Start
Mój profil

Bogdańscy

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
JagodAgata
Channelka

Re: Bogdańscy

Post autor: JagodAgata »

Limonene pisze: pt lis 21, 2025 11:59 am No właśnie tu jest sęk że był obciążony kilkoma hipotekami przekraczającymi jego wartość bo oszukali banki
tak, ale jak jest kilku wierzycieli to "kto pierwszy ten lepszy" (teraz kto właściwy dla zamieszkania) wtedy ogólnie
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

JagodAgata pisze: pt lis 21, 2025 1:16 pm tak, ale jak jest kilku wierzycieli to "kto pierwszy ten lepszy" (teraz kto właściwy dla zamieszkania) wtedy ogólnie
No nie działa to tak xD
Limonene
RealDiamond

Może jak ktoś ma telewizor do zlicytowania bo nie spłacił providenta i bociana to wtedy jest "kto pierwszy ten lepszy", ale nie jak to jest dom pod hipoteką
marta.marta
MoetGlass

Post autor: marta.marta »

Nawet, gdyby jakimś cudem doszło do licytacji to nie wiem, kto by kupił taka ruinę. Chyba tylko deweloper,żeby zrównać z ziemią postawiać 2-3 segmenty.
martycatmom
Tritonotti

Post autor: martycatmom »

marta.marta pisze: pt lis 21, 2025 4:41 pm Nawet, gdyby jakimś cudem doszło do licytacji to nie wiem, kto by kupił taka ruinę. Chyba tylko deweloper,żeby zrównać z ziemią postawiać 2-3 segmenty.
Ja mysle ze moze ktos kto interesowal sie sprawa by kupil.
adven
LouiBag

Post autor: adven »

martycatmom pisze: pt lis 21, 2025 4:50 pm Ja mysle ze moze ktos kto interesowal sie sprawa by kupil.
A w jakim celu? Zrobiłby tam muzeum Bogdańskich?
martycatmom
Tritonotti

adven pisze: pt lis 21, 2025 5:51 pm A w jakim celu? Zrobiłby tam muzeum Bogdańskich?
A mało to osób jest chętnych na domy gdzie były popełniane morderstwa/należały do zabójców albo ich rodzin? Nie mówię że w tym przypadku było jakiekolwiek morderstwo bo zapewne nie ale napewno znalazłby się jakiś fanatyk który miałby chrapkę na ten dom, nawet jeśli żeby go tylko odrestaurować i wystawić drożej bo jakby nie było jest wokół domu tajemnica.
Awatar użytkownika
Emma Rozalia
Currently:Vienna

Post autor: Emma Rozalia »

martycatmom pisze: sob lis 22, 2025 7:10 am A mało to osób jest chętnych na domy gdzie były popełniane morderstwa/należały do zabójców albo ich rodzin? Nie mówię że w tym przypadku było jakiekolwiek morderstwo bo zapewne nie ale napewno znalazłby się jakiś fanatyk który miałby chrapkę na ten dom, nawet jeśli żeby go tylko odrestaurować i wystawić drożej bo jakby nie było jest wokół domu tajemnica.
Polska to nie USA, mamy jednak mniej ludzi mocno pierdolniętych (może dlatego że ogólnie jest nas dużo mniej).
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

martycatmom pisze: sob lis 22, 2025 7:10 am A mało to osób jest chętnych na domy gdzie były popełniane morderstwa/należały do zabójców albo ich rodzin? Nie mówię że w tym przypadku było jakiekolwiek morderstwo bo zapewne nie ale napewno znalazłby się jakiś fanatyk który miałby chrapkę na ten dom, nawet jeśli żeby go tylko odrestaurować i wystawić drożej bo jakby nie było jest wokół domu tajemnica.
Taa i dlatego dom po zbrodni w Rakowiskach, piękna nowoczesna nieruchomość, niemal 200 metrowy dom był wystawiony za 400 tysi a i tak nie było chętnych.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

mezalians_urodowy pisze: sob lis 22, 2025 1:13 pm Taa i dlatego dom po zbrodni w Rakowiskach, piękna nowoczesna nieruchomość, niemal 200 metrowy dom był wystawiony za 400 tysi a i tak nie było chętnych.
Tylko, ze w czasach gdzie popełnioną tę zbrodnie ta cena była z kosmosu biorąc pod uwagę, ze to był dom 100 km od większego miasta na głebokiej wiosze.

Jak usłyszałam w 2013, ze ten dom jest wystawiony za tyle to wiedziałam, ze nikt tego nie kupi za tę cenę na wygnajewie w lubelskim, bo 300-400 k takie domy kosztowały...pod Warszawą....

Gdyby nie było zbrodni to też się nie sprzedał wtedy za takie pieniądze.
Popielnickam
RoyalBaby

Post autor: Popielnickam »

PEONIA pisze: sob lis 22, 2025 1:36 pm Tylko, ze w czasach gdzie popełnioną tę zbrodnie ta cena była z kosmosu biorąc pod uwagę, ze to był dom 100 km od większego miasta na głebokiej wiosze.

Jak usłyszałam w 2013, ze ten dom jest wystawiony za tyle to wiedziałam, ze nikt tego nie kupi za tę cenę na wygnajewie w lubelskim, bo 300-400 k takie domy kosztowały...pod Warszawą....

zbrodnia była w 2014.
PEONIA
Licówka

Popielnickam pisze: sob lis 22, 2025 1:59 pm zbrodnia była w 2014.
No ale jakoś w tych latach, chodziłam wtedy do szkoły średniej - takie były ceny nieruchomości. Od razu wiedziałam, porównujac do mojej miescowości rodzinnej, gdzie nieruchomosci były o wiele droższe niż w reszcie kraju, ze ktoś kto woła za tego kwadraciaka w tamtych rejonach 400 koła upadł na łeb i to zdrowo.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

PEONIA pisze: sob lis 22, 2025 2:04 pm No ale jakoś w tych latach, chodziłam wtedy do szkoły średniej - takie były ceny nieruchomości. Od razu wiedziałam, porównujac do mojej miescowości rodzinnej, gdzie nieruchomosci były o wiele droższe niż w reszcie kraju, ze ktoś kto woła za tego kwadraciaka w tamtych rejonach 400 koła upadł na łeb i to zdrowo.
Nie, już wtedy pisali że to bardzo niska cena i nikt tego nie chce.
PEONIA
Licówka

mezalians_urodowy pisze: sob lis 22, 2025 4:47 pm Nie, już wtedy pisali że to bardzo niska cena i nikt tego nie chce.
pisali a jak było to dwie różne sprawy. Jeszcze w 2016-17 30-50 km od warszawy taki dom się kupowała za tę cenę.Nikt tyle by nie zapłacił na takim zadupiu. Serio nie pamiętasz tamtych czasów?
Awatar użytkownika
detektyw69
Ciastko

Post autor: detektyw69 »

PEONIA pisze: sob lis 22, 2025 4:58 pm pisali a jak było to dwie różne sprawy. Jeszcze w 2016-17 30-50 km od warszawy taki dom się kupowała za tę cenę.Nikt tyle by nie zapłacił na takim zadupiu. Serio nie pamiętasz tamtych czasów?
Ale ty powiesz bzdury to aż w głowie się nie mieści, tak tak w Polsce jest masa milionerów i ludzi zamożnych którzy chcą zdobyć domy po morderstwach lub niewyjaśnionych sprawach aż się popłakałem że śmiechu Xd to po pierwsze a po drugie sama sobie sprawdź jakie były w tamtych czasach ceny domów pod Warszawą bo co najmniej 2 oraz 3 razy wyższe
PEONIA
Licówka

detektyw69 pisze: sob lis 22, 2025 10:40 pm Ale ty powiesz bzdury to aż w głowie się nie mieści, tak tak w Polsce jest masa milionerów i ludzi zamożnych którzy chcą zdobyć domy po morderstwach lub niewyjaśnionych sprawach aż się popłakałem że śmiechu Xd to po pierwsze a po drugie sama sobie sprawdź jakie były w tamtych czasach ceny domów pod Warszawą bo co najmniej 2 oraz 3 razy wyższe
Nigdzie nie napisałam, ze są chętni na ten dom po morderstwie bo są amatorzy takich miejsc - to kieruj do innej koleżanki może, tej która to napisała.

Stara pochodzę z pod Warszawy :P i owszem, ze w samych Łomiankach byś nie kupiła ale pod nowym dworem czy w Płońsku już spokojnie. Ktoś wystawił chałupę na zadupiu w cenie takiej samej jak domy w odległości pół godziny - godzina od Warszawy. Nic dziwnego, że ten dom się nie sprzedał.

Nie powiesz mi, że to głupoty bo od szkoły średniej śledzę ceny nieruchomosci gdyż wiedziałam, ze będę się musiała sama zatroszczyć o własne 4 kąty :P
Mocna_malina
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Mocna_malina »

PEONIA pisze: sob lis 22, 2025 1:36 pm Tylko, ze w czasach gdzie popełnioną tę zbrodnie ta cena była z kosmosu biorąc pod uwagę, ze to był dom 100 km od większego miasta na głebokiej wiosze.

W głębokiej wiosze? Chyba nie wiesz co piszesz. W tamtych czasach to była bardzo atrakcyjna lokalizacja. Mało kogo było stać żeby kupić tam działkę a co mówiąc postawić dom. A i teraz ceny są wysokie. Powiat bialski jest największym w województwie lubelskim bez takich mi tu określeń jak „wygnajewo”. Nie wiem ale się wypowiem tak bym podsumowała Twój komentarz.
PEONIA
Licówka

Mocna_malina pisze: ndz lis 23, 2025 12:02 am W głębokiej wiosze? Chyba nie wiesz co piszesz. W tamtych czasach to była bardzo atrakcyjna lokalizacja. Mało kogo było stać żeby kupić tam działkę a co mówiąc postawić dom. A i teraz ceny są wysokie. Powiat bialski jest największym w województwie lubelskim bez takich mi tu określeń jak „wygnajewo”. Nie wiem ale się wypowiem tak bym podsumowała Twój komentarz.
Paris- New York - Rakowiska XD
Mocna_malina
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Mocna_malina »

PEONIA pisze: ndz lis 23, 2025 12:22 am Paris- New York - Rakowiska XD
Już bez przesady ale zapyziała wiocha to to nie jest. A na pewno nie ten rejon gdzie mieszkali Państwo N.
mariaow
LouiBag

Post autor: mariaow »

Laski, to wątek o Bogdańskich, a wy debatujecie czy jakieś Rakowiska to zadupie czy nie. Nobody cares tutaj poza wami, jeśli pochodzicie z tych wiosek 🤷‍♀️
Joanna Darc
Samarka

Post autor: Joanna Darc »

Ktoś, kto ma trochę oleju w głowie i instynktu samozachowawczego nie mieszkałby w domu gdzie dokonano zbrodni. Dotyczy to Bogdanskich czy jakiejkolwiek innej a nawet gdzie popełniono samo.....wo. Nawet jeśli cena byłaby bardzo atrakcyjna.
lottiecarottie
Siatkarka

Post autor: lottiecarottie »

Myślę że rodzina niekoniecznie wie, ale zdaje sobie sprawę że jeśli Bogdańscy żyją lepiej żeby nie wracali do domu. Znaleźć ich po to żeby spłacali chore kwoty długów, potencjalnie więzienie albo zatargi z lewymi wierzycielami? Jeśli żyją to rodzina wie że dla ich dobra lepiej ich nie szukać. Niekoniecznie się kontaktują, przecież Krzysztof zabrał ze sobą całą bliską rodzinę, jedynie Bożena mogła chcieć kontaktować się z matką. Pewnie bezpieczeństwo bliskiej rodziny jest ważniejsze niz wysyłanie pocztówek do mamy (niewiadomo też na ile bliska była tak naprawdę ich relacja, przecież nie można o to zapytać Bożeny). Prawdopodobnie matka Krzysztofa widziała co się dzieje, więc chcąc nie chcąc musieli ją zabrać ze sobą. Jeśli mieli podrobione dokumenty to wcale nie musieli robić brawurowej ucieczki do Meksyku, wystarczy że wyjechali do Niemiec (gdzie mieli jakieś kontakty) albo gdzieś na wschód. Owszem są teoretycznie poszukiwani w Europie, ale po za lokalnymi akcjami policja ich tak naprawdę nie szuka. Przecież nie oszukiwali na jakąś ogromną skalę, nikt nie będzie pakować milionów w szukanie rodziny która ma trochę długów w banku. W latach kiedy uciekli nie było rozsyłania apeli o zganionych milionom ludzi w internecie, a po za najbliższą okolicą i może jednym zdjęciem w gazecie nikt nie słyszał o Bogdańskich. Kupili skromny dom i żyli z tego co pożyczyli, może po latach znaleźli pracę. Żyją na uboczu nie zwracając uwagi państwa i nikt się nimi nie interesuje. Dzieci pewnie nauczyły się języka i żyją zupełnie normalnie.

Krzysztof z tego co wiadomo nie był wyrachowanym mordercą który byłby w stanie ukryć ciała całej rodziny, jeśli ktoś ich zamordował stawiałabym raczej na jakąś mafię z którą problemy miał ojciec. Natomiast to tez nie wygląda na bardzo prawdopodobne, może i Krzysztof miał długi ale nie sądzę że na tyle wartościowe żeby ktoś ryzykował morderstwo całej rodziny. Jeśli już to bardziej bym się skłaniała w stronę ucieczki reszty rodziny pod opieką Bożeny, a Krzysztof został żeby nie narażać rodziny. Myślę że takie morderstwo albo samob* jest trochę bardziej realistyczne.
martycatmom
Tritonotti

Joanna Darc pisze: ndz lis 23, 2025 12:11 pm Ktoś, kto ma trochę oleju w głowie i instynktu samozachowawczego nie mieszkałby w domu gdzie dokonano zbrodni. Dotyczy to Bogdanskich czy jakiejkolwiek innej a nawet gdzie popełniono samo.....wo. Nawet jeśli cena byłaby bardzo atrakcyjna.
Szczerze jeśli ktoś nie wierzy w zjawiska paranormalne to czemu miałby nie mieszkać w takim domu? XD wyjątek jedynie jak morderca dalej żyje i niedługo wychodzi na wolność to wiadomo że może wrócić w to miejsce
Limonene
RealDiamond

Joanna Darc pisze: ndz lis 23, 2025 12:11 pm Ktoś, kto ma trochę oleju w głowie i instynktu samozachowawczego nie mieszkałby w domu gdzie dokonano zbrodni. Dotyczy to Bogdanskich czy jakiejkolwiek innej a nawet gdzie popełniono samo.....wo. Nawet jeśli cena byłaby bardzo atrakcyjna.
A czemu nie? Bo morderca znowu postanowi odwiedzić ten dom i zabić mieszkańca? Albo duch samob* będzie go nawiedzał?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

przecież nawet nie wiemy co się działo wcześniej w mieszkaniach w których mieszkamy xD
które kupiliśmy lub wynajmujemy, kto w nim umarł, kogo zabił itd
tylko ktoś kto się buduje od postaw wie, że nic się w domu nie działo.