Start
Mój profil

Odchudzanie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Marja1501
PsychoFanka

Re: Odchudzanie

Post autor: Marja1501 »

Nieskutecznie walczę od kilku lat. Schudłam współpracując z dietetykiem 12 kg w 2 miesiące, wróciło niemal 25...
Awatar użytkownika
Jellyfjucik
Channelka

Post autor: Jellyfjucik »

Hej, jak Ci idzie odchudzanie? Wszystko dobrze na takim deficycie? Ciekawa jestem efektów i z jakiej wagi startowałaś.
yukiarctic pisze: pn lis 10, 2025 7:27 am u mnie jedyne co zadzialalo po latach prob i jojo to mocny deficyt, jem co chce ale w miare pilnuje bialka i byle zmiescic sie w tygodniowym deficycie jaki zaloze (np chce schudnac 1kg z tluszczu to musze miec deficyt w tygodniu -7700kcal, dziennie -1100, jednego dnia zjem mniej, bo mi sie nie chce, a drugiego moge wiecej, byle na koniec sie zgadzalo), ja nie mam cierpliowsci do chudniecia 0,5 kg na miesiac i wpychania 2000kcal z posilkow, ktorych normalnie bym nie jadla. wiadomo, w koncu trzeba zwiekszyc, uzupelnic wartosci odzywcze i wyjsc na zero kaloryczne, ale to byl u mnie game changer, -9kg w 2 i pol miesiaca, -11 cm w talii, a wszystko wyliczal mi chat gpt xd
ghama
Channelka

Post autor: ghama »

Słodycze zamienione na owoce, słodkie napoje - woda, samochód - spacer, Majonez- jogurt, masło - serek. Dużoooo warzyw. Zaczęłam więcej chodzić te minimum 10tys kroków dziennie. Nie obzeralam się tylko jadłam mniej. Schudlam 15kg. Później zaczęłam biegać po 5km i schudlam kolejne 5kg.
Nie liczyłam kalorii tylko pozmieniałam rzeczy na moim zdaniem lepsze.
Mi się udało
A jeśli problem dalej będzie to może pomoc dietetyka? Polecam poradnię w Warszawie https://estebelle.com.pl/
Awatar użytkownika
Leoncino
RoyalBaby

Post autor: Leoncino »

Marja1501 pisze: pt lis 14, 2025 9:08 am Nieskutecznie walczę od kilku lat. Schudłam współpracując z dietetykiem 12 kg w 2 miesiące, wróciło niemal 25...
12 kg w 2 miesiace to brzmi turbo źle :( :( :( Może warto zmienić dietetyka? Ja schudłam ponad 18 kg, ale pierwsze rezultaty pojawiły się dop po ok 3 m-cach (chudłam ok 0,5 kg tygodniowo, może nawet mniej). A wagę dla mnie idealną uzyskałam po jakiś 8-9 mcach. Byłam na dość dużym deficycie kalorycznym, bo nie znoszę ćwiczyć, więc wszystko musiałam ogarnąć dietą.
Nawet jeśli chce się kogoś zniszczyć, zdeprecjonować, można mnożyć figury obrzydliwości, ale to dochodzi do ściany, zwłaszcza gdy na przeszkodzie stają ortografia i składnia. (Dorota Masłowska).