Start
Mój profil

Egipt solo

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Wyszomira

Egipt solo

Post autor: Wyszomira »

Była moze ktoras z Was w Egipcie solo? Ale tak solo solo, nie z biurem podrozy lub wycieczka zorganizowana -wylaczajac jakies tam krotkie wycieczki wykupywane na miejscu. Zastanawiam sie czy w turystycznych miejscach jest na tyle bezpiecznie zeby podrozowac jako kobieta samotnie
Awatar użytkownika
Ania27
Koczkodan

Post autor: Ania27 »

Byłam wiele razy i mieszkałam tam
Wyszomira pisze: sob lis 15, 2025 9:58 am Była moze ktoras z Was w Egipcie solo? Ale tak solo solo, nie z biurem podrozy lub wycieczka zorganizowana -wylaczajac jakies tam krotkie wycieczki wykupywane na miejscu. Zastanawiam sie czy w turystycznych miejscach jest na tyle bezpiecznie zeby podrozowac jako kobieta samotnie
esgibttamburyn
Mokra Włoszka

Post autor: esgibttamburyn »

Wyszomira pisze: sob lis 15, 2025 9:58 am Była moze ktoras z Was w Egipcie solo? Ale tak solo solo, nie z biurem podrozy lub wycieczka zorganizowana -wylaczajac jakies tam krotkie wycieczki wykupywane na miejscu. Zastanawiam sie czy w turystycznych miejscach jest na tyle bezpiecznie zeby podrozowac jako kobieta samotnie
Byłam solo w Kairze i Aleksandrii. Nie kupowałam żadnych wycieczek, wszystko ogarniałam sama.
Wyszomira

Post autor: Wyszomira »

esgibttamburyn pisze: sob lis 15, 2025 7:23 pm Byłam solo w Kairze i Aleksandrii. Nie kupowałam żadnych wycieczek, wszystko ogarniałam sama.
I jak bylo? Czulas sie bezpiecznie? Jest ok na solo podroz czy lepiej jednak z kims?
esgibttamburyn
Mokra Włoszka

Post autor: esgibttamburyn »

Wyszomira pisze: sob lis 15, 2025 7:26 pm I jak bylo? Czulas sie bezpiecznie? Jest ok na solo podroz czy lepiej jednak z kims?
Ja czułam się bezpiecznie i raczej nie miałam żadnych nieprzyjemności. Ludzie patrzyli na mnie, ale to była raczej ciekawość. I czasami chcieli sobie ze mną robić zdjęcia xd
To co nieprzyjemnego zapamietałam to że bardzo chcieli naciągać na pieniądze, ale niestety mam wrażenie że to często się dzieje w afrykańskich i azjatyckich krajach.
Czy jest ok na solo podróż ? Dla mnie było naprawdę okej, ale ja interesuje się krajami arabskimi, dużo czytam, mam znajomych z tego kręgu kulturowego i mówię trochę po arabsku.