Start
Mój profil

Nieświęty

Moderator: verysweetcherry
benczes
BlondDoczep

Nieświęty

Post autor: benczes »

Nieświęty to reportaż Anny Sobolewskiej z Tok FM na temat prania brudnych pieniędzy. Usłyszałam o tym reportażu słuchając wywiadu z autorką w podcaście 7 metrów pod ziemią (Azjatyckie mafie z Wólki Kosowskiej).
Nie wiem czy temat chwyci, bo to nie typowe true crime, ale historia dosyć mocna. A smaczku dodaje, że jednym z głównych bohaterów jest partner dość znanej kilka(naście) lat temu blogerki Chustki, wystąpił on również w dokumencie o niej,
W czasie jej blogowania mocno jej kibicowałam, pamiętam, że bardzo pozytywnie się wypowiadała o Piotrze, więc teraz dość mocno mnie a historia zszokowała.
Czy ktoś z Was interesował się tym tematem i osobą Piotra?
sabalka
PsychoFanka

Post autor: sabalka »

Słuchałam tego wywiadu i zainteresował mnie ten temat. Mówili właśnie, że Piotr był znany ze swojej działalności charytatywnej. Pamiętam Chustkę. Jeśli możesz, to napisz coś więcej :)
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Pamiętam bloga chustki, mam nawet jej książkę.
Piotr na blogu był kreowany jako święty- byłam w szoku jak już po śmierci Joanny wyszło na jaw że koleś wyszedł na przerwę w odbywaniu wyroku aby opiekować się żoną (mieli ślub mimo iż nazywała go niemezem). Podobno siedzial za gw**t? Ale wyroku nie widziałam więc nie wiem czy to prawda. Ogólnie koleś super shady jak widać. Swoją drogą ale ten czas leci- Joanna zmarla 13 lat temu 😓
benczes
BlondDoczep

sabalka pisze: wt paź 21, 2025 1:47 am Słuchałam tego wywiadu i zainteresował mnie ten temat. Mówili właśnie, że Piotr był znany ze swojej działalności charytatywnej. Pamiętam Chustkę. Jeśli możesz, to napisz coś więcej :)
Nic oficjalnego nie znalazłam, ale pojawiają się różne wpisy na forach, że Piotr nie był taki złoty jak Joanna go opisywała.
Dla mnie niesamowite, że człowiek może mieć aż tyle twarzy, plus dodatkowo jak wynika z wywiadu, i z samego śledztwa, mocno kreatywny gość jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy. W samym reportażu jest kilka wątków, które są mocno bulwersujące, jak na przykład działalność związków wyznaniowych, czy przekręty finansowe.

Wklejam poniżej jeden z wpisów, które znalazłam w internecie na temat Piotra
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Marti37
Milion subskrypcji

A wie ktoś może co się stało z fundacja Chustki?
Działa nadal?

Mam nadzieję że Jankowi się dobrze ułożyło życie i jest szczęśliwy- za chwilę skończy 21lqt, jest dorosłym mężczyzna, nie do wiary że tyle lat już upłynęło
Plotkarazmalejwsi
Ciastko

Post autor: Plotkarazmalejwsi »

benczes pisze: wt paź 21, 2025 9:11 am Nic oficjalnego nie znalazłam, ale pojawiają się różne wpisy na forach, że Piotr nie był taki złoty jak Joanna go opisywała.
Dla mnie niesamowite, że człowiek może mieć aż tyle twarzy, plus dodatkowo jak wynika z wywiadu, i z samego śledztwa, mocno kreatywny gość jeśli chodzi o zarabianie pieniędzy. W samym reportażu jest kilka wątków, które są mocno bulwersujące, jak na przykład działalność związków wyznaniowych, czy przekręty finansowe.

Wklejam poniżej jeden z wpisów, które znalazłam w internecie na temat Piotra
Nieświęty to Piotr od Chusty?
benczes
BlondDoczep

Plotkarazmalejwsi pisze: wt paź 21, 2025 10:35 am Nieświęty to Piotr od Chusty?
tak
benczes
BlondDoczep

Marti37 pisze: wt paź 21, 2025 9:29 am A wie ktoś może co się stało z fundacja Chustki?
Działa nadal?

Mam nadzieję że Jankowi się dobrze ułożyło życie i jest szczęśliwy- za chwilę skończy 21lqt, jest dorosłym mężczyzna, nie do wiary że tyle lat już upłynęło
Na google jest informacja, że fundacja jest zamknięta.
Plotkarazmalejwsi
Ciastko

Przesłuchałam serial. Podobno Piotr bardzo się zmienił, odkąd był z Joanną. Gdy ona zachorowała, trafił na jakiś czas do więzienia. Później wzięli ślub, a jego zwolniono, żeby mógł się nią zaopiekować. Zastanawia mnie jedno — czy naprawdę ją kochał? Fundacja wciąż działa, ale on nie miał już w niej żadnego prawa głosu. Ludzie, którzy widzieli ich razem, mówią, że to była prawdziwa miłość. Piotr już nie żyje. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.
Marti37
Milion subskrypcji

Plotkarazmalejwsi pisze: śr paź 22, 2025 10:42 pm Przesłuchałam serial. Podobno Piotr bardzo się zmienił, odkąd był z Joanną. Gdy ona zachorowała, trafił na jakiś czas do więzienia. Później wzięli ślub, a jego zwolniono, żeby mógł się nią zaopiekować. Zastanawia mnie jedno — czy naprawdę ją kochał? Fundacja wciąż działa, ale on nie miał już w niej żadnego prawa głosu. Ludzie, którzy widzieli ich razem, mówią, że to była prawdziwa miłość. Piotr już nie żyje. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.
Jak to nie zyje?
Plotkarazmalejwsi
Ciastko

Marti37 pisze: czw paź 23, 2025 4:00 am Jak to nie zyje?
Czekam z wypiekami na kolejny odcinek jest co tydzień na tokfm bardzo wciągająca historia.
khloe
RóżowePolo

Post autor: khloe »

Też słyszałam, że Piotr nie żyje, że umarł na covid.
Jestem z Wolomina i pamiętam Joannę i Piotra razem.
Opiekował się nią bardzo ofiarnie, dosłownie nosił na rękach. Natomiast po śmierci...wyczyścił konta, powynosil sprzęt z domu.
Pamiętam, że na klepsydrze jej matka nie uwzględniła Piotra tylko synka i byłego męża, którego Joanna nienawidziła, więc coś było na rzeczy.
Przesłuchałam wszystkie odcinki reportażu i jestem w szoku, co do Joanny to myślę, że dużo wiedziała a jej blog był kreacją po prostu