Start
Mój profil

Kierowca TIRa z Puław

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Re: Kierowca TIRa z Puław

Post autor: joalla »

Marti37 pisze: czw lis 06, 2025 2:43 pm Napisałaś o małych zwierzętach więc nie przesadzaj pisząc o krowach czy koniach
Zakładam że kaczkę czy psa regulamin pociągu pozwala przewieźć po uprzednim zakupieniu odpowiedniego biletu i właściciel jest odpowiedzialny za czystość a w razie nabrudzenia musi pokryć extra koszt posprzątania
To raczej ekstremalna sytuacja że ktoś ma kaczkę czy świnie,, widziałam jednego faceta na tt ktorg podróżował z gęsią i psem i bardzo dobrze się zwierzęta zachowywały- słuchały go. Tyle że to sytuacja jeden na 10 tysięcy moze a nie coś nagminnego.
Ja pociągiem nie podróżuje ani żadnym innym środkiem komunikacji więc moje psy jeżdżą w prywatnym aucie ale jak ktoś nie ma auta a chce gdzieś pojechać to co ma zrobić z psem? Już bez przesady że ma siedzieć w domu?
W USA w metrze ludzie z psami podróżują i potrafią być naprawdę duże psy i jakoś nikt nie narzeka
USA to przestroga, nie wzór do naśladowania.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

joalla pisze: pt lis 07, 2025 1:23 pm USA to przestroga, nie wzór do naśladowania.
Dokładnie. można sobie wyjechać do USA - droga wolna
neri10
Skarpeta Rakieta

Post autor: neri10 »

Obrazek
FikolMikol

Post autor: FikolMikol »

A ja Wam opowiem od innej strony te historie.
Sąsiedzi z bloku tego zagryzionego pana z Puław, gdy się dowiedzieli, co się stało to:
a) Byli przerażeni i współczuli strasznej śmierci - wiadomo
b) Jednoczesnie odetchnęli z ulgą, że największy patus na osiedlu, meliniarz i pijak to już przeszłość. Facet był zmorą całego bloku. Jak nie pracował na ciężarówce, to odstawiał takie libacje, że cały blok chodził.

Wiem to z pierwszej ręki, od jednej z sąsiadek.
Szkoda chłopa, nikt nie zasługuje na taką potworną śmierć. Jednoczesnie wiem, że to był kawał degenerata.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

FikolMikol pisze: pn lis 17, 2025 10:18 pm A ja Wam opowiem od innej strony te historie.
Sąsiedzi z bloku tego zagryzionego pana z Puław, gdy się dowiedzieli, co się stało to:
b) Jednoczesnie odetchnęli z ulgą, że największy patus na osiedlu, meliniarz i pijak to już przeszłość. Facet był zmorą całego bloku. Jak nie pracował na ciężarówce, to odstawiał takie libacje, że cały blok chodził.

Szkoda chłopa, nikt nie zasługuje na taką potworną śmierć. Jednoczesnie wiem, że to był kawał degenerata.
Taki patus i degenerat, że znajomi zorganizowali mszę za jego zdrowie? Coś mi tu się nie klei w tej twojej wersji.
FikolMikol

SmokAnalog pisze: wt lis 18, 2025 9:46 am Taki patus i degenerat, że znajomi zorganizowali mszę za jego zdrowie? Coś mi tu się nie klei w tej twojej wersji.
A to alkoholicy nie mogą dać na mszę?
Ja tylko mówię, że jak był w domu, to chlał, darł mordę i urządzał libacje.
Nie rozumiem, co tu się może nie kleić. Możesz wierzyć lub nie, szkoda faceta, ale chociaż sąsiedzi mają teraz spokój.
Kamaju
Gacie z oceanu

Post autor: Kamaju »

Zaluzmy, ze to prawda co piszesz. Tylko nasuwa sie pytanie po co to pisac ? Jest cos takiego przeciez, jak zwykla ludzka przyzwoitosc 🤷‍♀️
FikolMikol

Kamaju pisze: wt lis 18, 2025 9:59 am Zaluzmy, ze to prawda co piszesz. Tylko nasuwa sie pytanie po co to pisac ? Jest cos takiego przeciez, jak zwykla ludzka przyzwoitosc 🤷‍♀️
Eee bo jestesmy na forum plotkarskim i piszemy, co wiemy na temat danej sprawy?
Dla niektorych może to być ciekawe.
Facet urządzał libacje i tyle. Sasiedzi mieli go po dziurki w nosie, teraz maja spokoj. Szkoda, ze tak tragicznie zmarl.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

FikolMikol pisze: wt lis 18, 2025 9:49 am A to alkoholicy nie mogą dać na mszę?
Ja tylko mówię, że jak był w domu, to chlał, darł mordę i urządzał libacje.
Nie rozumiem, co tu się może nie kleić. Możesz wierzyć lub nie, szkoda faceta, ale chociaż sąsiedzi mają teraz spokój.
No jasne że mogą, ale jednak dawanie na mszę nie kojarzy mi się z tego typu środowiskami, owszem patologii to nie wyklucza, ale to jest zwykle pato trochę innego typu, jeśli już.
FikolMikol

SmokAnalog pisze: wt lis 18, 2025 10:40 am No jasne że mogą, ale jednak dawanie na mszę nie kojarzy mi się z tego typu środowiskami, owszem patologii to nie wyklucza, ale to jest zwykle pato trochę innego typu, jeśli już.
Wiesz, koleś miał pracę, prawdopodobnie jeździł ciezarowka trzezwy.
Ja nie mowie, ze to bylo totalnie menelskie środowisko przeciez.
Po prostu, gdy nie pracował i byl w mieszkaniu, dawał w palnik, zapraszał znajomych na libacje, darl morde na caly blok, policja nie raz przyjezdzala.
Od kiedy to umilowanie do wodki i imprez wyklucza zamowienie mszy za kolege?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

A to luz. Jak patus i degenerat to można go było zeżreć. Można się rozejść.
Kruszynka1234
LemonkowaCola

Post autor: Kruszynka1234 »

SmokAnalog pisze: wt lis 18, 2025 9:46 am Taki patus i degenerat, że znajomi zorganizowali mszę za jego zdrowie? Coś mi tu się nie klei w tej twojej wersji.
W Polsce akurat mszę zorganizują za każdego. Bo tak wypada. Większość sąsiadów alkoholików i patusow jak umrze to szkoda, szkoda, na pogrzebie trzeba się pokazać.
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Kamaju pisze: wt lis 18, 2025 9:59 am Zaluzmy, ze to prawda co piszesz. Tylko nasuwa sie pytanie po co to pisac ? Jest cos takiego przeciez, jak zwykla ludzka przyzwoitosc 🤷‍♀️
Strasznie mnie irytuje że "o zmarłych mozna mówić albo dobrze albo wcale". Czy smierc sprawia ze ktoś automatycznie musi być gloryfikowany nawet jesli za zycia można mu było wiele zarzucić?

Jeśli koleś byl alkusem i robil libacje utrudniajac zycie sąsiadom mamy udawać ze byl grzeczny i chodził do kościoła oraz pomagał staruszkom przechodzić przez pasy?

To nie oznacza ze zasłużył na śmierć i nikt tego przecież nie napisal.

To samo zaobserwowałam na wątku pudlowej która niedawno zmarła. Za zycia byla oszustką, wyłudziła setki tysięcy zlotych, znęcała sie nad psami ale jak umarła to komentarze ze byla dobra osoba i chciała być szczęśliwa 🙄
Jasne ze szkoda ze zmarła ale nie zaklamujmy rzeczywistości ze byla wspaniałą osobą bo nie byla.

Sorry za off topic
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Kruszynka1234 pisze: śr lis 19, 2025 10:20 am W Polsce akurat mszę zorganizują za każdego. Bo tak wypada. Większość sąsiadów alkoholików i patusow jak umrze to szkoda, szkoda, na pogrzebie trzeba się pokazać.
Jemu akurat zorganizowali za życia, tzn. w intencji wyzdrowienia, z tego, co zrozumiałem.
Black_Heart
MoetGlass

Post autor: Black_Heart »

Kurczę, a ja zaraz po tej sytuacji czytałam post jakiegoś radnego z jego miasta, że to wspaniały człowiek, bardzo lubiany i szanowany.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Black_Heart pisze: czw lis 20, 2025 12:41 pm Kurczę, a ja zaraz po tej sytuacji czytałam post jakiegoś radnego z jego miasta, że to wspaniały człowiek, bardzo lubiany i szanowany.
Po śmierci to każdy był o krok od nagrody nobla, miał złote serca i był najlepszy jakiego ziemia stworzyła.
Black_Heart
MoetGlass

Post autor: Black_Heart »

PEONIA pisze: czw lis 20, 2025 1:37 pm Po śmierci to każdy był o krok od nagrody nobla, miał złote serca i był najlepszy jakiego ziemia stworzyła.
Niekoniecznie, mógł przecież nie pisać nic, lub po prostu (jako że radny to osoba publiczna i chciał się odnieść) napisac po prostu, że wydarzyła się tragedia. Nie mam pojęcia jakim był człowiekiem, ale pamiętam ten post i komentarze ludzi, którzy też go chwalili. Możliwe oczywiście, że było tak jak piszecie 🤷‍♀️
Alekkolos
Gacie z oceanu

Post autor: Alekkolos »

FikolMikol pisze: pn lis 17, 2025 10:18 pm A ja Wam opowiem od innej strony te historie.

A, to jak patus i degenerat, to już czuję się bezpieczna i pójdę na grzybobranie w tej okolicy.
Co ma przeszłość ofiary do tego, że winni takiej śmierci powinni zostac ukarani?

edit: napisałam to nim zobaczyłam komentarz berry blast, wybaczcie za spam :)
Mnka8
SushiRoll

Post autor: Mnka8 »

Ta urocza sasiadka mogla go po prostu nie lubic ;) każdy z nas zna kogoś kto gotowy pierwszy obrzucić 💩plotką drugiego człowieka, dla zwykłego wzbudzenia sensacji/jątrzenia/chęci zwrócenia na siebie uwagi.. Wątek alkoholowy miałby znaczenie przy innego rodzaju śmierci moim zdaniem. Nie schodźmy z tematu co się dzieje w sprawie, co z psami i ich właścicielem i całą tą powiatową patologią naszpikowaną układami i układzikami
Toascik
Gacie z oceanu

Post autor: Toascik »

Wszystko jedno jaki był, straszna śmierć, chodzę dużo po lasach, mój partner z racji wykonywanej pracy też i zmroziła mnie ta sprawa. Czy w ogóle był jakiś sposób na obronę? Nie wiem, gaz?

Lubię zwierzęta, ale uważam, że te psy powinno się uśpić. Trzymanie ich w domach tymczasowych to marnowanie zasobów - pieniędzy, miejsca, czasu i wiedzy behawiorystów, które można poświęcić na psy niewykazujące agresji, mające szansę na adopcję.
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

Straszna historia .. Takie agresywne psy powinno się od razu usypiać a właściciela zamykać jak za morderstwo dla przestrogi. :'(