Start
Mój profil

Zaginięcia w Polsce

Moderator: verysweetcherry
Agaxknox

Re: Zaginięcia w Polsce

Post autor: Agaxknox »

KrwawaMary pisze: czw sie 08, 2024 4:53 pm Coś Ty, przecież nie da się tak na ślepo wytypować człowieka nadającego się na dawcę. Musi być zgodność tkankowa.
Sa listy oczekujacych. Informacje dostanie ten, gdzie bedzie zgodnosc.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Agaxknox pisze: sob maja 17, 2025 10:04 am Sa listy oczekujacych. Informacje dostanie ten, gdzie bedzie zgodnosc.
W sensie sugerujesz, że to lekarze zlecają zabójstwa dla organów? Bo te listy nie są publicznie dostępne
KrwawaMary
DamaZpowiśla

Post autor: KrwawaMary »

Ale przecież zgodność sprawdza się dopiero po śmierci…
Limonene
RealDiamond

KrwawaMary pisze: sob maja 17, 2025 6:56 pm Ale przecież zgodność sprawdza się dopiero po śmierci…
Niekoniecznie, nerkę czy wątrobę może oddać ktoś żywy, tak że pewnie są sposoby na sprawdzenie innych organów.
cyrkiel
Gacie z oceanu

Post autor: cyrkiel »

Limonene pisze: sob maja 17, 2025 7:54 pm Niekoniecznie, nerkę czy wątrobę może oddać ktoś żywy, tak że pewnie są sposoby na sprawdzenie innych organów.
I zdrowy. W ślepo będziemy typować, ze osoba nie ma raka / przerzutów do danego narządu / innych problemów zdrowotnych. Zabijemy, porwiemy na ślepo i potem sie dowiemy. Nie wiem skąd te przekonania nadal istnieją o organach.
Limonene
RealDiamond

cyrkiel pisze: ndz maja 18, 2025 1:05 pm I zdrowy. W ślepo będziemy typować, ze osoba nie ma raka / przerzutów do danego narządu / innych problemów zdrowotnych. Zabijemy, porwiemy na ślepo i potem sie dowiemy. Nie wiem skąd te przekonania nadal istnieją o organach.
Znaczy się ja też uważam, że porwania na organy to bzdury xd ale to że zgodność można sprawdzić dopiero po śmierci to osobny temat i nie jest to prawda
Agaxknox

Limonene pisze: sob maja 17, 2025 12:14 pm W sensie sugerujesz, że to lekarze zlecają zabójstwa dla organów? Bo te listy nie są publicznie dostępne
Pomysl logicznie….. mafia. Kiedys znikali Polacy wyjezdzajacy do pracy np we Wloszech, byli werbowani, itp. Poczytaj. Jakby nie bylo mozliwosci to by ludzi na organy nie porywali.
Agaxknox

Limonene pisze: ndz maja 18, 2025 2:33 pm Znaczy się ja też uważam, że porwania na organy to bzdury xd ale to że zgodność można sprawdzić dopiero po śmierci to osobny temat i nie jest to prawda
To malo wiesz
Limonene
RealDiamond

Agaxknox pisze: ndz maja 18, 2025 5:36 pm To malo wiesz
To jak coś wiesz to zgłaszaj do prokuratury, a nie się flexujesz na forum xd
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

Limonene pisze: ndz maja 18, 2025 8:12 pm To jak coś wiesz to zgłaszaj do prokuratury, a nie się flexujesz na forum xd
Ale to nie jest wiedza tajemna że czarny rynek i handel organami jak najbardziej istnieje i kwitnie w najlepsze-mysle,że każda prokuratura o tym wie Iksde.
Można się co najwyżej spierać co do sposobu pozyskiwania tych organów ,niektóre opowieści faktycznie mają mało wspólnego z prawdą (wyciął mu nerkę w toalecie w galerii handlowej) niektóre zaś są po prostu prawdziwe.
Agaxknox

Limonene pisze: ndz maja 18, 2025 8:12 pm To jak coś wiesz to zgłaszaj do prokuratury, a nie się flexujesz na forum xd
Wiem z tego co czytalam i ile ludzi zniknelo
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Na YT są podcasty / wywiady z ekspertami, którzy się tym zajmują. Są jakieś tam orientacyjne dane. Oglądałam już jakiś czas temu, ale na pewno handel organami to fakt (teraz z Ukrainy). Nie wiem jak z porwaniami na organy. Na pewno wabili ludzi obietnicą pracy lub wycięciem tylko jednej nerki, a kończyło się różnie. Są artykuły w rzetelnych mediach.
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Rzeka.chaosu pisze: wt maja 20, 2025 7:05 pm Na YT są podcasty / wywiady z ekspertami, którzy się tym zajmują. Są jakieś tam orientacyjne dane. Oglądałam już jakiś czas temu, ale na pewno handel organami to fakt (teraz z Ukrainy). Nie wiem jak z porwaniami na organy. Na pewno wabili ludzi obietnicą pracy lub wycięciem tylko jednej nerki, a kończyło się różnie. Są artykuły w rzetelnych mediach.
dokladnie.
ale ludzie en masse dysponuja zerowa wiedza na ten temat a jesli juz to w formie podśmiechujek (patrz wyzej ).
w sumie nie moj problem ,kto wie ten wie reszta niech zyje w krainie teczowych jednorozcow .
Italodisco
Ciastko

Post autor: Italodisco »

Lo1337a pisze: czw sie 08, 2024 11:19 am Lata temu, gdy zaczynalam studia, chlopak, ktory mial byc ze mna na roku, zaginal, byly plakaty na uczelni. Po paru tygodniach znaleziono go bez nerek, wiec takie rzeczy sie zdarzaja.

Jake miasto? :O o rany.. I wiadomo gdzie zginął i gdzie został znaleziony?
Italodisco
Ciastko

Alexa2344 pisze: wt maja 20, 2025 10:41 pm dokladnie.
ale ludzie en masse dysponuja zerowa wiedza na ten temat a jesli juz to w formie podśmiechujek (patrz wyzej ).
w sumie nie moj problem ,kto wie ten wie reszta niech zyje w krainie teczowych jednorozcow .

Nie twój problem? Niech reszta żyje..? Trzeba to nagłaśniać. Na dworcach i innych obiecują ludziom pomóc i pracę. Często są to kobiety. A potem trafia się do burdelu np., było o tym w tv i jest też na YouTube. Nie pamiętam, czy to był superwizjer
Italodisco
Ciastko

Agaxknox pisze: ndz maja 18, 2025 5:36 pm Pomysl logicznie….. mafia. Kiedys znikali Polacy wyjezdzajacy do pracy np we Wloszech, byli werbowani, itp. Poczytaj. Jakby nie bylo mozliwosci to by ludzi na organy nie porywali.

Capolarato jak Orta Nova nadal istnieje z tego, co czytałam i że dużo jest nadal takich miejsc we Włoszech :( u nas oczywiście też były i są i mówili w uwadze!
Italodisco
Ciastko

Limonene pisze: sob maja 17, 2025 12:14 pm W sensie sugerujesz, że to lekarze zlecają zabójstwa dla organów? Bo te listy nie są publicznie dostępne
Hahah a ile się słyszy o mafiach i jak chirurdzy pracowali tak? To było w tym roku w tv! Żydzi płacili i mieli nerki.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

Keczuppikantny pisze: ndz sie 04, 2024 11:44 pm Kazimiera Zaremba. Ta sprawa mi nie daje spokoju. Pojechała na pielgrzymkę na Litwę, źle się poczuła w kościele, wyszła na zewnątrz i już nikt więcej jej nie widział. Jej grupa pielgrzymkowa wróciła do Polski bez niej. Na nagraniach z monitoringu widać, jak pani Kazimiera później przez wiele godzin chodzi po okolicy, wracała też na parking, szukając swojego autokaru, w końcu ślad się urwał.

Obrazek
bardzo smutna jest ta historia. kamery monitoringu uchwyciły jak pani Kazimiera po godzinie wróciła na miejsce zbiórki (autokar już odjechał) próbuje wsiadać do samochodów, potem jest bez płaszcza, była też na stacji benzynowej ale nic nie kupiła z powodu bariery językowej. dlaczego nikt ze stacji benzynowej nie zgłosił na policję, że w nocy jest na stacji starsza, zmarznięta, zdezorientowana kobieta w dodatku z innego kraju?
Pielgrzymi, koledzy koleżanki z wycieczki szukali jej pół godziny i pojechali zwiedzać Wilno. Ważne, że ksiądz (niezły z niego Kotas )i reszta świętojebliwych wróciła bezpiecznie w domowe pielesze, kij z Kazimierą nie?
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Italodisco pisze: ndz sie 10, 2025 8:34 pm Nie twój problem? Niech reszta żyje..? Trzeba to nagłaśniać. Na dworcach i innych obiecują ludziom pomóc i pracę. Często są to kobiety. A potem trafia się do burdelu np., było o tym w tv i jest też na YouTube. Nie pamiętam, czy to był superwizjer
Dobrze słyszysz,nie mój.nawet na tym forum posty uświadamiające i nakreślające problem,mają po 5 śmiejących się emotek,niech debile uczą się zatem na własnej skórze.
Tobie nie bronie być sygnalistą,robota taka se.
heeheegypt
RoyalBaby

Post autor: heeheegypt »

berry blast pisze: ndz sie 10, 2025 10:20 pm bardzo smutna jest ta historia. kamery monitoringu uchwyciły jak pani Kazimiera po godzinie wróciła na miejsce zbiórki (autokar już odjechał) próbuje wsiadać do samochodów, potem jest bez płaszcza, była też na stacji benzynowej ale nic nie kupiła z powodu bariery językowej. dlaczego nikt ze stacji benzynowej nie zgłosił na policję, że w nocy jest na stacji starsza, zmarznięta, zdezorientowana kobieta w dodatku z innego kraju?
Pielgrzymi, koledzy koleżanki z wycieczki szukali jej pół godziny i pojechali zwiedzać Wilno. Ważne, że ksiądz (niezły z niego Kotas )i reszta świętojebliwych wróciła bezpiecznie w domowe pielesze, kij z Kazimierą nie?
Bardzo przykra jest ta historia... Ch0lernie szkoda jest mi tej pani :(
Awatar użytkownika
Droho
Mokra Włoszka

Post autor: Droho »

Serenityship pisze: śr lis 27, 2024 12:15 am Nie można, bo to zmyślone ;)
Bardzo bym chciała żeby tak było ale to prawda.
I przykro mi się zrobiło kiedy przeczytałam twój komentarz.
Podzieliłam się z wami historią z mojej rodziny. Jest przykra i smutna, ale nie zmyślona.
Serenityship
BlondDoczep

Post autor: Serenityship »

Droho pisze: pn sie 11, 2025 9:10 pm Bardzo bym chciała żeby tak było ale to prawda.
I przykro mi się zrobiło kiedy przeczytałam twój komentarz.
Podzieliłam się z wami historią z mojej rodziny. Jest przykra i smutna, ale nie zmyślona.
Przeczytałam wszystko jeszcze raz, a także twoje wypowiedzi w innych wątkach, i zmieniłam zdanie. Przepraszam cię za mój pochopny komentarz.
Awatar użytkownika
zelciaaa
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: zelciaaa »

Didii_ pisze: pn sie 05, 2024 2:13 am Sprawa Joanny Brylowskiej nie daje mi spokoju odkąd o niej usłyszałam.

Chyba rozwiązałam zagadkę i wiem gdzie ona jest.
Treflik
Srebrna Kropeczka

Post autor: Treflik »

Wiesz i powiesz czy wiesz ale nie powiesz?
Awatar użytkownika
zelciaaa
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: zelciaaa »

Treflik pisze: wt paź 14, 2025 10:49 pm Wiesz i powiesz czy wiesz ale nie powiesz?

Zgłosiłam się do zaginionych sprzed laty, opisałam wszystko i wysłałam sporo zdjęć. Zgadza się jedynie pieprzyk na dekolcie, oczy, uszy, brwi, kolor włosów naturalny, wysokość i proporcje ciała. kobieta jest porobiona bo siedzi w medycynie estetycznej i żyje w Skandynawii i nie w Szwecji. Jeśli mam rację to niedługo będzie przełom w sprawie, ale myślę, że ona nie chce mieć kantaktu z rodziną.