Start
Mój profil

Rebecca Reusch

Moderator: verysweetcherry
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Rebecca Reusch

Post autor: KrwawaMary »

Zaginięcie sprzed ponad 6 lat. Podejrzanym jest szwagier za którym rodzina stoi murem.

Co sądzicie o tej sprawie?
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

Właśnie ostatnio słuchałam podcastu o tej sprawie.. I jak dla mnie to szwagier jest mocno podejrzany. Aż dziwne, że z tymi dowodami co mają nie postawili mu zarzutów.
agave
GreckieWakacje

Post autor: agave »

Śledzę tę sprawę od samego początku gdy jeszcze nie minął tydzień od tego zaginięcia i wtedy wydawało się, że to się rozwiąże raz dwa. Aż dziw bierze, że nie mają NIC na szwagra bo, że to jest on to jest więcej niż pewne. Rebecca nie opuściła tego domu żywa.
Nie skomentuję nawet postawy rodziców, którzy stoją za nim murem mimo wielu znaków wskazujących na jego winę.
Musiał ją udusić, że nie zostawił ani jednego śladu po zwłokach.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Wygląda na to, że jest jakaś szansa na przełom.
20 października 2025 roku berlińska policja wraz z funkcjonariuszami federalnego biura śledczego rozpoczęła nowe przeszukania w związku ze sprawą zaginięcia Rebecci Reusch. Tym razem działania prowadzone są na działce w miejscowości Tauche, w Brandenburgii – na terenie należącym do babci ze strony szwagra Rebecci, Floriana R.

Na miejscu pracują technicy kryminalni, funkcjonariusze z psami tropiącymi, a także ekipy z ciężkim sprzętem i georadarem. Według mediów, poszukiwania skoncentrowano na konkretnym fragmencie ogrodu, gdzie mogą znajdować się ślady związane ze sprawą.

Prokuratura potwierdziła jedynie, że działania są częścią postępowania prowadzonego przez berlińską prokuraturę, nie ujawniając jednak, czego dokładnie szukają. Nie podano też, co doprowadziło śledczych do tego miejsca.

To pierwsze tak duże przeszukanie od kilku lat i może oznaczać, że policja trafiła na nowy trop w jednej z najbardziej tajemniczych spraw zaginięć w Niemczech.
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

Oby ta sprawa się wyjaśniła. Nie daje mi spokoju, co mogło się stać z Rebeką.. no coś, jej szwagier od początku wydawał się podejrzany a rodzina stała za nim murem. Ciekawe czy teraz też mu wierzą..
agave
GreckieWakacje

Post autor: agave »

Nie robiłabym sobie jakichś wielkich nadziei. Już kilka razy w ciągu tych kilku lat przeczesywali jakiś teren i nic z tego nie wynikało.
XelizekX
Skarpeta Rakieta

Post autor: XelizekX »

Też niestety się zgadzam, że raczej nieprędko będzie finał tej sprawy. Niemiecka policja jest dość nieudolna (polecam sprawdzić sobie w wolnej chwili, gwarantuje wam, że poranna kawa nie będzie potrzebna), poza tym rodzina ofiary broni sprawcy już od lat i negują jego wine. Niestety kiepsko to widzę
Awatar użytkownika
sukulent1313
Dieta 600 kcal

Post autor: sukulent1313 »

Ja bardzo trzymam kciuki żeby ta sprawa się rozwiązała, ale mam wrażenie, jakby właśnie rodzinie na tym nie zależało… kurczę, aż tak nie dopuszczać do siebie tego, że szwagier MOŻE być winny? Albo faktycznie są aż tak zmanipulowani albo nie wiem, on im grozi. Fajnie by było, aby w końcu winnego dopadła sprawiedliwość, bo w to, że dziewczyna żyje to nie wierzę
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Pamiętam podcast na ten temat i też podejrzewam kogoś z bliskiego kręgu. Przedziwne że rodzina jest zamknięta na różne wersje śledztwa.
Adakos
RoyalBaby

Post autor: Adakos »

Mi się wydaję, że to Florian, mało tego blisko mi do stwierdzenia, że siostra doskonale wie gdzie jest Rebecca. Może Florian sprzedał jej jakiś kit, że to było przez przypadek, albo że się do niego zalecała i ją niefortunnie odepchnął. Jakieś takie moje odczucie, że ona wie co się stało.