Start
Mój profil

Ogólna nauka o zdrowiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Brida
GreckieWakacje

Ogólna nauka o zdrowiu

Post autor: Brida »

Chciałabym poszerzyć swoją wiedzę o zdrowiu. Coś więcej niż standardowa pierwsza pomoc, czyli np. opatrywanie różnych ran, rozpoznawanie infekcji, zakażeń i jak sobie radzić jako osoba "nie medyczna" 😉 czyli domowymi sposobami lub środkami łatwo dostępnymi. Coś tam wiem, mam pojęcie o żywieniu i diecie, ale chciałabym poszerzyć wiedzę o inne aspekty związane ze zdrowiem. Polecicie jakieś kanały na YT/IG albo książki? Dodam tylko, że nie chodzi mi o kanały typu Dr Bartek i "5 oznak, że masz raka" ;) tylko o wiedzę bez straszenia.
Sookie
MiamiBicz

Post autor: Sookie »

Brida pisze: wt paź 14, 2025 7:12 pm Chciałabym poszerzyć swoją wiedzę o zdrowiu. Coś więcej niż standardowa pierwsza pomoc, czyli np. opatrywanie różnych ran, rozpoznawanie infekcji, zakażeń i jak sobie radzić jako osoba "nie medyczna" 😉 czyli domowymi sposobami lub środkami łatwo dostępnymi. Coś tam wiem, mam pojęcie o żywieniu i diecie, ale chciałabym poszerzyć wiedzę o inne aspekty związane ze zdrowiem. Polecicie jakieś kanały na YT/IG albo książki? Dodam tylko, że nie chodzi mi o kanały typu Dr Bartek i "5 oznak, że masz raka" ;) tylko o wiedzę bez straszenia.
Na insta yanek43, lekarz.kardiolog, medycynastylużycia, darwininchaneldress, drjoanwojsiat

Jak chcesz kurs praktyczny, to u yanka43 - jest pierwsza pomoc, tamowanie krwotoków i tym podobne