Jaki jest wasz ulubiony podklad?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
medalion223
- ŚpioszkiKenzo
Jaki jest wasz ulubiony podklad?
dajcie znać
-
bambimarty
- Channelka
3 lata temu kupiłam na wakacje krem bb z missha (ten bordowy), bo słyszałam, że jest super na wyjazdy. I tak od tego czasu tylko ten kupuję
Daje ładne satynowe wykończenie i nie ma wcale słabego krycia, można je fajnie zbudować.
O tak. Uwielbiam. Nawet nie wiem ile opakowan juz zużyłam.bambimarty pisze: ↑czw paź 30, 2025 12:41 am 3 lata temu kupiłam na wakacje krem bb z missha (ten bordowy), bo słyszałam, że jest super na wyjazdy. I tak od tego czasu tylko ten kupujęDaje ładne satynowe wykończenie i nie ma wcale słabego krycia, można je fajnie zbudować.
-
bambimarty
- Channelka
O a czym się różni ta fioletowa od klasycznej? Nigdy nie testowałam a wyświetliła mi się parę razy.
Jest bardziej nawilżająca, ma minimalnie delikatniejsze kryciebambimarty pisze: ↑czw paź 30, 2025 9:52 pm O a czym się różni ta fioletowa od klasycznej? Nigdy nie testowałam a wyświetliła mi się parę razy.
-
bambimarty
- Channelka
- Madelinee06
- Koczkodan
Lancome Teint Miracle już nie wiem które opakowanie kończę.
Estee Lauder Futurist Hydra Rescue
Charlotte Tilbury Beautiful Skin
Dior Forever Skin Glow
Misshe wspomniana też lubię
Dior Forever Skin Glow
Misshe wspomniana też lubię
Mówice mi…
-
unfaithfully
- Samarka
Dziewczyny, a na ile Wam mniej wiecej buteleczka podkladu starcza?
Mialam ostatnio rozkminy z przyjaciolka, bo ona mowi, ze starcza jej zwykla buteleczka na 6 miesiecy. Naklada palcami.
Mi kazda butelka, nie wazne czy to Estee Lauder czy Loreal czy cokolwiek innego, starcza na okolo 2 miesiace. Czasem mniej. Nakladam gabeczka badz pedzelkiem.
I wiem, ze teoretycznie przyczyna moze byc to, ze i gabeczka i pedzelek "pija" wiecej produktu, ale c'mon, az taka roznica?
Dodam, ze nienawidze nakladac podklad palcami, najbardziej lubie gabeczka.
Jakie sa Wasze doswiadczenia?
Mialam ostatnio rozkminy z przyjaciolka, bo ona mowi, ze starcza jej zwykla buteleczka na 6 miesiecy. Naklada palcami.
Mi kazda butelka, nie wazne czy to Estee Lauder czy Loreal czy cokolwiek innego, starcza na okolo 2 miesiace. Czasem mniej. Nakladam gabeczka badz pedzelkiem.
I wiem, ze teoretycznie przyczyna moze byc to, ze i gabeczka i pedzelek "pija" wiecej produktu, ale c'mon, az taka roznica?
Mogę zapytać jaki masz typ skóry? Bardzo dużo dobrego słyszałam o tym lancome, ale już tyle podkładów mi się nie sprawdziło, że dosłownie boję się testować kolejneMadelinee06 pisze: ↑pn lis 03, 2025 2:04 pm Lancome Teint Miracle już nie wiem które opakowanie kończę.
Dior Forever Skin Glow
Misshe wspomniana też lubię![]()
- Madelinee06
- Koczkodan
Mam skórę mieszaną kochana. Miałam tak samo jak Ty, wszystkie luksusowe podkłady przetestowane w poszukiwaniu tych najlepszych i wyżej wymienione to moje perełki
Mówice mi…
Czy Estee lauder futurist jest podobny do Charlotte?Madelinee06 pisze: ↑pn lis 03, 2025 2:04 pm Lancome Teint Miracle już nie wiem które opakowanie kończę.
Dior Forever Skin Glow
Misshe wspomniana też lubię![]()
- Madelinee06
- Koczkodan
Nie powiedziałabym.
Dla mnie ten Estee Lauder to jest totalne wow. Pięknie się blenduje, ma przepiękne krycie przy czym jest mega lekki, wręcz lejący, ale nawilżający i rozświetlający. Uwielbiam go. Jedyne co to może się ciastkować pod koniec dnia (ale dla osób z mieszaną cerą myślę że ten temat jest dość znany) ewentualnie była to wina mojego kremu.
Niemniej- jest to podkład który mnie zachwycił, zdecydowanie.
Mówice mi…
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
U mnie ponad pół roku. Używam kremów bb. Nie robię mocnego makeup codziennie, nakładam palcami, nie potrzebuję dużego krycia. Przy nakładaniu gąbęczką bb szło na pewno więcej.unfaithfully pisze: ↑pn lis 03, 2025 3:53 pm Dziewczyny, a na ile Wam mniej wiecej buteleczka podkladu starcza?
Może zerknij sobie na testy tych gąbeczek - są takie, które prawie nie chłoną podkładu - po przecięciu są czyste w środku.
-
unfaithfully
- Samarka
O kurde, to mnie teraz zaskoczylas! Naprawde chcialabym miec podklad pol roku, szczegolnie ze Estee Lauder ktory uzywam do najtanszych nie nalezy...Rzeka.chaosu pisze: ↑wt lis 04, 2025 12:20 pm U mnie ponad pół roku. Używam kremów bb. Nie robię mocnego makeup codziennie, nakładam palcami, nie potrzebuję dużego krycia. Przy nakładaniu gąbęczką bb szło na pewno więcej.
Może zerknij sobie na testy tych gąbeczek - są takie, które prawie nie chłoną podkładu - po przecięciu są czyste w środku.
Dziekuje, sprawdze sobie w takim razie ktore gabeczki najlepsze, do tej pory uzywalam pomaranczowej z Real Techniques, super mi sie z niej korzysta. No ale jesli problem jest w tym, to poszukam czegos lepszego. Albo przelamie sie do nakladania palcami, chociaz jak o tym mysle eto mam gesia skorke
- Madelinee06
- Koczkodan
Około 3miesiace.unfaithfully pisze: ↑pn lis 03, 2025 3:53 pm Dziewczyny, a na ile Wam mniej wiecej buteleczka podkladu starcza?
Używam podkładu codziennie 1.5pompki rozprowadzane gąbeczką.
Mówice mi…
-
unfaithfully
- Samarka
Jakiej gabeczki uzywasz?Madelinee06 pisze: ↑wt lis 04, 2025 1:58 pm Około 3miesiace.
Używam podkładu codziennie 1.5pompki rozprowadzane gąbeczką.
- Madelinee06
- Koczkodan
Beauty blender tej takiej różowej oryginalnej.
Ale najpierw nakładam podkład na nadgarstek, mieszam go tam palcem potem palcem nakładam na twarz tak tylko żeby go rozprowadzić wstępnie na jak największej partii twarzy a potem doklepuje gąbeczką.
Bardzo wydajny sposób. Unikam wtedy nadmiernego zjadania podkładu przez beauty blendera.
Mówice mi…
-
SparklingHappiness
- Mokra Włoszka
Na codzień jest to Maybelline skin tint. Rozświetla, nawilża, wyrównuje koloryt ,ale nie kryje mocno przy jednej warstwie (co dla mnie jest akurat atutem). No i co najważniejsze nie zapycha.
A jaki jest ten z Charlotte?Madelinee06 pisze: ↑wt lis 04, 2025 10:28 am Nie powiedziałabym.
Dla mnie ten Estee Lauder to jest totalne wow. Pięknie się blenduje, ma przepiękne krycie przy czym jest mega lekki, wręcz lejący, ale nawilżający i rozświetlający. Uwielbiam go. Jedyne co to może się ciastkować pod koniec dnia (ale dla osób z mieszaną cerą myślę że ten temat jest dość znany) ewentualnie była to wina mojego kremu.
Niemniej- jest to podkład który mnie zachwycił, zdecydowanie.
- Madelinee06
- Koczkodan
Oba wydają się fajne, chociaż ja mam cerę tłustą i myślę który wybrać. Jaka Ty masz cerę?Madelinee06 pisze: ↑ndz lis 09, 2025 11:46 pm Gęstszy, rozświetlający, dobrze kryjący, zdrowo wyglądający.