Start
Mój profil

Zalando

Moderator: verysweetcherry
nenka22
BlondDoczep

Re: Zalando

Post autor: nenka22 »

AprilCroop pisze: ndz lis 10, 2024 3:22 pm Od czasu mojego zapytania zwróciłam produkty bez folijek bez problemu
Bo nie ma potrzeby zwracac w tych workach. Pytałam bezposrednio u żródla
Gwiazdamorska
Mokra Włoszka

Post autor: Gwiazdamorska »

Zalando dostało karę od UOKIK i klienci otrzymali kod na 40 zł. Może ktoś z was dostał i nie potrzebuje, i mógłby się tutaj podzielić? :)
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:revenge

Post autor: Chruma »

Laski mam do zwrotu skórzaną kurtkę,która szła od partnera zalando z Niemiec i na formularzu zwrotu mam DHL i pocztę polską co byście polecały żeby bezpiecznie odesłać?
Kariiina
Koczkodan

Post autor: Kariiina »

Chruma pisze: ndz sty 05, 2025 11:34 am Laski mam do zwrotu skórzaną kurtkę,która szła od partnera zalando z Niemiec i na formularzu zwrotu mam DHL i pocztę polską co byście polecały żeby bezpiecznie odesłać?
Wg mnie nie ma znaczenia. Zarówno DHL jak i poszta polska będą bezpieczną opcją:)
Kariiina
Koczkodan

Post autor: Kariiina »

AprilCroop pisze: ndz lis 10, 2024 3:22 pm Od czasu mojego zapytania zwróciłam produkty bez folijek bez problemu
Też zwracałam bez i było w porządku :)
Gabbbx
RoyalBaby

Post autor: Gabbbx »

Czy jest w stanie mi ktoś powiedzieć czy warto włączyć zalando plus? Niby jest napisane, że za darmo a w regulaminie, że jest pobierana opłata członkowska co 12 miesięcy. Kupuję bardzo dużo na zalando, jeśli włączę zalando plus to będę mieć status superstar i nie ukrywam, że nagrody mnie zachęcają, ale przez tę opłatę nie wiem czy warto.
im0ma0
RoyalBaby

Post autor: im0ma0 »

Gabbbx pisze: pt mar 14, 2025 4:16 pm Czy jest w stanie mi ktoś powiedzieć czy warto włączyć zalando plus? Niby jest napisane, że za darmo a w regulaminie, że jest pobierana opłata członkowska co 12 miesięcy. Kupuję bardzo dużo na zalando, jeśli włączę zalando plus to będę mieć status superstar i nie ukrywam, że nagrody mnie zachęcają, ale przez tę opłatę nie wiem czy warto.
Hej, a skąd wiesz o tej opłacie? Ja tylko widziałam, że pierwszy rok za darmo ale nic więcej, więc nie mam pojęcia jaka wysokość tej opłaty itd. W regulaminie nic takiego nie było. Też się nad tym zastanawiam. Można podobno zrezygnować w każdym momencie, więc może się skuszę…
haniamilton
SkrzydełkaZhooters

Post autor: haniamilton »

julia01999 pisze: pn cze 24, 2024 3:57 pm Zraziłam się do Zalando przez to, że w dobrej cenie znalazłam Adidas Superstar z zielonymi paskami. Niestety przysłali mi jakieś zwykłe halówki no name . Odesłałam, pieniądze mi zwrócili, ale nie kumam o co chodziło.
Czasem niektórzy zamawiają na zalando i odsyłają im podróbki 😔 Kupiłam kiedyś buty za 1500 zł i przyszły w dziwnie podejrzanym stanie (jakby noszone i z ukrytymi wadami). Podejrzewałam, że coś jest z nimi nie halo. Poczytałam i do takiego właśnie wątku się dokopałam. Więc teraz bardzo sprawdzam jak coś zamawiam:
bb8
Skarpeta Rakieta

Post autor: bb8 »

Swojego czasu kupowałam więcej, teraz kiepską ofertę produktów mają, a buty to już zupełna tragedia. Marki, które lubiłam zniknęły z oferty.

Kiedyś mieli fajne zniżki 20-25%. Obecnie te ich tzw. promocje po 50 zł od zakupów za min. 350 zł.; czyli im więcej wydam tym mam mniejszą zniżkę. Jakiś geniusz to musiał wymyślać. :good:

W życiu nie zapiszę się do tego ich programu lojalnościowego za roczną opłatą, nawet nie wiadomo jaką, bo wg regulaminu o opłacie użytkownik jest powiadamiany na samym końcu formularza. Co z tego, że na banerze oferują rok za darmo skoro wg regulaminu "Zastrzegamy sobie prawo do nieoferowania bezpłatnego członkostwa próbnego w kontekście specjalnych kampanii rejestracyjnych. W takim przypadku użytkownik zostanie poinformowany przed rejestracją, że płatne członkostwo zostaje uruchomione od razu po rejestracji i nie może skorzystać z bezpłatnego okresu próbnego członkostwa w wyznaczonym okresie kampanii". Thank you but no thank you, szukajcie frajerów gdzie indziej.
lalisa
Dieta 600 kcal

Post autor: lalisa »

Kiedyś na Zalando nie było aż tylu śmieciowych marek. Teraz sprzedają często marki, których jakość jest taka sama jak w butikach internetowych, które maja wszystko z Chin.
whitechocolate
Skarpeta Rakieta

Post autor: whitechocolate »

Korzystam z Zalando od wielu lat, chociaż bardzo nieregularnie - mogę zamówić 5 paczek w miesiącu lub ani jednej przez rok.
Nie ma drugiego sklepu online, w którym prawie zawsze znajduję coś, czego nie mogłam znaleźć gdzie indziej, mimo to od jakiegoś czasu widzę trochę zmian na gorsze:
- niejasna, bardzo zmienna i nieuczciwa polityka cenowa - obniżki i podwyżki cen nawet o 500% w krótkim czasie, przy wielu produktach usuwają też najniższą cenę w ostatnich 30 dniach
- notoryczny brak rozmiarów
- za dużo śmieciowych rzeczy dla nastolatków w typie Asos, Shein itd.
- koszmarne zdjęcia wielu ubrań, modele i modelki wyginają się w idiotycznych, nienaturalnych pozach w stylu sesji Zary, przez co nie można w ogóle ocenić ubrania
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Ja na zalando kupuję głównie ulubione marki, w tym dużo polskich. Opłaca się, bo często na stronach marek nie ma darmowej dostawy/zwrotu (np. MKTP). Bardzo lubię wyszukiwać po składzie (bawełna, wełna, itp.). W sklepach trudno przebić się przez poliestry. Prawie nigdy nie kupuję w pełnej cenie, zawsze korzystam z rabatów (z paroma wyjątkami, bo było warto).

Mam wiele butowych perełek z Zalando i podoba mi się, że niektóre upolowane taniej niż w np. ccc.

Dziś stacjonarnie przymierzałam płaszcz. W sklepie nie mieli rozmiaru, a na Zalando jest i jeszcze 50 zł jakaś promka.

Także moim zdaniem kluczem są ulubione marki i szukanie po składzie. :)
bb8
Skarpeta Rakieta

Post autor: bb8 »

Wkurza mnie brak wymiarów czy informacji o rozmiarówce i kompletnie nie trafione sugerowane rozmiary, którymi się nigdy przenigdy nie sugeruję.

Najgorsze jednak jest to, że bezczelnie wprowadzają w błąd odnośnie tego jaki rozmiar ma na sobie modelka. Zadałam sobie trudu aby sprawdzić na stronie producentów i bardzo często TA SAMA modelka miała na sobie zupełnie inny rozmiar niż w opisie Zalando.

Od kiedy zniknęły opinie klientów wszystko im się posypało i nie mam już takiej przyjemności robienia tam zakupów jak kilka lat temu.
Bornelka
Siatkarka

Post autor: Bornelka »

dokładnie, brak wymiarów to problem ale za to zwroty mega wygodne
shhhark

Post autor: shhhark »

Hej! Może ktoś posiada jakiś kod rabatowy obecnie i chciałby się podzielić? Albo ma informacje jak zdobyć te 15-20% zniżki. Przydałoby się przy zakupie butów do biegania 🫶😂
Hondzixs0208
Siatkarka

Post autor: Hondzixs0208 »

Dziewczyny, wiecie, że Zalando ma współpracę z różnymi markami i osobami, w tym matkami influencerkami itd., ale OSTATNIO przyszły mi buty, które były ewidentnie używane 😳 I to niby jako nowe! Jak można być takim człowiekiem, żeby odesłać noszone buty, a potem firma odsprzedaje je komuś innemu jako pełnowartościowy produkt? Serio, byłam w szoku. Podeszwa brudna, w środku ślady użytkowania… No dramat. Złożyłam reklamację, ale niesmak został. Mieliście podobne sytuacje?
shhhark

Post autor: shhhark »

Hondzixs0208 pisze: pt maja 23, 2025 3:39 pm Dziewczyny, wiecie, że Zalando ma współpracę z różnymi markami i osobami, w tym matkami influencerkami itd., ale OSTATNIO przyszły mi buty, które były ewidentnie używane 😳 I to niby jako nowe! Jak można być takim człowiekiem, żeby odesłać noszone buty, a potem firma odsprzedaje je komuś innemu jako pełnowartościowy produkt? Serio, byłam w szoku. Podeszwa brudna, w środku ślady użytkowania… No dramat. Złożyłam reklamację, ale niesmak został. Mieliście podobne sytuacje?
Osobiście nie miałam ale słyszałam już parę razy o podobnych sytuacjach, także nie jesteś sama :)
Rzeka.chaosu

Hondzixs0208 pisze: pt maja 23, 2025 3:39 pm Dziewczyny, wiecie, że Zalando ma współpracę z różnymi markami i osobami, w tym matkami influencerkami itd., ale OSTATNIO przyszły mi buty, które były ewidentnie używane 😳 I to niby jako nowe! Jak można być takim człowiekiem, żeby odesłać noszone buty, a potem firma odsprzedaje je komuś innemu jako pełnowartościowy produkt? Serio, byłam w szoku. Podeszwa brudna, w środku ślady użytkowania… No dramat. Złożyłam reklamację, ale niesmak został. Mieliście podobne sytuacje?
Na szczęście nigdy. Ale to nie wynik współprac, tylko tego, że wszystkich używek nie są w stanie wyłapać. Ludzie po prostu chodzą w ciuchach i odsyłają, a część się tym jeszcze chwali w sieci. :(

Dosłownie parę dni temu rozmawiałam z osobą, która nadzoruje wysyłki w dużym magazynie. Podobno przy pakowaniu są kamery i widać w jakim stanie jest produkt. Jest bardzo duża automatyzacja. Dla mnie czarna magia jak to działa. Jeśli pridukt był nowy, to też mają oznaczone (nie po zwrocie). To, żeby wyłapać oszustów, którzy oszukują na "brakach" w paczkach czy na zwrotach. Ale jak widać nie wszystko się udaje. Człowiek też nie wszystko wyłapie. Te wyłapane trafiają do outletów.
whitechocolate
Skarpeta Rakieta

Post autor: whitechocolate »

Na szczęście nigdy mi się nie zdarzyło otrzymać używanych ubrań czy butów, ale kilka razy dostałam przymierzone (ale jak nowe). Zdarzają się za to ubrania i buty z wadami fabrycznymi, przeważnie takie odsyłam, ale raz zostawiłam kozaki skórzane z ledwo widoczną, chociaż wyraźnie wyczuwalną w dotyku dziurką koło podeszwy, napisałam do Zalando i zwrócili mi 40% ceny.
agrafka00
MiamiBicz

Post autor: agrafka00 »

Hej, proszę o pomoc, jestem załamana.
Zareklamowałam buty na Zalando (firma Massimo Dutti). Zalando kazało odesłać więc odesłałam. No i tu zaczyna się problem, bo minęło 14 dni i zero odzewu. Napisałam i kazali mi podpisać jakieś tam oświadczenie które wypełniłam. Po kolejnych 2 tygodniach dostałam informację, że uwaga - dostali ode mnie paczkę, ale pustą bez butów i nie dostanę kasy ani nic. Jestem w szoku, bo wysłałam buty. Na stronie przewoźnika z kolei jest napisane, że paczka dotarła nie do Zalando tylko do magazynu Massimo Dutti. Co więcej, paczka ważyła około 0.5 kg a więc buty w niej były cały czas. Wiem, że nie jestem pierwszą osobą, bo na innych forach ludzie się skarżyli, że dostali też taką odpowiedź i trzeba iść z tym na policję. Pisałam 3 maile, kontaktowałam się na infolinii - nikt mi nie jest w stanie pomóc, jestem złamana, bo ani butow ani kasy. Co radzicie zrobić? Serio policja?
Rzeka.chaosu

agrafka00 pisze: śr cze 11, 2025 12:58 pm Hej, proszę o pomoc, jestem załamana.
Zareklamowałam buty na Zalando (firma Massimo Dutti). Zalando kazało odesłać więc odesłałam. No i tu zaczyna się problem, bo minęło 14 dni i zero odzewu. Napisałam i kazali mi podpisać jakieś tam oświadczenie które wypełniłam. Po kolejnych 2 tygodniach dostałam informację, że uwaga - dostali ode mnie paczkę, ale pustą bez butów i nie dostanę kasy ani nic. Jestem w szoku, bo wysłałam buty. Na stronie przewoźnika z kolei jest napisane, że paczka dotarła nie do Zalando tylko do magazynu Massimo Dutti. Co więcej, paczka ważyła około 0.5 kg a więc buty w niej były cały czas. Wiem, że nie jestem pierwszą osobą, bo na innych forach ludzie się skarżyli, że dostali też taką odpowiedź i trzeba iść z tym na policję. Pisałam 3 maile, kontaktowałam się na infolinii - nikt mi nie jest w stanie pomóc, jestem złamana, bo ani butow ani kasy. Co radzicie zrobić? Serio policja?
Zalando ma wszędzie kamery. Widzą jak była zapakowana paczka i jak była otwierana. Zapytaj o to.
Muszą mieć dowód, że paczka była pusta. Napiszę coś nieprzyjemnego, ale czasem to nie wina sklepu tylko przewoźnika, złodziei. Sama miałam sytuację, kiedy moje paczki przed świętami były otwierane w żabce. Podobno osoba zatrudniona na krótko i już zwolniona. To samo w paczkomacie (rozerwane opakowanie, jakby ktoś zaglądał co jest w paczce).

Na przyszłość rób fotki z pakowania i wysyłki.

Ja na twoim miejscu zapytałabym o ten stan paczki i szukała problemu w transporcie. Nie jest możiwe, żeby paczka coś ważyła i nagle była pusta.

Z tego co wiem od osoby pracującej w innym dużym sklepie - mają też swoje "czarne listy" klientów. Od tych osób bardzo dokładnie sprawdzają zamówienia i zwroty. Wszystko przez to, że ludzie odsyłają używane rzeczy lub coś zupełnie innego. Dopilnuj więc, zeby to się wyjaśniło. Może zalando też tak (już) robi - żebyś na przyszłość nie miała problemów.
siemaluje
Tritonotti

Post autor: siemaluje »

Rzeka.chaosu pisze: czw cze 12, 2025 2:53 pm Zalando ma wszędzie kamery. Widzą jak była zapakowana paczka i jak była otwierana. Zapytaj o to.
Muszą mieć dowód, że paczka była pusta. Napiszę coś nieprzyjemnego, ale czasem to nie wina sklepu tylko przewoźnika, złodziei. Sama miałam sytuację, kiedy moje paczki przed świętami były otwierane w żabce. Podobno osoba zatrudniona na krótko i już zwolniona. To samo w paczkomacie (rozerwane opakowanie, jakby ktoś zaglądał co jest w paczce).

Ja na twoim miejscu zapytałabym o ten stan paczki i szukała problemu w transporcie. Nie jest możiwe, żeby paczka coś ważyła i nagle była pusta.

Z tego co wiem od osoby pracującej w innym dużym sklepie - mają też swoje "czarne listy" klientów. Od tych osób bardzo dokładnie sprawdzają zamówienia i zwroty. Wszystko przez to, że ludzie odsyłają używane rzeczy lub coś zupełnie innego. Dopilnuj więc, zeby to się wyjaśniło. Może zalando też tak (już) robi - żebyś na przyszłość nie miała problemów.
Dziewczynie chodzi o to, że paczki nie przejęło Zalando tylko bezpośrednio sklep Massimo Dutti i oni świrują pawiana.
karolajn9
Koczkodan

Post autor: karolajn9 »

Ma ktoś może jakiś kod rabatowy?
truski39
RóżowePolo

Post autor: truski39 »

Rzeka.chaosu pisze: czw cze 12, 2025 2:53 pm Zalando ma wszędzie kamery. Widzą jak była zapakowana paczka i jak była otwierana. Zapytaj o to.

to że zalando ma wszedzie kamery to sie akurat nie zgodzę bo pracuje w Zalando owszem są ale nie wszedzie , osoby na stanowiskach zwrotów kamer nie mają tylko gdzies tam pojedyncze na hali sie zdarzą