Start
Mój profil

Jak walczyć z nawracającymi infekcjami intymnymi

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Miella
Channelka

Jak walczyć z nawracającymi infekcjami intymnymi

Post autor: Miella »

Cześć, dziewczyny podpowiedzcie proszę co robić, żeby nie łapać infekcji intymnych po seksie…
Razem z moją partnerką oczywiście dbamy o to, żeby dłonie były zawsze czyste, gadżety - jeśli używamy zdezynfekowane. Po seksie zawsze robie siku, podmywam się. Nie używam podpasek i wkładek. Myję się delikatnym żelem do higieny intymnej. Noszę tylko bawełniane majtki.
Mam wrażenie, że taka standardowa higiena to za mało. Kiedyś nie łapałam żadnych infekcji (mimo dużej aktywności seksualnej) a teraz praktycznie po każdym mocniejszym i trochę dłuższym seksie mam pieczenie, swędzenie pochwy i cewki moczowej. W ciągu ostatniego miesiąca Już 2 razy miałam problem z pęcherzem, teraz cały czas czuję jakiś dyskomfort. Podpowiedzcie proszę jak mogłabym zadbać bardziej o tą sferę. Może jakieś probiotyki dopochwowe? Żele ?
Będę bardzo Wdzięczna
sugarbaby

Post autor: sugarbaby »

Miella pisze: pn paź 06, 2025 3:31 pm Cześć, dziewczyny podpowiedzcie proszę co robić, żeby nie łapać infekcji intymnych po seksie…
Razem z moją partnerką oczywiście dbamy o to, żeby dłonie były zawsze czyste, gadżety - jeśli używamy zdezynfekowane. Po seksie zawsze robie siku, podmywam się. Nie używam podpasek i wkładek. Myję się delikatnym żelem do higieny intymnej. Noszę tylko bawełniane majtki.
Mam wrażenie, że taka standardowa higiena to za mało. Kiedyś nie łapałam żadnych infekcji (mimo dużej aktywności seksualnej) a teraz praktycznie po każdym mocniejszym i trochę dłuższym seksie mam pieczenie, swędzenie pochwy i cewki moczowej. W ciągu ostatniego miesiąca Już 2 razy miałam problem z pęcherzem, teraz cały czas czuję jakiś dyskomfort. Podpowiedzcie proszę jak mogłabym zadbać bardziej o tą sferę. Może jakieś probiotyki dopochwowe? Żele ?
Będę bardzo Wdzięczna
Wymazy mikrobiologiczne u ginekologa + posiew moczu.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

A Twoja partnerka? Jej nic nie jest?
Sermowykotek
Mokra Włoszka

Post autor: Sermowykotek »

Najpierw zrób porządny posiew z antybiogramem. To na początek. U mnie nieustające infekcje grzybicze, zakończyło się po porządnym wyleczeniu i dawkach przypominających co miesiąc (1 tabletka doustna w 1 dzień miesiączki). Ale męczyłam się latami, mimo posiewów. Przychodziło obniżenie poziomu hormonów przed okresem i wszystko wracało.
MOże pomóc też zmiana kosmetyków do higieny intymnej, od siebie polecam wziać pod uwagę te: https://carebylavu.com/
siren95
Mokra Włoszka

Post autor: siren95 »

A jak z higieną jamy ustnej? Bo to też może rodzić takie problemy...
Mi kiedyś jeden ginekolog powiedział, że warto wypijać jedną szklankę kefiru dziennie, a zwłaszcza jak się ma dzień/dni kiedy zjadło się trochę więcej słodkiego bo jednak cukier to mega pożywka dla grzybka, ale oczywiście wypadałoby to przede wszystkim zbadać.