Start
Mój profil

Vinted

Moderator: verysweetcherry
Ola1717
Siatkarka

Re: Vinted

Post autor: Ola1717 »

Cześć, nie wiem czy było, ale wiecie może czy przy wysyłce Orlen Paczka trzeba koniecznie drukować i naklejać etykietę? Czy można jak w przypadku InPost czy Poczty Polskiej zapisać nr na przesyłce i mieć pewność, że nie zaginie? Z góry dzięki za podpowiedź :)
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

Z tego co wiem tylko drukowanie wchodzi w grę. Mój facet dużo sprzedaje i zawsze się denerwuje jak jest Orlen, bo musi iść do sasiada drukować.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
kwasta
Kciuk

Post autor: kwasta »

Ola1717 pisze: pt paź 17, 2025 8:57 pm Cześć, nie wiem czy było, ale wiecie może czy przy wysyłce Orlen Paczka trzeba koniecznie drukować i naklejać etykietę? Czy można jak w przypadku InPost czy Poczty Polskiej zapisać nr na przesyłce i mieć pewność, że nie zaginie? Z góry dzięki za podpowiedź :)
jeśli nie jest to paczka zagraniczna to spokojnie możesz napisać
Liii
Koczkodan

Post autor: Liii »

Najlepiej by było jakby Vinted dało możliwość wyboru czy negocjacja ceny jest dozwolona. Kto nie chce negocjować ten przy wystawianiu oferty mógłby wyłączyć tę opcję, a kupujący mogliby sobie filtrować przez ten parametr. Składam ofertę, dostaje odpowiedź że nie została przyjęta i jeszcze jaśnie pani wielce obrażona, że nie chce kupić rzeczy w cenie niemal sklepowej. A i niektórzy sprzedawcy irytują się procesem targowania.
asiunkowa
MiamiBicz

Post autor: asiunkowa »

Ja uważam że powinno być tak żeby każdy zakładał możliwość negocjacji. Nawet wystawić te 5zl drożej żeby cokolwiek móc zejść z ceny.

Fajnie by bylo jakby sie dało filtrować na tylko z Polski czy tylko z innego kraju. Albo zeby sie dało wyfiltrować rzeczy nowych użytkowników gdzie jest zniżka na wysyłkę
valevska
BlondDoczep

Post autor: valevska »

Dziewczyny mam problem z portfelem Vinted pomóżcie proszę.

Chciałam kupić jakąś rzecz i starczyłoby mi kasy z portfela ale automatycznie kieruje mnie do blika. Nie wiem o co chodzi. Po zakończonym zamówieniu nie mam informacji że dostanę pieniądze do portfela tylko widnieje informacja o wystawieniu opinii 🥲 czy ktoś wie o co tam chodzi?
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

asiunkowa pisze: śr paź 22, 2025 7:30 am Ja uważam że powinno być tak żeby każdy zakładał możliwość negocjacji. Nawet wystawić te 5zl drożej żeby cokolwiek móc zejść z ceny.

Fajnie by bylo jakby sie dało filtrować na tylko z Polski czy tylko z innego kraju. Albo zeby sie dało wyfiltrować rzeczy nowych użytkowników gdzie jest zniżka na wysyłkę
Żeby to było 5 złotych. Mnie dziś ktoś pytał o zakup kilku przedmiotów. Cena po zniżce za zestawy prawie 80 zł (bez zniżek około 100 zł). A ta osoba chce kupić za 40 zł całość. W tym jedna rzecz nowa - wartość sklepowa około 150 zł.

A ile razy ktoś męczył, negocjował z 7 na 5 i potem obrażał się, bo kupiła inna osoba, to już nie liczę. Takie negocjacje chyba są najgorsze. Szczególnie, że ja większość przedmiotów mam za 10-20% ceny sklepowej i sprzedaję prawie tylko bdb i nieużywane.
Mam wystawioną torebkę w bdb stanie. Cena sklepowa prawie 500. U mnie 110. Negocjacje? 30. :D Za tyle nie opłaca mi się sprzedawać - może kiedyś użyję.
auforie
RiczAsFak

Post autor: auforie »

Ponawiam moje żale - beznadziejna wyszukiwarka rzeczy. Kategorie sukienek typu mini, długie, midi ale też sukienki zimowe, na co dzień, biurowe, letnie, bez ramiączek. Przecież jedno nie wyklucza drugiego i jak szukam konkretnej sukienki (np. czarnej z zary) to nie mogę wybrać mini bo ona rownie dobrze moze byc w kategorii biurowe. Tragiczne to jest. Jakas kobieta powinna usiąść i pomoc tym programistom to naprawić. Tak samo z szukaniem swetrów. Kategoria bluzy I swetry dzieli sie na bluzy, bluzy, kimona, kardigany, bolerka i kamizelki. I tylko w jedne z bluz można jeszcze wejść i wybrać kolejne kategorie. I tam właśnie kryją sie te wspomniane swetry ale i kategoria bluzy. Pierdolnik straszny. Ale to jest do przeżycia gorzej z tymi sukienkami. Muszę wybierać wszystkie i tam dopiero wymyślać jak znaleźć konkretną sukienkę po marce, kolorze i szczególnych znakach.
Awatar użytkownika
chuckie
Mokra Włoszka

Post autor: chuckie »

czy ty też zauważyłyście wysyp (!) podróbek kånkenów? nie przesadzam, na sto plecaków około dziewięćdziesiąt to podróby. a vinted nic z tym nie robi.
siemaluje
Tritonotti

Post autor: siemaluje »

chuckie pisze: pt paź 24, 2025 4:10 pm czy ty też zauważyłyście wysyp (!) podróbek kånkenów? nie przesadzam, na sto plecaków około dziewięćdziesiąt to podróby. a vinted nic z tym nie robi.
Poczekaj na kurtki TNF 😂
Rzeka.chaosu

chuckie pisze: pt paź 24, 2025 4:10 pm czy ty też zauważyłyście wysyp (!) podróbek kånkenów? nie przesadzam, na sto plecaków około dziewięćdziesiąt to podróby. a vinted nic z tym nie robi.
Dziwne, bo akurat wystawiając plecak tej marki (nie sprawdził mi się) musiałam dodać wyraźne zdjęcia logo i metek. Aż tak dobre te podróbki, że mają te wszystkie metki, logo, itp?
Awatar użytkownika
chuckie
Mokra Włoszka

Post autor: chuckie »

Rzeka.chaosu pisze: pt paź 24, 2025 11:29 pm Dziwne, bo akurat wystawiając plecak tej marki (nie sprawdził mi się) musiałam dodać wyraźne zdjęcia logo i metek. Aż tak dobre te podróbki, że mają te wszystkie metki, logo, itp?
wiesz, zazwyczaj w tych podróbkach logo wygląda nawet nieźle, te metki od prania też. diabeł tkwi w szczegółach, i tego vinted już nie widzi. czyli głowy lisków na guzikach w różnych kierunkach, napis „kånkens” na tej wewnętrznej metce musi być pisany kursywą, plus zazwyczaj te podróby mają plastikowy materiał w środku, a tego nie widać. sprzedający są tak bezczelni, że w sporze potrafią upierać się, że kupili plecak w sklepie stacjonarnym. 🤡
Ewelina222
Siatkarka

Post autor: Ewelina222 »

Zapraszam na mój profil. Duży wybór kombinezonów niemowlęcych różne rozmiary oraz świątecznych ubranek. ☺️

https://www.vinted.pl/member/133673588-asiaa55
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

To ja też może zareklamuje swój profil :)

Wystawiam rzeczy robione na szydełku, i mam do sprzedania figurki Lego z Gwiezdnych Wojen :)

https://www.vinted.pl/member/245075247-figga91
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
paulina0320
Tritonotti

Post autor: paulina0320 »

Czy Grażynom biznesu tak ciężko jest podać aktualny stan rzeczy?!
Wchodzę w ogłoszenie „nowe bez metki”, a w opisie „założone raz więc jak nowe” :< :< :< albo stan bardzo dobry, a na zdjęciach widać, że jest jakieś uszkodzenie

Odechciewa się cokolwiek kupować 😒
Liii
Koczkodan

Post autor: Liii »

paulina0320 pisze: pn paź 27, 2025 3:15 pm Czy Grażynom biznesu tak ciężko jest podać aktualny stan rzeczy?!
Wchodzę w ogłoszenie „nowe bez metki”, a w opisie „założone raz więc jak nowe” :< :< :< albo stan bardzo dobry, a na zdjęciach widać, że jest jakieś uszkodzenie

Parę miesięcy temu wystawiłam torebkę i ustawiłam stan jako "dobry". Miała drobne ryski na klamerce i drobne uszkodzenie klapki na jej brzegu/krawedzi. Wady widoczne tylko jak ktoś z bliska oglądał torebkę. Nowa torebka tej marki to koszt ok. 900 zł, ja wystawiłam moja za 280zl z myślą że mam margines na negocjacje. Znikome zainteresowanie. Popatrzyłam co ludzie wystawiają jako stan dobry i to były rzeczy z duzymo dziurami, plamami i innymi wadami widocznymi na pierwszy rzut oka. Ludzie się spodziewają najgorszego po takiej kategorii... Ale zgadzam się, że "nowe bez metki" to zupełnie nieużywana rzecz (najwyżej przymierzona w domu), a "bardzo dobry" to rzecz bez żadnej wady lub wlewentualnie z drobną wadą niewidoczną na zewnątrz/jakima małym skulkowaniem łatwym do zgolenia.
SparklingHappiness
Mokra Włoszka

Post autor: SparklingHappiness »

paulina0320 pisze: pn paź 27, 2025 3:15 pm Czy Grażynom biznesu tak ciężko jest podać aktualny stan rzeczy?!

To jest jakaś dzika plaga na vinted - w ogłoszeniu stan bdb , a w opisie np "zepsuty zamek, trzeba naprawić" / "mała dziurka na rękawie"/"popruta podszewka - wystarczy zszyć" etc etc. Litości.
To są zepsute rzeczy, a nie żaden stan bardzo dobry. Jeśli coś wymaga dodatkowego nakładu, aby to nosić to nie jest nawet stan zadowalający. Vinted powinno dodać dodatkowy filtr "uszkodzone".
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

SparklingHappiness pisze: wt paź 28, 2025 4:13 pm To jest jakaś dzika plaga na vinted - w ogłoszeniu stan bdb , a w opisie np "zepsuty zamek, trzeba naprawić" / "mała dziurka na rękawie"/"popruta podszewka - wystarczy zszyć" etc etc. Litości.
To są zepsute rzeczy, a nie żaden stan bardzo dobry. Jeśli coś wymaga dodatkowego nakładu, aby to nosić to nie jest nawet stan zadowalający. Vinted powinno dodać dodatkowy filtr "uszkodzone".
Zgłaszałam to do vinted,maja to gdzieś
Rzeka.chaosu

Niestety kudzie mają jakąś dziwną logikę. Niedawno kupiłam "nową" książkę. Przyszła naderwana. Wg sprzedającej taka była od nowości. Cena z przesyłką taka jak na allegro. Mogłam od razu tam szukać.
paulina0320
Tritonotti

Post autor: paulina0320 »

Ja też zawsze zgłaszam takie ogłoszenia, ale czasami nic z tym nie robią „bo nie narusza regulaminu” aha… 😒

Ja ostatnio kupiłam zabawkę dla dziecka - bardzo dobry - przyszła poplamiona, zgłosiłam to od razu, babka stwierdziła, że ona prała i nie miała żadnych plam, a później pisała, że taką już kupiła.. zdecyduj jaka wersja jest właściwa 🤷‍♀️
Pani Lodzia
RoyalBaby

Post autor: Pani Lodzia »

SparklingHappiness pisze: wt paź 28, 2025 4:13 pm To jest jakaś dzika plaga na vinted - w ogłoszeniu stan bdb , a w opisie np "zepsuty zamek, trzeba naprawić" / "mała dziurka na rękawie"/"popruta podszewka - wystarczy zszyć" etc etc. Litości.
Wlaśnie dostałam wełnianą marynarkę w stanie "bardzo dobrym". Podszewka z podarciami, guziki zniszczone, poduszki w ramionach powykręcane w chińskie osiem, do tego skurczona. Facet pisze - ona tak została zrobiona. Aha.
Nauczka, żeby nic, ale to nic nie brać od szmateksowych odsprzedawców, bo to najczęściej gówniarze, wieśniaki, które nie mają pojęcia o ubraniach.
No niestety, pewne rzeczy trafiają do second hand, bo są zwykłymi szmatami, nawet jak mają metkę Burberry.
Zobaczymy, albo wygram spór, albo zapłacę za to "szkolenie" . Szkoda słów.
siemaluje
Tritonotti

Mam pytanie, czy mogę wystawić komentarz osobie, do której zwrócę sz*elc, który mi wysłała? Czy po rozwiązaniu sporu nie ma już takiej możliwości?
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2025 9:31 am przez siemaluje, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

siemaluje pisze: czw paź 30, 2025 9:29 am Mam pytanie, czy mogę wystawić komentarz osobie, do której zwrócę szmel, który mi wysłała? Czy po rozwiązaniu sporu nie ma już takiej możliwości?
Niestety nie ma takiej mozliwosci :/
siemaluje
Tritonotti

Arzena pisze: czw paź 30, 2025 9:29 am Niestety nie ma takiej mozliwosci :/
Dziękuję 🥲
siemaluje
Tritonotti

Powiem, że ten vinted to dno jeśli chodzi o ochronę kupujących (za którą też płacimy na darmo). Kupiłam kurtkę od baby za niemałą kasę, stan oznaczony jako nowe bez metki. Przyszedł mi kawał zanoszonej ścierki. Oczywiście nie zgodziła się na zwrot na swój koszt. Koszt przesyłki inpostem 25zł. Godzinę temu minął u niej termin odbioru z paczkomatu i ta paczka wróci do mnie 😱 I jeszcze nie można komentarza na koniec wystawić takiej łajzie, żeby ludzie wiedzieli z kim mogą mieć do czynienia...