Cześć,
Czy któraś z Was robiła zabieg kriolipolizy? Jak ocenianie efekty po niej? Warto się wybrać jeśli waga/BMI w normie, ale chce się pozbyć tłuszczyku z konkretnego miejsca?
Kriolipoliza
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Stardust1221
- Mokra Włoszka
Zrobiłam kilka zabiegów kriolipolizy, wszystkie w tym samym salonie na urządzeniu cooltech. Nie mam nadwagi, ale tłuszcz gromadzi mi się na brzuchu/boczkach i tej oponki chciałam się pozbyć
1 zabieg - dół brzucha na podwójnym aplikatorze, efekt fenomenalny- spadło kilka cm z brzucha. Niestety po zabiegu towarzyszyła mi straszna bolesność, gdybym wiedziała to wzięłabym wolne w pracy. Ledwo chodziłam i większość czasu musiałam siedzieć w rozpiętych spodniach. Ciężko było też spać, miałam uczucie jakby bryła tego zamrożonego tłuszczu wisiała na skórze i trwało to kilka dni. Jednak zachęcona efektem zapisałam się od razu na kolejny na góre brzucha żeby wyrównać
2 i 3 zabieg - Zachęcona efektem zapisałam na kolejny na góre brzucha żeby wyrównać, również podwójny aplikator. Efekt minimalny o ile jakikolwiek (mogłą zadziałać siła sugestii), bolesność minimalna - nie odczuwałam tej bryły tłuszczu jak wcześniej. Poźniej powtózyłąm też znowu dół, i tu identycznie jak z górą - nie bolało ale efekt znikomy.
4 zabieg - wróciłąm do kriolipolizy po dłuższym czasie kiedy pojawiłą się oferta na specjalne aplikatory na boczki. Znowu bolało, na boczkach pojawiły się ogromne siniaki, ale efekt był. Może nie taki mocny jak przy pierwszym zabiegu ale widoczny.
Nie mam pojęcia od czego to zależy, wielokrotnie analizowałam czy w czasie zabiegów było coś inaczej ale nie. Zabiegi 1-3 wykonywałam w zaleconych odstępach czasowych (co 4-5 miesięcy) więc to też nie był problem. Ciężko mi uwierzyć że to po prostu loteria, chciałabym wiedzieć od czego to zależy. Na ten moment raczej nie chce próbować dalej
1 zabieg - dół brzucha na podwójnym aplikatorze, efekt fenomenalny- spadło kilka cm z brzucha. Niestety po zabiegu towarzyszyła mi straszna bolesność, gdybym wiedziała to wzięłabym wolne w pracy. Ledwo chodziłam i większość czasu musiałam siedzieć w rozpiętych spodniach. Ciężko było też spać, miałam uczucie jakby bryła tego zamrożonego tłuszczu wisiała na skórze i trwało to kilka dni. Jednak zachęcona efektem zapisałam się od razu na kolejny na góre brzucha żeby wyrównać
2 i 3 zabieg - Zachęcona efektem zapisałam na kolejny na góre brzucha żeby wyrównać, również podwójny aplikator. Efekt minimalny o ile jakikolwiek (mogłą zadziałać siła sugestii), bolesność minimalna - nie odczuwałam tej bryły tłuszczu jak wcześniej. Poźniej powtózyłąm też znowu dół, i tu identycznie jak z górą - nie bolało ale efekt znikomy.
4 zabieg - wróciłąm do kriolipolizy po dłuższym czasie kiedy pojawiłą się oferta na specjalne aplikatory na boczki. Znowu bolało, na boczkach pojawiły się ogromne siniaki, ale efekt był. Może nie taki mocny jak przy pierwszym zabiegu ale widoczny.
Nie mam pojęcia od czego to zależy, wielokrotnie analizowałam czy w czasie zabiegów było coś inaczej ale nie. Zabiegi 1-3 wykonywałam w zaleconych odstępach czasowych (co 4-5 miesięcy) więc to też nie był problem. Ciężko mi uwierzyć że to po prostu loteria, chciałabym wiedzieć od czego to zależy. Na ten moment raczej nie chce próbować dalej
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedźStardust1221 pisze: ↑sob lis 08, 2025 9:38 am Zrobiłam kilka zabiegów kriolipolizy, wszystkie w tym samym salonie na urządzeniu cooltech. Nie mam nadwagi, ale tłuszcz gromadzi mi się na brzuchu/boczkach i tej oponki chciałam się pozbyć
Dawno robiłaś? Utrzymuje Ci się efekt? Znalazlam w internecie trochę sprzeczne opinie, jedni piszą, że to efekt na stałe, a inni znów, że tłuszcz im znowu się w tym miejscu odłożył. Dlatego zastanawiam się na ile efekt jest trwały, zakładając, że jakaś minimalna aktywność fizyczna wchodzi w grę.
O jeszcze jedno, nie masz wrażenia, że tluszcz został nierównomiernie zamrożony tzn. że zostały Ci jakieś "grudy"?
-
Stardust1221
- Mokra Włoszka
Było to jakieś 8 lat temu więc ciężko mi ocenić, w międzyczasie moja waga też się zmieniała a ja też do końca już nie pamietam więc nie chce tutaj nazmyślać. Grudek nie było !
-
Berry.samba
- SweetsGallery
Moja lipoliza była jakieś 8 lat temu, na uda wewnętrzne. Jedno udo jest dosłownie krzywe, widać na nim przeskok. Nie polecę tego zabiegu nikomu. Eweidentnie działa, bo mi wyżarło ciało, ale co z tego, skoro nie wiadomo, jaki efekt naprawdę będzie, te nierówności są gorsze od normalnego „otłuszczenia”.lkjhg pisze: ↑sob lis 08, 2025 10:53 am Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź![]()
Dawno robiłaś? Utrzymuje Ci się efekt? Znalazlam w internecie trochę sprzeczne opinie, jedni piszą, że to efekt na stałe, a inni znów, że tłuszcz im znowu się w tym miejscu odłożył. Dlatego zastanawiam się na ile efekt jest trwały, zakładając, że jakaś minimalna aktywność fizyczna wchodzi w grę.
O jeszcze jedno, nie masz wrażenia, że tluszcz został nierównomiernie zamrożony tzn. że zostały Ci jakieś "grudy"?
5 lat temu miałam liposukcję wodną na boczki i tu mam świetny efekt, ból był niewielki przez kilka dni, wyglądałam jedynie, jakby mnie walec przejechał.
Ta nierówność jest bardzo widoczna dla postronnej osoby? Miałaś jeden zabieg kriolipolizy czy jakaś serię?Berry.samba pisze: ↑pn lis 10, 2025 8:14 pm Moja lipoliza była jakieś 8 lat temu, na uda wewnętrzne. Jedno udo jest dosłownie krzywe, widać na nim przeskok. Nie polecę tego zabiegu nikomu. Eweidentnie działa, bo mi wyżarło ciało, ale co z tego, skoro nie wiadomo, jaki efekt naprawdę będzie, te nierówności są gorsze od normalnego „otłuszczenia”.
5 lat temu miałam liposukcję wodną na boczki i tu mam świetny efekt, ból był niewielki przez kilka dni, wyglądałam jedynie, jakby mnie walec przejechał.
Liposukcja wodna brzmi jak trochę bardziej inwazyjny zabieg, w grę wchodzi znieczulenie i obowiązek noszenia opatrunku przez jakiś czas. No i zdecydowanie droższy.