Start
Mój profil

Znicze

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Znicze

Post autor: Brida »

Mam duży problem z kupowaniem ogólnodostępnych zniczy, bo są po prostu brzydkie :') Dlatego na Wszystkich Świętych kupuję takie proste, otwarte, w glinianych miseczkach. Są minimalistyczne i zostawiają mniej śmieci niż te odpustowe. Ale może macie jakieś inne pomysły czym zastąpić tradycyjne znicze?
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Są znicze metalowo-szklane, które wyglądają jak lampiony. Na pewno są na allegro. Można uzupełniać tymi tanimi wkładami. Może jakieś zwykłe metalowo-szklane lampiony na zewnątrz z pepco? Wyjdzie taniej. Wg mnie takie ciekawsze znicze trzeba niestety zabezpieczyć ze względu na kradzieże.

Ja tych gliniantch nie używam, bo kopcą, ale wizualnie kojarzą mi się pozytywnie. Na pewno jako jedne z niewielu nieosłoniętych nie gasną od byle podmuchu.
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Post autor: Brida »

Rzeka.chaosu pisze: czw paź 30, 2025 4:19 pm Są znicze metalowo-szklane, które wyglądają jak lampiony. Na pewno są na allegro. Można uzupełniać tymi tanimi wkładami. Może jakieś zwykłe metalowo-szklane lampiony na zewnątrz z pepco? Wyjdzie taniej. Wg mnie takie ciekawsze znicze trzeba niestety zabezpieczyć ze względu na kradzieże.

Ja tych gliniantch nie używam, bo kopcą, ale wizualnie kojarzą mi się pozytywnie. Na pewno jako jedne z niewielu nieosłoniętych nie gasną od byle podmuchu.
Podoba mi się pomysł z lampionami! Nie pomyślałam o tym, ale poszukam i może na Święta takie kupię :) Dzięki!