Start
Mój profil

Efekt plateau

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Lalakilakajaj
Siatkarka

Efekt plateau

Post autor: Lalakilakajaj »

Może Wy będziecie w stanie mi pomóc. Jestem na redukcji (wpisuję bardzo skrupulatnie co jem w aplikacji) ok 400 kcal, trochę się ruszam (ale nie za dużo). Schudłam 5 kg w ten sposób a teraz waga stoi i to już od 2 mcy. Nie wiem co mam zrobić, strasznie jest to demotywujace, bo potrzebuje jeszcze zrzucić 5 kg, żeby być w poprawnym BMI. Badania mam w normie jeszcze dodam. Internet mówi, żebym, albo na chwilę weszła na 0 kaloryczne, albo żeby wytrwała. Co u Was się sprawdziło? Jak to przełamać?
Pejczyk Pandory
ZdalnaFanka

Post autor: Pejczyk Pandory »

Może organizm dostał sygnał, że się głodzisz i trzyma się rezerwy. Nie wiem jak funkcjonujesz na 400 kcal, konsultujesz to z dietetykiem, bo brzmi niepokojąco? Ja polecam zamiast restrykcyjnej diety sięgnięcie po zioła np. uczep trójlistkowy, który działa przeciwzapalnie, regenerująco ma błonę śluzową jelit, pomaga delikatnie oczyścić organizm, ale nie można przesadzić z ilością, picie naparu maksymalnie raz dziennie. Mi napar z uczepu rozruszał metabolizm i zniwelował problem odstającego brzuszka.
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

Pejczyk Pandory pisze: sob lis 22, 2025 8:22 pm Może organizm dostał sygnał, że się głodzisz i trzyma się rezerwy. Nie wiem jak funkcjonujesz na 400 kcal, konsultujesz to z dietetykiem, bo brzmi niepokojąco? Ja polecam zamiast restrykcyjnej diety sięgnięcie po zioła np. uczep trójlistkowy, który działa przeciwzapalnie, regenerująco ma błonę śluzową jelit, pomaga delikatnie oczyścić organizm, ale nie można przesadzić z ilością, picie naparu maksymalnie raz dziennie. Mi napar z uczepu rozruszał metabolizm i zniwelował problem odstającego brzuszka.
Wydaje mi sie, ze to chodzi o deficyt 400kcal, a nie ze dziewczyna je 400 kcal dziennie. Tzn. ze odejmujesz te 400kcal od swojego dziennego zapotrzebowania kalorycznego.
Bo jesli ktos je tylko 400 kcal dziennie, to niech sie w glowe postuka i spyta czy gdzies tam jest mozg.