Start
Mój profil

Sprawa ojca i córki ze wsi Czerniki

Moderator: verysweetcherry
Marti37
Milion subskrypcji

Re: Sprawa ojca i córki ze wsi Czerniki

Post autor: Marti37 »

Ddd.... pisze: pt sie 08, 2025 6:46 am Mówisz o odszkodowaniach od nas wszystkich? Państwo nie ma swoich pieniędzy. A żaden pracownik, urzędnik, policjant nie dostanie indywidualnych zarzutów.

Mnie ruszają też te opowieści sąsiadów. Jak szambo wybiło, to nagle podają tyle szczegółów, kto jadł kotleta, kto kaszę itd. Wstrętne stare świętojebliwe plotkary.
Dokładnie o tym mówię.
Państwo zawiodło i powinno wypłacić odszkodowanie aby skrzywdzone dzieci mogły sobie opłacić terapię i jakoś ułożyć życie. One już nigdy nie będą w 100% zdrowe psychicznie po tym co przeszły.
Natomiast urzędnicy i osoby które do tego dopuściły (umarzając zgłoszenia) powinny zostać zwolnione dyscyplinarnie, nazwane z imienia i nazwiska w prasie (name&schame).
Dopóki nie zaczną ponosić odpowiedzialności takie historie będą się powtarzać.
A państwo podatki i tak ci zabierze- mogliby przeznaczać mniej na swoje wypłaty (politycy)a w zamian utworzyć fundusz ofiarom takim jak ta młoda kobieta.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

xoseraphina pisze: sob sie 09, 2025 2:46 am Błędne założenie, że każda dziewczynka ma w szkole koleżanki. Dzieci z głęboko patologicznych środowisk często mają problemy z nawiązywaniem normalnych kontaktów z rówieśnikami. Tu mówimy o dziewczynce, której matka zapiła się na śmierć, do której ojciec dobierał się od małego, a rodzeństwo pouciekało albo jest upośledzone. Możliwe, że z powodu swojej trudnej sytuacji w domu miała tendencje bardziej do izolowania się w szkole, niż do nawiązywania przyjaźni i plotkowania na babskie tematy.
Z jej profilu na Facebooku też nie bije otwartość i towarzyskość, tylko typowy profil zamkniętej w sobie dziewczyny która dodaje obrazki zwierząt z neta na zdjęcie profilowe.
jakaś taka się poczułam.. zdiagnozowana xD
ZielonyGarniturek
RoyalBaby

Post autor: ZielonyGarniturek »

Podobno rusza proces, ale wyłączono jawność. Będziecie śledzić sprawę?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

ZielonyGarniturek pisze: czw paź 23, 2025 9:13 pm Podobno rusza proces, ale wyłączono jawność. Będziecie śledzić sprawę?
Może być ciężko skoro wyłączono jawność xD
ZielonyGarniturek
RoyalBaby

Post autor: ZielonyGarniturek »

berry blast pisze: czw paź 23, 2025 9:43 pm Może być ciężko skoro wyłączono jawność xD
haha spokojnie, założę się że brukowce wystawia swoich najtwardszych zawodników do koczowania pod sala sądowa xD
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

ZielonyGarniturek pisze: czw paź 23, 2025 10:22 pm haha spokojnie, założę się że brukowce wystawia swoich najtwardszych zawodników do koczowania pod sala sądowa xD
a to na pewno wystawią, tylko pytanie, czy najtwardsi zawodnicy mogą informować o postępach procesu niejawnego, raczej nie :/
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Z jakiegoś powodu, pomimo niejawności procesu, poznałam wyrok. Dla ojca 2,5 roku więzienia za znęcanie się nad córką i tyle samo za zmuszanie do kazirodczego związku co daje karę łączną - uwaga - 3,5 roku więzienia. To jest logiczne - 2,5 + 2,5 = 3,5. Proces za zabójstwo noworodków będzie się toczył osobno.
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

Post autor: EmEm »

Cały kraj powinien patrzeć jak dostają dożywocie, oboje, a tu cyrk jak zwykle 🤦‍♀️
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

EmEm pisze: pt paź 24, 2025 3:16 pm Cały kraj powinien patrzeć jak dostają dożywocie, oboje, a tu cyrk jak zwykle 🤦‍♀️
A co tam się w sprawie dzieje? Wyskakiwały mi wiadomości ale nie miałem czasu czytać
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

PrzemoKondratowicz pisze: pt paź 24, 2025 3:26 pm A co tam się w sprawie dzieje? Wyskakiwały mi wiadomości ale nie miałem czasu czytać
Masz wyżej, proces niejawny i jakieś śmieszne kary
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

PrzemoKondratowicz pisze: pt paź 24, 2025 3:37 pm Przepraszam ślepy jestem

Nie mam słów
Za noworodki pewnie max 10 lat dostaną, ostatnio chlop co zone nozem zadzgal dostal 12 lat
bnhitb
RoyalBaby

Post autor: bnhitb »

berry blast pisze: pt paź 24, 2025 2:27 pm Z jakiegoś powodu, pomimo niejawności procesu, poznałam wyrok. Dla ojca 2,5 roku więzienia za znęcanie się nad córką i tyle samo za zmuszanie do kazirodczego związku co daje karę łączną - uwaga - 3,5 roku więzienia. To jest logiczne - 2,5 + 2,5 = 3,5. Proces za zabójstwo noworodków będzie się toczył osobno.
To jest co najmniej śmieszne, kto wydaje takie wyroki? Pewnie więcej by dostał za kradzież masła....
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

Jestem zażenowana wyrokami polskich sądów..tu by się miało nadzieję, że sprawa medialna więc sąd będzie chciał pokazać, że takie okrutne przestępstwo powinno spotkać się z najwyższą karą.
Mam nadzieję, że za morderstwo własnych dzieci nie opuści już murów więzienia.