Start
Mój profil

Tragedia spod Konina

Moderator: verysweetcherry
asiaan
Mokra Włoszka

Re: Tragedia spod Konina

Post autor: asiaan »

Mam wrażenie że niektórzy za dużo filmów się naoglądali i szukają jakiejś sensacji. Gdyby były jakiekolwiek podejrzenia, nuta niepewności, dawno by się tym tematem służby zajęły. Myślę, że na wiele pytań mógł odpowiedzieć monitoring na podwórku i dlatego sprawa nie idzie „dalej”.
Okropna choroba, okropna śmierć. Ale niestety aż na wskroś prosta.
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

asiaan pisze: ndz paź 19, 2025 1:47 pm Mam wrażenie że niektórzy za dużo filmów się naoglądali i szukają jakiejś sensacji. Gdyby były jakiekolwiek podejrzenia, nuta niepewności, dawno by się tym tematem służby zajęły. Myślę, że na wiele pytań mógł odpowiedzieć monitoring na podwórku i dlatego sprawa nie idzie „dalej”.
Okropna choroba, okropna śmierć. Ale niestety aż na wskroś prosta.
Sądzę tak samo! Bardzo dużo osób wręcz chce, żeby wyszło że to mąż zabił, żeby była większa sensacja.. a sprawa jest z tych prostych i niestety bardzo smutnych.
AndrzejBobak
SushiRoll

Post autor: AndrzejBobak »

Wiem, że służby często dają ciała, robią po łebkach, przyjmują najprostsze hipotezy. Ale tutaj mieliśmy do czynienia z medialną sprawą, dodatkowo dzieciobójstwem, więc gdyby mieli cień podejrzenia, że zrobił to mąż, to raczej tego by tak nie zostawili. Niektórzy powariowali dosłownie i bawią się w jakieś csi, które tylko po wpisach w mediach społecznościowy wytropi prawdziwego mordercę xD

Tu chyba jeszcze to nie padło, ale, jeśli wierzyć temu, co było pisane na fb, a wyniesione od ludzi ze szpitala, w liście pożegnalnym Karolina określiła, w co mają być ubrane dziewczynki na pogrzeb i te ubranka zostawiła przygotowane w szafie.
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

AndrzejBobak pisze: ndz paź 19, 2025 7:59 pm Wiem, że służby często dają ciała, robią po łebkach, przyjmują najprostsze hipotezy. Ale tutaj mieliśmy do czynienia z medialną sprawą, dodatkowo dzieciobójstwem, więc gdyby mieli cień podejrzenia, że zrobił to mąż, to raczej tego by tak nie zostawili. Niektórzy powariowali dosłownie i bawią się w jakieś csi, które tylko po wpisach w mediach społecznościowy wytropi prawdziwego mordercę xD

Tu chyba jeszcze to nie padło, ale, jeśli wierzyć temu, co było pisane na fb, a wyniesione od ludzi ze szpitala, w liście pożegnalnym Karolina określiła, w co mają być ubrane dziewczynki na pogrzeb i te ubranka zostawiła przygotowane w szafie.
Ludzie ze szpitala zobaczyli list napisany przez denatke czy podsluchali co mogł mowic mąż...ciekawe
AndrzejBobak
SushiRoll

Post autor: AndrzejBobak »

Pif Paf pisze: pn paź 20, 2025 5:58 am Ludzie ze szpitala zobaczyli list napisany przez denatke czy podsluchali co mogł mowic mąż...ciekawe
Oho, i znów dowalanie mężowi i szukanie drugiego dna.

Tak, mąż wrzucił swoje córki do szamba, poderżnął gardło żonie, potem jak gdyby nigdy nic, pojechał do apteki i kupił leki. Wcześniej podrobił pismo żony albo zmusił ją do napisania listu pożegnalnego, tworząc w nim ckliwą historię o ubrankach pogrzebowych. Potem z zaangażowaniem i grą na miarę oscara udawał przed wszystkimi zrozpaczonego człowieka. Oczywiście, w międzyczasie rozpowiadał wszystkim, co było w liście i że żona była psychicznie chora, żeby ludzie mu uwierzyli. No i zdążył jeszcze wyczyścić monitoring. Na pogrzeb zatrudnił ochronę, żeby postronni nie widzieli, że się cieszy z tych śmierci i kazał rodzinie udzielać się na forach, żeby go bronili, a winą obarczali żonę. A wszystko to, żeby potem żyć sobie z ciężarną kochanką. Tak było, nie zmyślam.
Pif Paf
MiamiBicz

Post autor: Pif Paf »

AndrzejBobak pisze: pn paź 20, 2025 7:45 am Oho, i znów dowalanie mężowi i szukanie drugiego dna.

Tak, mąż wrzucił swoje córki do szamba, poderżnął gardło żonie, potem jak gdyby nigdy nic, pojechał do apteki i kupił leki. Wcześniej podrobił pismo żony albo zmusił ją do napisania listu pożegnalnego, tworząc w nim ckliwą historię o ubrankach pogrzebowych. Potem z zaangażowaniem i grą na miarę oscara udawał przed wszystkimi zrozpaczonego człowieka. Oczywiście, w międzyczasie rozpowiadał wszystkim, co było w liście i że żona była psychicznie chora, żeby ludzie mu uwierzyli. No i zdążył jeszcze wyczyścić monitoring. Na pogrzeb zatrudnił ochronę, żeby postronni nie widzieli, że się cieszy z tych śmierci i kazał rodzinie udzielać się na forach, żeby go bronili, a winą obarczali żonę. A wszystko to, żeby potem żyć sobie z ciężarną kochanką. Tak było, nie zmyślam.
Nie zwalam,ale skad ludzie ze szpitala mogliby wiedziec co bylo w liście? Było juz tu rzucanie sie o opinie sasiadów,kolegòw ze szkoły,etc,wiec dlaczego nie moge sie przywalic o przeciek ze szpitala?
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

Post autor: EmEm »

Ale z drugiej strony ja tez moge napisac ze widzialam ten list. Co nie znaczy że w ogóle jakiś list był 🤷‍♀️