Magdalena Żuk
Moderator: verysweetcherry-
Justyna_ost
- Koczkodan
Re: Magdalena Żuk
Ta sprawa przypomina mi trochę sprawę Oli Łęczyckiej - wakacje, ciepły klimat, dwie piękne dziewczyny, jacht, dużo teorii spiskowych, podejrzani partnerzy. Moim zdaniem sprawa jest prosta, dziewczyna popadła w psychozę, bodźcem, który ją wywołała mogła być samotna podróż do obcego kraju. To,że była zawsze zdrowa, jak twierdzi rodzina o niczym nie świadczy. To,że była ładną blondynką, też nie świadczy o tym,że pojechała się sprzedawać bogatym szejkom
-
raportglowny
- RóżowePolo
Marsa Alam to nie Dubaj, hotel w którym była Magda to taki dla klasy sredniej i emerytow. Kilkanascie razy bylam w Marsa i jak mi Bog mily zadnego szejka ani jachtu tam nie widziałam. Moze faktycznie ktos jej cos dosypał ot tak "dla beki" i biedna dziewczyna odleciała.
Sledziowa ma podcast od wcsoraj
Sledziowa ma podcast od wcsoraj
Uwazasz ze psychoze wywołała samotna podróż na ktora sama świadomie sie zdecydowała? A nie na przyklad narkotyki ktore miala we krwi?Justyna_ost pisze: ↑pn paź 13, 2025 1:04 am Ta sprawa przypomina mi trochę sprawę Oli Łęczyckiej - wakacje, ciepły klimat, dwie piękne dziewczyny, jacht, dużo teorii spiskowych, podejrzani partnerzy. Moim zdaniem sprawa jest prosta, dziewczyna popadła w psychozę, bodźcem, który ją wywołała mogła być samotna podróż do obcego kraju. To,że była zawsze zdrowa, jak twierdzi rodzina o niczym nie świadczy. To,że była ładną blondynką, też nie świadczy o tym,że pojechała się sprzedawać bogatym szejkom
Kazdy glosi tu śmiałe teorie ze byla chora psychicznie, nie trzeba byc chorym psychicznie zeby narkotyki zle zadziałały, gdzies czytałam ze miala tez jakies leki psychotropowe we krwi, to juz niezła mieszanka. Pytanie czy brala to dobrowolnie czy nieświadomie. Tak czy siak kazda kobieta powinna wyciągnąć wnioski zeby nigdzie nie latac za granicę SAMEJ na wakacje. Teraz każda niezależna a potem dzieją sie takie tragedię.
A Bogatynia z której ona pochodzi to miasto ćpunów wiekszosc osób tam ćpa, nawet ci po ktorych nie widac
Taka byla z niej podrozniczka, ze w momencie gdy powinni byc juz w drodze na lotnisko to dopiero wpadla na to, zeby sprawdzic czy jej towarzysz podrozy ma wazny dokument.
Odsluchalam podcast Herring, probowala oczywiscie idealizowac Magde, ale jak sie slucha o tym z perspektywy czasu to zbyt madra ona nie byla. Ledwo znala tego Markusa i taki prezent, bez zadnej konsultacji z nim.
Odsluchalam podcast Herring, probowala oczywiscie idealizowac Magde, ale jak sie slucha o tym z perspektywy czasu to zbyt madra ona nie byla. Ledwo znala tego Markusa i taki prezent, bez zadnej konsultacji z nim.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Wg mnie smutek z samotnej podróży próbowała topić w drinkach, być może ktoś jej czegoś dosypał jak się dowiedział, że jest sama. Może ją wyjorzystano a ona psychicznie tego nie uniosła i widać było tą psychozę w szpitalu. Wg mnie nie był to żaden zarobkowy wyjazd. Po prostu złe miejsce, zły czas i źli ludzie
-
plotki3030
- Currently:Rio
A ja uważam, że to żadna psychoza, ona była śmiertelnie przerażona i rozpaczliwie walczyła o życie. I była w tym SAMA.Justyna_ost pisze: ↑pn paź 13, 2025 1:04 am Moim zdaniem sprawa jest prosta, dziewczyna popadła w psychozę, bodźcem, który ją wywołała mogła być samotna podróż do obcego kraju. To,że była zawsze zdrowa, jak twierdzi rodzina o niczym nie świadczy.
Ja uważam, że fryzjer ja wystawił, miał w znajomych rezydenta i osoby powiązane ze śmiercią Kaczorowskiej więc pewnie to nie pierwsza taka akcja. Mama Karoliny potwierdziła że to ten sam fryzjer. Przypadek?
Poza tym nagranie które sam udostępnił mówi samo za siebie. Jego spokój w takiej sytuacji i słowa kumpla w tle nie pozostawiają złudzeń. Zresztą Magda w pewnym momencie sama zorientowała się, że on ja wystawił. Miał to rzekomo wysłać szefowej Magdy, tylko po co? Wasi faceci też by Was nagrali w takiej sytuacji by wysłać film pracodawcy?
Polecam poczytać też o szefowej Magdy, bardzo "ciekawa" postać, z zasobym portfelem i szerokimi plecami.
Jestem pewna że Magda nie zwariowała. Tymbardziej nie od podróży do słonecznego kurortu, no ludzie. Już wcześniej sama podróżowała więc dlaczego akurat tu miałoby jej odwalić? Z pewnością podawali jej leki lub narko, stąd dziwne zachowanie.
Pytanie tylko czy Magda wiedziała po co jedzie przed czy dowiedziała się na miejscu. Obie opcje prawdopodobne.
Co do szejków i portu, niedaleko jej hotelu jest port Ghalib gdzie na jachtach bawią się bogaci szejkowie. To są jawne informacje, żadne teorie spiskowe. W jaki sposób to już sami poczytajcie. Któregoś dnia (drugiego chyba) telefon Magdy logował się poza ladem, na morzu i TYLKO to jedno logowanie wciąż jest podważane. Dlaczego? Ano dlatego, że okazałoby się że Magda jednak nie zwariowała nagle od słońca, tylko może padła ofiarą przestępstwa i została brutalnie wykorzystana?
Rodzina milczy bo kto wie czy nie jest zwyczajnie zastraszana.
Ja nigdy nie uwierzę w jakąś psychozie. Dziewczyna święta nie była, może polasila się na łatwa kasę a może fryzjer ja zmanipulował do tego stopnia że sama wierzyła w jakąś inną wersję. Nie wiem ale nie powinna umierać w taki sposób.
-
plotki3030
Każdy to powtarza ale wersję z wycieczką niespodzianka, brakiem paszportu i chęcią sprzedaży wycieczki znamy tylko z jednej strony, od fryzjera.Daisy123 pisze: ↑pn paź 13, 2025 5:01 pm Taka byla z niej podrozniczka, ze w momencie gdy powinni byc juz w drodze na lotnisko to dopiero wpadla na to, zeby sprawdzic czy jej towarzysz podrozy ma wazny dokument.
Moim zdaniem nie jest on wiarygodny więc nigdy nie dowiemy się czy to co gada jest prawda.
-
plotki3030
To jak wytłumaczysz nagranie które latało po sieci? Po co fryzjer je nagrał i udostępnił? Dlaczego sama po prostu nie zadzwoniła do fryzjera że coś się dzieje.stromek.bart pisze: ↑pn paź 13, 2025 5:10 pm Wg mnie smutek z samotnej podróży próbowała topić w drinkach, być może ktoś jej czegoś dosypał jak się dowiedział, że jest sama. Może ją wyjorzystano a ona psychicznie tego nie uniosła i widać było tą psychozę w szpitalu. Wg mnie nie był to żaden zarobkowy wyjazd. Po prostu złe miejsce, zły czas i źli ludzie
Topiła sobie smutki w alko a później w otoczeniu 10chlopa rozmawiała na kamerce że swoim facetem? Serio? To taka procedura w Egipcie jak chcesz zadzwonić do domu?
Niby on się tłumaczył że nagranie miałobyc dowodem. Ale dowodem czego? Że niby słońce jej zaszkodziło i zwariowała?
Mógł przecież włączyć nagrywanie gdyby rozmawiali sam na sam. Dlaczego ona była z obstawą? I dlaczego nie mogła swobodnie rozmawiać.
Ona dosłownie WSZYSTKO POKAZAŁA jak ten dureń zadawał pytania tak by nie mogła nic powiedzieć.
Poza tym nagranie w sieci nie jest całe, zostało udowodnione że było pocięte wiec fryzjer coś majstrowal przed publikacja. Po co?
-
plotki3030
A od kiedy to pilot decyduje czy ktoś z pasażerów wsiada czy nie? I jeśli tak było dlaczego nazwisko tego pilota nie było ujawnione?amaaa71 pisze: ↑ndz wrz 28, 2025 12:12 pm Przecież oni chcieli wsadzić ją do samolotu do Polski i pozbyć się problemu (wg innych gości już od poczatku pobytu w hotelu dziwnie się zachowywała), ale pilot nie zgodził się by wpuścić ją na pokład. Gdyby to byli jacyś zorganizowani przestępcy, po co zadawaliby sobie tyle trudu i ryzykowaliby kolejnych świadków? Pilot który nie chciał wpuścić na pokład osoby w złym stanie psychicznym też był w spisku?
Poza tym skoro chcieli ja odesłać bezpiecznie do domu to dlaczego nie podali jej leku na uspokojenie żeby mogła przetrwać lot? W szpitalu nie mieli oporów by ładować jej tak by się nie ruszała.
Poza tym był problem z ciałem, strona Egipska nie pozwoliła na badanie toksykologiczne, nie chcieli też udostępniać dokumentów. Dlaczego? Przecież tak bardzo dbali by jej pomóc
-
Kruszynka1234
- LemonkowaCola
Naprawdę uważasz, że cały kraj konspiruje?plotki3030 pisze: ↑wt paź 14, 2025 8:35 am A od kiedy to pilot decyduje czy ktoś z pasażerów wsiada czy nie? I jeśli tak było dlaczego nazwisko tego pilota nie było ujawnione?
Poza tym skoro chcieli ja odesłać bezpiecznie do domu to dlaczego nie podali jej leku na uspokojenie żeby mogła przetrwać lot? W szpitalu nie mieli oporów by ładować jej tak by się nie ruszała.
Poza tym był problem z ciałem, strona Egipska nie pozwoliła na badanie toksykologiczne, nie chcieli też udostępniać dokumentów. Dlaczego? Przecież tak bardzo dbali by jej pomóc
-
plotki3030
Naprawdę uważam że ludzie są głupi jeśli wierza w wersję z nagła choroba psychiczna. Zwłaszcza jeśli ktoś widział nagranie. No ale narracja jak u Karoliny Kaczorowskiej gdzie było to samo towarzystwo, to samo miasto i też samob* na końcu. Dziewczyna powiesiła się na kablu od prostownicy na kleczkach, w bardzo trudnej pozycji ale udało jej za pierwszym razem. Przed smiercia ubrała się w ciepły kombinezon, otworzyła na oścież okno (była zima) skopała ukochanego psa i spuściła karty sim z telefonu w kiblu. Prokurator uznał ze prostownica na której kablu sie powiesiła nie ma związku ze sprawą i zaginęła..
Tu jest podobnie, nic się kupy nie trzyma, historie o wycieczce i niespodziance znamy tylko z jednej strony czyli fryzjera. Rodzina twierdzi że Magda chciała pożyczyć pieniądze ale nie powiedziała na co. Dalsza narracja o paszporcie i chęci nagłej sprzedaży biletów znów znamy tylko z opowieści fryzjera.
Tak bardzo chcieli sprzedać bilety że robili to na kilka godzin przed wylotem i z nowego konta na fb. Dlaczego fryzjer ze swojego nie umieszczal oferty? Przecież zwiększyłby szanse na sprzedaż, jeśli konto byłby wiarygodne.
Dlaczego Magda nie mogła rozmawiać z nim samodzielnie, skoro na nagraniach spod szpitala widać jak spokojnie chodzi i trzyma telefon przy uchu i z kimś rozmawia?
Po co on to nagrywał? Dlaczego pojawiło się to POCIĘTE wcześniej nagranie na yt?
Dlaczego potwierdzone są wszystkie logowania telefonu Magdy a podważanie jest tylko to jedno z morza?
Dlaczego fryzjer wyczyścił fb jak się zrobiło głośno o tym. I skąd znał rezydenta? Bywał tam wcześniej?
Ale tak, napewno dziewczyna zwariowała bo słońce Egipskie tak na nią podziałało. Albo smutek bo "musiala" jechać sama. Tak bardzo chciała sprawić mu radość że zostawiła go samego na urodziny
Nawet nie wiesz jak często Kapitan decyduje o tym żeby nie zabrać pasażera. Jeśli zachowywała się agresywnie, albo wszystko wskazywało na to że będą z nią problemy w trakcie rejsu to jak najbardziej ma takie prawo.plotki3030 pisze: ↑wt paź 14, 2025 8:35 am A od kiedy to pilot decyduje czy ktoś z pasażerów wsiada czy nie? I jeśli tak było dlaczego nazwisko tego pilota nie było ujawnione?
Przeglądam ten wątek i jako lękowiec normalnie się wściekłam po przeczytaniu tego tekstu o stanach lękowych. Do jasnej i ciężkiej, czy ty sobie zdajesz sprawę z tego, czym są w ogóle zaburzenia lękowe i czym się objawiają? Zaburzenia lękowe i psychotyczne to są dwie kompletnie różne jednostki chorobowe i jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ryzyko wystąpienia epizodu psychotycznego u osoby z zaburzeniami lękowymi jest takie samo, jak w ogólnej populacji. Zaburzenia lękowe to nie jest jakaś "łagodniejsza forma schizofrenii".Minimonimini123 pisze: ↑pt wrz 12, 2025 3:14 pm O czym Wy w ogóle mówicie? Jak nie ma znaczenia? Jeśli dziewczyna leczyła się na stany lękowe, a nagle wsiada sama do samolotu i leci w zupełnie obce miejsce, to oczywiście, że pod wpływem silnego stresu objawy mogą jej się nasilić. Psychozy może dostać każdy, zarówno osoba stosująca farmakologię (choć w tym przypadku nawet jest to mnie prawdopodobne, jeśli jest pod opieką dobrego specjalisty i regularnie przyjmuje leki). jak i osoba, która nigdy w życiu nie leczyła się psychiatrycznie. Czego przykładem jest chociażby Mieszko, który zaatakował na Uniwersytecie Warszawskim. Sam alkohol nie wywołuje psychozy, ale za to może osłabiać wchłanianie leków, jak również może nasilać ich działania (w zależności od leku). I nie demonizuję leczenia czy to farmakologicznego, czy bycia w terapii. To Wy demonizujecie ludzi, którzy tak naprawdę tam na miejscu próbowali jej pomóc.
Stres może nasilić lęk, ale nie spowoduje psychozy, doedukuj się.
Co do tekstu, że psychozy może dostać każdy - to ręce opadają. Psychoza w sensie klinicznym to zespół objawów właściwych dla choroby (schizofrenii, padaczki), a nie jakaś grypa żołądkowa. Można mieć epizod psychotyczny w reakcji na ekstremalny stres, ale to nie jest to samo, co psychoza i nie ma nic wspólnego z zaburzeniami lękowymi. Ustalmy od razu: wyjazd do Egiptu na alla, to nie jest ekstremalny stres. Ekstremalny stres w psychiatrii to sytuacja, która zagraża życiu lub integralności fizycznej człowieka i przekracza zdolności adaptacyjne. Bombardowanie miasta, brutalne wykorzystanie seksualne, tortury, przemoc. Ewentualnie ekstremum jak pozbawienie snu na kilkadziesiąt godzin, albo uszkodzenie mózgu.
Na koniec:
1. Leki przeciwlękowe to nie leki przeciwpsychotyczne. Na litość. Boską.
2. Alkohol jak najbardziej może wywołać epizod psychotyczny.
3. Pomoc osobie w epizodzie psychotycznym polega na uspokojeniu jej, podaniu leków, unieruchomieniu, jeśli stwarza zagrożenie. Nie na ganianiu po korytarzu przez czterech facetów.
Mówisz o demonizowaniu, a sama stygmatyzujesz równo osoby z zaburzeniami lękowymi.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Wg mnie oni wiedzieli, że coś złego sie stało i próbowali ją uspokoić. Ona zachowywała się jak w ostrej psychozieplotki3030 pisze: ↑wt paź 14, 2025 8:25 am To jak wytłumaczysz nagranie które latało po sieci? Po co fryzjer je nagrał i udostępnił? Dlaczego sama po prostu nie zadzwoniła do fryzjera że coś się dzieje.
Topiła sobie smutki w alko a później w otoczeniu 10chlopa rozmawiała na kamerce że swoim facetem? Serio? To taka procedura w Egipcie jak chcesz zadzwonić do domu?
Niby on się tłumaczył że nagranie miałobyc dowodem. Ale dowodem czego? Że niby słońce jej zaszkodziło i zwariowała?
Mógł przecież włączyć nagrywanie gdyby rozmawiali sam na sam. Dlaczego ona była z obstawą? I dlaczego nie mogła swobodnie rozmawiać.
Ona dosłownie WSZYSTKO POKAZAŁA jak ten dureń zadawał pytania tak by nie mogła nic powiedzieć.
Poza tym nagranie w sieci nie jest całe, zostało udowodnione że było pocięte wiec fryzjer coś majstrowal przed publikacja. Po co?
Do dziś istnieje strona klubu The Roof na Facebooku. W komentarzach pod jednym z bardzo licznych starych zdjęć ludzie piszą, że dziewczyna na zdjęciu to właśnie Magda Żuk. Nie mam linka, ale widziałam to zdjęcie, przynajmniej jakiś czas temu dalej tam było, dziewczyna faktycznie podobna, czy to ona - nie mam pojęcia.
-
plotki3030
To skoro wiedzieli i jak rozumiem zakładasz ze nie mieli z tym nic wspólnego to dlaczego ona nie powiedziala czy nie wykrzyczała wprost co się stało?stromek.bart pisze: ↑wt paź 14, 2025 6:29 pm Wg mnie oni wiedzieli, że coś złego sie stało i próbowali ją uspokoić. Ona zachowywała się jak w ostrej psychozie
Przecież jakby ufała że jej pomogą to chyba by powiedziała co się dzieje, zwłaszcza fryzjerowi.
Tymczasem na filmie ona dużo mówi, duzo sugeruje i POKAZUJE ale z jakichs względów NIE mówi wprost co i jak. Z jakichs powodów nie dzwoni ze swojego telefonu, z jakichs powodów ma obstawę i z jakichs powodów jest nagrywana. A fryzjer też widząc że ona się boi z jakichs powodów nie zadaje pytań wprost by ona np mogła tylko kiwać głowa czy zaprzeczyć gestem.
Dlaczego on w kółko pyta co się stało? Dlaczego nie zapyta pobili cie? Dosypali ci czegoś? Boisz się kogoś?
Dlaczego w pewnym momencie fryzjer zakrywa kamerkę w której go widać i po tym nagle Magda zakrywa uszy i za chwilę mówi że ona już stąd nie wróci i żeby on szedł do pracy? Moim zdaniem to był moment gdy ona zrozumiała że fryzjer nie jest za nia.
I to żadne teorie, wszystko widać na filmie.
Na filmie ona zachowuje się bardzo logicznie, żadnej psychozy tam nie ma a raczej śmiertelne przerażenie.
Ona wiedziała już wtedy że coś poszło nie tak (pewnie była przemoc na jachcie) i że jak nie ucieknie od nich to wróci w worku i że fryzjer jednak jej nie pomoże w tym.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Bo się boi otoczenia? Widać, że jest stan psychiczny jest na granicy. Jeśli dla Ciebie to co ona robi na tych filmach jest logiczne to nie ma dyskusji. Każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie.plotki3030 pisze: ↑śr paź 15, 2025 11:25 am To skoro wiedzieli i jak rozumiem zakładasz ze nie mieli z tym nic wspólnego to dlaczego ona nie powiedziala czy nie wykrzyczała wprost co się stało?
Przecież jakby ufała że jej pomogą to chyba by powiedziała co się dzieje, zwłaszcza fryzjerowi.
Tymczasem na filmie ona dużo mówi, duzo sugeruje i POKAZUJE ale z jakichs względów NIE mówi wprost co i jak. Z jakichs powodów nie dzwoni ze swojego telefonu, z jakichs powodów ma obstawę i z jakichs powodów jest nagrywana. A fryzjer też widząc że ona się boi z jakichs powodów nie zadaje pytań wprost by ona np mogła tylko kiwać głowa czy zaprzeczyć gestem.
Dlaczego on w kółko pyta co się stało? Dlaczego nie zapyta pobili cie? Dosypali ci czegoś? Boisz się kogoś?
Dlaczego w pewnym momencie fryzjer zakrywa kamerkę w której go widać i po tym nagle Magda zakrywa uszy i za chwilę mówi że ona już stąd nie wróci i żeby on szedł do pracy? Moim zdaniem to był moment gdy ona zrozumiała że fryzjer nie jest za nia.
I to żadne teorie, wszystko widać na filmie.
Na filmie ona zachowuje się bardzo logicznie, żadnej psychozy tam nie ma a raczej śmiertelne przerażenie.
Ona wiedziała już wtedy że coś poszło nie tak (pewnie była przemoc na jachcie) i że jak nie ucieknie od nich to wróci w worku i że fryzjer jednak jej nie pomoże w tym.
-
stromek.bart
- KlasaBiznes
Co do punktu 3 to jeśli osoba w epozodzie próbuje uciekać to tak personel medyczny i osoby które z nią były w szpitalu gonią ją po korytarzu. I tu nie ma nic dziwnegoWiwianD pisze: ↑wt paź 14, 2025 4:19 pm Przeglądam ten wątek i jako lękowiec normalnie się wściekłam po przeczytaniu tego tekstu o stanach lękowych. Do jasnej i ciężkiej, czy ty sobie zdajesz sprawę z tego, czym są w ogóle zaburzenia lękowe i czym się objawiają? Zaburzenia lękowe i psychotyczne to są dwie kompletnie różne jednostki chorobowe i jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ryzyko wystąpienia epizodu psychotycznego u osoby z zaburzeniami lękowymi jest takie samo, jak w ogólnej populacji. Zaburzenia lękowe to nie jest jakaś "łagodniejsza forma schizofrenii".
Stres może nasilić lęk, ale nie spowoduje psychozy, doedukuj się.
Co do tekstu, że psychozy może dostać każdy - to ręce opadają. Psychoza w sensie klinicznym to zespół objawów właściwych dla choroby (schizofrenii, padaczki), a nie jakaś grypa żołądkowa. Można mieć epizod psychotyczny w reakcji na ekstremalny stres, ale to nie jest to samo, co psychoza i nie ma nic wspólnego z zaburzeniami lękowymi. Ustalmy od razu: wyjazd do Egiptu na alla, to nie jest ekstremalny stres. Ekstremalny stres w psychiatrii to sytuacja, która zagraża życiu lub integralności fizycznej człowieka i przekracza zdolności adaptacyjne. Bombardowanie miasta, brutalne wykorzystanie seksualne, tortury, przemoc. Ewentualnie ekstremum jak pozbawienie snu na kilkadziesiąt godzin, albo uszkodzenie mózgu.
Na koniec:
1. Leki przeciwlękowe to nie leki przeciwpsychotyczne. Na litość. Boską.
2. Alkohol jak najbardziej może wywołać epizod psychotyczny.
3. Pomoc osobie w epizodzie psychotycznym polega na uspokojeniu jej, podaniu leków, unieruchomieniu, jeśli stwarza zagrożenie. Nie na ganianiu po korytarzu przez czterech facetów.
Mówisz o demonizowaniu, a sama stygmatyzujesz równo osoby z zaburzeniami lękowymi.
Gdzie mozna posluchac o Kaczorowskiej?plotki3030 pisze: ↑wt paź 14, 2025 11:49 am Naprawdę uważam że ludzie są głupi jeśli wierza w wersję z nagła choroba psychiczna. Zwłaszcza jeśli ktoś widział nagranie. No ale narracja jak u Karoliny Kaczorowskiej gdzie było to samo towarzystwo, to samo miasto i też samob* na końcu. Dziewczyna powiesiła się na kablu od prostownicy na kleczkach, w bardzo trudnej pozycji ale udało jej za pierwszym razem. Przed smiercia ubrała się w ciepły kombinezon, otworzyła na oścież okno (była zima) skopała ukochanego psa i spuściła karty sim z telefonu w kiblu. Prokurator uznał ze prostownica na której kablu sie powiesiła nie ma związku ze sprawą i zaginęła..
Tu jest podobnie, nic się kupy nie trzyma, historie o wycieczce i niespodziance znamy tylko z jednej strony czyli fryzjera. Rodzina twierdzi że Magda chciała pożyczyć pieniądze ale nie powiedziała na co. Dalsza narracja o paszporcie i chęci nagłej sprzedaży biletów znów znamy tylko z opowieści fryzjera.
Tak bardzo chcieli sprzedać bilety że robili to na kilka godzin przed wylotem i z nowego konta na fb. Dlaczego fryzjer ze swojego nie umieszczal oferty? Przecież zwiększyłby szanse na sprzedaż, jeśli konto byłby wiarygodne.
Dlaczego Magda nie mogła rozmawiać z nim samodzielnie, skoro na nagraniach spod szpitala widać jak spokojnie chodzi i trzyma telefon przy uchu i z kimś rozmawia?
Po co on to nagrywał? Dlaczego pojawiło się to POCIĘTE wcześniej nagranie na yt?
Dlaczego potwierdzone są wszystkie logowania telefonu Magdy a podważanie jest tylko to jedno z morza?
Dlaczego fryzjer wyczyścił fb jak się zrobiło głośno o tym. I skąd znał rezydenta? Bywał tam wcześniej?
Ale tak, napewno dziewczyna zwariowała bo słońce Egipskie tak na nią podziałało. Albo smutek bo "musiala" jechać sama. Tak bardzo chciała sprawić mu radość że zostawiła go samego na urodzinya sama wróciła w worku z tego smutku.Serio nic was w tym wszystkim nie dziwi?
Przeraża mnie to sprowadzanie całej sytuacji do tego, że dziewczyna „zwariowała”. Egipt to dziki kraj w porównaniu do Polski i jeśli chcieli coś zataić, to większego problemu nie ma. Łapówki są tam na porządku dziennym.
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~
-
plotki3030
Odpowiadałam na komentarz osoby wyżej, która sugerowała że otoczenie wiedziało, że stało się coś złego i chcieli jej pomoc, dlatego napisałam że skoro chcieli pomoc to dlaczego ona nie chciała powiedzieć wprost co i jak.stromek.bart pisze: ↑śr paź 15, 2025 11:38 am Bo się boi otoczenia? Widać, że jest stan psychiczny jest na granicy. Jeśli dla Ciebie to co ona robi na tych filmach jest logiczne to nie ma dyskusji. Każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie.
Poza tym skoro bala się otoczenia to dlaczego nie zadzwoniła z pokoju z prywatnego telefonu do fryzjera?
I tak, na nagraniu jakie zrobił fryzjer i latało po sieci dziewczyna zachowuje się logicznie, tylko jest śmiertelnie przerażona a pod koniec już wie, że wróci w worku. Stąd to roztrzesienie. Ale wyraznie powiedziała że zrobili jej krzywdę, wskazała kto ("M") i gestami też wiele chciała przekazać.
Gdyby fryzjer był czysty to po co czysclby swojego fb ze znajomych, w tym rezydenta i złotego? Czego się bał? Pomijając już fakt skąd znał rezydenta to dlaczego chciał to ukryć?
No i szefowa Magdy - jest nagranie gdzie mówi, że dostała tylko link do filmu od fryzjera a później komuś napisała że była przy jego zgrywaniu (!) Na kanale biura lampart są screeny, poza tym ładnie wyjaśnili że materiał był pocięty przed publikacja. Czy to nie jest dziwne? Po co edytować taki materiał? Co tam robiła szefowa?
No i Magda już pierwszego dnia z niewiadomych przyczyn chciała skrócić wyjazd a "zwariowała" po nocy w której jej telefon logował się na morzu.
Morska bryza jej zaszkodziła?
W jej ciele wykryto substancje które działają podobnie do amfetaminy, stąd jej zachowanie na innych filmach.
Miała roztrzskana lewa cześć ciała, to jak ona wyskoczyła z tego okna? I to z 1 piętra? I takie obrażenia, i to ze skutkiem śmiertelnym?
I wisienka na torcie - rodzina ODMAWIA pomocy że strony biura lampart choć oni mieli wglad do akt i wyraźnie wskazywali że doszło do przestępstwa. Odmowa zablokowali dążenie tematu.
Gdyby wasza siostra/dziewczyna/corka umarła na wakacjach z niewiadomych przyczyn odmowilibyscie pomocy? To jednak nie Rutkowski a normalne biuro. Oni nie chcieli.
-
plotki3030
Jest wiele filmów na yt, ja polecam ten u kezuvlog, chyba najlepiej zebrał wszystkie fakty.
Sprawa podobnie dziwnie tuszowana z tym że u Karoliny nie jest ukrywane po co jeździła do Londynu. Wcześniej była też bita i zastraszana, więc nie było łatwo zerwać z towarzystwem a przypomnę ze kilka nazwisk się pokrywa z towarzystwem Magdy.
Na marginesie, ten typ "jej chlopak", który jako ostatni widział Karolinę żywa, też popełnił samob* i też w hotelu na wyjedzie. Z pewnością przypadek. Tylko coś sporo tych przypadków w takich sprawach.
A mnie przeraża doszukiwanie się wszędzie teorii spiskowych. Różne choroby psychiczne ujawniają sie właśnie w wieku 20+, ale tak fajnie brzmią teorie, ze zły Arab czyhał na słowiańską blondynkę. Tak czyhał, ze swoj telefon jej dał, żeby z niego zadzwoniła do chłopaka.
Tak, nawet pilot był w spisku!Echoidalia pisze: ↑ndz wrz 28, 2025 4:00 pm A to pewne, że oni ja chcieli dać do samolotu do domu? I że sam pilot osobiście interweniował w tej sytuacji i jej zakazał zajęcia miejsca? Czy to w ogóle potwierdzone jakkolwiek czy tylko strona egipska tak powiedziałam i na tym koniec?
Jakoś na nagraniu sama Magda mówiła, że już nie wróci do PL, że to niemożliwe, że oni coś jej zrobią. Raczej nie brzmiała jakby ją chcieli spokojnie odwieźć na samolot, by bezpiecznie dotarła do bliskich
Nie wiem co dla Ciebie brzmi fajnie, ja jestem daleka od rzucania takimi tekstami. Za to po prostu prawda jest, że faceci z Egiptu szaleją za blondynkami. To jest zwykły fakt.Qluska pisze: ↑śr paź 15, 2025 4:31 pm A mnie przeraża doszukiwanie się wszędzie teorii spiskowych. Różne choroby psychiczne ujawniają sie właśnie w wieku 20+, ale tak fajnie brzmią teorie, ze zły Arab czyhał na słowiańską blondynkę. Tak czyhał, ze swoj telefon jej dał, żeby z niego zadzwoniła do chłopaka.
Nie pomyślałaś, ze nie była w stanie w spokoju skorzystać z własnego telefonu, tylko dostała jego telefon żeby ktoś mógł kontrolować rozmowę? Widać było na nagraniu, że chce coś powiedzieć, ale się boi.
~dwa razy duże frytki i jakiegoś burgera tam panu weźmiesz~