Start
Mój profil

Wilno

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Teofila
SushiRoll

Wilno

Post autor: Teofila »

Hotel mam. Potrzebuję polecajek jedzeniowych i mniej oczywistych must see. W planie dwa dni w Wilnie i Trokach.
Awatar użytkownika
Veskuu22
Gacie z oceanu

Post autor: Veskuu22 »

Na pewno zamek w Trokach i spacer wokół niego oraz spacer w okolicy zamku po mieście bo uważam że jest bardzo urokliwe. W Wilnie - cerkiew św ducha, Bazylika archikatedralna św. Stanisława Biskupa i św. Władysława w Wilnie, Kościół św. Anny w Wilnie, ratusz w Wilnie, ostra brama. To tak na prawdę można zwiedzić spacerując tylko pewnie trzeba sobie to dobrze zaplanować, przynajmniej ja tak zwiedzałam. Jeszcze cmentarz na rossie, Wzgórze Zamkowe i Wieża Giedymina
pelagonia
Siatkarka

Post autor: pelagonia »

Veskuu22 pisze: ndz paź 05, 2025 12:20 am Na pewno zamek w Trokach i spacer wokół niego oraz spacer w okolicy zamku po mieście bo uważam że jest bardzo urokliwe. W Wilnie - cerkiew św ducha, Bazylika archikatedralna św. Stanisława Biskupa i św. Władysława w Wilnie, Kościół św. Anny w Wilnie, ratusz w Wilnie, ostra brama. To tak na prawdę można zwiedzić spacerując tylko pewnie trzeba sobie to dobrze zaplanować, przynajmniej ja tak zwiedzałam. Jeszcze cmentarz na rossie, Wzgórze Zamkowe i Wieża Giedymina
ja bym jeszcze do tego polecila Gore Trzech Krzyzy- fajny widoczek na Wilno :-)