

Post autor: Blada »

Też wczoraj przyszedł mi do głowy ten temat, jestem ciekawa, czy do chłopaka już dotarło, co zrobił... Bo zakładałam, że zrobił to pod wpływem dziewczyny.
Kasiabimbasia
Gacie z oceanu

Blada pisze: ndz lis 23, 2025 4:53 pm Też wczoraj przyszedł mi do głowy ten temat, jestem ciekawa, czy do chłopaka już dotarło, co zrobił... Bo zakładałam, że zrobił to pod wpływem dziewczyny.
Ciekawe, ciekawe. Pod jakimś z filmików o sprawie na YT znalazłam komentarze (nie sprawdzałam ich, więc być może są to tylko plotki), że on skończył studia na KULu w trakcie odsiadki i inne kursy, a ona udziela się teatralnie i nadal pisze wiersze ;P
Padło też hasło, że się powiesił w 2020, ale to chyba już zupełnie wyssane z palca.

Mnie najbardziej interesuje wątek substancji psychoaktywnych - czy Kamil w trakcie wykonywania zbrodni był pod wpływem czegoś (bo, że marihuanę palili to wiem), czy wystarczyły tylko jej podteksty i tak, o, stwierdził, że jej posłucha i zabije rodziców.
Bo jeśli tak, to zdecydowanie wykracza to poza przysłowiowa normę.
Awatar użytkownika
AlutkaKosson
RoyalBaby

Post autor: AlutkaKosson »

Kasiabimbasia pisze: ndz lis 23, 2025 4:49 pm Co sądzimy?
Czy ktoś słyszał jak się mają nasi upadli kochankowie?
Co sądzimy o poezji Marii goniewicz?
poezja sztampowa, nie jest dla mnie „bezczelnie zdolna”.
moim guilty pleasure jest zagladanie na jej last.fm, na ktorym nadal scrobbluja sie rzeczy, ktore oglada jej matka xD
mam tylko nadzieje, ze gdy wyjdzie z wiezienia to nie bedzie robic zadnej pseudoartystycznej kariery, bo to obrzydliwe i nie nalezy sie jej jakakolwiek uwaga na tym polu.
Fascynujące
mariaow
GreckieWakacje

Post autor: mariaow »

Jej „poezja” to grafomania. Też uważam, że żadna uwaga jej się nie należy, ale obawiam się że wygrywanie jakichś konkursów w więzieniu czy co ona tam robi, tylko karmi jej ego.
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

Sprawa zryła mi banie i czesto o niej myślę...mozesz starac sie jako rodzic,ale wystraczy ze masz pecha i trafi ci sie niedojebany egzemplarz jak Kamilek albo ta dwunastolatka z USA,ktora ze swoim 24 letnim "chlopakiem"( ktory podawał sie za 300letniego wilkołaka) zabił swoja rodzinę. Jej mały brat probował bronic sie przed nimi zabawkowym mieczem świetlnym. Ona juz dawno wyszła na wolnosc z ośrodka,ten chlopak dostal chyba dozywocie. Zmienila dane ale ludzie i tak ja rozpoznali.
Awatar użytkownika
quintana
Gacie z oceanu

Post autor: quintana »

mariaow pisze: pn lis 24, 2025 10:25 am Jej „poezja” to grafomania. Też uważam, że żadna uwaga jej się nie należy, ale obawiam się że wygrywanie jakichś konkursów w więzieniu czy co ona tam robi, tylko karmi jej ego.
miałam z nią styczność te lata temu, i zgadzam się. zuza zawsze była bardzo butna, uważała się za nowe wcielenie wojaczka (jej wiersze często były słabą kalką), podsumowując – wątpię, że nastąpiła w niej jakaś większa zmiana w więzieniu. wtedy była dzieciakiem, owszem, ale to już takie cechy charakteru, które trudno są wymazywane.
kasakasakasakasakasa
Koczkodan

Post autor: kasakasakasakasakasa »

AlutkaKosson pisze: pn lis 24, 2025 1:13 am poezja sztampowa, nie jest dla mnie „bezczelnie zdolna”.
moim guilty pleasure jest zagladanie na jej last.fm, na ktorym nadal scrobbluja sie rzeczy, ktore oglada jej matka xD
mam tylko nadzieje, ze gdy wyjdzie z wiezienia to nie bedzie robic zadnej pseudoartystycznej kariery, bo to obrzydliwe i nie nalezy sie jej jakakolwiek uwaga na tym polu.
jak ona ma na last.fm tak z ciekawości?
Awatar użytkownika
AlutkaKosson
RoyalBaby

Post autor: AlutkaKosson »

kasakasakasakasakasa pisze: pn lis 24, 2025 12:45 pm jak ona ma na last.fm tak z ciekawości?
ziuta254
Fascynujące
kasakasakasakasakasa
Koczkodan

AlutkaKosson pisze: pn lis 24, 2025 12:50 pm ziuta254
dziękuje, tu ktoś wrzucił tego Kamila: https://www.last.fm/user/deafmoans
swoją drogą niektóre komentarze u Ziuty to hit XD
graka
Koczkodan

Post autor: graka »

Niezrozumiałym jest to, że jednak podczas trwania tej zbrodni nie zatrzymał się , robił "swoje." Nie wiem co miał w głowie i jak ta dziewczyna mogła aż tak na niego wpłynąć. Mimo nawet tego, że rodzice nie pozwalali im się spotykać (nie im jednym), że dał się tak zmanipulować. Że w momencie, gdy ta mama (tak wynikało z przebiegu procesu) błagała go o życie, że on się nie otrząsnął, że nie zawahał się, nie przerwał, tylko wciągnął ją znowu do domu, po tym jak udało się jej wybiec na zewnątrz.

Z tego co kojarzę, dom bardzo długo był wystawiony na sprzedaż, nie było chętnych do zakupu. Został sprzedany za bardzo niską cenę w porównaniu do wartości.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

graka pisze: pn lis 24, 2025 1:54 pm Niezrozumiałym jest to, że jednak podczas trwania tej zbrodni nie zatrzymał się , robił "swoje." Nie wiem co miał w głowie i jak ta dziewczyna mogła aż tak na niego wpłynąć. Mimo nawet tego, że rodzice nie pozwalali im się spotykać (nie im jednym), że dał się tak zmanipulować. Że w momencie, gdy ta mama (tak wynikało z przebiegu procesu) błagała go o życie, że on się nie otrząsnął, że nie zawahał się, nie przerwał, tylko wciągnął ją znowu do domu, po tym jak udało się jej wybiec na zewnątrz.

Z tego co kojarzę, dom bardzo długo był wystawiony na sprzedaż, nie było chętnych do zakupu. Został sprzedany za bardzo niską cenę w porównaniu do wartości.
a kto by chcial tam mieszkac wiedzac o teh ohydnej historii-za darmo bym nie wziela i nie chodzi nawet o jakies duchy i tego typu klimaty (chociaz niektorzy wierza w to) ale predzej o poczucie obrzydzenia,ze w pokoju ,w ktorym spie albo w lazience ,w ktorej sie myję ktos byl brutalnie zarzynany
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

Alexa2344 pisze: pn lis 24, 2025 2:16 pm a kto by chcial tam mieszkac wiedzac o teh ohydnej historii-za darmo bym nie wziela i nie chodzi nawet o jakies duchy i tego typu klimaty (chociaz niektorzy wierza w to) ale predzej o poczucie obrzydzenia,ze w pokoju ,w ktorym spie albo w lazience ,w ktorej sie myję ktos byl brutalnie zarzynany
Plus do tego,ze Kamilek jak wyjdzie( nie wiem ile dostał) moze chciec odwiedzic rodzinny dom
Awatar użytkownika
quintana
Gacie z oceanu

mnie w tej historii interesuje też jeszcze jedna postać, bardzo poboczna, a jest nią niejaka magdalena majcher, która całkiem nieźle dała się zuzie zmanipulować.
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

quintana pisze: pn lis 24, 2025 2:32 pm mnie w tej historii interesuje też jeszcze jedna postać, bardzo poboczna, a jest nią niejaka magdalena majcher, która całkiem nieźle dała się zuzie zmanipulować.
Przybliżysz wątek?
Zuzuuu
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Zuzuuu »

Mam jej tomik wierszy :alien: Ja akurat byłam w tej grupie osób, których dosięgła fascynacja Marią Goniewicz i jak doszło do morderstwa byłam w wielkim szoku. Naprawdę, dla nastoletniej mnie to był szok jak moje "guru" się rozpadło. Jej osobowość w czasach tumblera wydawała się wyjątkowa i przyciągająca, poza tym była też dostępna jak na wyciągnięcie ręki, bo miała chyba jakąś grupę na FB? Już nie pamiętam, ale na pewno szukała chętnych do stworzenia jakiejś bardziej formalnej grupy i ja oczywiście wysłałam zgłoszenie... Potem strasznie to przeżywałam, że do mnie się nie odezwała, ale po czasie, po zbrodni, oczywiście się z tego cieszyłam, że aż tak nie weszłam w to wątpliwej moralności towarzystwo.
Jkierta
BlondDoczep

Post autor: Jkierta »

Podłączę się, czytałam dzisiaj, że Łukasz Wach (który inspirował się Zuzanną), nie żyje. Wiecie coś na ten temat?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Jkierta pisze: pn lis 24, 2025 4:59 pm Podłączę się, czytałam dzisiaj, że Łukasz Wach (który inspirował się Zuzanną), nie żyje. Wiecie coś na ten temat?
Ja czytałam że umarł w tym roku w lipcu z powodu przypadkowego przedawkowania narko. Nie wiem czy to prawda.
Awatar użytkownika
Borzywka
RóżowePolo

Post autor: Borzywka »

podobno Kamil jest w zakładzie karnym w Nysie, a Zuzanna nie wiem gdzie...
Awatar użytkownika
quintana
Gacie z oceanu

damascenka pisze: pn lis 24, 2025 3:08 pm Przybliżysz wątek?
jak pewnie kojarzycie, napisała książkę o rakowiskach, fabularyzowaną, ale skontaktowała się z zuzą. później majcher wystąpiła u herring. i to, w jaki sposób ona się o zuzie wypowiadała. niby nie usprawiedliwiała do końca jej czynów, jednak ewidentnie czuć fascynację, totalne zmanipulowanie przez naszą „poetkę”. stąd moje wrażenie, że ona się nie zmieniła, i nadal potrafi na ludzi wpływać.
kasakasakasakasakasa
Koczkodan

Jkierta pisze: pn lis 24, 2025 4:59 pm Podłączę się, czytałam dzisiaj, że Łukasz Wach (który inspirował się Zuzanną), nie żyje. Wiecie coś na ten temat?
https://www.findagrave.com/memorial/285 ... ukasz-wach
Znalazłem coś takiego..
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

quintana pisze: pn lis 24, 2025 5:43 pm jak pewnie kojarzycie, napisała książkę o rakowiskach, fabularyzowaną, ale skontaktowała się z zuzą. później majcher wystąpiła u herring. i to, w jaki sposób ona się o zuzie wypowiadała. niby nie usprawiedliwiała do końca jej czynów, jednak ewidentnie czuć fascynację, totalne zmanipulowanie przez naszą „poetkę”. stąd moje wrażenie, że ona się nie zmieniła, i nadal potrafi na ludzi wpływać.
Oczywiście że Zuza to (...), podobno Rozumecka (po takich samych pieniądzach) jest nią zafascynowana.
Kasiabimbasia
Gacie z oceanu

Pif Paf pisze: pn lis 24, 2025 10:45 am Sprawa zryła mi banie i czesto o niej myślę...mozesz starac sie jako rodzic,ale wystraczy ze masz pecha i trafi ci sie niedojebany egzemplarz jak Kamilek albo ta dwunastolatka z USA,ktora ze swoim 24 letnim "chlopakiem"( ktory podawał sie za 300letniego wilkołaka) zabił swoja rodzinę. Jej mały brat probował bronic sie przed nimi zabawkowym mieczem świetlnym. Ona juz dawno wyszła na wolnosc z ośrodka,ten chlopak dostal chyba dozywocie. Zmienila dane ale ludzie i tak ja rozpoznali.
Mam podobne odczucia. Nie mieści mi się to w głowie - poświęcasz całe swoje życie rodzinie - a potem w nocy twój pierworodny przychodzi i Cię zabija.
Byłam od nich o rok młodsza kiedy to się stało - przeraziło mnie to kompletnie i w zasadzie nadal trzyma po latach.
Kasiabimbasia
Gacie z oceanu

kasakasakasakasakasa pisze: pn lis 24, 2025 1:30 pm dziękuje, tu ktoś wrzucił tego Kamila: https://www.last.fm/user/deafmoans
swoją drogą niektóre komentarze u Ziuty to hit XD
Nadal jestem pod wrażeniem, że ten laptop działa XD tamta wyjdzie z więzienia i sobie odpali pościągane obrazki z tumblr, które zapisywała na pulpicie. Wehikuł czasu z 2014 XD
Kasiabimbasia
Gacie z oceanu

quintana pisze: pn lis 24, 2025 11:38 am miałam z nią styczność te lata temu, i zgadzam się. zuza zawsze była bardzo butna, uważała się za nowe wcielenie wojaczka (jej wiersze często były słabą kalką), podsumowując – wątpię, że nastąpiła w niej jakaś większa zmiana w więzieniu. wtedy była dzieciakiem, owszem, ale to już takie cechy charakteru, które trudno są wymazywane.
A z nim też? Oni chodzili razem do klasy?