Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
ydnaa_
RealDiamond

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: ydnaa_ »

hipek007 pisze: pn paź 13, 2025 11:41 am Tak bez złośliwości: widzę, że jest tu wiele osób, które krytykują każdy odcinek, więc zakładam że go słuchają, a mimo to nadal włączają te odcinki i słuchają 5NZ. Po co? Pytam serio z ciekawości, bo ja jak czegoś nie lubię, to nie słucham czy nie oglądam tych treści, czasami jakaś maniera mówienia czy inna mała rzecz potrafi mnie odrzucić od podcastu.
Mam podobnie jak przedmowczyni. Od siebie dodam ze słucham nadal, ale włączam wtedy kiedy juz nic innego z podcastów kryminalnych mi nie zostalo do słuchania. I dlatego ze interesują mnie tylko polskie sprawy, a Justyna wrzuca tez takie których nie znam, więc chce sie zapoznać. Mimo fatalnych odcinków nadal ma najbardziej sluchalny damski glos w tej branży dla mnie.
justapose
Mokra Włoszka

Post autor: justapose »

Bestiesra pisze: śr paź 15, 2025 9:09 pm Od siebie mogę powiedzieć tak: włączam bo za każdym razem mam nadzieję że doda odcinek tak rzetelny i z takim researchem jaki robiła na początku. Taki który wciśnie w fotel. Po prostu nie umiem jej jakoś odpuścić i ta głupia nadzieja się we mnie tli. Druga sprawa jest taka że dużo jeżdżę i słucham różnych podkastow dlatego jestem na bieżąco ze wszystkim co wychodzi plus ona jako jedna z nielicznych podkaterek ma głos który mnie nie wkurwia bo np Olgi herring znieść nie mogłam, a potem jeszcze się naczytałam kwiatków o tym co wyprawia w internetach +typiara gada o zabójstwie ale jest to poprzedzone 5 minutowym monologiem o psim bufecie. Była jeszcze druga taka kryminalna, nie pamiętam nazwy, co nie mówiła R i też mnie wkurwiala. Mam nadzieję że pomogłam xD
Ej no właśnie, nie rozumiem czemu Olga jest nadal stawiana za wzór podcastów TC, jest asłuchalna od paru lat, wręcz szkodliwa momentami z tym swoim natchnieniem i do znudzenia powtarzanymi frazesami,a już jak wypłynęło szambo z wykopu, zablokowałam laskę gdzie się dało, do wyboru na szczęście jest mnóstwo treści TC.
Jakkolwiek zauważyłam spadek jakości odcinków Justyny to i tak uważam że duża część wandziar po prostu się czepia. No ale takie prawo internetów, nie zaczynam w tym temacie kontrdyskusji, oburzą się jedynie osoby które wiedzą że się czepiają dla zasady hłehłe
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

justapose pisze: czw paź 16, 2025 8:37 pm Ej no właśnie, nie rozumiem czemu Olga jest nadal stawiana za wzór podcastów TC, jest asłuchalna od paru lat, wręcz szkodliwa momentami z tym swoim natchnieniem i do znudzenia powtarzanymi frazesami,a już jak wypłynęło szambo z wykopu, zablokowałam laskę gdzie się dało, do wyboru na szczęście jest mnóstwo treści TC.
Jakkolwiek zauważyłam spadek jakości odcinków Justyny to i tak uważam że duża część wandziar po prostu się czepia. No ale takie prawo internetów, nie zaczynam w tym temacie kontrdyskusji, oburzą się jedynie osoby które wiedzą że się czepiają dla zasady hłehłe
Nie no błagam XD Olgi się czepiamy tak samo wystarczy przejrzeć wątek o śmierci młodej dziewczyny z Miami czy wątek samej Olgi, każdy pamięta aferę i większość podobnie sądzi o śladach
justapose
Mokra Włoszka

Post autor: justapose »

PrzemoKondratowicz pisze: czw paź 16, 2025 9:08 pm Nie no błagam XD Olgi się czepiamy tak samo wystarczy przejrzeć wątek o śmierci młodej dziewczyny z Miami czy wątek samej Olgi, każdy pamięta aferę i większość podobnie sądzi o śladach
Jasne, spoko i cały wątek jest o niej, ja się odnoszę do tych osób co ją chwalą ;) no nie potrafię podzielać tego :)
ScreamInSilence
Mokra Włoszka

Post autor: ScreamInSilence »

Najnowszy podcast został usunięty/zablokowany? Chciałabym dziś dokończyć słuchanie i nie ma go już na kanale
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

ScreamInSilence pisze: sob paź 18, 2025 10:16 am Najnowszy podcast został usunięty/zablokowany? Chciałabym dziś dokończyć słuchanie i nie ma go już na kanale
On był totalnie o niczym. „No była pani mieszkała miała pracę wstawała rano a potem znaleźli zwłoki” koniec.
puree
BlondDoczep

Post autor: puree »

Za to Justyna tłumaczyła, czym jest junkers :fire:
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

puree pisze: sob paź 18, 2025 12:01 pm Za to Justyna tłumaczyła, czym jest junkers :fire:
I są na airbnb w tamtej okolicy XD a okolica była jej bardzo bliska bo miała koleżankę która miała dziadka który tam mieszkał
dianaf
PsychoFanka

Post autor: dianaf »

JM prosiła o reklamę jej podcastu bo zasięgi spadają i dodaje odcinek za odcinkiem. Ewidentnie hajs przestał się zgadzać. Jeśli jakość pójdzie za tym zrywem pracowitości to może wróci do formy?
laruda
PsychoFanka

Post autor: laruda »

Ja Justyny od dawna nie słuchałam. W pewnym momencie po prostu odcinki były nudne, zrobione na odwal się i ciężko się ich słuchało.
Polecacie coś z najnowszych odcinków? Bo mam do niej sentyment i chętnie dałabym jej kolejną szansę.
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

dianaf pisze: sob paź 18, 2025 1:06 pm JM prosiła o reklamę jej podcastu bo zasięgi spadają i dodaje odcinek za odcinkiem. Ewidentnie hajs przestał się zgadzać. Jeśli jakość pójdzie za tym zrywem pracowitości to może wróci do formy?
Tak to jest jak chce się łapać kilka srok za ogon. Od dawna obserwatorzy trąbili, że jakość jej podcastów spadła a ona że hejt. To ma co chciała na własne życzenie, a teraz w popłochu walczy o wyświetlenia. Nie zdziwiłabym się jakby znowu włączyła wsparcie.
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

dianaf pisze: sob paź 18, 2025 1:06 pm JM prosiła o reklamę jej podcastu bo zasięgi spadają i dodaje odcinek za odcinkiem. Ewidentnie hajs przestał się zgadzać. Jeśli jakość pójdzie za tym zrywem pracowitości to może wróci do formy?
Może wracać do dziesięciu form, dla mnie jest skreślona. Niech się kisi we własnym sosie razem z Krzysiem.
PieczonyZiemniak
Samarka

Post autor: PieczonyZiemniak »

gravity pisze: ndz paź 19, 2025 2:19 am Może wracać do dziesięciu form, dla mnie jest skreślona. Niech się kisi we własnym sosie razem z Krzysiem.
Nie wroci do poprzedniej pozycji. Tylko jakieś boomerskie programy w tv, które nie nadążają, będą ja nadal nazywać królową TC podcastu etc.
W świcie influ, internetu, podcastu nie ma powrotu po tym jak się noga powinie. Odpowiedzialni za to jesteśmy my (wg influ ta glupia gawiedź, która myślą że manipulują) - szybko się nudzimy, szukamy nowego, mamy czas skupienia a la złota rybka- jak się „twórca” nie stara, bez mrugnięcia oka zamienimy go /ja na inny model, ….. to proste prawa rynku, jak Justyna zaczynała to był duży popyt i mała podaż , teraz podaż przewyższa popyt i zaczynają się łzy influ, którzy próbują odzyskać tych którymi w skrytości , albo i nie, w czasach prosperity, pogardzali
Niby oni wszyscy tacy „mądrzy”, a zawsze wydają się zaskoczeni, że spadli na twardy bruk
Gestii
Ciastko

Post autor: Gestii »

Ja słuchałam Justyny od praktycznie jej początków z 5 nie zabijaj. Słuchałam też innych jej formatów i nawet jak nie zgadzałam się z tym co mówi to też nigdy tego nie komentowałam, bo zwyczajnie uważam, że gówno kogo obchodzi co ja tam sobie myślę jednak ja po prostu czuje, że ona się jakoś zmieniła zrobiła się taka " influencerska" ;P , że aż czuje dyskomfort jak jej słucham czy widzę jej niektóre relacje na Instagramie nie wiem czy macie podobne odczucia. Co do samego podcastu to ja mam wrażenie, że to musiało prędzej czy później nastąpić, sama mówiła, że sprawy jej się kończą, a na temat tych bardziej bieżących źródeł nie jest zbyt wiele. Teraz będzie parentigowe porady dawać może. I tak szczerze to jak się słucha tych ludzi z social mediów tego ich żargonu " normalizujący" każdą do cholery normalną rzecz to aż się nóż w kieszeni otwiera.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Wrócił super podcast. Teraz i wy możecie doświadczyć tej historii.
teodora55
LouiBag

Post autor: teodora55 »

Strasznie nudny ostatni odcinek
Maximus1111
GreckieWakacje

Post autor: Maximus1111 »

teodora55 pisze: pn paź 20, 2025 11:02 am Strasznie nudny ostatni odcinek
A jak ma nie byc nudny skoro sprawa jest nieznana z 94 r i wielu szczegółów nie dało się ustalić
No juz bez przesady
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Maximus1111 pisze: pn paź 20, 2025 11:08 am A jak ma nie byc nudny skoro sprawa jest nieznana z 94 r i wielu szczegółów nie dało się ustalić
No juz bez przesady
No właśnie w tym rzecz. Mogłaby zrobić wiele ciekawych odcinków ale ich nie robi. Bierze sprawę pt była pani i umarła. Faktycznie fascynujące.
watacukrowa
DamaZpowiśla

Post autor: watacukrowa »

Bierze się za sprawy, jak to ładnie określiłyście "była pani umarła", a np. o Joachimie Knychale czy "Skorpionie" z Gdańska mało kto zrobił materiały i na tych sprawach Justyna mogłaby pokazać, że stare dobre 5nZ nie umarło, że wciąż "potrafi w podcasty" i warto przy niej być.
Pozdrawiam serdecznie
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

watacukrowa pisze: pn paź 20, 2025 12:47 pm Bierze się za sprawy, jak to ładnie określiłyście "była pani umarła", a np. o Joachimie Knychale czy "Skorpionie" z Gdańska mało kto zrobił materiały i na tych sprawach Justyna mogłaby pokazać, że stare dobre 5nZ nie umarło, że wciąż "potrafi w podcasty" i warto przy niej być.
No właśnie, przy tych sprawach jest za dużo źródeł i za dużo pracy na research trzeba zrobić ;) lepiej wziąć krótką spawe, bez większej ilości informacji i tadam, pani byla i już jej nie ma. Odcinek jest, odsłuchany też jest
watacukrowa
DamaZpowiśla

No tak, jeszcze by się za bardzo zmęczyła patrzeniem na siostrę, która robi research, a potem montuje. Biedna Justa. Etat nie był dla niej, praca na swoim, co dało jej rozgłos i markę, też nie dla niej... a mogła zostać tradwife, wtedy siedzenie z dzieckiem byłoby jedynym jej zajęciem.
Pozdrawiam serdecznie
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

watacukrowa pisze: pn paź 20, 2025 12:47 pm Bierze się za sprawy, jak to ładnie określiłyście "była pani umarła", a np. o Joachimie Knychale czy "Skorpionie" z Gdańska mało kto zrobił materiały i na tych sprawach Justyna mogłaby pokazać, że stare dobre 5nZ nie umarło, że wciąż "potrafi w podcasty" i warto przy niej być.
Pomijam no recznikowego dusiciela o którego istnieniu dowiedziałem się przypadkiem pół roku temu ogladajac stare odcinki 997. Teraz książka wyszła. Ale bardzo dużo jest tematów tylko trzeba po te źródła sięgnąć.
BeluLelu
ŚpioszkiKenzo

Post autor: BeluLelu »

Ale przecież Justyna opracowała Knychale i Marchwickiego… cały audioserial pod czarna ziemia o tym jest
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Już chyba wiem czemu o tym opowiadała. Newsweek kryminalny ma o tym krótki artykuł.
watacukrowa
DamaZpowiśla

BeluLelu pisze: pt paź 24, 2025 11:20 pm Ale przecież Justyna opracowała Knychale i Marchwickiego… cały audioserial pod czarna ziemia o tym jest
A to zwracam honor, bo serialu nie słuchałam
Pozdrawiam serdecznie