Muszę powiedzieć ex o ciąży z nowym partnerem
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryMuszę powiedzieć ex o ciąży z nowym partnerem
Byliśmy razem kilka lat, 2 lata temu się rozstaliśmy, ale on nigdy się z tym nie pogodził i popadł w ciężką depresję. Wielokrotnie próbował do mnie wrócić, ale mówiłam mu że traktuję go już tylko jako najlepszego przyjaciela, bliskiego człowieka, ale nie chcę już niczego więcej. Nadal mamy kontakt, ale coś typu rozmowy o pracy itp, takie neutralne. Od kilku miesięcy zaczęłam się z kimś spotykać, ale żeby nie zranić byłego nie powiedziałam mu o tym, bo zawsze mówił, że zdaje sobie sprawę z tego, że kiedyś będę miała kogoś nowego ale nie dopuszcza do siebie tej myśli i to go kompletnie załamie a jednocześnie oczekuje ode mnie szczerości. Kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Muszę mu o tym powiedzieć, zasługuje na to, nie chcę żyć w kłamstwie. Ale panicznie się boję jego reakcji...
- damascenka
- Administrator
Hej, myślę, że warto zastanowić się nad tym, czy nie jest to toksyczna relacja - jeśli mówisz, że jest to teraz relacja przyjacielska, to czy bałabyś się powiedzieć przyjacielowi o swojej ciąży? Dodatkowo, od Waszego rozstania minęły 2 lata, nie możesz obwiniać się za jego stan psychiczny i to, że koleś nie potrafi sobie od tego czasu ułożyć życia na nowo. Masz swoją nową relację i o nią zadbaj, bo Twój nowy partner raczej na dłuższą metę nie będzie chciał żyć w takim trójkącie.
Wnioskując po Twoim innym temacie myślę, że powinnaś bardziej martwić się reakcją nowego, niezbyt zaangażowanego partnera na ciążę...
Wnioskując po Twoim innym temacie myślę, że powinnaś bardziej martwić się reakcją nowego, niezbyt zaangażowanego partnera na ciążę...