Start
Mój profil

Rozjaśnianie włosów w domu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
KlaudiaDark
Siatkarka

Rozjaśnianie włosów w domu

Post autor: KlaudiaDark »

Hej
Chcę rozjaśnić włosy w domu i szukam jakiegoś dobrego rozjaśniacza i oksydantu. Kilka lat temu używałam drogeryjnego z Joanny, a teraz pomyślałam nad zakupem czegoś bardziej profesjonalnego, może efekt da lepszy. No i jak tak patrzę na ceny to podobnie by mi wyszedł rozjaśniacz i oksydant ze sklepu fryzjerskiego co kilka opakowań z drogerii.
Macie może coś godnego polecenia?
Awatar użytkownika
Sangrielle
Koczkodan

Post autor: Sangrielle »

Nie znam dokładnie marek rozjaśniaczy, ale najważniejsze jest, żeby rozumieć technikę rozjaśniania i nie przesadzać z ilością farby, bo jeśli nałoży się jej za dużo lub zostawi na włosach za długo, włosy mogą wyschnąć, spalić się, a nawet wypadać. Nakładać ostrożnie, nie zbyt gęsto i nie kilkakrotnie w te same miejsca, kontrolować czas i nie przedłużać działania rozjaśniacza, brać pod uwagę stan włosów, przed rozjaśnianiem powinny być zdrowe, inaczej ryzyko uszkodzenia jest bardzo wysokie, lepiej rozjaśniać stopniowo niż nagle na kilka tonów jaśniej i koniecznie dbać o włosy po zabiegu, maseczki, olejki, odżywki z proteinami i keratyną pomagają odbudować włosy i zmniejszyć łamliwość, najważniejsze, żeby powtórkę robić nie po tygodniu czy dwóch, tylko dopiero po kilku miesiącach :)
Nienawidzę blondynek i forów. :puke: