Bo Kajetan od razu zgodził się na ekstradycję.pumba56 pisze: ↑pn paź 06, 2025 2:23 pm Ja naprawdę za bardzo nie rozumiem problemu ze ściągnięciem go do Polski.
Pamiętacie sprawę Kajetana P. który zamordował lektorkę włoskiego i od razu uciekł za granicę? Tam był śledzony praktycznie od momentu popełnienia morderstwa i niemalże natychmiast ściągnięty z powrotem do Polski. Mało tego, jego matka jest bodajże sędzią i nawet to nie utrudniło sprawy.
No a tu nagle nic się nie da zrobić, bo Bartuś woli być na wakacjach...
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
- berry blast
- Kciuk
Ja tu tylko zostawie, dla tych, którzy dalej wierzą, że ona tak postępuje z rozpaczy, czy miłości do syna.
Ta kobieta miała sprawę w sądzie 2-3 lata (gdy on był w 8 klasie), wytoczoną przez nauczycielkę, którą obrażała bardzo wulgarnie. Do tego była tak głupia, że te wyzwiska i groźby wysyłała przez librusa
a wszystko dlatego, że nauczycielka nie uginała się pod jej wymuszaniem podwyższania mu ocen.
Mam nadzieje, że sąd wydając wyrok w sprawie nękania rodziny Mai i jej imienia, będzie brał pod uwagę przeszłość tej kobiety, a nie kupi jej tłumaczenia, że ktoś się pod nią podszywał, czy że ona tylko reagowała na reakcje innych.
Ta kobieta miała sprawę w sądzie 2-3 lata (gdy on był w 8 klasie), wytoczoną przez nauczycielkę, którą obrażała bardzo wulgarnie. Do tego była tak głupia, że te wyzwiska i groźby wysyłała przez librusa
Mam nadzieje, że sąd wydając wyrok w sprawie nękania rodziny Mai i jej imienia, będzie brał pod uwagę przeszłość tej kobiety, a nie kupi jej tłumaczenia, że ktoś się pod nią podszywał, czy że ona tylko reagowała na reakcje innych.
- berry blast
- Kciuk
No dobra ale ze strony prawnej czy da sie cos z tym zrobic? Chociazby sprobowac kontaktu z jej ojcem, ex mezem zeby ja przymkneli do psychiatryka? Bo np osobiscie jakbym gyla mieszkanka mlawy to patrzac na jej poczynania i zachowania balabym sie o swoje bezoieczensywo.
Ponoć ex też dobry jest, na spotted Mława wywalał papiery jaka Kaśka to wariatka, jak mu ograniczała kontakt z dzieckiem, ludzie mu współczuli nie mieszali ze sprawa, bo to nie on tego potwora wychował, a on do Grecji ponoć na widzenia jeździ i sypie kasa gdzie się da żeby go tylko tam zatrzymać, myślałam że on mądrzejszy od niej.kvsiv17 pisze: ↑czw paź 09, 2025 8:50 am No dobra ale ze strony prawnej czy da sie cos z tym zrobic? Chociazby sprobowac kontaktu z jej ojcem, ex mezem zeby ja przymkneli do psychiatryka? Bo np osobiscie jakbym gyla mieszkanka mlawy to patrzac na jej poczynania i zachowania balabym sie o swoje bezoieczensywo.
O matko jedyna, to nie wiedzialam tego.. ewentualnie pytanie czy nie wjechala tu kaska z jakims szantazem, warunkami czy czymkolwiek…Kasia98 pisze: ↑czw paź 09, 2025 8:57 am Ponoć ex też dobry jest, na spotted Mława wywalał papiery jaka Kaśka to wariatka, jak mu ograniczała kontakt z dzieckiem, ludzie mu współczuli nie mieszali ze sprawa, bo to nie on tego potwora wychował, a on do Grecji ponoć na widzenia jeździ i sypie kasa gdzie się da żeby go tylko tam zatrzymać, myślałam że on mądrzejszy od niej.
Szczerze ciezko mi stwierdzic co zrobilabym
W takiej sytuacji jakby to byl moj syn, ale mysle, ze przekonalabym do powrotu do polski i kazala skazac na odpowiedni do czynu wyrok..
ja pierdziele to faktycznie cos nie halo-jak mozna byc tak durnym zeby pisac wulgaryzmy do nauczycieli...jeszcze pisac,zeby byl dowod...pomijam kwestie kultury i ogolnego ogaru ale koibieta ma chyba spora odklejke nie od dzisFelczi pisze: ↑śr paź 08, 2025 7:07 pm Ja tu tylko zostawie, dla tych, którzy dalej wierzą, że ona tak postępuje z rozpaczy, czy miłości do syna.
Ta kobieta miała sprawę w sądzie 2-3 lata (gdy on był w 8 klasie), wytoczoną przez nauczycielkę, którą obrażała bardzo wulgarnie. Do tego była tak głupia, że te wyzwiska i groźby wysyłała przez librusaa wszystko dlatego, że nauczycielka nie uginała się pod jej wymuszaniem podwyższania mu ocen.
- MichalScott
- SushiRoll
Niestety można tylko zakładać sprawy o nękanie, na przymusowe leczenie mogą ją tylko zgłosić jeśli odwalilaby coś, np. byłaby dla innych. Tylko pamiętajmy, że czasami takie "przymusowe leczenie" może trwać 3 dni a czasami 3 tygodnie. A leki po wypisie moze brac i moze nie brać. Więc..kvsiv17 pisze: ↑czw paź 09, 2025 8:50 am No dobra ale ze strony prawnej czy da sie cos z tym zrobic? Chociazby sprobowac kontaktu z jej ojcem, ex mezem zeby ja przymkneli do psychiatryka? Bo np osobiscie jakbym gyla mieszkanka mlawy to patrzac na jej poczynania i zachowania balabym sie o swoje bezoieczensywo.
Musiałaby coś dramatycznego odwalić, mieć stwierdzone bardzo poważne zaburzenia i podbitą przez lekarza opinie, ze jest stałym zagrożeniem, żeby ją przytrzymali na dłużej.
- sosczosnkowy
- Currently:Greece
Nie dziwie się, że Bartek jest jebniety, skoro miał taki "wzor" do naśladowania 
myślicie, że wam powiem?
- MichalScott
- SushiRoll
*byłaby niebezpiecznaMichalScott pisze: ↑pt paź 10, 2025 9:53 am Niestety można tylko zakładać sprawy o nękanie, na przymusowe leczenie mogą ją tylko zgłosić jeśli odwalilaby coś, np. byłaby dla innych. Tylko pamiętajmy, że czasami takie "przymusowe leczenie" może trwać 3 dni a czasami 3 tygodnie. A leki po wypisie moze brac i moze nie brać. Więc..
Musiałaby coś dramatycznego odwalić, mieć stwierdzone bardzo poważne zaburzenia i podbitą przez lekarza opinie, ze jest stałym zagrożeniem, żeby ją przytrzymali na dłużej.
- berry blast
- Kciuk
-
annakozak123
- RealDiamond
Właśnie też się zastanawiam czytając co piszecie jak według Was by to miało niby wyglądać?XDberry blast pisze: ↑pt paź 10, 2025 10:14 pm a co ma jej internetowy operator router zabrać?
wystarczy, że sąd nałożył na nią zakaz wypowiadania się na temat Mai a ona i tak ma to w dupie.
-
Dupcyngier
- BlondDoczep
Ogólnie to Kaśka ma dobrego doradcę. Odwala i wypisuje tak, bo później będzie, ze jest niepoczytalna. Na 4 łapy kuta...
Czyli od wielu, wielu lat ma doradcę, który każe jej się tak zachowywać? Jeszcze raz powtórzę, że ona nie zachowuje się w taki sposób jedynie od czasu tragedii. Oczywiście, teraz to zachowanie jest spotęgowane, ale i sytuacja jest dużo większego kalibru.Dupcyngier pisze: ↑pt paź 10, 2025 11:53 pm Ogólnie to Kaśka ma dobrego doradcę. Odwala i wypisuje tak, bo później będzie, ze jest niepoczytalna. Na 4 łapy kuta...
-
Dupcyngier
- BlondDoczep
Czyli od wielu, wielu lat nikt nie potrafi "zrobić" z nią porządku? Aż się wierzyć nie chce
- MichalScott
- SushiRoll
Tak, to prawda. Zapomniano tu dodać, że tym doradca jest jej mózg.Dupcyngier pisze: ↑pt paź 10, 2025 11:53 pm Ogólnie to Kaśka ma dobrego doradcę. Odwala i wypisuje tak, bo później będzie, ze jest niepoczytalna. Na 4 łapy kuta...
Jaki porządek masz na myśli? Na siłę zamknąć w psychiatryku? Zabrać dziecko? Fajnie, by było, ale chyba nie urodziłeś się wczoraj i wiesz, że w naszym kraju, często dopóki nie dojdzie do tragedii to nic się nie robi.Dupcyngier pisze: ↑ndz paź 12, 2025 4:05 am Czyli od wielu, wielu lat nikt nie potrafi "zrobić" z nią porządku? Aż się wierzyć nie chce![]()