Start
Mój profil

Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Moderator: verysweetcherry
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Post autor: krolewna_grudka »

Czy któraś z Was miała może buty marki Glamoursy? Jeśli tak, to jak z ich jakością?
joannadarkiewicz94
RoyalBaby

Post autor: joannadarkiewicz94 »

Też się nabrałam na polecajki influ i potem okazało się, że wyrzuciłam pieniądze w błoto ;) no ale cóż, człowiek uczy się na błędach! Ze swojej strony mogę polecić polską markę, którą sprawdziłam już niejednokrotnie i zawsze jestem zadowolona z jakości - mówię tutaj o producencie galanterii skórzanej, Paolo Peruzzi (stronkę mają z it na końcu, czyli https://paoloperuzzi.it/, ale to w 100% polski producent). Jeśli chodzi o biżuterię to bardzo lubię grupy na Facebooku, gdzie dziewczyny wystawiają swoje rękodzieło, także też zrezygnowałam z sieciówek i zamawiam od nich, bo zawsze jest to coś wyjątkowego, a nie masowa produkcja :)
Awatar użytkownika
lkjhg
Channelka

Post autor: lkjhg »

joannadarkiewicz94 pisze: wt paź 07, 2025 1:36 pm Też się nabrałam na polecajki influ i potem okazało się, że wyrzuciłam pieniądze w błoto ;) no ale cóż, człowiek uczy się na błędach! Ze swojej strony mogę polecić polską markę, którą sprawdziłam już niejednokrotnie i zawsze jestem zadowolona z jakości - mówię tutaj o producencie galanterii skórzanej, Paolo Peruzzi (stronkę mają z it na końcu, czyli https://paoloperuzzi.it/, ale to w 100% polski producent). Jeśli chodzi o biżuterię to bardzo lubię grupy na Facebooku, gdzie dziewczyny wystawiają swoje rękodzieło, także też zrezygnowałam z sieciówek i zamawiam od nich, bo zawsze jest to coś wyjątkowego, a nie masowa produkcja :)
Dobra, dobra, wszystkie 11 Twoich postów powstało w przeciągu niecałych 30minut i jest z dzisiaj przy czym większość o tej firmie. Daruj sobie tak nachalną reklamę.
Olalala97
Ciastko

Post autor: Olalala97 »

jadzix1707 pisze: wt wrz 30, 2025 10:49 am Isarouse- nie poprawili obsługi klienta, czekam już finalny 14ty dzień na zwrot (roboczy!) i cisza z ich strony ;) nie polecam dziewczyny!
Czy udało Ci się uzyskać zwrot? Mam dokładnie taka sama sytuację, 14 dni minęło, a to już drugi raz jak wysyłam ten zwrot bo za pierwszym razem nie odebrali przesyłki więc czekam na zwrot już ponad miesiąc.
jadzix1707
Tritonotti

Post autor: jadzix1707 »

Olalala97 pisze: ndz paź 19, 2025 12:26 am Czy udało Ci się uzyskać zwrot? Mam dokładnie taka sama sytuację, 14 dni minęło, a to już drugi raz jak wysyłam ten zwrot bo za pierwszym razem nie odebrali przesyłki więc czekam na zwrot już ponad miesiąc.
Tak, napisalam do nich maila i oddali od razu
Awatar użytkownika
glottalstop
ZdalnaFanka

Post autor: glottalstop »

To naprawdę przykre, że Isarouse nie ogarnał swojej obsługi klienta. Myślałam, że mieli wpadki, bo dopiero zaczynali, ale marka się rozkręca, pojawia w butikach, współpracuje z influencerami, ale o szeregowego klienta nadal nie potrafi porządnie zadbać :/ a jak oceniacie jakość ciuchow teraz?
Olalala97
Ciastko

Post autor: Olalala97 »

jadzix1707 pisze: ndz paź 19, 2025 7:40 am

Tak, napisalam do nich maila i oddali od razu
Okk wiec liczę na to że jednak też dostane bo łącznie czekam 1.5 miesiąca... jak nie to chyba UOKiK. Najgorsze że nawet nie można im wystawić nigdzie złej opinii bo wszędzie maja poblokowana opcje opinii czy na google czy fb
jadzix1707
Tritonotti

Post autor: jadzix1707 »

glottalstop pisze: ndz paź 19, 2025 8:31 am To naprawdę przykre, że Isarouse nie ogarnał swojej obsługi klienta. Myślałam, że mieli wpadki, bo dopiero zaczynali, ale marka się rozkręca, pojawia w butikach, współpracuje z influencerami, ale o szeregowego klienta nadal nie potrafi porządnie zadbać :/ a jak oceniacie jakość ciuchow teraz?
Moja bluzka miala totalnie inny kolor niz na zdjeciu. Kosztowala 200 zl a pozniej na wyprzedazy stacjonarnej chyba w Warszawie wszystkie koszule sprzedawane byly po 50 zl… takze mega slabo.
sezamowabuleczka
Ciastko

Post autor: sezamowabuleczka »

hej z jakiej polskiej marki najbardziej polecacie jeansy i spodnie? albo jak nie z polskiej to gdzie ogólnie uważacie że są najlepsze jeansy/spodnie materiałowe na osobę raczej średniego wzrostu (170cm) która woli raczej proste/szersze nogawki niż rurki?
TieDye
Tritonotti

Post autor: TieDye »

sezamowabuleczka pisze: wt paź 21, 2025 2:18 pm hej z jakiej polskiej marki najbardziej polecacie jeansy i spodnie? albo jak nie z polskiej to gdzie ogólnie uważacie że są najlepsze jeansy/spodnie materiałowe na osobę raczej średniego wzrostu (170cm) która woli raczej proste/szersze nogawki niż rurki?
Jedyna polska marka którą kojarzę która zaczęła się specjalizować w jeansach to The Odder Side. Ale ja nie nosiłam więc tu się nie wypowiem. Natomiast od lat sprawdzają mi się z jeansów Levisy i właściwie nie mam innych. Jeśli chodzi o spodnie materiałowe to w TOS jest spory wybór i w 303 Avenue kupiłam proste wełniane bardzo dobrej jakości i to jeszcze z podszewką. Więc 2 polskie i 1 nie Polska. Też się chętnie dowiem jak macie jakieś polecajki.
sezamowabuleczka
Ciastko

TieDye pisze: wt paź 21, 2025 2:38 pm Jedyna polska marka którą kojarzę która zaczęła się specjalizować w jeansach to The Odder Side. Ale ja nie nosiłam więc tu się nie wypowiem. Natomiast od lat sprawdzają mi się z jeansów Levisy i właściwie nie mam innych. Jeśli chodzi o spodnie materiałowe to w TOS jest spory wybór i w 303 Avenue kupiłam proste wełniane bardzo dobrej jakości i to jeszcze z podszewką. Więc 2 polskie i 1 nie Polska. Też się chętnie dowiem jak macie jakieś polecajki.
dziękuję! no właśnie ja tak samo głównie levisy, ale zastanawiałam się czy może polskie marki oferują coś fajnego, bo TOS ma te jeansy nawet droższe w sumie niż levis (a levisy często są na jakichś promocjach), więc pytanie czy warto w nie ,,inwestować''
w sumie z materiałowych polecam z le collet model Fiden, tylko trzeba patrzeć żeby to była ta wiskozowa wersja bo chyba mieli jakieś kolory z innym składem
Helena543
Migocząca Świeczka

Post autor: Helena543 »

TieDye pisze: wt paź 21, 2025 2:38 pm Jedyna polska marka którą kojarzę która zaczęła się specjalizować w jeansach to The Odder Side. Ale ja nie nosiłam więc tu się nie wypowiem. Natomiast od lat sprawdzają mi się z jeansów Levisy i właściwie nie mam innych. Jeśli chodzi o spodnie materiałowe to w TOS jest spory wybór i w 303 Avenue kupiłam proste wełniane bardzo dobrej jakości i to jeszcze z podszewką. Więc 2 polskie i 1 nie Polska. Też się chętnie dowiem jak macie jakieś polecajki.
Ja zawsze kupowałam Levisy, niestety z roku na rok ich jakość jest coraz gorsza. Ostatnio wytrzymały mi niecały rok... Kiedyś można było w nich chodzić naprawdę latami.
Ahmm
SushiRoll

Post autor: Ahmm »

Ja właśnie kupiłam nowy model jeansów z Talya - model parker. Mam 170 cm wzrostu i leżą idealnie, to na pewno nie są przylegające spodnie, ale też sporo im brakuje do typowych wide leg, wg mnie kroj bardzo uniwersalny chyba dla każdego ☺️
Sybillazhogwartu
Channelka

Post autor: Sybillazhogwartu »

Z dżinsów polecam Rocks Jeans. Jakość nieporównywalna do sieciowek.Są bardzo miękkie i wygodne.
sezamowabuleczka
Ciastko

Ahmm pisze: wt paź 21, 2025 6:45 pm Ja właśnie kupiłam nowy model jeansów z Talya - model parker. Mam 170 cm wzrostu i leżą idealnie, to na pewno nie są przylegające spodnie, ale też sporo im brakuje do typowych wide leg, wg mnie kroj bardzo uniwersalny chyba dla każdego ☺️
oo super a masz wersje long czy normal?? bo ja mam taki sam wzrost, a wygladają fajnie
Ahmm
SushiRoll

sezamowabuleczka pisze: wt paź 21, 2025 7:09 pm oo super a masz wersje long czy normal?? bo ja mam taki sam wzrost, a wygladają fajnie
Mam normal, i nie są absolutnie za krótkie nawet ze sneakersami na ciut wyższej podeszwie, układają się ładnie na ziemi, nie ciągną się
Nestelle
Mokra Włoszka

Post autor: Nestelle »

Jeśli chodzi i Bohemisoul i TheLoveLoveLife- jak wypadają rozmiary? Trudno coś kupić nie mając możliwości przymierzezenia.... Na zdjęciach czasami widzę dziewczyny mające na sobie spodnie dresowe S a później któraś podobnych rozmiarów ma sobie M i wygląda to tak samo ....
Ceny b.wysokie a wybór na "chybił trafił"? Tym bardziej że kolekcje z kiedyś nie odpowiadają rozmiarom kolekcji aktualnych z teraz.
Nie wiem, nie znam się...
ladyAga
BlondDoczep

Post autor: ladyAga »

krolewna_grudka pisze: ndz paź 05, 2025 11:48 am Czy któraś z Was miała może buty marki Glamoursy? Jeśli tak, to jak z ich jakością?
Ja mam sandały i są super. Po dwóch sezonach letnich i nic się z nimi nie stało. Bardzo wygodne.
Lola2506
Siatkarka

Post autor: Lola2506 »

Ja jestem rozczarowana składem ubrań od Sylwi Majdan i tym jak są opisane, żeby ładniej wyglądało.
92% pes - nie napisze że to po prostu poliester. Słabe to bardzo. Od lat byłam jej klientką ale 1400 zł za marynarkę z takim składem- kosmos. Może macie do polecenia firmę gdzie mają fajne marynarki z dobrym składem ?
Załączniki
fw_1761288838564.jpg
fw_1761288838564.jpg (23.99 KiB) Przejrzano 565 razy
DanaS
Siatkarka

Post autor: DanaS »

sezamowabuleczka pisze: wt paź 21, 2025 2:18 pm hej z jakiej polskiej marki najbardziej polecacie jeansy i spodnie? albo jak nie z polskiej to gdzie ogólnie uważacie że są najlepsze jeansy/spodnie materiałowe na osobę raczej średniego wzrostu (170cm) która woli raczej proste/szersze nogawki niż rurki?
Ja ostatnio bardzo lubię jeansy z Wasali i kupiłam też z Ansin - teoretycznie rozmiar petite bo mam 161 cm wzrostu, ale i tak będę musiała skrócić. Mają piękny model Flare, w takim eleganckim granacie, jednak nie dla niskich. W ogóle super się z nimi komunikuje na Instagramie. Chciałam ten model Flare kupić ale pani że sklepu mi napisała że straci fason jak go skrócę. A tak to kupuję na Zalando Lunge głównie chyba model Levis... Próbowałam kupować na RockJeans ale nie potrafiłam trafić z rozmiarem.
W skrócie z polskich marek- lubię Wasaale za taki modowy (inny) nietuzinkowy sznyt.
A klasyka to Ansin
Reszty marek nie znam... trochę wolno przekonuję się do firm.
Mam nadzieję że pomogłam
DanaS
Siatkarka

Post autor: DanaS »

A czy ktoś może mi polecić gdzie jakiś fajny dres można kupić ale nie za miliony monet? Wiem że snuggy robi porządne rzeczy, jednak na spodnie dresowe się spóźniłam, a do tego nigdy nie zamawiałam od nich dresów...
Ahmm
SushiRoll

DanaS pisze: wt paź 28, 2025 4:42 pm A czy ktoś może mi polecić gdzie jakiś fajny dres można kupić ale nie za miliony monet? Wiem że snuggy robi porządne rzeczy, jednak na spodnie dresowe się spóźniłam, a do tego nigdy nie zamawiałam od nich dresów...
Tutaj znowu polecę Talya - kupiłam bluzę z ociepleniem, do tego faktura materiału z wierzchu jak skórka brzoskwini 😍 kosztowała mniej niż 300 (230 chyba?) więc jakość za taką cenę to bomba
CoolHanka
Koczkodan

Post autor: CoolHanka »

Mandel, chodzi mi o torebki z gładkiej skóry.

Przeglądałam je na vinted i na kazdej uzywanej widać na nich mnóstwo zarysowań. Posiadaczki - czy ich skora jest aż tak delikatna?
Załączniki
fw_1761811733836.jpg
fw_1761811733836.jpg (94.73 KiB) Przejrzano 366 razy
Ahmm
SushiRoll

CoolHanka pisze: czw paź 30, 2025 9:10 am Mandel, chodzi mi o torebki z gładkiej skóry.

Przeglądałam je na vinted i na kazdej uzywanej widać na nich mnóstwo zarysowań. Posiadaczki - czy ich skora jest aż tak delikatna?

Mam używaną torebkę mandel, dokładnie z tej samej skóry ale inny model. Sama też ja dodatkowo mocno eksploatuję i nic jej nie jest. Nie wiem co niektóre laski robią z tymi torebkami, niektóre wyglądają jakby cudem przeżyły wojnę i podobno były rzadko noszone wg nich to normalne ślady zużycia xdd niektóre są w tak złym stanie że wstydziłabym się dać je komus za darmo. Szczególnie że sama mam też niektóre modele po kilka lat, nie oszczędzam ich zupełnie, bo średnio mi idzie chuchanie na torebki, a wyglądają jak nówki przy tym co widzę na vinted
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

Post autor: krolewna_grudka »

CoolHanka pisze: czw paź 30, 2025 9:10 am Mandel, chodzi mi o torebki z gładkiej skóry.

Ja mam od nich torebkę ze skóry imitującej węża i zrobiły mi się ze dwie rysy, ale dzięki tej fakturze nie są aż tak widoczne.