Start
Mój profil

Wojna z Rosją

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

Re: Wojna z Rosją

Post autor: Exrvuninyvtvuni »

Wszystkim tym, którzy szukają wrogów w Ukraińcach i wierzą w dobre intencje Putina polecam zapoznać się z historią Korei Północnej 🙂 Tam też była dobra Rosija, wrodzy Japońce i zły zachód, naród podzielił się na pół i jak skończyli Ci, którzy trzymali się z ZSSR chyba dobrze wiecie.

Teraz w całej Europie trwa wojna hybrydowa, która ma na celu manipulację opinią publiczną i destabilizację rządu. Protesty i nastroje antyimigracyjne nie są przypadkowe.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Exrvuninyvtvuni pisze: ndz wrz 14, 2025 7:59 am Wszystkim tym, którzy szukają wrogów w Ukraińcach i wierzą w dobre intencje Putina polecam zapoznać się z historią Korei Północnej 🙂 Tam też była dobra Rosija, wrodzy Japońce i zły zachód, naród podzielił się na pół i jak skończyli Ci, którzy trzymali się z ZSSR chyba dobrze wiecie.

Teraz w całej Europie trwa wojna hybrydowa, która ma na celu manipulację opinią publiczną i destabilizację rządu. Protesty i nastroje antyimigracyjne nie są przypadkowe.
Takich przykładów na to, że kto trzyma z Rosją źle kończy jest więcej. Kuba, Wenezuela, Armenia, a żeby nie szukać daleko, to Węgry, które gospodarczo właśnie zaczyna doganiać Rumunia, startująca po 1989 roku z zupełnie innego poziomu, z masą problemów strukturalnych i mniej korzystnym położeniem geograficznym...
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

SmokAnalog pisze: ndz wrz 14, 2025 2:47 pm Takich przykładów na to, że kto trzyma z Rosją źle kończy jest więcej. Kuba, Wenezuela, Armenia, a żeby nie szukać daleko, to Węgry, które gospodarczo właśnie zaczyna doganiać Rumunia, startująca po 1989 roku z zupełnie innego poziomu, z masą problemów strukturalnych i mniej korzystnym położeniem geograficznym...
Oczywiście, przykład Korei podałam, bo tam bardzo ładnie widać podział między północą, a południem i kto jak wyszedł na jakich układach. Jedni mają prawo do wyboru, drudzy radio w domu, którego nie można wyłączyć 🙃
Awatar użytkownika
AnnaBantrat
GreckieWakacje

Post autor: AnnaBantrat »

TerraBicicletta pisze: ndz wrz 14, 2025 2:22 am Tak jak przed pandemią. Wykupienie zapasu konserw i wody pitnej zapas mieć. To chyba kluczowe. Oczywiście też dużo mąki, ryżu, kasz, drozdze kucharskie.... tylko ze słabo jak np. Nie będzie prądu kilka tygodni, wtedy tak jak mówię konserwy i woda pitna to podstawa. Ja już mam zapasy.
polecam też tabletki do dezynfekcji wody, one mają parę lat ważności, można kupić w sklepie militarnym.
Kronika
PsychoFanka

Post autor: Kronika »

AnnaBantrat pisze: czw wrz 11, 2025 10:32 am Powinniśmy wiedzieć, że Ruscy zazwyczaj się do niczego nie przyznają, milczenie na ten temat nie jest zaskakujące.
Milczenie mój znajomy pracuje w wojsku i nie wygląda to ciekawie. Obawiamy się najgorszego a zielonych ludzików mamy tu na miejscu w izdu.
Awatar użytkownika
Wercia20_20
LouiBag

Post autor: Wercia20_20 »

Kronika pisze: wt wrz 16, 2025 8:47 pm Milczenie mój znajomy pracuje w wojsku i nie wygląda to ciekawie. Obawiamy się najgorszego a zielonych ludzików mamy tu na miejscu w izdu.

O, to pisz na bieżąco jak będziesz coś wiedzieć.
Ciociakizia
RoyalBaby

Post autor: Ciociakizia »

Kronika pisze: wt wrz 16, 2025 8:47 pm Milczenie mój znajomy pracuje w wojsku i nie wygląda to ciekawie. Obawiamy się najgorszego a zielonych ludzików mamy tu na miejscu w izdu.
Najgorszego, to znaczy czego? Atomówka, inwazja czy co?
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Ciociakizia pisze: wt wrz 16, 2025 10:11 pm Najgorszego, to znaczy czego? Atomówka, inwazja czy co?
Coś gorszego
https://www.tiktok.com/@pati92_/video/7 ... zdm8viAiTG
Jak
RóżowePolo

Post autor: Jak »

Zobaczcie, że w mediach śmiga tylko jeden scenariusz, gdzie jest dyplomacja, czemu nie jest wypracowywany pokój, gdzie jest w tym odpowiedzialność polityków i dyplomatów?..
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

Jak pisze: wt wrz 16, 2025 10:38 pm Zobaczcie, że w mediach śmiga tylko jeden scenariusz, gdzie jest dyplomacja, czemu nie jest wypracowywany pokój, gdzie jest w tym odpowiedzialność polityków i dyplomatów?..
Jaki scenariusz? Scenariusz internetowych trolli?
Rosja przez prawie cztery lata wojny zajęła jakieś 10% Ukrainy, część terenów zajętych po pierwszej inwazji udało się Ukraińcom odbić. Ma dostęp do Ukrainy z trzech stron, wsparcie Białorusi i w teorii dużo większą potęgę militarną.
Jak wyobrażasz sobie ich atak na Polskę? Rosja to komunistyczny twór, który wykorzystuje propagandę i poczucie strachu - stąd wysyp komentarzy i wszystkie teorie spiskowe, które mają na celu destabilizację i wycofianie się z pomocy Ukrainie.
eszability
Skarpeta Rakieta

Post autor: eszability »

Exrvuninyvtvuni pisze: śr wrz 17, 2025 8:05 am Jaki scenariusz? Scenariusz internetowych trolli?
Rosja przez prawie cztery lata wojny zajęła jakieś 10% Ukrainy, część terenów zajętych po pierwszej inwazji udało się Ukraińcom odbić. Ma dostęp do Ukrainy z trzech stron, wsparcie Białorusi i w teorii dużo większą potęgę militarną.
Jak wyobrażasz sobie ich atak na Polskę? Rosja to komunistyczny twór, który wykorzystuje propagandę i poczucie strachu - stąd wysyp komentarzy i wszystkie teorie spiskowe, które mają na celu destabilizację i wycofianie się z pomocy Ukrainie.
Jedno trzeba przyznać - , ᵣosja jest mistrzem PsyOp i nie ma sobie równych jeśli chodzi o wojnę psychologiczną, działanie farm botów i sianie najgorszej propagandy, którą wszyscy łykają. W przedbiegach wygrywa z wszystkimi i nie dotyczy to wyłącznie tematów krajowych, ale również ingerencji w politykę wewnętrzną innych państw. Co się dziwić, że , ᵣuscy faktycznie wierzą w bzdury, które im przekazują reżimowe media, skoro i u nas w Polsce ludzie, mając nieograniczony dostep do wolnych mediów, polskich i zagranicznych, dalej uważają, że , ᵣosja to przyjaciel, ziemia jest płaska, a 5G powoduje autyzm.
Push
Pierścionek_od_passera

Post autor: Push »

Co sądzicie o tym poście? Jak go odczytujecie?

https://www.instagram.com/p/DPOPt2fiO02 ... NuMm5rd3Nu

Tekst ze zdjęcia można wrzucić w chat GPT i mieć tłumaczenie. Komentarze to samo - też można przetłumaczyć.
kreska133
BagietkaZszarlott

Post autor: kreska133 »

Push pisze: śr paź 01, 2025 10:36 pm Co sądzicie o tym poście? Jak go odczytujecie?

Tekst ze zdjęcia można wrzucić w chat GPT i mieć tłumaczenie. Komentarze to samo - też można przetłumaczyć.
Było przecież o tym w mediach. Dziś, że coś tam poodkrywali.
jaskana
LouiBag

Post autor: jaskana »

Push pisze: śr paź 01, 2025 10:36 pm Co sądzicie o tym poście? Jak go odczytujecie?

co o tym można sądzić? rosyjska propaganda i tyle
eszability
Skarpeta Rakieta

Post autor: eszability »

Ty tak serio zakładasz,że może być chociaż promil prawdy w tym,co podaje TASS?
Lus1a
Ciastko

Post autor: Lus1a »

No to widzisz jak wojska się różnią :) Mój mąż pracuje w wojsku i mówi, że u niego nic się nie dzieje. Narazie jest spokój, a każdy mówi że narazie nic się nie szykuje na wojnę. Prowokacje są oczywiste, Rosja musi pokazać, że jest, musi straszyć, ale by była głupia gdyby otworzyła walkę na drugi front, gdy z Ukrainą tyle walczy. Dodatkowo gospodarka Rosji jest w bardzo złym stanie, Putin musi ciągnąć od zwykłych obywateli. Oczywiście, arsenał militarny Rosji jest ogromny, posiadają bomby, ale zastanówmy się co by było gdyby faktycznie ich użyli. To byłaby klęska, całe terytorium byłoby skażone, cywilizacja zostałaby zniszczona. Poza tym na świecie nie tylko Rosja ma atomówki, a doskonale wie jakie byłyby skutki użycia broni atomowej. Poza tym gdyby Putin użył broni atomowej, kraj zostałby totalnie odizolowany na arenie międzynarodowej, nawet Chiny czy Indie by się odwróciły. Także nie wiem, co to za gadanie, ale nie ma co się nakręcać. Oczywiście możemy się przygotować, ale myślmy racjonalnie. Ja nie mówię, że oni nie zaatakują, bo ciężko powiedzieć co siedzi w jego głowie.
Defreg56
Koczkodan

Post autor: Defreg56 »

Mój brat służy w wojsku i powiedział mi w zaufaniu tajemnicę, ale niedługo wszyscy i tak będą wiedzieli, bo to jest w internecie, wystarczy poczytać, to się dzieje cyklicznie w odstępach 3-4 dni i jest tajnopoufne, a mianowicie, że twoja stara to kopara a twój stary jom odpala.
Defreg56
Koczkodan

Post autor: Defreg56 »

A tak na serio, to polecam się zapoznać: https://www.youtube.com/watch?v=U9-4DFmJeqw&t=28s https://geremek.pl/wp-content/uploads/2 ... eremka.pdf

Zapamiętajcie sobie, że nie będzie żadnej wojny z Rosją, tzn wojny militarnej (bo wojna dezinformacyjna i hybrydowa była, jest i będzie). Rosja ma Polskę gdzieś, my ich nie interesujemy jako kraj sam w sobie. Polska ma cholernie negatywną historię z Rosją i z powodu traum pokoleniowych panicznie się jej boimy. W tym strachu, dezinformacji i panice zapominamy, że Rosji zależy tylko na odzyskaniu ziem dawnego ZSRR. Wojna hybrydowa ma na celu skrócenie ze sobą Polaków, wprowadzenie dezinformacji politycznej oraz przede wszystkim - odwrócenie się od walczącej Ukrainy. Oni chcą mieć nas w garści przez strach i wewnętrzne konflikty. Nadrzędną rzeczą dla Polski jest, by Ukraina WYGRAŁA wojnę. Im dalej ten rosyjski muchosrańsk od Polski, tym lepiej dla nas.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Exrvuninyvtvuni pisze: ndz wrz 14, 2025 3:07 pm Oczywiście, przykład Korei podałam, bo tam bardzo ładnie widać podział między północą, a południem i kto jak wyszedł na jakich układach. Jedni mają prawo do wyboru, drudzy radio w domu, którego nie można wyłączyć 🙃
Jeszcze coś - właśnie świetnym przykładem na to, że kto wchodzi w układy z Rosją źle zazwyczaj kończy, zwłaszcza, jeśli mówimy o państwach jest właśnie Ukraina. Miewała rządy prozachodnie, ale z racji na prorosyjskie nastroje sporej części społeczeństwa (jeszcze do 2022 nie takie rzadkie, a do 2014 to była prawie połowa społeczeństwa) i powiązania najróżniejszego typu między obydwoma państwami Ukraina prowadziła tzw.wielowektorową politykę zagraniczną. Skutki właśnie widzimy.