Zaginięcie Edyta Stokłosa
Moderator: verysweetcherry-
Gwiazdeczka25a
- RóżowePolo
Zaginięcie Edyta Stokłosa
Co myślicie o zaginięciu Edyty Stokłosy? Ucieczka? Samo***? Czy nowe życie?
-
piorunek18
- Ciastko
Biorąc pod uwagę że Edyta od lat choruje na depresję, dwa lata temu miała próbę samob* to myślę że, niestety to prawdopodobnie kolejna próba samob*. Obym się myliła ale źle to wygląda. Dziwi mnie jedynie że wyskoczyła przez balkon. Czemu musiała w ten sposób uciekać ? Była pilnowana ?
Jeżeli wierzyć tej rozmowie z mężem itd to myślę, że skoro mówiła o tym kilka dni wcześniej to faktycznie mogła chcieć zniknąć całkowicie na jakiś czas. Nawet sobie pomyślałam, że po to wyczyściła przeglądarkę. Może wynajęła coś na Bookingu albo airbnb na inne dane i usunęła żeby jej nie znaleźli. Wyjście przez balkon jest wyjaśnione, tylko tam nie ma kamer i nie widać w którą stronę poszła
-
Gwiazdeczka25a
- RóżowePolo
Zastanawiam się w kontekście też ewentualnie wiary? Jak było z tą dziewczyną z autostrady z Świadków Jehowych? Może też w tę stronę? Smutne jest to że zostawiła swoje dziecko. Depresja to straszna choroba 
-
piorunek18
- Ciastko
Tłumaczenia że wyskoczyła z balkonu bo chciała ominąć kamery dla mnie jest nielogiczne. Skoro to dom, to ma też parter i już idąc tą tezą że chciała ominąć kamery znajdujące się z przodu domu to zakładam że, na parterze mają okna czy nawet drzwi tarasowe którymi mogła wyjść w bezpieczniejszy sposób. To nie wyglądało na wyjście, opuszczenie domu, rodziny a na ucieczkę. Może po tej pierwszej próbie sam. była pilnowana ?
-
piorunek18
- Ciastko
Myślę że to nie to. Wyglada to na pogrążoną w głębokiej depresji i lękach osobę. Raczej nie doszukiwałabym się teorii spiskowych w tej sytuacji.Gwiazdeczka25a pisze: ↑śr paź 22, 2025 10:44 am Zastanawiam się w kontekście też ewentualnie wiary? Jak było z tą dziewczyną z autostrady z Świadków Jehowych? Może też w tę stronę? Smutne jest to że zostawiła swoje dziecko. Depresja to straszna choroba![]()
Ja oglądając wywiad i tam widać w tle ten balkon wywnioskowałam, że dom ma podwyższony parter i zamiast tarasu taki właśnie balkon i że to nie było tak wysoko. Więc to chyba właśnie było to alternatywne wyjście jak tarasowe, wtedy miałoby to sens w miarępiorunek18 pisze: ↑śr paź 22, 2025 10:58 am Tłumaczenia że wyskoczyła z balkonu bo chciała ominąć kamery dla mnie jest nielogiczne. Skoro to dom, to ma też parter i już idąc tą tezą że chciała ominąć kamery znajdujące się z przodu domu to zakładam że, na parterze mają okna czy nawet drzwi tarasowe którymi mogła wyjść w bezpieczniejszy sposób. To nie wyglądało na wyjście, opuszczenie domu, rodziny a na ucieczkę. Może po tej pierwszej próbie sam. była pilnowana ?
-
piorunek18
- Ciastko
Ogólnie prawda jest taka że Edyta prawdopodobnie nie myślała racjonalnie bo jest chora. Dlatego też pewnie wybrała taką a nie inną drogę wyjścia. Nie wiem czy wierzycie w wizję jasnowidzów, ja sama nie mam chyba zdania na ten temat ale podglądam z ciekawości czasami posty takich jasnowidzów. Jeśli chodzi o to zaginięcie to jeden z nich napisał niedługo po jej zniknięciu że Edyta uciekając zwichnęła nogę i ma problemy z poruszaniem się. Pisał że, ma problemy z poruszaniem się i prawdopodobnie nie może sama wydostać się z miejsca do którego dotarła. Zaznaczył gdzie jej szukać. To miejsce raczej niedaleko domu.
-
piorunek18
- Ciastko
Przykro
depresja zbiera żniwo
Wczoraj na TikToku byl wrzucany screen jak ktos mowil, ze znajda ja w wodzie, ze ona "dusza" przyszla mu to powiedziec, ze chce być znaleziona. TEz to zapisalam, zeby sprawdzic czy tak bedzie, wrzucam: ![Obrazek]()
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A jednak na jej profilu można znaleźć wpisy, że chce się zestarzeć z mężem, pod zdjęciem profilowym, że od zawsze w mężu zakochana.
Nie wszystko jest takie "czarno-białe" jak nam się wydaje..
A wierzysz we wszystko co jest na fb i na insta? Ile razy na fb piękna rodzina a w rzeczywistości niestety zupełnie inaczej
- berry blast
- Kciuk
To naprawdę nic nie znaczy. Znam przypadek gdy dziewczyna podpisała papiery na własny biznes a trzy dni później skoczyła pod pociąg.
Wiem, że nic nie znaczy, ale nie musicie od razu oskarżać męża, jak w przypadku tragedii z Helenowaberry blast pisze: ↑śr paź 22, 2025 3:47 pm To naprawdę nic nie znaczy. Znam przypadek gdy dziewczyna podpisała papiery na własny biznes a trzy dni później skoczyła pod pociąg.
- berry blast
- Kciuk
-
Anna199703
- RoyalBaby
Czy coś nowego w tej sprawie ?
- berry blast
- Kciuk
a co nowego w tej sprawie chciałabyś wiedzieć?