Ulubione perfumy
Moderator: verysweetcherry
-
- SushiRoll
Re: Ulubione perfumy
YSL Elle
-
- RoyalBaby
Ostatnio Bvlgari Eau Parfumee au The Bleu. Świeżość bez cytrusów.
Lubię też;
- Marc Jacobs Daisy,
- Issey Miyake A Drop d'Issey,
- Tiziana Terenzi Cassiopea,
- L'Orchestre Parfum Piano Santal,
- Nivea EDT.
Lubię też;
- Marc Jacobs Daisy,
- Nivea EDT.
-
- RóżowePolo
YSL Mon Paris Couture , Hugo Boss Ma Vie, Good Girl
Czy Nivea pachnie jak krem Nivea? Można to gdzieś stacjonarnie powąchać?aroniaporzeczka pisze: ↑wt maja 30, 2023 12:29 pm Ostatnio Bvlgari Eau Parfumee au The Bleu. Świeżość bez cytrusów.
Lubię też;
- Marc Jacobs Daisy,
- Nivea EDT.
-
- RoyalBaby
Jak dla mnie tak. Niestety nie wiem, czy można gdzieś powąchać stacjonarnie.Brida pisze: ↑pt lip 07, 2023 8:51 pmCzy Nivea pachnie jak krem Nivea? Można to gdzieś stacjonarnie powąchać?aroniaporzeczka pisze: ↑wt maja 30, 2023 12:29 pm Ostatnio Bvlgari Eau Parfumee au The Bleu. Świeżość bez cytrusów.
Lubię też;
- Marc Jacobs Daisy,
- Nivea EDT.
- Tarariaratata
- RoyalBaby
Na codzień, do pracy, na zakupy itp. uzywam zamiennika YSL Libre intense, a mianowicie zara golden decade. Utrzymują się bardzo długo, ja ich na sobie nie czuje a otoczenie tak, bo często jestem pytana o zapach. Oryginały utrzymują się podobnie, ale one akurat na sobie wyczuwam.
Na wieczór i okazje versace crystal noir. Do tej pory nie znalazłam dobrego zamiennika, a chętnie bym używała na mniej ważne wyjścia typu kolacje, kino. Ostatnio musiały zrobić się znów "modne" bo ceny skoczyły. Dawniej 50ml byłam w stanie kupić w notino za 170zl a teraz mogę zapomnieć
Teraz szukam zapachu "urlopowego" czegoś tylko na czas wakacji, żeby potem w zimie powąchać koreczek i przywołać mile chwile
Na wieczór i okazje versace crystal noir. Do tej pory nie znalazłam dobrego zamiennika, a chętnie bym używała na mniej ważne wyjścia typu kolacje, kino. Ostatnio musiały zrobić się znów "modne" bo ceny skoczyły. Dawniej 50ml byłam w stanie kupić w notino za 170zl a teraz mogę zapomnieć
Teraz szukam zapachu "urlopowego" czegoś tylko na czas wakacji, żeby potem w zimie powąchać koreczek i przywołać mile chwile
-
- ŻonaWitolda
1. Acqua di Parma " Osmanthus"
2. Joe Malone "English Pear & Fressia"
3 Dior " Addict" - granatowy
To moja święta trójca, ale one and only jedyny w swoim rodzaju i wycofany to Escada " into the blue". Zapach niepodobny do żadnego innego.
2. Joe Malone "English Pear & Fressia"
3 Dior " Addict" - granatowy
To moja święta trójca, ale one and only jedyny w swoim rodzaju i wycofany to Escada " into the blue". Zapach niepodobny do żadnego innego.
-
- Szpilson
Mam ok 100 zapachów w swojej kolekcji. Głownie cięższe, szyprowe, kadzidlane, tytoniowe, dymne. Obecnie moim ulubieńcem jest Red Shoes JacQues Fath. Uwielbiam też zapachy Patrici de Nicolei
-
- BlondDoczep
Ostatnio czytałam opinie o Adam Levine Women, to taka tanioszka, którą mam na liście już dość długo, kosztuje ok. 27 zł za 50 ml, ponad 40 za 100 ml i widziałam 2 recenzje, że to klimaty Versace Crystal Noir EDT. Może za tę cenę warto spróbować te 50 ml.Tarariaratata pisze: ↑śr lip 26, 2023 9:52 pm Na codzień, do pracy, na zakupy itp. uzywam zamiennika YSL Libre intense, a mianowicie zara golden decade. Utrzymują się bardzo długo, ja ich na sobie nie czuje a otoczenie tak, bo często jestem pytana o zapach. Oryginały utrzymują się podobnie, ale one akurat na sobie wyczuwam.
-
- Szpilson
Adam jest nie do podrobienia. Nie porównałabym go do żadnego innego zapachu. Jego ogromnym atutem (oprócz parametrów) jest to, że został stworzony przez Yann Vasniera - wybitny nos światowego perfumiarstwa. To sa perfumy warte kilkaset zł.blablabla123 pisze: ↑ndz sie 27, 2023 5:48 pmOstatnio czytałam opinie o Adam Levine Women, to taka tanioszka, którą mam na liście już dość długo, kosztuje ok. 27 zł za 50 ml, ponad 40 za 100 ml i widziałam 2 recenzje, że to klimaty Versace Crystal Noir EDT. Może za tę cenę warto spróbować te 50 ml.Tarariaratata pisze: ↑śr lip 26, 2023 9:52 pm Na codzień, do pracy, na zakupy itp. uzywam zamiennika YSL Libre intense, a mianowicie zara golden decade. Utrzymują się bardzo długo, ja ich na sobie nie czuje a otoczenie tak, bo często jestem pytana o zapach. Oryginały utrzymują się podobnie, ale one akurat na sobie wyczuwam.
Tom Ford black orchid to moje TOP 1. Zapach nie dla każdego ale jeśli nie znacie to spróbujcie bo są piękneeee!
Z lżejszych to Chanel Chance.
Libre i good girl. Perfum nie oszczędzam, używam nawet gdy siedzę cały dzień w łóżku z książką. Lubię czuć na sobie perfumy.
Czy ktoś z Was zna ten sklep
https://www.marciano.pl/
I może mi potwierdzić, że perfumy tam kupione będą oryginalne?
https://www.marciano.pl/
I może mi potwierdzić, że perfumy tam kupione będą oryginalne?
-
- RoyalBaby
D&G light blue, Marc Jacobs Daisy i Chanel Chance to moja topka, ale ja nie jestem zbyt wymagająca jeśli chodzi o perfumy :D
-
- Szpilson
Czy ktoś z Was zna i mógłby się wypowiedzieć na temat perfum Edyty Pazury?
-
- Tritonotti
Jak dla mnie za slodkie vive jak VS i Hollister kiedys. NIewarte pieniedzy. Teraz uzywam do psikania w domu
-
- Tritonotti
Jeśli znajdziesz na jakiejś promocji, to spróbuj. Są to bardzo ładne, bardzo słodkie zapachy, np72 pachnie jak orzeszki w karmelu, tak słodko, przyjemnie ciepło, masz ochotę zjeść ten zapach. 61 pachnie również słodko, jak pistacja ale taka typu Grycan lody pistacjowe z białą czekoladą. Bardzo przyjemne zapachy, mocne, dość długo utrzymują się na ubraniach i na włosach. Na ciele troszkę krócej, ale wciąż jak na mgiełkę - bardzo długo. Jeśli znajdziesz je na promocji, to spróbuj. Niektóre perfumy krócej się utrzymują od tych mgiełek (np Jo Malone, który ma fatalną projekcję i słabą trwałość, a cenę z d+#y)
-
- Zdalna_mama_nowe
-
- Zdalna_mama_nowe
miałam 68, jak dla mnie pachnie jak tanie perfumy avon, za duzo pistacji więc oddałam.. czaje się teraz na 71 ale nigdzie nie mogę zlapac testera a nie chce po raz kolejny zrobic tego błędu i kupic w ciemno
Mam 62, pozostałe wąchałam w Douglasie. 62 moim zdaniem dość przyjemne, zdecydowanie słodkie. 71 dla mnie nie do zniesienia, wali bardzo mocno karmelowym popcornem. Rio radiance w pierwszym odczuciu pachnie mi perfumami starszej pani, ale po jakimś czasie jest ładny. Pozostałe nic specjalnego. Na pewno warto przetestować na sobie w sklepie jeśli ma się możliwość. Co do 62 to imo warto, ale nie w cenie regularnej. Ja kupiłam na promce za 45 zł 90 ml i taka cena jest dla mnie adekwatna do jakości. Za 100 zł chyba nie byłabym zadowolona.