Start
Mój profil

Kafeteria My Benefit - na co punkty?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Haps
Gacie z oceanu

Kafeteria My Benefit - na co punkty?

Post autor: Haps »

Cześć!
Może dziwne pytanie, może nie, ale od jakiegoś czasu moja firma korzysta z formy dofinansowania punktami zamiast dawania zwykłych premii na konto. Przejrzałam dostępne możliwości na ich wydanie, jednak mam wrażenie, że mam ochotę wydawać te punkty mniej rozrzutnie niż pieniądze, stąd moje pytanie- na co wydajecie te punkty? Czy coś z dostępnych możliwości opłaca się lepiej niż jakbym miała fizycznie gdzieś pójść i zapłacić gotówką?
Zbieracie i chomikujecie punkty, czekając na większy wydatek czy opróżniacie bank punktów na bieżąco?
Z góry dzięki za podpowiedzi :)
twojastaraszmata
Koczkodan

Post autor: twojastaraszmata »

U mnie w pracy też mamy punkty My Benefit, ja chomikuję, a gdy uzbiera mi się odpowiednia suma wymieniam na kupony albo do Sizeera, albo na bony do Empiku. Niestety u mnie z ZFŚS mało jest fajnych sklepów gdzie można kupić kod, większość to albo turystyka albo rzeczy dla dzieci.
Awatar użytkownika
lithops
Srebrna Kropeczka

Post autor: lithops »

twojastaraszmata pisze: czw wrz 04, 2025 12:58 pm U mnie w pracy też mamy punkty My Benefit, ja chomikuję, a gdy uzbiera mi się odpowiednia suma wymieniam na kupony albo do Sizeera, albo na bony do Empiku. Niestety u mnie z ZFŚS mało jest fajnych sklepów gdzie można kupić kod, większość to albo turystyka albo rzeczy dla dzieci.
ja rowniez chce je nagromadzic i wydac w empiku, to jedyne co mi wpadlo do glowy. reszta srednia albo w ogole niedostepna w tym pakiecie :/
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Post autor: Brida »

U mnie przyznają kwartalnie punkty i za te z pierwszego półrocza zazwyczaj kupuję buty w e-obuwie, na które normalnie byłoby mi szkoda kasy ;) a te z drugiego półrocza zużywam w okresie świąt na prezenty (np. na Allegro, albo właśnie Empik).
Awatar użytkownika
Ava Adore
TrampekLV

Post autor: Ava Adore »

Ja wydaje na bilety do kina studyjnego, bony do Hebe, allegro, Sinsay, Reserved, Decathlon i Media Expert głównie
kaarolinkaaxp
SushiRoll

Post autor: kaarolinkaaxp »

Ja kupowałam na zalando coś na co normalnie by mi było szkoda, vouchery do Suntago i na termy w Poznaniu i Uniejowie. Parę razy voucher do Eurortv i do Smyka.

Bilety na termy były kilka złotych tańsze niż gdybym kupiła online/ w kasie.
Liii
Koczkodan

Post autor: Liii »

twojastaraszmata pisze: czw wrz 04, 2025 12:58 pm U mnie w pracy też mamy punkty My Benefit, ja chomikuję, a gdy uzbiera mi się odpowiednia suma wymieniam na kupony albo do Sizeera, albo na bony do Empiku. Niestety u mnie z ZFŚS mało jest fajnych sklepów gdzie można kupić kod, większość to albo turystyka albo rzeczy dla dzieci.
Sprawdź, czy nie ma Allegro. W Medicover Benefits jest opcja użycia tam punktów z ZFŚS, ale trzeba ponieść opłatę manipulacyjną (chyba 15zl za wykorzystanie punktów na bon o kwocie 500 zł mi wyszło). Bon do Allegro możesz wykorzystać niemal na wszystko, no i często da się znaleźć produkty w bardzo konkurencyjnych cenach. Też miałam ten problem, że punktów z ZFŚS miałam mnóstwo, ale na nic fajnego nie mogłam ich zużyć...
twojastaraszmata
Koczkodan

Post autor: twojastaraszmata »

Liii pisze: czw lis 20, 2025 1:47 pm Sprawdź, czy nie ma Allegro. W Medicover Benefits jest opcja użycia tam punktów z ZFŚS, ale trzeba ponieść opłatę manipulacyjną (chyba 15zl za wykorzystanie punktów na bon o kwocie 500 zł mi wyszło). Bon do Allegro możesz wykorzystać niemal na wszystko, no i często da się znaleźć produkty w bardzo konkurencyjnych cenach. Też miałam ten problem, że punktów z ZFŚS miałam mnóstwo, ale na nic fajnego nie mogłam ich zużyć...
nie widziałam nigdzie takiej opcji w MyBenefit żeby tylko zapłacić małą kwotę żeby użyć poza ZFSŚ, jedyne co mogę to zapłacić za całość bonu spoza puli własnymi pieniędzmi, ale to się mija z celem, bo równie dobrze mogę bez generowania kodu to kupić normalnie w sklepie.
Liii
Koczkodan

Post autor: Liii »

twojastaraszmata pisze: pt lis 21, 2025 8:15 am nie widziałam nigdzie takiej opcji w MyBenefit żeby tylko zapłacić małą kwotę żeby użyć poza ZFSŚ, jedyne co mogę to zapłacić za całość bonu spoza puli własnymi pieniędzmi, ale to się mija z celem, bo równie dobrze mogę bez generowania kodu to kupić normalnie w sklepie.
W medicover benefits to nie jest osobna opcja tylko Allegro ma plakietke "zfsś", ale przy wymianie punktów pojawia się ta dopłata