Nie lubię się powtarzać, lecz to zrobię. NIE NAPISAŁAM, ŻE STANY LĘKOWE I PSYCHOZA TO JEST TO SAMO. To, że napisałam o stanach lękowych, zrobiłam kropkę i zaczęłam po kropce nowe zdanie o psychozie, nie oznacza, że uważam je za to samo schorzenie. CZEGO NIE ROZUMIESZ?WiwianD pisze: ↑wt paź 14, 2025 4:19 pm Przeglądam ten wątek i jako lękowiec normalnie się wściekłam po przeczytaniu tego tekstu o stanach lękowych. Do jasnej i ciężkiej, czy ty sobie zdajesz sprawę z tego, czym są w ogóle zaburzenia lękowe i czym się objawiają? Zaburzenia lękowe i psychotyczne to są dwie kompletnie różne jednostki chorobowe i jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ryzyko wystąpienia epizodu psychotycznego u osoby z zaburzeniami lękowymi jest takie samo, jak w ogólnej populacji. Zaburzenia lękowe to nie jest jakaś "łagodniejsza forma schizofrenii".
Stres może nasilić lęk, ale nie spowoduje psychozy, doedukuj się.
Co do tekstu, że psychozy może dostać każdy - to ręce opadają. Psychoza w sensie klinicznym to zespół objawów właściwych dla choroby (schizofrenii, padaczki), a nie jakaś grypa żołądkowa. Można mieć epizod psychotyczny w reakcji na ekstremalny stres, ale to nie jest to samo, co psychoza i nie ma nic wspólnego z zaburzeniami lękowymi. Ustalmy od razu: wyjazd do Egiptu na alla, to nie jest ekstremalny stres. Ekstremalny stres w psychiatrii to sytuacja, która zagraża życiu lub integralności fizycznej człowieka i przekracza zdolności adaptacyjne. Bombardowanie miasta, brutalne wykorzystanie seksualne, tortury, przemoc. Ewentualnie ekstremum jak pozbawienie snu na kilkadziesiąt godzin, albo uszkodzenie mózgu.
Na koniec:
1. Leki przeciwlękowe to nie leki przeciwpsychotyczne. Na litość. Boską.
2. Alkohol jak najbardziej może wywołać epizod psychotyczny.
3. Pomoc osobie w epizodzie psychotycznym polega na uspokojeniu jej, podaniu leków, unieruchomieniu, jeśli stwarza zagrożenie. Nie na ganianiu po korytarzu przez czterech facetów.
Mówisz o demonizowaniu, a sama stygmatyzujesz równo osoby z zaburzeniami lękowymi.
Magdalena Żuk
Moderator: verysweetcherry-
Minimonimini123
- Jesa
Re: Magdalena Żuk
-
plotki3030
- Currently:Rio
To w takim razie niech mi ktoś napisze lub wskaże dokładną procedurę kiedy pilot OSOBIŚCIE decyduje kto może lecieć a kto nie.
Bo w mediach są sprzeczne informacje raz że to lekarz ja zbadał i zabronił (czy lekarz na lotnisku badający pasażerów to norma? ) a raz że pilot się nie zgodził (serio pilot przed lotem zajmuje się odprawa pasażerów? ) Do tego żadna wersja nie jest potwierdzona. Tak przekazał tylko rezydent, który nawet nie został oficjalnie przesłuchany w sprawie Magdy.
Więc mamy zbuntowanego pasażera. Kto prosi pilota aby przyszedł? W jaki sposób pilot spotyka się z pasażerem? I jak ocenia czy pasażer może lecieć czy nie? Czy jest to udokumentowane? Jeśli tak to gdzie? I co z biletem wtedy.
Proszę mi wyjaśnić jak to wyglada jeśli ktoś wie.
-
plotki3030
W tej historii jest za dużo nieścisłości i dziwnych zbiegów okoliczności by uwierzyć w chorobę psychiczną.Qluska pisze: ↑śr paź 15, 2025 4:31 pm A mnie przeraża doszukiwanie się wszędzie teorii spiskowych. Różne choroby psychiczne ujawniają sie właśnie w wieku 20+, ale tak fajnie brzmią teorie, ze zły Arab czyhał na słowiańską blondynkę. Tak czyhał, ze swoj telefon jej dał, żeby z niego zadzwoniła do chłopaka.
Choć jak się dobrze poszuka to w tym Egipcie często zdarzają się psychozy, zwłaszcza u młodych i atrakcyjnych osób. Było tez parę skoków samob* w tym szpitalu gdzie była Magda. Poszukajcie na zagranicznych stronach.
-
Lirilirila
- Tritonotti
Ale co to niby ma do Magdy?irissibirica pisze: ↑czw kwie 03, 2025 9:46 pm Rainbow, przesyłam linka do tej reklamy
https://www.facebook.com/share/v/16Dq3E ... tid=wwXIfr
Na pewno w tej historii jest dużo namieszane, ale tak naprawdę jak gdzieś lecisz to naprawdę bardzo dużo osób Cię obserwuje i wyłapuje dziwne zachowania czy stan psychofizyczny. Być może ktoś ją wyłapał, że jest z nią źle i skierował do lekarza, który z tego co kojarzę jest na każdym lotnisku. Czasami nawet załoga nie musi widzieć takiego pasażera, dostaje info że pasażer jest w złym stanie i decyduje o wycofaniu. Jeśli to wina pasażera, że jest odmowa przyjęcia na pokład to bilet przepada. Nikt by nie chciał być odpowiedzialny za pasażera, który stanowi zagrożenie dla siebie i innych, w dodatku z tego co kojarzę miała sama lecieć. Jak było w tej sytuacji nie wiemy dokładnie, tak jak piszesz, jest wiele sprzecznych informacji, jaka to była linia itd. Jeśli interesuje Cię temat to w regulaminie każdego przewoźnika jest informacja o możliwości odmowy przewozu i jest to na każdej stronie internetowej lini. Nawet komunikacja miejska zwykle ma zapis, że mogą wyprosić pasażera (wiem, bo czasami z nudów to czytam jak gdzieś jadę xd)plotki3030 pisze: ↑śr paź 15, 2025 10:24 pm To w takim razie niech mi ktoś napisze lub wskaże dokładną procedurę kiedy pilot OSOBIŚCIE decyduje kto może lecieć a kto nie.
Bo w mediach są sprzeczne informacje raz że to lekarz ja zbadał i zabronił (czy lekarz na lotnisku badający pasażerów to norma? ) a raz że pilot się nie zgodził (serio pilot przed lotem zajmuje się odprawa pasażerów? ) Do tego żadna wersja nie jest potwierdzona. Tak przekazał tylko rezydent, który nawet nie został oficjalnie przesłuchany w sprawie Magdy.
Więc mamy zbuntowanego pasażera. Kto prosi pilota aby przyszedł? W jaki sposób pilot spotyka się z pasażerem? I jak ocenia czy pasażer może lecieć czy nie? Czy jest to udokumentowane? Jeśli tak to gdzie? I co z biletem wtedy.
-
Kruszynka1234
- LemonkowaCola
Wiesz czemu w tej historii jest dużo nieścisłości? Bo nas tam nie było, media nie mają wszystkich informacji i bazujesz tylko na wybranych fragmentach, które usilnie chcesz skleic w sensacyjna historie.plotki3030 pisze: ↑śr paź 15, 2025 10:28 pm W tej historii jest za dużo nieścisłości i dziwnych zbiegów okoliczności by uwierzyć w chorobę psychiczną.
Choć jak się dobrze poszuka to w tym Egipcie często zdarzają się psychozy, zwłaszcza u młodych i atrakcyjnych osób. Było tez parę skoków samob* w tym szpitalu gdzie była Magda. Poszukajcie na zagranicznych stronach.
dużo jest tu teorii, opinii, domysłów, założeń, a bardzo mało faktów. Więc to się kupy nie trzyma.
-
plotki3030
Nie, jest dużo nieścisłości bo znamy wersję tylko jednej strony która raz mówi jedno, później co innego tworząc rozbieżne wersje.Kruszynka1234 pisze: ↑czw paź 16, 2025 6:55 am Wiesz czemu w tej historii jest dużo nieścisłości? Bo nas tam nie było, media nie mają wszystkich informacji i bazujesz tylko na wybranych fragmentach, które usilnie chcesz skleic w sensacyjna historie.
dużo jest tu teorii, opinii, domysłów, założeń, a bardzo mało faktów. Więc to się kupy nie trzyma.
I nie bazuje na wybranych fragmentach tylko publicznie są udostępnione nagrania, screeny rozmow, wypowiedzi np rodziny i fryzjera itp które po prostu nie tworzą spójnej całości.
I wiem, że często takie historie są prostsze do wyjaśnienia niż się wydaje ale w tym przypadku wyraźnie widać że dziewczyna jest osaczona i zastraszona. Sam fryzjer i jego znajomi przewijają się też w innych sprawach tego typu.
Ale widocznie nie każdy umie dodać dwa do dwóch a publiczna wersja o psychozie jest nad wyraz naiwna ale ludzi uspokoiła i sprawa zostanie pod dywanem.
-
plotki3030
Ale właśnie problem w tym, że nigdzie nie zostało potwierdzone ze ona wogle była na lotnisku i miała miejsce taka sytuacja. Rezydent nie został oficjalnie przesłuchany. Dalej jakoś trudno mi uwierzyć że pilot zajmuje się osobiście odprawa pasażerów.Askonaa pisze: ↑czw paź 16, 2025 5:40 am Na pewno w tej historii jest dużo namieszane, ale tak naprawdę jak gdzieś lecisz to naprawdę bardzo dużo osób Cię obserwuje i wyłapuje dziwne zachowania czy stan psychofizyczny. Być może ktoś ją wyłapał, że jest z nią źle i skierował do lekarza, który z tego co kojarzę jest na każdym lotnisku. Czasami nawet załoga nie musi widzieć takiego pasażera, dostaje info że pasażer jest w złym stanie i decyduje o wycofaniu. Jeśli to wina pasażera, że jest odmowa przyjęcia na pokład to bilet przepada. Nikt by nie chciał być odpowiedzialny za pasażera, który stanowi zagrożenie dla siebie i innych, w dodatku z tego co kojarzę miała sama lecieć. Jak było w tej sytuacji nie wiemy dokładnie, tak jak piszesz, jest wiele sprzecznych informacji, jaka to była linia itd. Jeśli interesuje Cię temat to w regulaminie każdego przewoźnika jest informacja o możliwości odmowy przewozu i jest to na każdej stronie internetowej lini. Nawet komunikacja miejska zwykle ma zapis, że mogą wyprosić pasażera (wiem, bo czasami z nudów to czytam jak gdzieś jadę xd)
A jeśli tak było to powinno to być gdzieś udokumentowane.
Słowo klucz: PERSONEL MEDYCZNY. Na oddziale nie powinno być "jakichś ludzi".stromek.bart pisze: ↑śr paź 15, 2025 11:40 am Co do punktu 3 to jeśli osoba w epozodzie próbuje uciekać to tak personel medyczny i osoby które z nią były w szpitalu gonią ją po korytarzu. I tu nie ma nic dziwnego
To po co wplotłaś w ogóle zaburzenia lękowe do całej tej opowieści? Hm? Czemu to miało w ogóle służyć?Minimonimini123 pisze: ↑śr paź 15, 2025 9:18 pm Nie lubię się powtarzać, lecz to zrobię. NIE NAPISAŁAM, ŻE STANY LĘKOWE I PSYCHOZA TO JEST TO SAMO. To, że napisałam o stanach lękowych, zrobiłam kropkę i zaczęłam po kropce nowe zdanie o psychozie, nie oznacza, że uważam je za to samo schorzenie. CZEGO NIE ROZUMIESZ?
Dosłownie napisałaś: " Jeśli dziewczyna leczyła się na stany lękowe, a nagle wsiada sama do samolotu i leci w zupełnie obce miejsce, to oczywiście, że pod wpływem silnego stresu objawy mogą jej się nasilić. Psychozy może dostać każdy"
Kropka nie ratuje sensu tej wypowiedzi, bo zastosowanie kropki nie oznacza, że się zaczęło nowy wątek. Na poziomie semantycznym wynika z tej wypowiedzi, że miała zaburzenia lękowe -> pojechała sama do Egiptu -> odbiło jej ze stresu.
Wiesz czego nie rozumiem?
Jak można nie pojmować, co się samemu napisało.
Dokładnie. Opinia publiczna woli wersję, że to psychoza i samob*, a napisz coś innego - zaraz osoby o elastycznych poglądach zarzucą Ci straszenie złymi arabami. Przecież oni tam wszyscy jak widzą ładną blondynkę to kłaniają jej się w pół, a nie rzucają obrzydliwe komentarze w swoim języku. Każdy kto miał z nimi realnie do czynienia wie jak jest, a reszta to jakaś próba idealizowania tych ludzi. Nie dociera, że to inna mentalność i inne wartości wpajane od pokoleń.plotki3030 pisze: ↑czw paź 16, 2025 8:19 am Sam fryzjer i jego znajomi przewijają się też w innych sprawach tego typu.
Ale widocznie nie każdy umie dodać dwa do dwóch a publiczna wersja o psychozie jest nad wyraz naiwna ale ludzi uspokoiła i sprawa zostanie pod dywanem.
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
To nie był pilot, tylko obsługa lotniska / policjant na lotnisku. Jest u Herring wyraźne info.plotki3030 pisze: ↑czw paź 16, 2025 8:28 am Ale właśnie problem w tym, że nigdzie nie zostało potwierdzone ze ona wogle była na lotnisku i miała miejsce taka sytuacja. Rezydent nie został oficjalnie przesłuchany. Dalej jakoś trudno mi uwierzyć że pilot zajmuje się osobiście odprawa pasażerów.
A jeśli tak było to powinno to być gdzieś udokumentowane.
Może mi coś umknęło, ale zanim zajął się nią rezydent, to najpierw próbowali jej pomóc inni turyści i obsługa hotelu. Kiedyś było o tym info, teraz cisza. Rezydent próbował ją wysłać do domu, jak już było wiadomo, że jest źle. Czyli nie był z nią od początku.
Na początku czuła się obserwowana, pomimo tego, że inne osoby potwierdzały, że nic takiego nie miało miejsca. Była z nimi i zachowywała się dziwnie.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Nie byłam nigdy w szpitalu w Egpicie. Był z nią rezydent bo ambasada była zmaknieta. Jeśli chciała uciekać to zarówno resydent jak i personel medyczny a nawet ochrona w szpitalu próbowała ja powstrzymać.
- Panna Marianna
- Channelka
Niestety ale Egipt jest znany z zamiatania pod dywan o wiele grubszych spraw, wszystko z obawy o dochody z turystyki. Tak, caly kraj konspiruje.
-
Kruszynka1234
- LemonkowaCola
Aha. Czyli potwierdzasz, że znasz wybrane informacje, nawet jeżeli to są wszystkie informacje dostępne w internecie, i dlatego uznajesz, że tylko ci wybrani potrafią dodać 2 do 2 i na podstawie wybranych (żeby nie powiedzieć losowych) informacji nie wierzyć w spisek. Okej, powodzeniaplotki3030 pisze: ↑czw paź 16, 2025 8:19 am Nie, jest dużo nieścisłości bo znamy wersję tylko jednej strony która raz mówi jedno, później co innego tworząc rozbieżne wersje.
I nie bazuje na wybranych fragmentach tylko publicznie są udostępnione nagrania, screeny rozmow, wypowiedzi np rodziny i fryzjera itp które po prostu nie tworzą spójnej całości.
I wiem, że często takie historie są prostsze do wyjaśnienia niż się wydaje ale w tym przypadku wyraźnie widać że dziewczyna jest osaczona i zastraszona. Sam fryzjer i jego znajomi przewijają się też w innych sprawach tego typu.
-
plotki3030
Są nagrania z kamer. Są screeny rozmow. Są nagrane filmy. Można samemu przeanalizować. Do tego nazwiska jej przyjaciół przewijają się w innych podobnych sprawach.Kruszynka1234 pisze: ↑czw paź 16, 2025 6:14 pm Aha. Czyli potwierdzasz, że znasz wybrane informacje, nawet jeżeli to są wszystkie informacje dostępne w internecie, i dlatego uznajesz, że tylko ci wybrani potrafią dodać 2 do 2 i na podstawie wybranych (żeby nie powiedzieć losowych) informacji nie wierzyć w spisek. Okej, powodzenia![]()
Zresztą samo to słynne nagranie które upublicznil fryzjer doskonale pokazuje co się stało. Magda mówi wprost że ja skrzywdzili, widać że żadnej psychozy nie ma, jest logiczna tylko przerażona.
Ale tak dziewczyna zwariowała nagle przez Egipskie słońce i z tęsknoty za fryzjerem lub ze smutku/radosci rzuciła się z okna 1 pietra równiutko na lewa stronę ciała i zginęła na miejscu.
Kurtyna.
Ok, powodzenia.
Na lotnisku pasażerowie są obserwowani przez kamery oraz pracowników obsługi. Również załoga kabinowa podczas wejścia pasażerów na pokład uważnie ich obserwuje. Dzięki doświadczeniu i odpowiednim szkoleniom potrafią szybko wychwycić osoby, z którymi w trakcie lotu mogą pojawić się problemy. Zdarza się, że ktoś zostaje poproszony o opuszczenie samolotu jeszcze przed startem – to decyzja kapitana, choć wcale nie musi on oglądać tej osoby osobiście. Często opiera się jedynie na informacjach przekazanych przez załogę.plotki3030 pisze: ↑śr paź 15, 2025 10:24 pm To w takim razie niech mi ktoś napisze lub wskaże dokładną procedurę kiedy pilot OSOBIŚCIE decyduje kto może lecieć a kto nie.
W opisywanej sytuacji przypuszczam, że Magda miała być przewożona jako osoba chora, wymagająca eskorty na lotnisku. Możliwe, że już w trakcie drogi lub podczas pobytu na lotnisku zachowywała się niespokojnie. Kapitan, nie chcąc ryzykować problemów podczas prawie pięciogodzinnego lotu i obawiając się, że dziewczyna może ponownie wpaść w stan niepokoju, mógł zdecydować, że nie zostanie wpuszczona na pokład. Ponieważ nie była zdiagnozowana, decyzja o niepodaniu leków również nie dziwi. Załoga po prostu nie chciała zabrać na pokład pacjentki w niestabilnym stanie, co jest całkowicie zgodne z procedurami.
Podejrzewam, że gdyby ktoś z nią leciał, dotarłaby szczęśliwie do Polski. Niestety stało się inaczej. To oczywiście tylko moje przypuszczenia, oparte na informacjach dostępnych w internecie i moim własnym doświadczeniu.
Klaudia
-
Dorotkamyszka28
- LemonkowaCola
Wlansie znalazłam ten wątek wiec coś Wam powiem. Kiedy z Magdą w Egipcie zaczęło się dziać źle Ania
jej siostra na Facebooku napisała post czy ktoś byłby w stanie pomóc i może miałby możliwość polecieć do Egiptu bo Magda pojechała na wakacje, dzieje się z nią coś złego i nie mają z nią za bardzo kontaktu. Anka nie umie rozmawiać po angielsku i ona z rodzicami za bardzo nie widziała co zrobić. Ja zobaczyłam ten post to trochę się zadziwiałam i od razu napisałam do znajomych o co chodzi, czy ktoś coś wie. Sytuacja była taka, że Magda i Markus to był typowo związek dla picu. On jej załatwiał pracę a ona jechała do Egiptu i miała tą być ‚hostessą’ tylko, że Magda myślała, że to będzie dużo mniej hardcorowe. Że to będzie zwyczajny s*x i tyle. Miała zarobić naprawdę sporo hajsu i przy okazji być na wakacjach jako przykrywka, później wrócić do Polski jak gdyby nigdy nic. Później jakby była nadal chętna na zarobek następnym przystankiem miała być wlansie Floryda za kilka miesięcy (gdzie hajs do zarobienia miał być znacznie większy a przy okazji Magada miała zostać trochę dłużej na tej Florydzie i popracować sobie jeszcze na czarno i robić paznokcie). W głośniej mierze miała to byc praca na jachtach w obydwu przypadkach i w Egipcie i na Florydzie. Także nikt jej nigdzie nie sprzedał tylko sama dobrowolnie się na to zgodziła, bo pokusiła się o kasę. Oczywiście, że rodzina nie wiedziała o tym. Nawet na Egipt nie miała kasy i pożyczała od rodziców, bo miała zarobić mega dużo i planowała im to oddać. Układ był taki że wycieczka musi być kupiona na dwie osoby i Magda pokrywa koszty, żeby nie było podejrzeń i Markus i tak by nie pojechał. Markus normalnie miał rezydenta na instagramie w znajomych. Szybko i profil Markusa zniknął i rezyndeta i jeszcze paru innych osób jak śmierć Magdy wyszla na jaw. Kiedy Magda trafiła na jacht to okazało się, że to nie jest jednak cukierkowy s*x tylko hardcorowe org*e i że krótko mówiąc kobiety nie są tam traktowane jak księżniczki tylko jak prosty*utki. Magda chciała się wycofać, ale bylo za późno. Zaczęła się stawiać i zaczęła być niewygodna więc wiadomo, że łatwiej było się jej pozbyć i to cała sprawa. Wie o tym więcej osób niż Wam się wydaje. Zamieszanych jest w to tyle osób i taki świat, że ta sprawa się nigdy nie wyjaśni. Nikt nie pójdzie siedzieć za to, bo każdy umywa ręce. Myślicie, że dlaczego Egipt tak bardzo utrudniał sprawę z sekcją zwłok i przedłużał wszytsko? Chodziło o to, zeby ja najwiecej zatuszować. Ten układ nadal trwa a dziewczyny nadal jeżdżą i zarabiają z własnej woli. Interes się kręci i każdy na z tym zarabia. Tylko, że różnica jest taki, że przez ostatnie 5 lat temat zaczął być bardziej chodny przez Dubaj i więcej ludzi o tym wie, ale w innych krajach dzieje się to samo, miedzy innymi w Egipcie. Po prostu te dziewczyny, które się za bardzo stawiają i mogą być potencjalnie niewygodne są usuwane. To nie zdarza się często, tylko jak ktoś jest realnym zagrożeniem dla biznesu. Karolina również była zamieszana w ten interes i też się zaczęła stawiać.
W obydwu przypadkach i Magda i Karolina są przestawiane jako wręcz krystaliczne dziewczyny, a prawda jest taka, że obydwie zarabiały na tym samym. Tylko, ze Karolina swoje zarobiła i dopiero później zaczęła pyszczyć i się stawiać bo chciała więcej kasy (ona jeździła w różne miejsca - oficjalnie była modelką), a Magada dopiero zaczynała przygodę w biznesie i ją ten zakres pracy lekko mówiąc przytłoczył, bo nie spodziewała się, że Arabowie robią tak hardcorowe rzeczy z dziewczynami. W obydwu przypadkach chęć zarobienia łatwych i ogromnych pieniędzy wygrała. Żadna z nich nie była krystaliczna i obracały się we wrocławskim szemranym towarzystwie. Widziały dokładnie na co się piszą. Bardo dużo znajomych zna prawdę, ludzie zgłaszali te informacjie i nic z tego nie wynikało, zawsze brakowało dowodów. Nie bez powodu Markus wrzucił nagranie na yt, to miało być alibi dla niego. Nie bez powodu do Egiptu do szpitala, kiedy była tam Magda pojechał również chłopak z ich bandy, nie bez powodu ziobro obiecał, że wyjaśni sprawę i nagle później wszystko ucichło i nie bez powodu wyszło na to, że sprawę przekręcono tak, że obydwie dziewczyny popełniły sam******stwo. To jest cała historia.
jej siostra na Facebooku napisała post czy ktoś byłby w stanie pomóc i może miałby możliwość polecieć do Egiptu bo Magda pojechała na wakacje, dzieje się z nią coś złego i nie mają z nią za bardzo kontaktu. Anka nie umie rozmawiać po angielsku i ona z rodzicami za bardzo nie widziała co zrobić. Ja zobaczyłam ten post to trochę się zadziwiałam i od razu napisałam do znajomych o co chodzi, czy ktoś coś wie. Sytuacja była taka, że Magda i Markus to był typowo związek dla picu. On jej załatwiał pracę a ona jechała do Egiptu i miała tą być ‚hostessą’ tylko, że Magda myślała, że to będzie dużo mniej hardcorowe. Że to będzie zwyczajny s*x i tyle. Miała zarobić naprawdę sporo hajsu i przy okazji być na wakacjach jako przykrywka, później wrócić do Polski jak gdyby nigdy nic. Później jakby była nadal chętna na zarobek następnym przystankiem miała być wlansie Floryda za kilka miesięcy (gdzie hajs do zarobienia miał być znacznie większy a przy okazji Magada miała zostać trochę dłużej na tej Florydzie i popracować sobie jeszcze na czarno i robić paznokcie). W głośniej mierze miała to byc praca na jachtach w obydwu przypadkach i w Egipcie i na Florydzie. Także nikt jej nigdzie nie sprzedał tylko sama dobrowolnie się na to zgodziła, bo pokusiła się o kasę. Oczywiście, że rodzina nie wiedziała o tym. Nawet na Egipt nie miała kasy i pożyczała od rodziców, bo miała zarobić mega dużo i planowała im to oddać. Układ był taki że wycieczka musi być kupiona na dwie osoby i Magda pokrywa koszty, żeby nie było podejrzeń i Markus i tak by nie pojechał. Markus normalnie miał rezydenta na instagramie w znajomych. Szybko i profil Markusa zniknął i rezyndeta i jeszcze paru innych osób jak śmierć Magdy wyszla na jaw. Kiedy Magda trafiła na jacht to okazało się, że to nie jest jednak cukierkowy s*x tylko hardcorowe org*e i że krótko mówiąc kobiety nie są tam traktowane jak księżniczki tylko jak prosty*utki. Magda chciała się wycofać, ale bylo za późno. Zaczęła się stawiać i zaczęła być niewygodna więc wiadomo, że łatwiej było się jej pozbyć i to cała sprawa. Wie o tym więcej osób niż Wam się wydaje. Zamieszanych jest w to tyle osób i taki świat, że ta sprawa się nigdy nie wyjaśni. Nikt nie pójdzie siedzieć za to, bo każdy umywa ręce. Myślicie, że dlaczego Egipt tak bardzo utrudniał sprawę z sekcją zwłok i przedłużał wszytsko? Chodziło o to, zeby ja najwiecej zatuszować. Ten układ nadal trwa a dziewczyny nadal jeżdżą i zarabiają z własnej woli. Interes się kręci i każdy na z tym zarabia. Tylko, że różnica jest taki, że przez ostatnie 5 lat temat zaczął być bardziej chodny przez Dubaj i więcej ludzi o tym wie, ale w innych krajach dzieje się to samo, miedzy innymi w Egipcie. Po prostu te dziewczyny, które się za bardzo stawiają i mogą być potencjalnie niewygodne są usuwane. To nie zdarza się często, tylko jak ktoś jest realnym zagrożeniem dla biznesu. Karolina również była zamieszana w ten interes i też się zaczęła stawiać.
W obydwu przypadkach i Magda i Karolina są przestawiane jako wręcz krystaliczne dziewczyny, a prawda jest taka, że obydwie zarabiały na tym samym. Tylko, ze Karolina swoje zarobiła i dopiero później zaczęła pyszczyć i się stawiać bo chciała więcej kasy (ona jeździła w różne miejsca - oficjalnie była modelką), a Magada dopiero zaczynała przygodę w biznesie i ją ten zakres pracy lekko mówiąc przytłoczył, bo nie spodziewała się, że Arabowie robią tak hardcorowe rzeczy z dziewczynami. W obydwu przypadkach chęć zarobienia łatwych i ogromnych pieniędzy wygrała. Żadna z nich nie była krystaliczna i obracały się we wrocławskim szemranym towarzystwie. Widziały dokładnie na co się piszą. Bardo dużo znajomych zna prawdę, ludzie zgłaszali te informacjie i nic z tego nie wynikało, zawsze brakowało dowodów. Nie bez powodu Markus wrzucił nagranie na yt, to miało być alibi dla niego. Nie bez powodu do Egiptu do szpitala, kiedy była tam Magda pojechał również chłopak z ich bandy, nie bez powodu ziobro obiecał, że wyjaśni sprawę i nagle później wszystko ucichło i nie bez powodu wyszło na to, że sprawę przekręcono tak, że obydwie dziewczyny popełniły sam******stwo. To jest cała historia.
-
Dorotkamyszka28
- LemonkowaCola
A te wszystkie podcasty i filmy na yt, to jest dosłownie masło maślane, kolejni to podcasterzy powielają tylko informacje z poprzednich filmów i tak będzie w nieskończoność. Najbardziej rzetelny materiał zrobił kanał Pętla Zbrodni, bo tam są sugestie o tym co się stało, ale bez konkretów. Wszędzie indziej Magda jest ukazywana jako złota dziewczyna, która była tak bardzo ambitna, jakich to ona ambicji nie miała, ile to ona sportów nie uprawiała, no kobieta chodzący anioł. Karolina tak samo, światowej klasy modelka, tyle zarabiała na tym swoim modelingu, a prawda jest taka że w świecie modelingu nikt jej nie znał. Każdy kto pracuje w tym zawodzie wie, żeby zarobić tyle pieniędzy ile miała Karolina, to trzebaby było mieć conajmniej jakiś naprawdę długoterminowy Kontrakt z jakąś naprawdę porządną światową marką. Obydwie pochodzą z naprawdę biednych rodzin, a te rodziny są totalnie nieświadome tego, co robiły ich córki.
-
Dorotkamyszka28
- LemonkowaCola
I oczywiście to są tragedie w obydwu przypadkach i naprawdę ogólne nieszczęście. Ale ten biznes jest okropnie brudny i każdy kto się decyduje wejść w to musi się wiązać z konsekwencjami. Oczywiście, dziewczyny na pewno nie spodziewały sie, że tak się to skończy, ale niestety to jest zajęcie dla osób, które za pieniądze są w stanie zorbić wszystko. Teraz takich sytuacji, że komuś się coś stało wychodzi więcej, ale wszytsko jest uciszane. Tutaj ktoś wypadł z balkonu i ma połamane wszystkie kończyny, tutaj jakaś dziewczyna w Dubaju skoczyła z okna. I wszytsko dziwnym trafem to są albo samo*****stwa albo jakieś nieszczękowe wypadki. A to są wlansie zazwyczaj takie dziewczyny, które gdzieś tam zaczęły się stawiać. Po prostu w tym biznesie taka dziewczyna jest dla nich niczym i albo godzisz się na wszystko albo nara.
Ciekawe, że osoby które oburzają się na wpisy, że Magda miała zaburzenia psychiczne i dostala ataku psychozy (bo to stawianie jej w złym świetle i robienie z niej wariatki) jednocześnie chętnie wspierają teorie, że poleciała do Egiptu z zamiarem sprzedawania się za pieniądze. To już nie szarga jej pamięci jak rozumiem. I te informacje pochodzą oczywiście z wiarygodnych źródeł i nie są żadnymi zasłyszanymi gdzieś tam plotkami?
-
Kruszynka1234
- LemonkowaCola
Zapytasz czy mają dowody na teorie o usługach towarzyskich (taaakie orgie, taaaaaakie orgie na tym all inclusive) to usłyszysz, że przecież to oczywiste bo na każdym forum o tym piszą, więc to prawda.amaaa71 pisze: ↑ndz paź 19, 2025 11:17 am Ciekawe, że osoby które oburzają się na wpisy, że Magda miała zaburzenia psychiczne i dostala ataku psychozy (bo to stawianie jej w złym świetle i robienie z niej wariatki) jednocześnie chętnie wspierają teorie, że poleciała do Egiptu z zamiarem sprzedawania się za pieniądze. To już nie szarga jej pamięci jak rozumiem. I te informacje pochodzą oczywiście z wiarygodnych źródeł i nie są żadnymi zasłyszanymi gdzieś tam plotkami?
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Łatwiej z ładnej blondynki zrobić prost*tutkę niż osobę z problemami psychicznymi. I jeszcze ten przymus wykupienia wycieczki na dwie osoby dla ochrony bo wtedy nikt Marcusa nie połączyamaaa71 pisze: ↑ndz paź 19, 2025 11:17 am Ciekawe, że osoby które oburzają się na wpisy, że Magda miała zaburzenia psychiczne i dostala ataku psychozy (bo to stawianie jej w złym świetle i robienie z niej wariatki) jednocześnie chętnie wspierają teorie, że poleciała do Egiptu z zamiarem sprzedawania się za pieniądze. To już nie szarga jej pamięci jak rozumiem. I te informacje pochodzą oczywiście z wiarygodnych źródeł i nie są żadnymi zasłyszanymi gdzieś tam plotkami?
-
Teresa Gattara
- Mokra Włoszka
Nie zgadzam się , że Magda wiedziała iż jedzie świadczyć uslugi seksualne . Zdecydowanie się nie zgadzam , to nie ten przypadek i nie taka osoba . Moje zdanie jest takie , ze Marcus załatwił żeby mogła sobie zarobić jako hostessa (bez żadnego seksu) lub tańcem na rurze . Ona na pewno nie miała swiadomości , że ją poniekąd sprzedał. Na miejscu okazało się , że sytuacja wygląda nieco inaczej , być może zrozumiała co się dzieje naprawdę a być może po prostu się wystraszyła , również pracy w takim zakresie na jaki wyraziła zgodę .Dorotkamyszka28 pisze: ↑ndz paź 19, 2025 2:28 am Wlansie znalazłam ten wątek wiec coś Wam powiem. Kiedy z Magdą w Egipcie zaczęło się dziać źle Ania
Wkurzają mnie komentarze kobiet , które robią z niej prostytutkę , jakby nie była łądna i zgrabna to też byście tak pluły ?