Start
Mój profil

Kosmetyki Ph.Doctor

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Wercia11124
SkrzydełkaZhooters

Kosmetyki Ph.Doctor

Post autor: Wercia11124 »

Wątek dot. szczerych opinii marki Ph.Doctor od Niny Wiśniewskiej
Wercia11124
SkrzydełkaZhooters

U mnie najbardziej sprawdził się krem na łokcie i kolana z kwasem glikolowym. Niesamowicie wygładza,.nawilża a nawet na serio ujedrnia skórę choć kiedyś w to nie wierzyłam że kosmetyk może to zrobić.
Następnie Spf 50 Ar - u mnie nie wyrównuje koloryt ale cera wygląda lepiej po jego nałożeniu, jest lekki. Nie jest ani bardzo matowy ani bardzo świetlisty. Coś pomiędzy.
No i krem z retinalem 0,1 - doszłam do momentu że używałam go codziennego solo, rano skóra była nawilżona i czysta,.zero pryszczy, zaskórników itp. troche zmniejszyło się tez przetłuszczanie.
Emulsja do mycia twarzy zostawia skóra bardzo mięciutka i nawilżona ale jest bardzo rzadka i niewydajna.

To czego nie polubiłam to krem do rąk bo nie robil nic, nawet nie nawilżał. Kasa w błoto.
ShellyCooper
Skarpeta Rakieta

Post autor: ShellyCooper »

Nr 1, dla mnie top of the top to spf sunset AR. Używam od 2 lat,dzięki niemu nie używam podkładu. Lekko wyrównuje koloryt, zapobiega powstawaniu przebarwień, przetestowałam mnóstwo zawsze i tak wywalało mi przebarwienia,to pierwszy spf który zapobiega. I najważniejsze dla mnie przy soczewkach to ze nie szczypie w oczy. Wcześniej każdy spf a przetestowałam wiele, z różnych półek cenowych powodował podrażnienie oczu albo od razu po nałożeniu albo pod koniec dnia. Ten mogę nosić cały dzień i wieczorem nic sie nie dzieje.
Wercia11124
SkrzydełkaZhooters

ShellyCooper pisze: ndz sie 24, 2025 4:56 pm Nr 1, dla mnie top of the top to spf sunset AR. Używam od 2 lat,dzięki niemu nie używam podkładu. Lekko wyrównuje koloryt, zapobiega powstawaniu przebarwień, przetestowałam mnóstwo zawsze i tak wywalało mi przebarwienia,to pierwszy spf który zapobiega. I najważniejsze dla mnie przy soczewkach to ze nie szczypie w oczy. Wcześniej każdy spf a przetestowałam wiele, z różnych półek cenowych powodował podrażnienie oczu albo od razu po nałożeniu albo pod koniec dnia. Ten mogę nosić cały dzień i wieczorem nic sie nie dzieje.
A miałaś ten sport? Niby dla osób aktywnych więc w teorii powinien być lekki a wg mnie jest dość ciężki
ShellyCooper
Skarpeta Rakieta

Wercia11124 pisze: ndz sie 24, 2025 5:11 pm A miałaś ten sport? Niby dla osób aktywnych więc w teorii powinien być lekki a wg mnie jest dość ciężki
Nie, wersji sport nie uzywalam. właśnie ze względu na opinie. Ja mam cerę skłonna do przetłuszczania i świecenia i nie sądzę zeby mi sie sprawdził.
Magdaw
Mokra Włoszka

Post autor: Magdaw »

Ja lubię emulsje, mimo rzadkiej konsystencji i słabej wydajności moja skóra ja uwielbia. Tetra c też super. Teraz testuję serum pod oczy.
Świetny krem na łokcie i kolana. Zimą używam na całe ciało,
Po odchudzaniu świetnie ujędrnił mi ciało
Nie sprawdziły się się krem do rąk- nie nawilżał za specjalnie,
Krem pod oczy- wysuszył i podrażniał mi powieki,
Osmogel- nie zmywał mi makijażu, tylko rozmazywał
Balsam do ciała ok ale bez szału
Mieszane odczucia mam do kremu do twarzy, czasem miałam bardzo zapchane pory, jednocześnie nie za mocno nawilżał.
Spf jest ok, ale bywały dni że mi lekko wysuszał.
Skórę mam suchą i naczyniową, bardzo wrażliwą
Awatar użytkownika
olmajgasz
RoyalBaby

Post autor: olmajgasz »

Kiedy marka weszła na rynek, zakupiłam od razu Tetra C serum i serum z glutationem. Wtedy były to dla mnie gamechangery, a byłam po wieloletniej walce z trądzikiem (tetracyklina -> Izotek itp. itd.)
Po Tetra C cera była rozświetlona i miękka w dotyku, a serum z glutationem naprawdę dobrze działało na powieki górne i skórę wokół oczu. Po jakimś czasie spróbowałam z kremem lipidowym, ale niestety się nie sprawdził, bo po jego użyciu pojawiły się nowe wypryski :/ Teraz już wiem, że niacynamid nie jest dla mnie i unikam kosmetyków z tym składnikiem.

Od tamtej pory szukałam i testowałam inne dermokosmetyki, z różnym skutkiem. Zdecydowanie u mnie sprawdza się minimalizm.

Teraz, z racji promocji, postanowiłam wrócić do Tetra serum i emulsji do mycia. Zobaczymy :)
Takata
Willa z basenem

Post autor: Takata »

ShellyCooper pisze: ndz sie 24, 2025 4:56 pm Nr 1, dla mnie top of the top to spf sunset AR. Używam od 2 lat,dzięki niemu nie używam podkładu. Lekko wyrównuje koloryt, zapobiega powstawaniu przebarwień, przetestowałam mnóstwo zawsze i tak wywalało mi przebarwienia,to pierwszy spf który zapobiega. I najważniejsze dla mnie przy soczewkach to ze nie szczypie w oczy. Wcześniej każdy spf a przetestowałam wiele, z różnych półek cenowych powodował podrażnienie oczu albo od razu po nałożeniu albo pod koniec dnia. Ten mogę nosić cały dzień i wieczorem nic sie nie dzieje.
To mnie ten spf zaczepiscie szczypie w oczy...tylko wyjdę na zewnątrz i od razu cała zapłakana jestem😩
ShellyCooper
Skarpeta Rakieta

Takata pisze: ndz sie 24, 2025 11:27 pm To mnie ten spf zaczepiscie szczypie w oczy...tylko wyjdę na zewnątrz i od razu cała zapłakana jestem😩
Kiepsko,ja tak miałam m.in.po spf z vichy, ogólnie rewelacyjny a oczy mi masakrował. Najwidoczniej jakis skladnik tak na mnie działał. Po niektórych znów miałam tak ze ileś godzin wytrzymywał na twarzy,wybijała godzina 17 czy 18 i nie mogłam dojść do łazienki zeby zmyć.
Wercia11124
SkrzydełkaZhooters

Używam od kilku dni ich maseczki do ust i jest świetna. Mega gęsta, długo się utrzymuje,.nawilża i nie klei się nawet w najmniejszym stopniu. Nie trzeba jej z kładąc co chwilę a nałożona przed snem rano wciąż jest na ustach
TanksAreAwesome
RoyalBaby

Post autor: TanksAreAwesome »

Ja miałam serum liftingujące na powieki - niestety, ale efekt 0, a za to dostałam alergicznego zapalenia spojówek. Natomiast retinol super.
Elmuszka
Gacie z oceanu

Post autor: Elmuszka »

Wercia11124 pisze: ndz sie 24, 2025 3:22 pm U mnie najbardziej sprawdził się krem na łokcie i kolana z kwasem glikolowym. Niesamowicie wygładza,.nawilża a nawet na serio ujedrnia skórę choć kiedyś w to nie wierzyłam że kosmetyk może to zrobić.
Następnie Spf 50 Ar - u mnie nie wyrównuje koloryt ale cera wygląda lepiej po jego nałożeniu, jest lekki. Nie jest ani bardzo matowy ani bardzo świetlisty. Coś pomiędzy.
No i krem z retinalem 0,1 - doszłam do momentu że używałam go codziennego solo, rano skóra była nawilżona i czysta,.zero pryszczy, zaskórników itp. troche zmniejszyło się tez przetłuszczanie.
Emulsja do mycia twarzy zostawia skóra bardzo mięciutka i nawilżona ale jest bardzo rzadka i niewydajna.

To czego nie polubiłam to krem do rąk bo nie robil nic, nawet nie nawilżał. Kasa w błoto.
Czy ten krem z retinolem jest tlusty olejowy, czy po prostu kremowy.?
Wercia11124
SkrzydełkaZhooters

Elmuszka pisze: pt lis 21, 2025 10:51 pm Czy ten krem z retinolem jest tlusty olejowy, czy po prostu kremowy.?
Nie jest tłusty, jest jak zwykły krem nawilżający
Awatar użytkownika
Monikaxyz
Tritonotti

Post autor: Monikaxyz »

Wercia11124 pisze: ndz sie 24, 2025 3:22 pm U mnie najbardziej sprawdził się krem na łokcie i kolana z kwasem glikolowym. Niesamowicie wygładza,.nawilża a nawet na serio ujedrnia skórę choć kiedyś w to nie wierzyłam że kosmetyk może to zrobić.

Jak długo używałaś/używasz tego retinalu? :)
Ja wiem , że u każdego inaczej z efektami, ale tak orientacyjnie pytam, bo właśnie szukam czegoś innego, basiclab mnie zawiódł i słyszę dużo dobrych opinii o pH doctor właśnie
Wercia11124
SkrzydełkaZhooters

Monikaxyz pisze: pt lis 21, 2025 11:43 pm Jak długo używałaś/używasz tego retinalu? :)
Ja wiem , że u każdego inaczej z efektami, ale tak orientacyjnie pytam, bo właśnie szukam czegoś innego, basiclab mnie zawiódł i słyszę dużo dobrych opinii o pH doctor właśnie
Dużo. Z 3 opakowania użyłam może więcej. Doszłam do momentu gdzie mogłam używać go codziennie jako zwykły krem. Bardzo fajny jest, skóra czysta, zmarszczek nie mam w sumie nadal. Teraz się przerzuciłam na tazaroten także już nie używam retinalu